Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista är tom

Frånluftsdon

Visar 1 till 20 av 54

 • Frånluftsventil KGEB-C, Fläkt Woods

  Frånluftsventil KGEB-C, Fläkt Woods

  Frånluftsventil KGEB är en mönsterskyddad ventil som kan användas i alla typer av anläggningar. Ventilen kan monteras i vägg eller tak, och dess flöde är enkelt att ställa in. KGEB har låg ljudalstring vid högt tryckfall samt mycket stor egendämpning. För ROT-anläggningar passar ventil storlek 120 respektive 160 i äldre KGEZ stosar i motsvarande storlek. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt. Den är pulverlackerad i vit RAL 9010 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Luftflödet refererar till användning med raka stos.

  Monteras med stos KGEZ-01/-05/-43.
  Mer info
  3 Varianter
 • Frånluftsventil GPDF-C, Fläkt Woods

  Frånluftsventil GPDF-C, Fläkt Woods

  GPDF och GPDB är frånluftsventiler för allmänventilation. GPDF har fjäderinfästning och GPDB har bajonettinfästning. Ventilerna har en förinställd inställning för grundflödet. Båda varianterna består av inloppsring och ventilkägla. Inloppsringen har tätning mot fästram/vägg och fixeras med fjäderlås (GPDF). GPDF och GPDB har låsbar inställning och kan lätt förinställas efter beräknat tryckfall vid givet luftflöde. GPDF/GPDB kan även användas som tilluftsdon vid låga luftflöden i utrymmen som klädkammare, förråd etc. Vid byten av äldre GPD till GPDF passar ventilerna i den gamla GP-ramen med undantag för ramstorlek 012 (d =125). I sådana fall kan GPDF-100-012 användas. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt och uppfyller miljöklass C2 enligt SS-EN ISO 12944-2. Den är pulverlackerad i vit RAL 9010 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. CleanVent behandlad yta som standard.

  Monteras i fästram KKT, KKU alternativt KGEZ-01/-05.
  Mer info
  4 Varianter
 • Forceringsdon BYFA, Fläkt Woods

  Forceringsdon BYFA, Fläkt Woods

  Frånluftsdon BYFA används i t ex toalett- och våtutrymmen i lägenheter och småhus med mekaniskt frånluftssystem. Det kan placeras i tak eller på vägg och ger en energisnål ventilation med automatisk återgång från forceringsflödet till grundflödet och ger möjlighet till enkel inställning av grundflödet i varje lägenhet. Det kan sättas fast mot runda öppningar utan ram och är därför lämplig även för ROT-projekt. BYFA är utförd av slagtålig vit polyurethanplast med smutsavvisande yta. Donet levereras med vit pulverlackerad plåtfront vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Standardfärg vit RAL-9010, glans 70 vilket motsvarar NCS S 0502-Y.

  Luftflödet vid 30 dB hänvisar till forceringsflöde.
  Mer info
  2 Varianter
 • Forceringsdon GPD med Timer, Fläkt Woods

  Forceringsdon GPD med Timer, Fläkt Woods

  Forceringsdon som är försedd med timer, avsedd för bad- och duschrum. Vid omställning till forceringsflöde startas en timer som återställer till grundflödet efter 30 minuter. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt och uppfyller miljöklass C2 enligt SS-EN ISO 12944-2. Ram KKT medföljer.
  Mer info
  1 Variant
 • Frånluftsventil AFDF, a-collection

  Frånluftsventil AFDF, a-collection

  Universalventil för användning inom komfortventilation. Enkel att förinställa till önskat tryckfall och går fort att injustera. Med låg ljudalstring även vid höga tryckfall.
  Ventilen tillverkad i förzinkad vitlackerad stålplåt. Fjäderinfattad anslutning för dimension 100-160 som monteras i iskjutbar alternativt påskjutbar fästram. Don i dimension 200 skall monteras med ram typ KKTA 200 eller AKKU 200 som har skruvinfattning.
  Mer info
  4 Varianter
 • Frånluftsdon KV, Klimatbyrån

  Frånluftsdon KV, Klimatbyrån

  Frånluftsdon för de flesta typer av lokaler. KV är en s.k. kontrollventil. Tillverkad av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Packning av polyester. Passar i kanaldetaljer med kort byggmått. KV monteras i fästram, konverteringsram (beställs separat) eller direkt i cirkulär kanal. Donet monteras i tak eller vägg. Passar i kanaldetaljer med kort byggmått. Luftflödet vid 25 dB(A) är angivet vid kägelinställning 0 (noll).
  Mer info
  5 Varianter
 • Forceringsdon VEL, Fläkt Woods

  Forceringsdon VEL, Fläkt Woods

  Frånluftsventil VEL är en rund ventil med aerodynamiskt utformad ventilkägla. Ventilen har goda egenskaper vad det gäller ljudnivå, tryckfall och luftflödeskapacitet. VEL finns i två utföranden; utförande 1 med timer och utförande 4 med 24 V elmotor för automatisk återgång från forceringsflöde till grundflöde. Ventilen är tillverkad av återvinningsbar polypropylenplast och tål temperaturer upp till 100C°. Ventilen levereras som standard i vit färg. Monteras i vägg eller i tak.
  Mer info
  2 Varianter
 • Frånluftsventil KGEA, Fläkt Woods

  Frånluftsventil KGEA, Fläkt Woods

  Ventilen avsedd för montering i vägg och som kan användas vid såväl nyinstallation som i ROT-projekt. KGEA har lågt egenljud vid högt tryckfall och stor egendämpning. Den regleras enkelt med en nylonlina. KGEA har tillbehör som är anpassade till olika installationsfall. I ROT-objekt kan rektangulära ventiler bytas mot KGEA med hjälp av fästram KGEZ-12. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt. Den är pulverlackerad i vit RAL 9010 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. CleanVent behandlad yta som standard. Luftflödet refererar till användning med rak stos/fästram.

