Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2017-10-09

Ahlsell stöttar vattenreningsanläggning i Gambia

Ahlsell är med och stöttar projektet med vattenreningsanläggningen i Gambia både ekonomiskt och med sin expertis kring internationella transporter.

Samarbete mellan SOS Barnbyar, Comfort och Ahlsell

Ahlsell hjälper till med frakten när Comfort bygger vattenreningsanläggning i Gambia. I staden Basse kommer snart 120 barn i SOS Barnby att få rent vatten tack vare ett samarbete mellan SOS Barnbyar och Comfort.

Flera vattenreningsprojekt

Under hösten genomför man därför ett vattenreningsprojekt tillsammans med SOS Barnbyar i Afrika, den här gången i Gambia. Samarbetet inleddes i Benin 2012 och sedan dess har anläggningar installerats i Niger, Togo och Etiopien. När turen kom till Gambia kändes det naturligt för Ahlsell att stötta även detta projekt.

– Från Ahlsells sida är vi tacksamma över att vi får vara delaktiga i Comforts viktiga arbete. Vatten är en livsnödvändighet och för oss i Sverige är det en självklarhet att kunna skruva på kranen och få rent vatten. Det är långt ifrån fallet i många av världens länder, säger Jonny Kohlström, marknadschef på Ahlsell.

Rent vatten räddar liv

Varje dag dör ungefär 800 barn under fem år på grund av smutsigt vatten och dålig hygien. Comfort vill bidra till att förse människor i drabbade områden med rent vatten och har därför ett långsiktigt samarbete med SOS Barnbyar.

Fakta SOS Barnbyar

SOS Barnbyar är en världsomspännande barnrättsorganisation som verkar i 135 länder för att hjälpa barn som lever i utsatthet. Organisationen är en av världens största aktörer inom social omvårdnad av barn och gör skillnad genom långsiktiga och heltäckande insatser. Målet är att inte ett enda barn ska växa upp ensamt.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript