Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Fläktar/aggregat

Se till att du har bra ventilationsprodukter! Ahlsells ventilationsssortiment spänner över kanalsystem, don, ventiler, inomhusgaller, slangar med tillbehör, takhuvar, ytterväggsgaller, ventilationstillbehör, filter, montagematerial, fläktar, aggregat, spiskåpor, styr, regler, brandgasspjäll och plan bandplåt.

Visar 1 till 20 av 254

 • Ventilationsaggregat A70T EPP, Acetec
  Ventilationsaggregat A70T EPP, Acetec
  Ventilationsaggregat A70T EPP lämpar sig för montering i kök, med spiskåpa, eller i annat utrymme (t.ex. tvättstuga) i bostäder upp till 120 m². "T" anger toppanslutning. Effektiva EC-fläktar och lågt internt tryckfall ger låga driftskostnader. Aggregatet levereras komplett med manöverpanel, eftervärmare och givare för enkel och snabb installation. Sladdställ med stickpropp för enkel elinstallation. Levereras med dubbelremsdrift som standard. Roterande värmeväxlare med hög temperaturverkningsgrad. Behovet av värmeåtervinningen styrs automatiskt av styrutrustningen. Stabilt plåthölje i aluzink, Korrosionsklass C4 (miljöklass M3) med mellanliggande isolering. Kommer med 5 års garanti som omfattar material och fabrikationsfel på komponent och/eller sammansatt produkt. Kanalanslutning med kåpa: 1x125 mm.
  Mer info
  1 Variant
 • Fläkthjul, EBM Papst
  Fläkthjul, EBM Papst
  Fläkthjul som är avsedda att användas som reservdelar.
  Mer info
  37 Varianter
 • Kryddhyllefläkt IFK, Östberg
  Kryddhyllefläkt IFK, Östberg
  IFK är en Isolerad kanalfläkt med cirkulär anslutning. Konstruerad som en kryddhyllefläkt som kan anslutas med en fläktskåpa. IFK kommer utrustad med 30 mm brandsäker isolering och har två inlopp och ett utlopp. Klarar höga tryck med låg ljudnivå. Fläkthjul i utförande med framåtböjda skovlar. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Kommer även med integrerat motorskydd och kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt, och kanalanslutningarna har gummitätningar. Kommer med swing-out utförande som standard vilket förenklar underhåll och rengöring av fläkthjul och kåpa. Fläkten är avsedd för installation i ett kanalsystem. Ljudtrycksnivån hänvisar till ett avstånd på 3 meter. Max temperatur på transporterad luft är 50°C, vid spänningsreglering är max temperaturen på transporterad luft 85°C för IFK B modellerna medan den fortsatt är 50°C för IFK C.
  Mer info
  4 Varianter
 • Värmeåtervinningsaggregat EOS, Pax
  Värmeåtervinningsaggregat EOS, Pax
  Värmeåtervinningsaggregat EOS
  Mer info
  2 Varianter
 • Kanalfläktar CK AC, Östberg
  Kanalfläktar CK AC, Östberg
  CK serien består av kanalfläktar med cirkulär anslutning. Har hög kapacitet och verkningsgrad med bibehållen låg ljudnivå. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Kommer även med integrerat motorskydd. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt. Avsedd för installation i ett kanalsystem. När fläkten är kanalansluten kan den även installeras utomhus och i våtrum. Har enkel installation i valfri position. Isolationsklass motor: F. Max temperatur på transporterad luft skiljer sig något mellan modellerna. CK 315 C har en max temperatur på 50°C. Modellerna 100A/C, 125A, 160B, 200A och 250 A på 60°C, medan 160 C har sitt max vid 65°C. Högsta max temperaturen återfinns i modellerna 125C, 200 B ErP, 250 B ErP och 315 B ErP och ligger på 70°C.
  OBS! CK 315 C1 ErP kan ej varvtalsregleras under 165 V.
  Mer info
  12 Varianter
 • CO2 och temperaturgivare A-SENSE, A-collection
  CO2 och temperaturgivare A-SENSE, A-collection
  A-SENSE är anpassad till att styra ventilation genom att överföra den uppmätta koldioxidhalten och temperaturen till systemets DUC (dataundercentral). A-SENSE är en mikroprocessorbaserad temperatur och koldioxidtransmitter för installation i rum. Givaren känner av omgivande luft, omvandlar resultatet till analoga och digitala signaler, och skickar dessa vidare till överordnade system. Självkalibreringen (ABC-funktion) ger underhållsfri drift. Förutsättningen är normal inomhusmiljö eller applikationer där någon typ av ventilation förekommer (åtminstone vid något tillfälle under en veckoperiod). Finns i utförande med och utan display. Avsedd för rumsmontage.

