Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista är tom

Tilluftsdon

Visar 1 till 20 av 95

 • Tilluftsdon VDTA, Fläkt Woods
  Tilluftsdon VDTA, Fläkt Woods
  VDTA är ett tyst tilluftsdon som placeras i vägg strax under tak. Donet används i små rum. Luftstrålen, som är snett riktad, kan enkelt ställas in till önskad riktning. Inblandningen av rumsluft är stor, vilket ger dragfri lufttillförsel. Donet är lätt att installera och rengöra. Tilluftsdon VDTA är tillverkad i svårantändlig vit ABS plast och har smutsavvisande yta. Luftflödet hänvisar till användning med rak stos (KGEZ-41).

  Monteras med stos KGEZ-41/-43.
  Mer info
  1 Variant
 • Tilluftsdon DXR, Klimatbyrån
  Tilluftsdon DXR, Klimatbyrån
  Tilluftsdon med dysor för synligt montage i de flesta typer av lokaler där flexibel spridningsbild önskas. Donet har rensbar anslutningslåda med mätslang och demonterbart injusteringsspjäll. DXR levereras i standardutförande med tangentiell spridning. Max. rekommenderad undertemperatur 10°C. Stomme av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Finns även i varmförzinkat utförande. Invändigt tvättbar ytbeklädd ljudabsorbent. Dysor av PP-plast. DXR-lådans inloppsstos ansluts till cirkulär kanal. Donet kan monteras nedpendlat med hjälp av gängstång som passar i förborrat hål i donets ovankant. Det kan även monteras dikt tak då höjdmåttet är anpassat så att ljuddämpare typ CD30 och spjäll för plats före donet.

  Luftflödet vid 30 dB(A) är angivet vid fullt öppet spjäll. Längden hänvisar till bygglängden på inloppsstosen.
  Mer info
  7 Varianter
 • Tilluftsdon CTVB, Fläkt Woods
  Tilluftsdon CTVB, Fläkt Woods
  CTVB är ett mycket tyst 1-vägs tilluftsdon som placeras i tak. Den används i små lokaler, t.ex. i kontor, bostäder och hotellrum. Donet har stor inblandning av rumsluft, vilket ger en dragfri lufttillförsel. Luftriktning och flöde är inställbara. Donets utformning ger minimal risk för dammavsättning på taket. Den är lätt att installera och lätt att hålla ren på grund av dess släta ytor. Donen är tillverkade av varmförzinkad stålplåt. Synliga delar är pulverlackerade i vitt, RAL 9010, vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet.

  Monteras i stos KGEZ-01 eller KGEZ-05 alternativt KGEZ-43 som beställs separat.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsventil STQA-C, Fläkt Woods
  Tilluftsventil STQA-C, Fläkt Woods
  STQA är ett mycket tyst tilluftsdon som placeras på vägg (även i närheten av taket). Det är lämpligt att användas i t ex bostäder, kontor och rum där väggmontering är nödvändig. STQA har en avtagbar front för att underlätta vid rengöring, mätning samt vid injustering av luftflödet. Stommen är försedd med en rund gummitätning. STQA monteras direkt i kanal utan stos eller fästram. Donet skruvas sedan fast mot väggen alternativt popnitas fast direkt i kanal. Donet är tillverkat av varmförzinkad stålplåt och uppfyller kraven för korrosivitet klass C2 i enlighet med EN ISO 12944-2. Donet är pulverlackerat i vit RAL 9010 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet.

  Luftflödet hänvisar till användning vid 8 öppna hålrader.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon EAGLE Ceiling, Swegon
  Tilluftsdon EAGLE Ceiling, Swegon
  Det kvadratiska luftdonet EAGLE Ceiling består av mellanlåda och front, fronten är försedd med aerodynamiskt utformade vridbara dysor. Fronten är gångjärnsupphängd i ena sidan och fäst med fjädrar i den motstående sidan. Denna infästning, Quick Access, medför enklare och snabbare hantering vid installation, injustering och rensning. Luftdonet finns även i lågt utförande när låg bygghöjd krävs och levereras då utan stos (ej storlek 400-600).Mellanlåda och front är tillverkade i stålplåt. Anslutningsstosen är utförd i förzinkad stålplåt. Luftdonet är in- och utvändigt lackerat i vit standardfärg, RAL 9003/NCS S 0500-N. Dysorna är tillverkade i plast (PP-Polypropen). Donet är anpassat för montage i kassettundertak, men monteras med fördel även i fasta undertak. Dystekniken medger lufttillförsel med stor undertemperatur. Donet är lämpligt för såväl konstant som variabelt luftflöde.

