Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

EX-fläktar och rökgasfläktar

Se till att du har bra ventilationsprodukter! Ahlsells ventilationsssortiment spänner över kanalsystem, don, ventiler, inomhusgaller, slangar med tillbehör, takhuvar, ytterväggsgaller, ventilationstillbehör, filter, montagematerial, fläktar, aggregat, spiskåpor, styr, regler, brandgasspjäll och plan bandplåt.
Välj underkategori

Visar 1 till 17 av 17

 • Rökgasfläkt med vertikal avluft RSV för braskaminer, Exodraft
  Rökgasfläkt med vertikal avluft RSV för braskaminer, Exodraft
  Exodraft skorstensfläkt RSV är en utflödesfläkt som är byggd med ett starkt vertikalt utflöde. Eftersom skorstensfläkten monteras uppe på skorstenen så skapas ett vakuum i rökkanalen och skorstenen. Skorstensfläkten kan användas för alla sorters bränsle men är framför allt lämpad för hårda bränslepannor, eldstäder och spisar. Skorstensfläkten hör till ett Exodraft system och måste kopplas till en Exodraft kontroll. För matchande tillbehör se nedan. Exodraft RSV skorstensfläktar är utformade för att motstå temperaturer på upp till 250°C med kontinuerlig drift. Skorstensfläkten är gjord av gjuten aluminium; alla skruvar och bultar är gjorda av rostfritt stål. Fläktarna är utrustade med ett axialt fläkthjul i rostfritt stål. Motorn är en sluten värmetålig asynkron motor med kontinuerligt smorda kullager, som är skyddad från rökgaserna. Ett särskilt nedkylande skovelhjul och nedkylande lufthål garanterar säkert att motorn ständigt är nedkyld. Kabeln är värmetålig och belastningsfri, samt skyddad genom ett förstärkt slanghölje. Effektförbrukningen är angiven vid en omgivningstemperatur av 20°C. Dimensionen anger fastsättningsmåttet.
  Mer info
  4 Varianter
 • Rökgasfläkt CF 180 C, Östberg
  Rökgasfläkt CF 180 C, Östberg
  CF180 C är konstruerad för att öka draget i rökkanaler. Aggregatet används tillsammans med braskamin, öppen spis, villapanna m.m. CF 180 C är tillverkad i rostfri plåt och tål 200°C. Det är mycket lättinstallerad och har mantlad kabel mellan kopplingsdosa och fläkt. Enkel att öppna och rengöra tack vare swing-out design. Ljudtrycksnivå, 3 m: 44 dB(A). Frekvens: 50 Hz. Isolationsklass, motor: F.
  Mer info
  1 Variant
 • Rökgasfläkt med horisontell avluft RS, Exodraft
  Rökgasfläkt med horisontell avluft RS, Exodraft
  Skorstensfläktarna typ RS från Exodraft är utflödesfläktar som är utformade så att röken släpps ut på sidan (horisontellt). Skorstensfläkten kan användas för alla sorters bränsle men är framför allt lämpad för hårda bränslepannor och eldstäder. Det axiala fläkthjulet är gjort av rostfritt stål, vilket gör det lätt för sotaren att ta bort sot och avlagringar. Eftersom skorstensfläkten är monterad uppe på skorstenen så bildas det ett vakuum i rökkanalen och skorstenen. Skorstensfläkten hör till ett Exodraft system och måste kopplas till en Exodraft kontroll. För matchande tillbehör se nedan. RS-skorstensfläktar är utformade så de lämpar sig för kontinuerlig användning vid temperaturer på upp till 250°C. Skorstensfläkten är gjord av gjuten aluminium; alla skruvar och bultar är gjorda av rostfritt stål. Motorn är en sluten, värmetålig asynkron motor med konstant smorda kullager, som är skyddade från rökgasen. Ett särskilt nedkylande skovelhjul och nedkylande lufthål garanterar säkert att motorn ständigt är nedkyld. Kabeln är värmetålig och belastningsfri, samt skyddad genom ett förstärkt slanghölje. Effektförbrukningen är angiven vid en omgivningstemperatur av 20°C. Dimensionen anger fästplattans mått.