  Har två linjära utgångar, 0/2-10 V DC, max 2 mA eller 0/4-20 mA, Rload 15 år. Mätprincipen för CO2 är ickedispersiv infraröd (NDIR) med Automatic Baseline Correction (ABC). Gasinsamling genom diffusion. Mätprincip för temperatur är termistor.
  Mer info
  2 Varianter
 • Rökgasfläkt med vertikal avluft RSV för braskaminer, Exodraft
  Rökgasfläkt med vertikal avluft RSV för braskaminer, Exodraft
  Exodraft skorstensfläkt RSV är en utflödesfläkt som är byggd med ett starkt vertikalt utflöde. Eftersom skorstensfläkten monteras uppe på skorstenen så skapas ett vakuum i rökkanalen och skorstenen. Skorstensfläkten kan användas för alla sorters bränsle men är framför allt lämpad för hårda bränslepannor, eldstäder och spisar. Skorstensfläkten hör till ett Exodraft system och måste kopplas till en Exodraft kontroll. För matchande tillbehör se nedan. Exodraft RSV skorstensfläktar är utformade för att motstå temperaturer på upp till 250°C med kontinuerlig drift. Skorstensfläkten är gjord av gjuten aluminium; alla skruvar och bultar är gjorda av rostfritt stål. Fläktarna är utrustade med ett axialt fläkthjul i rostfritt stål. Motorn är en sluten värmetålig asynkron motor med kontinuerligt smorda kullager, som är skyddad från rökgaserna. Ett särskilt nedkylande skovelhjul och nedkylande lufthål garanterar säkert att motorn ständigt är nedkyld. Kabeln är värmetålig och belastningsfri, samt skyddad genom ett förstärkt slanghölje. Effektförbrukningen är angiven vid en omgivningstemperatur av 20°C. Dimensionen anger fastsättningsmåttet.
  Mer info
  4 Varianter
 • Kanalfläktar K EC SILEO, SystemAir
  Kanalfläktar K EC SILEO, SystemAir
  EC-fläktar är mycket energieffektiva och är enkla att reglera. De kan varvtalsregleras steglöst för att matcha luftflödesbehovet, potentiometer medlevereras. För samma luftflöde förbrukar de avsevärt mindre energi än fläktar med AC-motorer.EC-motorer bidrar till stora reduceringar av energianvändningen, speciellt vid varvtalsreglering. Vid varvtalsreglering är EC-motorns energianvändning mycket lägre än för en asynkronmotor med motsvarande effekt. Reducerad energianvädning ger garanterat lägre driftskostnader.K EC-serien är avsedd för montering i kanal. Alla K-fläktar har minst 25 mm lång anslutningsstos. För att underlätta installationen har K-fläktarna förmonterade montagekonsoler som standard. Fästklammer FK gör montering/demontering enkel och förhindrar vibrationsöverföring till kanal. Fläktarna har bakåtböjda skovlar och underhållsfri ytterrotormotor (EC) och levereras med förkopplad potentiometer (0-10V), fabriksinställd på 6-10V.För att skydda motorn mot överhettning har fläktarna integrerat motorskydd. Höljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt och är falsat vilket ger ett näst intill lufttätt hölje.
  Mer info
  6 Varianter
 • Kanalfläkt CK EC, Östberg
  Kanalfläkt CK EC, Östberg
  CK serien består av kanalfläktar med cirkulär anslutning. Har hög kapacitet och verkningsgrad med bibehållen låg ljudnivå. Ytterrotormotorn är energieffektiv och har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Varvtalsreglering kan göras med den inbyggda potentiometern, 0-10 V alt. extern reglering. Kommer även med integrerat motorskydd. Kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt. Avsedd för installation i ett kanalsystem. När fläkten är kanalansluten kan den även installeras utomhus och i våtrum. Har enkel installation i valfri position. Isolationsklass motor: F. Ljudtrycksnivån hänvisar till ett avstånd på 3 meter. Max temperatur på transporterad luft skiljer sig något mellan modellerna. CK 315 C EC har en max temperatur på 45°C. Modellerna 200 B, 250 B och 315 B på 50°C, medan 125 C, 160 B och 160 C har sitt max vid 60°C. Frekvens: 50/60 Hz.
  Mer info
  7 Varianter
 • Värmeåtervinningsaggregat Minimaster RDKG, Fläktwoods
  Värmeåtervinningsaggregat Minimaster RDKG, Fläktwoods
  Värmeåtervinningsaggregatet RDKG ingår som en del i systemen Minimaster/Minivent. Det har en värmeväxlare av korsströmstyp vilket ger bra värmeåtervinning. RDKG har inbyggd styrenhet och kan kompletteras med en extern kontrollpanel. Aggregatet är försett med en tids- och utetemperaturstyrd avfrostningsautomatik. Det är främst avsett för bostäder och mindre lokaler. Aggregatet har alla anslutningar uppåt och är avsett för väggmontering. Rekommenderas för bostadsytor upp till 155 m². Använder man aggregatet i system Minimaster så finns en bypassfunktion för spiskåpans forceringsflöde. Detta ger högre forceringsflöde och bättre osuppfångning vid matlagning. Ytter- och innerhöljet är tillverkat av galvaniserad plåt med mellanliggande 15 mm isolering av frigolit. Fläktarna drivs av AC-motorer som är lätta att ta ut vid service och underhåll. Fläktarnas varvtal kan injusteras i nio steg oberoende av varandra. Energiklass A+ uppfylls i kallt klimat (Norden). Aggregat uppfyller energiklass D i medelklimat (Mellaneuropa). ECO Design direktiv 1254/2014.
  Anslutningar: tilluft och avluft Ø125 mm, frånluft och uteluft Ø100 mm.
  Mer info
  4 Varianter
 • Reservdelar till CPA(E-Y), Fläkt Woods
  Reservdelar till CPA(E-Y), Fläkt Woods
  Diverse reservdelar till CPA(E-Y).
  Mer info
  7 Varianter
 • Luftsaneringsaggregat (Ozon) BLC 500-D - för hotell, bilar, miljörum
  Luftsaneringsaggregat (Ozon) BLC 500-D - för hotell, bilar, miljörum
  Airmaster BLC 500-D eliminerar snabbt lukter från fukt, mögel, rök, avlopp och husdjur. Extra tillbehör Slangnippel, silikonslang. Utförande Rostfritt stål, blå lack.

