Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Takhuvar och genomföringar

Välj underkategori

Visar 1 till 20 av 49

 • Takhuv XBEZ-71, Fabriksleverans, Fläkt Woods
  Takhuv XBEZ-71, Fabriksleverans, Fläkt Woods
  För montering direkt i kanal. Av förzinkad stålplåt. Anslutningsstos med gummitätning. Försedd med muffmått, dvs med anslutning för utanpåliggande montage.
  Mer info
  6 Varianter
 • Ventilationshuv NSP Aspirotor, NSPAB
  Ventilationshuv NSP Aspirotor, NSPAB
  NSP Aspirotor är en vinddriven ventilator som förbättrar draget i rök- och ventilationskanaler och suger ut rökgaser, ventilationsluft mm. Ventilatorn är lämplig för att bli av med fukt och mögel t.ex. när oljepannan ersatts med bergvärmepump. När Aspirotorn roterar försvinner det vanliga problemet med kallras, samtidigt hindrar ventilatorn till viss del regn att tränga in i kanalerna. NSP Aspirotor är tillverkad i rostfritt stål och gjuten aluminium. Den roterande delen är utförd i blank rostfri stål. Den passar både runda och fyrkantiga kanaler och är enkel att montera. Efter montage är den enkelt öppningsbar vid rensning/sotning. Luftflödet är angivet vid en vindhastighet av 6,5 meter/sekund.
  Mer info
  2 Varianter
 • Takhuv Kinahatt - A-collection
  Takhuv Kinahatt - A-collection
  Cirkulär takhuv, så kallad kinahatt i förzinkad galvplåt 275g.
  Mer info
  3 Varianter
 • Avluftshuv ABC-JET, ABC Vent
  Avluftshuv ABC-JET, ABC Vent
  Cirkulär avluftshuv ABC-JET för industri, med avluftsöppning uppåt. Lämplig vid kontinuerlig drift. Används som avslut på cirkulära kanaler. Finns i utförande tillverkad i syrafast stål EN 1.4404 alternativt aluzink. Muffmått i spirostandard. Innerkonan är fast utan rörliga delar som säkerställer regnskyddet när fläkten är avstängd. Lyftöglor är standard från och med storlek 800. Luftflödet vid 30 dB(A) hänvisar till ungefärliga värden.
  Mer info
  18 Varianter
 • Solar Betong-genomföring, Vilpe
  Solar Betong-genomföring, Vilpe
  VILPE® Solar-genomföringar är för solfångarrör, kablar eller andra mindre rör som förs genom tak. Maxstorlek för uttagshålet är 100 x 60 mm. För mindre sladdar och kablar (4 - 50 mm) finns en VILPE® Solar-tätning som säljs separat. En öppningsbar och vändbar struktur gör installationen och underhållet enkelt. Ersätter en 2-kupig takpanna och passar för de flesta 2-kupiga betongpannor med bredden 330 mm. Genomföringen levereras med undertaksring, krympplastslang och skruvar.
  Mer info
  6 Varianter
 • Takhuv ABC-KH, ABC Vent
  Takhuv ABC-KH, ABC Vent
  Cirkulär takhuv, så kallad kinahatt. Huven tillverkas som standard i muffmått och är försedd med smådjurssäkert trådnätsgaller. Luftriktning horisontell. Finns i utförande tillverkad i aluzink alternativt abc-Garantiplåt (SSAB Prelaq, färgbelagd tunnplåt). Luftflödet vid 30 dB(A) hänvisar till ungefärliga värden. Ytterdiametern avser "hattens" diameter.
  Mer info
  13 Varianter
 • Frånluftshuvar 125P/160P, Vilpe
  Frånluftshuvar 125P/160P, Vilpe
  Den isolerade frånluftshuven med hatt riktar luftflödet uppåt och regnvatten hindras att rinna ner i röret. Inre rör är av förzinkad tunnplåt. Används till avluft från ventilationsaggregat eller köksfläkt. Med huven behövs VILPE® genomföring enligt takmaterial. VILPE® genomföringssatser kan installeras på alla tak med de vanligaste lutningarna (mindre än 50 grader). Frånluftshuven levereras med hatt och skruvar. Luftflödet vid 20 Pa hänvisar till ungefärliga värden.