  Mer info
  4 Varianter
 • Termokontaktrelä för RKX, Östberg
  Termokontaktrelä för RKX, Östberg
  Termokontaktrelä U-EK230 E, Ex II (2) G, ATEX 3045, speciellt framtaget för den ATEX-certifierade kanalfläkten RKX. Den skyddar motorer, transformatorer, maskiner och utrustning mot överbelastning.
  Spänningsintervall: 220-240 V
  Mer info
  1 Variant
 • Elektronisk hastighetsregulator EFC18, Exodraft
  Elektronisk hastighetsregulator EFC18, Exodraft
  EFC18-styrning är en manuell 9-hastighetskontroll med en inbyggd automatisk start/stopp-funktion för exodrafts skorstensfläkt. Den inbyggda boostfunktionen gör det lättare att hitta problem med tändningen och tack vare de nio inställningarna är det lätt att anpassa tändningen, fylla på bränsle för elden eller justera pågående uppvärmning. EFC18 kommer med en temperatursensor för montering under skorstensfläkten. EFC18 är en styrning som aktiverar skorstensfläkten genom att du trycker en gång på knappen på styrningens frontpanel. Under de första sju minuterna av startfunktionen suger skorstensfläkten på maximal styrka så att när man tänder elden förekommer inte någon rök eller damm inne i rummet. När startfunktionen är över återvänder rökkanalen till den senast använda inställningsnivån. En reparationsbrytare REPSW2x16eller motsvarande måste fästas på skorstenen för EFC18 kontrollen. Kapslingen tillverkad av ABS plast, utförd i vitt.
  Mer info
  1 Variant
 • Rökgasfläkt ZRS 170 och ZRS 180, Systemair
  Rökgasfläkt ZRS 170 och ZRS 180, Systemair
  Fläkten levereras med 1 m armerad kabel med kopplingsdosa. Stålvajer medlevereras som extra förankring till fläkt vid sotning mm.
  Rökgasfläktarna har hölje i gjuten aluminiumlegering fläkthjul av rostfritt stål.
  ZRS 170 är lämplig för mindre eldstäder med en öppning under 0,35 m2, ZRS 180 för eldstäder med en öppning mellan 0,35-0,80 m2.
  Förbättrar drag i kaminer, ugnar och öppna spisar. Rökgasfläkten placeras ovanpå skorstenen och fixeras med fyra justerbara styrpinnar som träs ned i skorstenspipan.
  OBS! min 100 mm, max 230 mm. Inga ingrepp krävs därför på själva skorstenen.
  Fläktens låga profil gör den till en diskret kompakt enhet.
  ZRS170
  ZRS180
  Mer info
  1 Variant
 • Radialfläkt RFTX AC explosionsskyddad, Östberg
  Radialfläkt RFTX AC explosionsskyddad, Östberg
  RFTX är en explosionskyddad 3-fas radialfläkt med cirkulärt inlopp som uppfyller den tekniska standarden ATEX, för säker transport av explosiva gaser med fläktar. RFTX har ett gnistsäkert utförande med dysa i koppar och motorn helt avskild från luftströmmen. Den ATEX-certifierade fläkten omfattas inte av ErP-direktivet. Fläkten är passande för t.ex industri, verkstad och laboratoriemiljöer. Går att använda i både 50/60 Hz. Fläkthjul är utrustat med framåtböjda skovlar. Ytterrotormotorn är helt avskild från luftströmmen och har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Kan ej varvtalsregleras. Kommer med integrerad kopplingsdosa, externt motorskydd finns som tillbehör. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt med gnistsäker dysa i koppar. Fläkten kan endast användas i zon 1 och 2 och är avsedd för installation inomhus i ett kanalsystem. Max temperatur på transporterad luft: 40°C. Frekvens: 50 Hz.
  Isolationsklass, motor: F
  Certifierad enligt ATEX 2014/34/EC.