  Användningsområde
  Airmaster är bärbar och används vid rök- och luktsanering i bostäder, kök, hotellrum, hygienutrymmen, båtar och bilar.
  Airmaster monteras enkelt på väggen vid fastinstallation för permanent luktborttagning i återvinningsrum, hygienutrymmen, ventilationssystem samt vid vattenrening.

  Så här arbetar ozonaggregat Ozon är en specialform av syre s.k. aktivt syre och produceras i maskinen genom elektrisk urladdning. Ozonet verkar genom att oxidera organiska ämnen, bakterier, mikroorganismer och virus. Nikotin, rök, mögellukt samt andra luktämnen elimineras. Slutprodukterna av oxidationen blir i de flesta fall enbart koldioxid och vatten, därmed är Airmaster miljövänlig.

  Digital styrning med timer Via den digitala displayen kan maskinen enkelt ställas in.
  Ozonmängden/effekten kan varieras mellan 0-100%. Timerlägen: Dygnstimer - Intervalltimer – Avstängningstimer
  Extra tillbehör, slangnippel och silikonslang För att leda ozonet till separat utrymme som skall behandlas, t.ex. ventilation, mellanväggar, bilar, soprum eller vattenrening.

  Drift / Skötsel
  Keramröret som alstrar ozonet bör bytas 1 gång per år.
  Förfiltret som skyddar maskinen byts vid behov.
  Mer info
  1 Variant
 • Filter till Acetec
  Filter till Acetec
  Lösa filter till aggregat från Acetec
  Mer info
  7 Varianter
 • Motorkondensatorer, EBM Papst
  Motorkondensatorer, EBM Papst
  EBM Papst levererar motorkondensatorer till fläktar och aggregat.
  Mer info
  18 Varianter
 • Luftsaneringsaggregat (Ozon) 3000/6000 BL-D, för brand & vattenskador
  Luftsaneringsaggregat (Ozon) 3000/6000 BL-D, för brand & vattenskador
  Airmaster BL 3000/6000-D eliminerar snabbt lukter från brand, fukt, mögel, rök och avlopp. Kaross av Rostfritt stål, blå lack.

  Användningsområde
  Airmaster är ett bärbart saneringsaggregat avsett för professionell luktsanering. Produkten lämpar sig för luktborttagning vid sanering efter brand och vattenskador samt till rök / luktsanering av bostäder och industrilokaler.