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA, 50 Pa och inklusive anslutningslåda. Utförandet hänvisar till dysantal.
  Monteras i anslutningslåda typ ALSc som beställs separat.
  Mer info
  9 Varianter
 • Tilluftsdon Collibri Ceiling C med cirkulärt mönster, Swegon
  Tilluftsdon Collibri Ceiling C med cirkulärt mönster, Swegon
  Kvadratiskt luftdon COLIBRI Ceiling CC.
  Består av mellanlåda och front. Fronten är försedd med vridbara dysor och finns i två utföranden, med cirkulärt dysmönster (COLIBRI Ceiling Circular, benämnd COLIBRI CC) samt med rektangulärt dysmönster (COLIBRI Ceiling Rectangular, benämnd COLIBRI CR). Fronten är gångjärnsupphängd i ena sidan och fäst med fjädrar i den motstående sidan. Denna infästning, Quick Access, medför enklare och snabbare hantering vid installation, injustering och rensning. Mellanlåda och front är tillverkade i stålplåt. Anslutningsstosen är utförd i förzinkad stålplåt. Luftdonet är in- och utvändigt lackerat i vit standardfärg, RAL 9003/NCS S 0500-N. Dysorna är tillverkade i plast (PP-Polypropen).

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA, 50 Pa och inklusive anslutningslåda. Utförandet hänvisar till dysantal.
  Monteras i anslutningslåda typ ALSc som beställs separat.
  Mer info
  8 Varianter
 • Anslutningslåda ALSc, Swegon
  Anslutningslåda ALSc, Swegon
  Anslutningslådan innehåller i standardutförande ett demonterbart injusteringsspjäll, fasta mätuttag samt ljudabsorbent. Ljudabsorbent är brandklassad B-s1,d0 enligt EN ISO 11925-2. Anslutningslådan finns med en eller två* dimensionsförändringar mellan kanal- och donanslutning (kallas även en-steg och två-steg* , den minsta dimensionen avser alltid kanalanslutningen). Anslutningslådan finns även i lågt utförande när lägre bygghöjd krävs och levereras då utan stos på utlopp (donanslutning). Utförd i förzinkad stålplåt. Injustering sker alltid i kombination med ett luftdon.
  Mer info
  11 Varianter
 • Fästram KGEZ-01 iskjutbar, Fläkt Woods
  Fästram KGEZ-01 iskjutbar, Fläkt Woods
  Stos med iskjutsanslutning, avsedda för frånluftsventilerna GPDB, GPDF, KGEB och KGFC samt luftspridaren CTPB och tilluftsdonet CTVB m.fl. från Fläkt Woods. Tolerans ± 5mm vid håltagning.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsdon CTVK, Fläkt Woods
  Tilluftsdon CTVK, Fläkt Woods
  CTVK är ett mycket tyst tilluftsdon som placeras på vägg. Det används i små lokaler, som t.ex. kontor, bostäder och hotellrum. Ställbar spalt 2-12 mm. Donet har stor inblandning av rumsluft, vilket ger en dragfri lufttillförsel. Flödets storlek är inställbart. Donets utformning ger minimal risk för dammavsättning på väggen. Det är lätt att installera och lätt att hålla rent på grund av dess släta ytor. Donet är tillverkat av varmförzinkad stålplåt. Donet är pulverlackerat i vit RAL 9010 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Luftflödet hänvisar till användning vid fullt öppen spalt.

  Monteras med stos/fästram KGEZ-01/-05/-12/-43.
  OBS! Vid installationsfall med vinkelstos KGEZ-43 ökar ljudnivån 3 dB(A).
  Mer info
  2 Varianter
 • Luftdon deplacerande typ HC, Klimatbyrån
  Luftdon deplacerande typ HC, Klimatbyrån
  Golvdon för tillförsel av luft i lokaler med komfortkrav. Halvcirkeldesign med perforerat frontgaller. Donet är avsett för montage i vägg med placering på golv. Eventuell inklädnad monteras innanför den i donet fastskruvade nedre ramen. Övre ramen fästs i vägg eller tak. Golvsockel skruvas fast i donet. Rekommenderad undertemperatur 3°C. Max. undertemperatur 6°C. Stomme av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Luftfördelningsanordning av galvaniserad plåt. Golvsockel och inklädnad finns som tillbehör och beställs separat.
  Mer info
  6 Varianter
 • Tilluftsdon VLC, Fläkt Woods
  Tilluftsdon VLC, Fläkt Woods
  VLC är ett tilluftsdon av lågimpulstyp. Donet är avsett att monteras på vägg och är försett med luftfördelare av konstfiber. VLC som passar till kanalanslutning Ø 100 mm, har goda egenskaper vad det gäller ljudnivå, tryckfall, luftflöde och egendämpning. Donet är tillverkat av polypropylenplast vilken är återvinningsbar och tål temperaturer upp till 100° C. Det levereras i vit färg. För enkel injustering är donet försett med mätuttag i fronten samt ett strypdon med vilket man ställer in önskat luftflöde. Luftflödet hänvisar till användning med fullt öppen ventil, utan strypdon.