  Standarder: EN 60079-0 + A11: 2013 and EN 14986: 2007.
  Mer info
  7 Varianter
 • Rökgasfläkt med vertikal avluft RSV för pannor, Exodraft
  Rökgasfläkt med vertikal avluft RSV för pannor, Exodraft
  Exodraft skorstensfläkt RSV är en utflödesfläkt som är byggd med ett starkt vertikalt utflöde. Eftersom skorstensfläkten monteras uppe på skorstenen så skapas ett vakuum i rökkanalen och skorstenen. Skorstensfläkten kan användas för alla sorters bränsle men är framför allt lämpad för hårda bränslepannor, eldstäder och spisar. Skorstensfläkten hör till ett Exodraft system och måste kopplas till en Exodraft kontroll. För matchande tillbehör se nedan. Exodraft RSV skorstensfläktar är utformade för att motstå temperaturer på upp till 250°C med kontinuerlig drift. Skorstensfläkten är gjord av gjuten aluminium; alla skruvar och bultar är gjorda av rostfritt stål. Fläktarna är utrustade med ett centrifugal fläkthjul gjort av gjuten aluminium som vanligtvis används för större system där flera eldstäder kopplas till samma skorsten. Motorn är en sluten värmetålig asynkron motor med kontinuerligt smorda kullager, som är skyddad från rökgaserna. Ett särskilt nedkylande skovelhjul och nedkylande lufthål garanterar säkert att motorn ständigt är nedkyld. Kabeln är värmetålig och belastningsfri, samt skyddad genom ett förstärkt slanghölje. Effektförbrukningen är angiven vid en omgivningstemperatur av 20°C. Dimensionen anger fastsättningsmåttet.
  Mer info
  5 Varianter
 • Automatisk styrning med trycktransduktor EBC20, Exodraft
  Automatisk styrning med trycktransduktor EBC20, Exodraft
  EBC20-Automatic är en automatisk styrning med en trycktransduktor (XTP) för en eller flera pannor och andra installationer där flera värmekällor är anslutna till samma skorsten. Tack vare XTP-sensorerna, som är installerade i skorstenen, övervakas det låga trycket och bibehållet med en reglering av skorstensfläktens hastighet. Styrningen har ingång och utgång för en eller två pannor. Med exodrafts ES12-relädosa kan man utöka detta antal till fyra pannor. EBC20 har en extern utgång för alarm för integrering med ett fastighetsförvaltningssystem etc. Kapslingen tillverkad av ABS PA758. Max avstånd till XTP sensor är 100 m. Levereras med trycktransduktor XTP, skruv, slag och mätslangar.
  Mer info
  1 Variant
 • Kanalfläkt RKX AC explosionsskyddad, Östberg
  Kanalfläkt RKX AC explosionsskyddad, Östberg
  RKX är en explosionskyddad kanalfläkt med rektangulära anslutning som uppfyller den tekniska standarden ATEX. Dysan är tillverkad av gnistsäker koppar och motorn är en ATEX-godkänd ytterrotormotor. Fläkten är avsedd för användning i explosiv miljö för transport av gas. Kan endast användas i zon 1 och 2. Den ATEX-certifierade fläkten omfattas inte av ErP-direktivet. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Fläkten har skyddsklass IP 54. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Tack vare swing-out utförandet som standard är fläkthjul och kåpa enkla att rengöra. Externt motorskydd och kopplingsdosa finns som tillbehör. För varvtalsreglering kan transformator anslutas. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt med gnistsäker dysa i koppar. Fläkten är avsedd för installation inomhus i ett kanalsystem. Max temperatur på transporterad luft är 40°C. Ljudtrycksnivån hänvisar till ett avstånd på 3 meter.
  Fläkten är certifierad enligt ATEX 2014/34/EC samt ISO 1940 kvalitetsgrad G 6.3.
  Standarder: EN 60079-0 + A11: 2013 and EN 14986: 2007.