  Mer info
  5 Varianter
 • Avluftshuv ABC-Dansare, ABC Vent
  Avluftshuv ABC-Dansare, ABC Vent
  Vindflöjel för avluft vid självdragsventilation. ABC-Dansare används som väderskydd för rökkanaler. Muffmått i spirostandard. Korrosivitetsklass C4.
  Mer info
  3 Varianter
 • Ventilationshuv för mekanisk ventilation, a-collection
  Ventilationshuv för mekanisk ventilation, a-collection
  För köksfläkt, värmepumpar. Dim. Ø125 och Ø160 mm anslutning med underbeslag inkl. nippel och isolering. Standardfärg svart och tegelröd. Tegelröda takhuvar = NCS S 4040-Y80R. Svarta takhuvar = NCS S 9000-N.
  Mer info
  4 Varianter
 • Avloppsluftare
  Avloppsluftare
  För luftning av avloppsledningar i bostäder. Ställbar överdel för 14-45 graders taklutning. Finns för betong– och tegelpannor, plåt– och papptak. Tillverkas i plastbelagd stålplåt. Levereras komplett med flexibel plastslang, underbeslag med gummitätning, erfoderlig skruv samt monteringsanvisning.
  Mer info
  1 Variant
 • Täckplatta Aspirotor, NSPAB
  Täckplatta Aspirotor, NSPAB
  Täckplatta till Aspirotor.
  Mer info
  2 Varianter
 • Plåttaksstos satser, Vilpe
  Plåttaksstos satser, Vilpe
  För vattentäta genomföringar genom plåttak för t.ex. rör, flaggstänger och stödkonstruktioner för reklamskyltar. Tillverkad av EPDM-gummi med formbar fläns av aluminium. Satsen innehåller stos, skruvar, tätningsmassa, klämring.
  Mer info
  3 Varianter
 • Ventilationsrör Ross 125/135 & 160/170, Vilpe
  Ventilationsrör Ross 125/135 & 160/170, Vilpe
  Ross ventilationsrör finns i två storleker, 125 mm och 160 mm. Röret används som tillufts-/ avluftsrör för källarutrymmen, ventilationsaggregat, källarbastu, krypgrunder, vedeldad spisar mm. Röret kan anslutas till en ventilationskanal. I paketet ingår hatt, förlängningsrör 445 mm, vinkelrör, vägginfästningar, Ross väggenomföringskrage och 2 st centreringsringar. Delarna kan även köpas separat. Höjdjustering görs genom att man lämnar bort det lodräta röret, sågar av det lodräta röret till lämplig längd eller skarvar med flera lodräta rör (445 mm förlängning). Även adapter till lodräta standard 110 & 160 mm rör finns tillgängliga. Luftflödet vid 20 Pa avser friskluft och hänvisar till ungefärliga värden.
  Mått på Ross 125 mm.
  Det vågräta röret är anpassat för eventuell anslutning till ett ventilations rör på Ø125 mm (yttermått Ø135 mm), vågrät längd 559 mm ( 417 mm max sockel). Öppningen i det lodräta röret motsvarar Ø110. Höjden är 1026 mm (krök 301 mm, mellanstycke 445 mm, hatt 280 mm).
  Mått på Ross 160 mm.
  Det vågräta röret är anpassat för eventuell anslutning till ett ventilations rör på Ø160 mm (yttermått Ø168 mm), vågrät längd 559 mm ( 417 mm max sockel). Öppningen i det lodräta röret motsvarar Ø160. Höjden är 1042 mm (krök 324 mm, mellanstycke 445 mm, hatt 275 mm).
  Mer info
  10 Varianter
 • Flexrör-110 & Adapter 75/110, Vilpe
  Flexrör-110 & Adapter 75/110, Vilpe
  Anslutningsrör mellan avloppsluftare eller KTV ventilationsats (med adapter) och ett Ø110 mm avloppsrör. Till KTV modellerna utan adapter kan den beställas separat för ansluta Ø75 rör till Ø110 VILPE® Flex-rör.