  Monteras med fästram VLZ-01/-02.
  Mer info
  1 Variant
 • Tilluftsdon Eagle, single, med dysor i underplattan, Swegon
  Tilluftsdon Eagle, single, med dysor i underplattan, Swegon
  Cirkulärt tilluftsdon med ställbara dysor för takmontage. Donet passar för såväl konstant som variabelt luftflöde. Lufttillförsel kan ske med över- eller undertemperatur samt med horisontell eller vertikal spridningsbild. Dystekniken medger lufttillförsel med stor undertemperatur. Det är möjligt att ändra spridningsbilden efter injustering utan att luftflöde, tryckfall eller ljudnivå förändras. Tilluftsdonet består av spridardelslåda och en demonterbar spridardel. Spridardelslådan har en gummiringstätad anslutningsnippel. Spridardelen är försedd med aerodynamiska, vridbara dysor. Vid frihängande montage fixeras donets inloppsstos i anslutande kanal med popnit. Vid montage mot fasta tak skruvas donet fast i byggnadskontruktion via spridadelslådans tak. När anslutningslåda ALS används kan stos mellan ALS och donet förlängas med vanlig cirkulär kanal upp till 500 mm utan att mätslang och spjällreglage behöver förlängas. Luftdonet är utfört i stålplåt och förzinkad stålplåt. Hela donet är lackerat i vit RAL 9003/NCS S 0500-N. Dysorna är tillverkade i plast (PP-Polypropen).

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA , 50 Pa och inklusive anslutningslåda. Utförandet refererar till antal dysor.
  Kan monteras i anslutningslåda ALSc som beställs separat.
  Mer info
  6 Varianter
 • Tilluftsdon ARIES-1 Fläktwoods
  Tilluftsdon ARIES-1 Fläktwoods
  ARIES-1 är en tyst, takmonterat dysluftspridare. Spridaren har ställbara dysor för inställning av valfri spridningsbild. Dysluftspridare ARIES-1 har ett kvadratiskt dysmönster. Spalthöjden för spridaren kan väljas mellan 0 eller 12 mm. Spridarens frontplåt hålls på plats av magneter och öppnas enkelt med en hand. Spridaren kan monteras tillsammans med anslutningslåda ATTD eller ATTS.
  Mer info
  6 Varianter
 • Anslutningslåda ALSc lågbyggande, Swegon
  Anslutningslåda ALSc lågbyggande, Swegon
  Anslutningslådan innehåller i standardutförande ett demonterbart injusteringsspjäll, fasta mätuttag samt ljudabsorbent. Ljudabsorbent är brandklassad B-s1,d0 enligt EN ISO 11925-2. Anslutningslådan finns med en eller två* dimensionsförändringar mellan kanal- och donanslutning (kallas även en-steg och två-steg* , den minsta dimensionen avser alltid kanalanslutningen). Utförd i förzinkad stålplåt. Injustering sker alltid i kombination med ett luftdon.

