Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Friskluftsventiler

Se till att du har bra ventilationsprodukter! Ahlsells ventilationsssortiment spänner över kanalsystem, don, ventiler, inomhusgaller, slangar med tillbehör, takhuvar, ytterväggsgaller, ventilationstillbehör, filter, montagematerial, fläktar, aggregat, spiskåpor, styr, regler, brandgasspjäll och plan bandplåt.

Visar 1 till 20 av 44

 • Tilluftsventil Fresh 80
  Tilluftsventil Fresh 80
  Lättmonterade friskluftsventiler, som består av en invändig ventil, väggenomföring och ett utvändigt galler. Vid större väggtjocklek än 360 mm finns förlängningsrör som tillbehör. Ventilerna har två lägen som steglöst kan justeras. Dessa växlas enkelt med dragsnöret. Filtret är placerat i expansionskammaren vilket ger en extra stor filteryta, färre filterbyten och skapar en god luftfördelning. Håltagning 86mm, 5,2 l/s.
  Mer info
  1 Variant
 • Tilluftsventil Fresh TL-F
  Tilluftsventil Fresh TL-F
  TL-F från Fresh är en invändig ventildel avsedd för utbyte av befintliga ventiler/beslag. Ventilen är försedd med spjäll och filter. Spjället justeras med ett reglage placerat under kåpan på undersidan av ventilen.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsventil Fresh TL98F
  Tilluftsventil Fresh TL98F
  Ventilen levereras komplett med genomföring Ø98/102 och utvändigt vitt ytterväggsgaller. Standardlängden är anpassad för 350 mm max väggtjocklek. Förlängning är möjlig med modulrör 98/102, L=100 (6621585).
  Mer info
  1 Variant
 • Filter till Fresh 80
  Filter till Fresh 80
  Friskluftsventil av plast. Komplett för väggenomföring. För väggtjocklek mellan 100-360 mm. Separat injustering av öppningsläget som sedan inte ändras vid öppning och stängning. Demonterbart filter åtkomligt från insidan, vilket tjänstgör som kombinerat damm- och insektsskydd. Extra isolering i ventiltallriken för att motverka kondens.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsventil Fresh 100 Thermo
  Tilluftsventil Fresh 100 Thermo
  Fresh 100 Thermo styrs kontinuerligt av utetemperaturen, så att ventilen automatiskt stänger vid sjunkande temperatur och öppnar i takt med att utetemperaturen stiger. Den inbyggda termostaten reglerar ventilens öppning så att den börjar minska vid +10oC för att vid -5 oC vara helt stängd. Med ett enkelt handgrepp kan grundinställningen dock ändras, så att ventilen ej stänger helt. Ventilen passar särskilt bra vid självdragsventilation.
  Mer info
  1 Variant
 • Kylskåpsgaller, Fresh
  Kylskåpsgaller, Fresh
  Standard kylskåpsgaller med tidlös design. Används vid installation av kyl & frys. Ventilerar bort överskottsvärme. Bredd och höjd anpassningsbar.
  Material: Plast.
  Mer info
  2 Varianter
 • Friskventil A 98P, a-collection
  Friskventil A 98P, a-collection
  Flexibel väggventil för väggmontage, avsedd för kontinuerlig ventilation av bostäder. Försedd med filter och kondensisolering.
  Luftmängden regleras med ett steglöst precisionsspjäll som manövreras av ett skjutreglage. Komplett med genomföring Ø98/102 mm och utvändigt galler.
  Av vit plast, NCS S0502-Y. Kan kombineras med Fresh TL-tillbehör.
  Mer info
  1 Variant
 • Filter till Freshventil
  Filter till Freshventil
  Olika filter till Fresh ventil.
  Mer info
  5 Varianter
 • Friskventil A 80R, a-collection
  Friskventil A 80R, a-collection
  Rund väggventil för väggmontage, avsedd för kontinuerlig ventilation av bostäder. Försedd med filter och kondensisolering.
  Ventilen har tre öppningslägen som regleras enkelt med eller utan snöre. Komplett med genomföring Ø81/85 mm och galler i-pack.
  Av Vit plast, NCS S0502-Y. Kan kombineras med Fresh TL-tillbehör.
  Mer info
  1 Variant
 • Ljudreducerad tilluftsventil Fresh 90 dB
  Ljudreducerad tilluftsventil Fresh 90 dB
  Fresh 90 dB reducerar utifrån inkommande buller från t ex trafik. Ventilen levereras komplett med Fresh 90 invändig del och utvändigt galler, båda med en fast monterad täckplatta som täcker 165x165 m.m. Väggenomföringen består av ett ljudreducerat dB-rör för väggtjocklek upp till 400 m.m. Andra längder levereras på beställning. Rören passar teleskopiskt på invändig del vilket ger en flexibel anpassning.
  Mer info
  1 Variant
 • Friskluftsventil VFLR-1, Fläkt Woods
  Friskluftsventil VFLR-1, Fläkt Woods
  Ventil VFLR är en typgodkänd friskluftsventil avsedd för kontinuerlig ventilation av bostäder tillsammans med självdrag eller mekaniskt frånluftssystem. Ventilen som är injusteringsbar till ett fast läge, monteras på vägg eller tak i sovrum, vardagsrum och andra utrymmen som är i behov av ventilation. Har kondensskydd. Tillverkad av ABS plast. Spjället påverkas av ett reglage beläget på undersidan av ventilen, den kan även regleras med snöre (handikappanpassning). Snöret medföljer som standard.