  Mer info
  2 Varianter
 • Avloppsluftare, Vilpe
  Avloppsluftare, Vilpe
  Oisolerad avloppsluftare med hatt. Med avloppsluftaren behövs VILPE® genomföring enligt takmaterial. P-seriens takfläktar och frånluftshuvar kan monteras vattentätt med en genomföring. VILPE® genomföringssatser kan installeras på alla tak med de vanligaste lutningarna (mindre än 50 grader). Alla takfläktar och frånluftshuvar i P-serien passar ihop med alla genomföringstyper. En XL takfläkt och en XL frånluftshuv kräver en XL genomföring. Höjden hänvisar till totalen och inkluderar hatten, rörhöjden är 300 mm.
  Mer info
  3 Varianter
 • Takhuv XBEZ-71, Fläkt Woods
  Takhuv XBEZ-71, Fläkt Woods
  Av förzinkad stålplåt. Anslutningsstos med muffmått. Utanpåliggande montage.
  Mer info
  6 Varianter
 • Ventilationshuv CBAE, Fläkt Woods
  Ventilationshuv CBAE, Fläkt Woods
  Ventilationshuv CBAE är typgodkänd för bostäder med separat ventilation. Den är försedd med ställbar huv vilket gör att den kan anpassas till taklutningar mellan 14 och 45 grader. CBAE är avsedd för anslutning till köksfläkt, frånluftssystem eller ventilationssystem med värmeåtervinning. Den skall anslutas till plåtkanal eller flexibel stålslang. Huven är tillverkad i svart plastbelagd (180 μm) plåt. Miljöklass: M3. CBAE är anpassad till de vanligast förekommande 2-kupiga betongpannorna, typ Zanda, Jönåker, Bender m.fl. Den ersätter en (1) takpanna. Kommer tillsammans med gummitätning, underbeslag och skruvar för montering.

  Luftmängd vid 10Pa: 65 l/s, 20Pa: 90 l/s, 50Pa: 145 l/s
  Mer info
  1 Variant
 • Avlufts-/uteluftshuv ABC-VHS, ABC Vent
  Avlufts-/uteluftshuv ABC-VHS, ABC Vent
  Avlufts/uteluftshuv för bostäder, för komfortventilation eller imkanal. Bottendelen monteras i takets lutning. ABC-VHS är utförd i abc-Garantiplåt (SSAB Prelaq, färgbelagd tunnplåt) med korrosivitetsklass C4. Avlufts/Uteluftdelen är skyddad under huvens takkåpa och försedd med ett smådjurssäkert trådnätsgaller. Toppen monteras i lod ställbar i lägen mellan 11-40°. Standard är för 2-kupiga betongpannor. Röret är isolerat i brandteknisk klass EI 15 i huven. Huven levereras komplett med underbeslag. Ersätter en betongpanna vid montage. Flödet vid 30 dB(A) avser ungefärliga värden och är angivet för uteluft.
  Mer info
  4 Varianter
 • Kombivägghuv BRVHA ARROW, Bevent Rasch
  Kombivägghuv BRVHA ARROW, Bevent Rasch
  BRVHA är en kombivägghuv med skyddat intag på undersida och avluft på front. Standardutförande: Aluzink 185, svart, tegelröd och aluzinkgrå. Utförd med smådjursnät och fläns för enkelt montage.
  Kan vändas beroende på kanalanslutningarnas placering. Luftflödet är uttryckt i liter/sekund och refererar till ungefärliga värden.
  Mer info
  28 Varianter
 • Kombihuv ABC-CHZ, ABC Vent
  Kombihuv ABC-CHZ, ABC Vent
  Kombihuv med avluftsriktning uppåt, för komfortventilation. Avsedd för kommersiella och offentliga lokaler som kontorshus och skolor, även för industriventilation. ABC-CHZ prelackproduceras i abc-Garantiplåt med korrosivitetsklass C4. Innerkonan är fast utan rörliga delar som säkerställer regnskyddet när fläkten är avstängd. Uteluftdelen är skyddad under huvens takkåpa och försedd med ett smådjurssäkert trådnätsgaller. Lyftöglor är standard för storlek 800. Flödet vid 20 Pa hänvisar till ungefärliga värden och avser avluft. Längd x Bredd anger anslutningsmåttet.
  Mer info
  6 Varianter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.