Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista är tom

Ahlsell gör det enklare att välja miljöklassade produkter

Mjukgörare i plastmattor, formaldehyd i spånskivor. Allt oftare larmas det om gifter i våra hus som på olika sätt kan göra oss sjuka. Ahlsells ambition med miljöklassade produkter är att göra det lättare för bygg- och fastighetskunder att välja byggmaterial utifrån miljö- och hälsoaspekter.

– Jag brukar jämföra med livsmedelsbranschen, säger Gunilla Sandström som är chef för miljö och hållbarhet på Ahlsell. Vem skulle handla mat om det inte fanns en innehållsförteckning? Vi lever i tron att våra hus består av kända material som trä, metall, betong och glas, men faktum är att en bostad innehåller cirka 50 000 olika produkter och väldigt mycket kemikalier. Därför behöver det finnas miljöinformation om allt som byggs in i fastigheten. 

Andreas Holmgren är KMA-chef (kvalitet, miljö och arbetsmiljö) på Byggnadsfirman Otto Magnusson med verksamhet i Skåne och Öresundsregionen sedan 1928. Företaget har ett stort engagemang när det gäller hållbart byggande och hållbara arbetsplatser och medverkar i en rad nätverk och projekt.

–  Sedan jag började för fyra år sedan, har det varit en stark trend att allt fler projekt och serviceramavtal kräver Sunda Hus, Byggvarubedömningen och/eller BASTA miljögodkända byggmaterial. Det är både offentliga och större privata byggherrar som ställer kraven.

Ett ständigt pågående arbete där alla har ett delansvar

Andreas menar att beställarna numera förväntar sig ett giftfritt byggande där fokus ligger på brukaren och känsliga grupper som till exempel barn.

–  Vi vill att det ska vara enkelt att välja miljögodkända byggvaror och att eventuella prisskillnader tydliggörs. Ahlsell är en av våra leverantörer som ställt upp på dessa krav. För oss handlar det om att få igång en dialog tidigt i projektskedet för att vi ska få en tryggare resa i vår strävan att möta de allt högre beställarkraven.

Det här är ett ständigt pågående arbete där alla har ett delansvar och behöver göra sin del.

Klassningen av Ahlsells egna produkter görs av Byggvarubedömningen. Antalet produkter som är miljöklassade ökar hela tiden. I webbutiken är produkterna taggade med information om vilka som är miljöklassade vilket gör det lätt för kunderna att göra de rätta valen.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.