  OBS! Väggenomföring och exteriörgaller ingår ej i modell VFLR-1.
  Mer info
  1 Variant
 • Fönsterventiler Fresh 31, 32 och 42
  Fönsterventiler Fresh 31, 32 och 42
  Fönsterventilen är tillverkad i plast. Ventilen består av invändig ventildel samt ett utvändigt påblåsningsskydd. Den invändiga delen är försedd med ett reglage för steglös öppning eller stängning av ventilen. Donet är tillverkat av vit ABS-plast. Skruv samt spik ingår. Ventilen är avsedd främst för inåtgående fönster och monteras utanpåliggande i karm eller båge. Fresh 31 sprider luften rakt in i rummet, medan Fresh 32 sprider luften uppåt och nedåt.
  Mer info
  3 Varianter
 • Väggventiler för väggmontage
  Väggventiler för väggmontage
  Väggventiler för bättre luftström med tillhörande filter för en friskare luft.
  Mer info
  5 Varianter
 • Täckplatta till friskluftsventiler
  Täckplatta till friskluftsventiler
  Fresh täckplatta som monteras där fläkt/ventil ej täcker kanalens öppning.
  Mer info
  2 Varianter
 • Fönsterventil Fresh 40
  Fönsterventil Fresh 40
  Fönsterventil tillverkad i plast. Ventilen består av invändig ventildel samt ett utvändigt påblåsningsskydd med galler. Ventilen regleras enkelt genom att öppna respektive stänga fronten. Fronten fungerar i öppet läge som en luftriktare. Detta möjliggör att man kan rikta luftströmmen exempelvis uppåt för att få bästa inblandning med rumsluften och minska risken för drag. Fresh 40 kan monteras på både inåt- och utåtgående fönster. Beroende på avståndet till fösterbåge och fönstersmyg, kan ventilen behöva vändas 180° så att luftströmmen inte hindras. Filtret hindrar damm och insekter att passera in genom ventilen. Genom att öppna spjället helt blir filtret lättåtkomligt för byta eller rengörning. Det fördelar också luften jämnare över ventilöppningen. Monteras på fönsterkarmens överstycke. Utformningen innebär att urfräsningen i karm eller monteringsskruvarna inte syns, ens i fullt öppet läge. Ventilen har ett lågt tryckfall. Borrmall E66 215 60 ingår ej.
  Mer info
  1 Variant
 • Tilluftsventil Fresh TL80F-dBS
  Tilluftsventil Fresh TL80F-dBS
  Den ljudreducerande versionen av TL-F har en annan väggenomföring jämfört med standard. Den består av ett ljudabsorberande rör, samt två korta stosar. Det ljudabsorberande röret är lätt att kapa till rätt längd med en vass kniv. Standard dB-S rör Ø81/124, L=360 mm. Det är möjligt att anpassa dB-S röret till Ø98 i ena änden. Ljudreduktion Dn,e,w46 dB.
  Mer info
  1 Variant
 • Galler Pisla 241, vit plast
  Galler Pisla 241, vit plast
  Galler i vit plast med nät.
  Mer info
  4 Varianter
 • Galler Pisla MVM, vit metall med nät
  Galler Pisla MVM, vit metall med nät
  Kylskåpsgaller i vit metall med nät.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tallriksventil RKT, Fläkt Woods
  Tallriksventil RKT, Fläkt Woods
  RKT-ventilerna är avsedda att användas som till- eller frånluftsdon för självdragsventilation eller som friskluftsventiler. Ventilen fästs i kanalen med hjälp av två skruvar. Storlekarna 100 – 200 kan även fästas i täckplattan MPL utan skruvar. Tallrik och stomme tillverkad i plåt, pulverlackerade i vit RAL-9010. Skruvspindeln tillverkad i förzinkad plåt.

  Luftflödet är angett vid 15 mm öppning och tryckfall 50 Pa.
  Mer info
  5 Varianter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.