  Den här modellen levereras utan stos på utlopp (donanslutning) för att tillåta lägre bygghöjd.
  Mer info
  5 Varianter
 • Tilluftsdon PLAST, a-collection
  Tilluftsdon PLAST, a-collection
  En tallriksventil med aerodynamiskt utformat stryporgan. Den kan placeras i tak eller på vägg och har goda egenskaper i fråga om ljudnivå, luftmotstånd (tryckfall), luftflöde och egendämpning. Ventilens utformning samt en packning av moltopren förhindrar nedsmutsning av tak och väggar. Utförd av slagtålig vit karbamid och propen med smutsavisande yta. Materialet tål temperaturer upp till 100ºC samt även de flesta kemiska ämnen i små koncentrationer. Standardfärg Vit NCS S 0502-Y, glans 70 vilket motsvarar RAL 9010.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsdon TEDO, Klimatbyrån
  Tilluftsdon TEDO, Klimatbyrån
  Tilluftsdon för utrymmen med små luftflöden. TEDO används för 3-vägs spridning. Finns även i utförande för 1-vägs spridning med benämningen TED. Max. rekommenderad undertemperatur 10°C. Pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. TED(O) ansluts till cirkulär kanal eller rakt monterad flexibel slang. Om TED(O) monteras efter 90° böj skall donet placeras med sektorplåten mot böjens ytterradie. Beakta avståndet mellan ram och platta.
  Höjden är angiven med inloppsstosen inräknad. Flöde vid 30 dB(A) är angivet vid 10 mm spaltöppning.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon EAGLE Wall, Swegon
  Tilluftsdon EAGLE Wall, Swegon
  Rektangulärt tilluftsdon med ställbara dysor för placering i vägg. Luftdonet är försett med aerodynamiskt utformade dysor som är vridbara. Dystekniken medger lufttillförsel med över- eller undertemperatur samt med horisontell och/eller vertikal spridningsbild. Donet passar för såväl konstant som variabelt flöde. Dysplattan är utfällbar så att en spalt i överdelen kan friläggas för ökad kapacitet. Spridardelen är tillverkad i stålplåt och aluminium. Anslutningslåda ALV är utförd i förzinkad stålplåt. Donet är in och utvändigt lackerat i vit standardfärg, RAL 9003/ NCS S 0500-N.

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA, 50 Pa och inklusive anslutningslåda vid stängd spalt.
  Monteras i anslutningslåda typ ALV som beställs separat.
  Mer info
  5 Varianter
 • Tilluftsdon VST, Fläkt Woods
  Tilluftsdon VST, Fläkt Woods
  Tilluftsventil VST är en rund tallriksventil med aerodynamiskt utformat ventilkägla. Avsedd att monteras i tak alternativt på vägg. Ventilen har goda egenskaper vad det gäller ljudnivå, tryckfall, luftflöde och egendämpning. VST som har reglerbar inställning av luftflödet kommer i utförande med en luftriktare vilken kan rikta luften över en sektor på cirka 180°. Ventilkäglan är försedd med en pil vilken visar utströmningsriktningen. VST är tillverkad av polypropylen vilken är återvinningsbar och tål temperaturer upp till 100 °C. Ventilen levereras i vit färg. För enkel injustering av luftflödet är ventilen försedd med mätuttag i fronten. Som tillbehör finns passande fästramar av galvaniserad stålplåt med och utan gummitätning. Luftflödet är angett vid fullt öppen spalt.

  Monteras med fästram VLZ-01 eller VLZ-02 som beställs separat.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon JET, Klimatbyrån
  Tilluftsdon JET, Klimatbyrån
  Tilluftsdon för de flesta typer av lokaler där stora luftmängder skall tillföras och omställbar kastlängd önskas. Omställning av lång respektive kort kastlängd görs genom att innerkonan vrids helt om. JET kan även vridas ± 30°. Pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Monteras direkt i cirkulär kanalöppning. Luftflödet vid 30dB(A) är angivet vid koncentrerad spridning.
  Mer info
  4 Varianter
 • Tilluftsdon CKDa, Swegon
  Tilluftsdon CKDa, Swegon
  CKD är en cirkulär flerkons jetspridare för vägg- eller takmontage. Vid montering fixeras donets inloppsstos i anslutande kanal med popnit. När anslutningslåda ALS används kan stos mellan ALS och CKD förlängas med vanlig cirkulär kanal upp till 500 mm utan att mätslang och spjällreglage behöver förlängas. Passar för konstant eller variabelt flöde. Kan användas för under- eller övertemperatur och både horisontell och vertikal spridningsbild är möjlig. Passar för både komfort- industrianläggningar. Donet har yttersvep med gummiringsförsedd anslutningsnippel samt paket med aerodynamiskt utformade utloppskonor för att erhålla diffuserad spridningsbild. Konpaketet är upphängt i yttersvepet och kan vridas runt 360°. I andra änden av konpaketet är konorna utformade som raka rör. Detta medför att tilluften kan föras in i rummet koncentrerad och med högre impuls, vilket innebär långa kastlängder, s.k. koncentrerad spridningsbild. Yttersvepet är utfört i förzinkad stålplåt. Konpaketet är utfört i stålplåt. Yttersvepet är olackerat, medan konpaketet är in och utvändigt lackerat i vit standardfärg, RAL 9003/NCS S 0500-N.

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA, 50 Pa, inklusive anslutningslåda och bred spridningsbild.
  Kan monteras tillsammans med anslutningslåda ALSc som beställs separat.
  Mer info
  4 Varianter
 • ...

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.