  Airmaster monteras enkelt på väggen vid fastinstallation för permanent luktborttagning vid sophantering, fettavskiljning och andra kraftiga lukter inom t.ex. industrin.
  Så här arbetar ozonaggregat Ozon är en specialform av syre s.k. aktivt syre och produceras i maskinen genom elektrisk urladdning. Ozonet verkar genom att oxidera organiska ämnen, bakterier, mikroorganismer och virus. Nikotin, rök, mögellukt samt andra luktämnen elimineras. Slutprodukterna av oxidationen blir i de flesta fall enbart koldioxid och vatten, därmed är Airmaster miljövänlig.

  Digital styrning med timer Via den digitala displayen kan maskinen enkelt ställas in.
  Ozonmängden/effekten kan varieras mellan 0-100%. Timerlägen: Dygnstimer - Intervalltimer – Avstängningstimer

  Drift / Skötsel
  Keramplattan som alstrar ozonet bör bytas minst 1 gång per år.
  Förfiltret som skyddar maskinen byts vid behov.
  Mer info
  2 Varianter
 • CO2 och CO givare M-SENSE-III, A-collection
  CO2 och CO givare M-SENSE-III, A-collection
  M-SENSE III är en regulator med inbyggda gasgivare för koldioxid och kolmonoxid. Med hjälp av dessa parametrar kan den programmerbara enheten reglera t.ex. luftomsättning samt generera larm för personsäkerhet. För att säkerställa hög noggrannhet på CO mätningen tar M-SENSE III även hänsyn till aktuell temperatur. M-SENSE III är avsedd att användas i utrymmen där förbränning utgör en potentiell risk för farlig luft, t.ex. i fordonsgarage, lastkajer, tunnlar och gruvor. Den erbjuder möjligheten att kombinera mätningar av CO och CO2, vilket inte bara garanterar allmän säkerhet utan också spar energi vid rätt behovsstyrning av ventilationen. M-SENSE III är användbar både till att styra/larma lokalt och till att vara en del i ett övergripande system. Kommer som standard med PTC-säkring (autoreset) på signaljorden M, kortslutningssäker. Har 3 linjära utgångar samt en till/från utgång för relä. Avsedd för väggmontage.

  Mätprincipen för CO2 är infraröd (NDIR) med Automatic Baseline Correction (ABC). Mätområde 0-3000 ppm, noggrannhet ±1% av mätområdet ±5% av mätvärdet. Mätprincipen för CO är en elektrokemisk gassensor med temperaturkompensering. Mätområde 0-100 ppm, noggrannhet ±10 ppm.
  Mer info
  1 Variant
 • Värmeåtervinningsaggregat Heru T AC, Östberg
  Värmeåtervinningsaggregat Heru T AC, Östberg
  Väggmodell med toppanslutning konstruerad för till- och frånluftsventilation med energiåtervinning s.k. FTX. Lämplig för installation i lägenheter, småhus, kontor och andra lokaler där det ställs stora krav på inomhusmiljön. Hög temperaturverkningsgrad 86%, låg energianvändning (SFP), låg ljudnivå och hög driftsäkerhet. Har en konstruktion där alla köldbryggor minimerats. För enkel hantering är aggregatet fjärrstyrd via den trådlösa manöverenheten för drift och övervakning. Levereras förberedd för Modbuskommunikation via RS485. Luftflödet genereras av två tystgående radialfläktar med AC-motor. Fläktarna är anslutna med snabbkontakter och är mycket lätta att ta ur för rengöring. Har en regenerativ roterande värmeväxlare av icke hygroskopisk typ, tillverkad av aluminium och placerad centralt i aggregatet. Även värmeväxlaren kan demonteras för rengöring. Brännbart kassettfilter typ F7 som standard, för både från- och tilluften. Inbyggd styrning för värme/kyla. Inbyggd elektrisk eftervärmare. Aggregatet är tillverkat av galvaniserad stålplåt, delvis vitlackerad, med mellanliggande isolering. Placeras i varmt utrymme, t.ex. tvättstuga, förråd eller grovkök. Levereras i vänsterutförande. Har anslutning för spiskåpa, den går förbi rotorn så att inte matos går tillbaka in i lokalen. Försedd med stickkontakt. Kommer med tre års garanti vid kontinuerlig drift (gäller endast under förutsättning att tillbehör/utrustning (t.ex. filter) från CA Östberg används). Ljudtrycksnivån hänvisar till ett avstånd på 3 meter.