  Mer info
  5 Varianter
 • Elektronisk hastighetsregulator EFC16/EFC35, Exodraft
  Elektronisk hastighetsregulator EFC16/EFC35, Exodraft
  EFC16 är en elektronisk hastighetsstyrning för manuell drift av exodrafts skorstensfläktar. Hastigheten på skorstensfläktens motor kan kontinuerligt kontrolleras med EFC16-styrningen och skorstensfläktens kapacitet kan därmed varieras från 25% till 100%. Detta gör att du kan anpassa din skorstensfläkt enligt aktuella behov, oavsett om du antänder elden, lägger till bränsle till elden eller den pågående uppvärmningen. En av/på-brytare är inbyggd i reglaget för hastighetsstyrningen samt en minimumtrimmer och en LED-lampa som tänds när styrningen är på. En reparationsbrytare REP-AFB eller motsvarande måste fästas på skorstenen för EFC16 kontrollen. Kapslingen tillverkad av ABS plast, utförd i vitt.
  Mer info
  2 Varianter
 • Trådlös styrning EW41, Exodraft
  Trådlös styrning EW41, Exodraft
  Exodraft EW41 är en fjärrstyrd styrning som används för att reglera skorstensfläktar för eldstäder som använder hårda bränslen, till exempel eldstäder och spisar. Skorstenfläkten kan slås på och av samt hastigheten regleras med EW41-kontrollpanelen. Kontrollpanelen sparar de senaste inställningarna och du kan läsa av förbrukningsdatan direkt på skärmen. Temperatursensorn övervakar automatiskt systemets drift och skyddar mot överbelastning av systemet om det skulle uppstå några fel. Om eldstaden är tänd utan att man först sätter på EW41-styrningen, kommer systemet att sätta igång av sig självt. Om härden är kall, slås skorstensfläkten automatiskt av, så att värmen inte sugs ut från lägenheten. När EW41-styrningen sätts på så kör den på högsta hastighet i sju minuter. Detta minskar uppvärmningsfasen och gör att elden tänds snabbare. Manöverpanelen har kapslingsklass IP20 och användningstemperaturen ligger mellan 0 till 40ºC. Den drivs av 4 AA batterier, är tillverkad av ABS plast och har måtten (b * h * d) 130x100x44 mm. De tekniska specifikationerna nedan avser manöverdosan.
  Mer info
  1 Variant
 • Inkapsling till termokontaktrelä ATEX, Östberg
  Inkapsling till termokontaktrelä ATEX, Östberg
  Denna kapsling passar termokontaktreläet ATEX. Inkapsling tillverkad av glasfiberförstärkt polyester. Genom att använda denna kapsling kan termokontaktrelät användas i en IP 54-miljö.
  Mer info
  1 Variant
 • Motorskydd RFTX, Östberg
  Motorskydd RFTX, Östberg
  Externt motorskydd. Skyddar motorer, transformatorer, maskiner och utrustning mot överbelastning.
  Frekvens: 50/60 Hz
  Spänningsintervall: 220-240 V
  Mer info
  2 Varianter
 • Utloppsrör till Radialfläktar RFTX, Östberg
  Utloppsrör till Radialfläktar RFTX, Östberg
  Utloppsrör till RFTX fläktar, för anslutning mot cirkulär kanal. Tillverkad av galvaniserad stål.
  Mer info
  4 Varianter
 • Kopplingsdosa ATEX för RKX, Östberg
  Kopplingsdosa ATEX för RKX, Östberg
  ATEX-godkänd kopplingsdosa för RKX i svart polyesterinkapsling.
  Ex. II 2 G/D, Ex. e II T6, Ex. tD A21 IP65 T80°C.
  Certifikattyp: TPS 07 ATEX 61951 1.
  Mer info
  1 Variant
 • TFA/TFE inkapsling, Östberg
  TFA/TFE inkapsling, Östberg
  Inkapsling som passar termokontakterna TFE och TFA. Genom att använda denna kapsling kan TFE och TFA användas i en IP 55-miljö.
  Mer info
  1 Variant

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.