  Övriga specifikationer:
  Isolationsklass, motor: F
  Fas: 1 ~
  Frekvens: 50 Hz
  Effekt, elvärmare: 1200 W
  Ström, elvärmare: 5.2 A
  Ström, fläktar: 0.5A (62T) / 1.2A (90T)
  Max tryck: 425Pa (62T) / 340Pa (90T)
  Mer info
  2 Varianter
 • Kanalfläkt IRE AC, Östberg
  Kanalfläkt IRE AC, Östberg
  Isolerad kanalfläkt med cirkulär anslutning. IRE är utrustad med 50 mm värme- och ljudisolering vilket gör den idealisk för hantering kall luft. Konstruerad att klara höga tryck och långa komplicerade kanaler. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Kommer även integrerat motorskydd och kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt. Kanalanslutningarna har gummitätningar. Avsedd för installation i ett kanalsystem. När fläkten är kanalansluten kan den även installeras utomhus och i våtrum. Isolationsklass, motor: F. Max temperatur på transporterad luft skiljer sig något mellan modellerna. IRE 315 B1 har en max temperatur på 45°C, 250 C1 ErP på 50°C och 250 A1 på 65°C. Modellerna 125 A1/B1/C1, 160 B1/C1/D1, 250 D1 och 400 D1, har max temperatur på 70°C. Den högsta max temperaturen återfinns hos modellerna 250 B1 och 315 A1 och ligger på 80°C.
  Mer info
  14 Varianter
 • Reservdelar till CPC(A,B,C,E), Fläkt Woods
  Reservdelar till CPC(A,B,C,E), Fläkt Woods
  Diverse reservdelar till CPC(A,B,C,E).
  Mer info
  7 Varianter
 • Tryckgivare med display CPS-D-A 24V, A-collection
  Tryckgivare med display CPS-D-A 24V, A-collection
  CPS-D-A är avsedd för differenstryckmätning i ventilationsanläggningar. Tryckgivare CPS-D-A har ett inbyggt differenstryckelement som är temperaturkompenserat för hög noggrannhet och linjäritet. Tryckelementet och utsignalen har hög upplösning vilket innebär att tryckvärdet presenteras i steg om max 1 Pa över hela mätområdet (-100 till +3500 Pa). Via en bakgrundsbelyst display ställs önskad funktion och mätområde in. Mätområdet bestämmer vid vilket mätvärde utsignalen ska starta och när max utsignal ska ges. Utsignal (0- 10V eller 4-20 mA), K-faktor för volymmätning samt önskad signaldämpning ställs också in via displayen. Även nollkalibrering av tryckelementet utförs via displayen. I displayens grundläge visas aktuellt mätvärde (tryck eller volym/flöde) samt aktuell utsignal i volt eller milliampere. CPS-D-A levereras fabriksinställd för differenstryckmätning med mätområdet 0-500 Pa, 0-10V utsignal samt medel signaldämpning (10 sek.). CPS-D-A kan via inställning av k-faktor mäta volym/flöde över t.ex. fläktar eller mätflänsar. Omräkningsformeln från differenstryck till volym är: q = k x √Δp. K-faktor kan ställas in med två decimaler. Enhetsinställningen är endast en "displayetikett" och utför alltså ingen matematisk beräkning av mätvärdet. Dämpning av utsignalen (medelvärdesbildning) är ställbar i 3 nivåer: 3, 10 och 20 sekunder. Anslutningsplinten och kapslingens kabelport (med förmonterad M16 kabelförskruvning) är löstagbar för enklare installation. Kapslingens lock är försett med gångjärn i överkant, snäpplås nertill samt spärrhakar som håller locket öppet i uppfällt läge.

  Utsignal: 0-10V (>5 kΩ imp.) eller 4-20 mA
  Medelvärdesbildad dämpning: 3, 10 eller 20 sek.
  Mätområden, tryck: Justerbar från -100 till +3500 Pa, i steg om 50 Pa
  Mätområden, volym: Justerbar från 0 till +32000, i steg om 100 upp till 3500 och i steg om 500 över 3500.
  Valbara enhetstecken i display: m³/h, m³/sek. eller l/sek.
  K-faktor: 0-9999,99
  Display: Grafisk LCD, bakgrundsbelyst
  Kabelingångar: 1xM16, 5-10 mm kabel
  Mer info
  1 Variant
 • ...

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.