  Monteras med stos KGEZ-41/-43 eller fästram KGEZ-12-125.
  Mer info
  1 Variant
 • Fästram KGEZ-20, fjäderinfästning, Fläkt Woods

  Fästram KGEZ-20, fjäderinfästning, Fläkt Woods

  Fästram KGEZ-20, med packning och fjäderinfästning. Används där äldre ventiltyper KGD ersätts med KGEB-100 eller KGFC-1-010.
  Mer info
  1 Variant
 • Frånluftsventil KGFC, Fläkt Woods

  Frånluftsventil KGFC, Fläkt Woods

  Frånluftsventil KGFC är lämplig att använda i alla typer av anläggningar. Ventilen kan monteras med eller utan stos, och är speciellt lämplig att använda vid ROT-objekt då den passar i de flesta runda ramar och stosar. Ventilen har inställbart flöde och kan monteras i tak eller vägg, alternativt med fästramar. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt SS 1151. Ventilen är pulverlackerad i vit RAL 9010 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Luftflödet refererar till användning med rak stos.
  Mer info
  1 Variant
 • Frånluftsventil PLAST, a-collection

  Frånluftsventil PLAST, a-collection

  En rund tallriksventil med aerodynamiskt utformat ventilkägla. Med goda egenskaper vad det gäller ljudnivå, tryckfall och luftflödeskapacitet. Utformningen av ljudabsorbenten minskar risken för överhörningsljud. Donet som är avsett att monteras på vägg alternativt i tak. Med sin design och med en packning av moltopren förhindras nedsmutsning av tak och väggar.
  Donet är tillverkat av polypropylenplast vilken är återvinningsbar och tål temperaturer upp till 100° C. Materialet i donet klarar även de flesta kemikalier i små koncentrationer.
  Donet levereras som standard i vit färg.
  Mer info
  3 Varianter
 • Frånluftsdon KVPB, Klimatbyrån

  Frånluftsdon KVPB, Klimatbyrån

  Frånluftsdon för de flesta typer av lokaler. KVPB är en kontrollventil. Passar i kortböj och i kanaldetaljer med kort byggmått. Tillverkad pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Packning av polyester. KVPB monteras direkt i spiralfalsat rör eller med fästram R (beställs separat). Med KVPB är det möjligt att dolt låsa käglan med specialnyckel. Ventilkäglan kan ändras därigenom utan att ventilen tas ned. Öppningen för kägelinställningen döljs av en plastplugg. Luftflödet vid 25 dB(A) är angivet vid kägelinställning 0 (noll).
  Mer info
  3 Varianter
 • Fästram KGEZ-12, Fläkt Woods

  Fästram KGEZ-12, Fläkt Woods

  Fästram KGEZ-12 används där äldre ventiltyper ersätts med KGEB-100 respektive KGEB-125.
  Mer info
  2 Varianter
 • Frånluftsventil VEF, Fläkt Woods

  Frånluftsventil VEF, Fläkt Woods

  Frånluftsventil VEF är en rund tallriksventil med aerodynamiskt utformad ventilkägla. Ventilen har goda egenskaper vad det gäller ljudnivå, tryckfall och luftflödeskapacitet. Utformningen av ljudabsorbenten minskar risken för överhörningsljud. Ventilen som är avsedd att monteras på vägg alternativt i tak. Med sin design och med en packning av moltopren förhindras nedsmutsning av tak och väggar. Ventilerna är tillverkade av polypropylenplast vilken är återvinningsbar och tål temperaturer upp till 100°C. Materialet klarar även de flesta kemikalier i små koncentrationer. Ventilen levereras som standard i vit färg. Luftflödet refererar till användning vid fullt öppen spalt.

  Monteras med fästram VLZ-01/-02.
  Mer info
  4 Varianter
 • Frånluftsventil KSOJ-C, Fläkt Woods

  Frånluftsventil KSOJ-C, Fläkt Woods

  KSOJ är ett frånluftsdon som passar för bostäder, kontor, etc. Det är tillverkat av stålplåt. Standardfärg är vit (RAL 9010). CleanVent behandlad yta som standard. Ventilhuset är utrustat med packning i cellplast för att få en lufttät tätning. Reglering av luftflöde är enkelt, den inre konen roteras till önskad inställning och låses sedan med en mutter. Tillverkad av stålplåt. Ventilhuset i KSOJ frånluftsdon har fastsättningsfjädrar som gör det möjligt, om föreskrifterna tillåter, att koppla ihop donet med en kanal utan monteringsring. Flödesområdet anger ungefärliga värden.
  Mer info
  8 Varianter
 • Packning till GPDF, reservdel, Fläkt Woods

  Packning till GPDF, reservdel, Fläkt Woods

  Skumgummitätning för frånluftsventilen GPDF.
  Mer info
  3 Varianter
 • Fästram iskjutbar för Frånluftsventil, a-collection

  Fästram iskjutbar för Frånluftsventil, a-collection

  Fästram dimension 100-160, iskjutbara för frånluftsventil.
  Mer info
  3 Varianter
 • Täckdon/renslucka KGER, Fläkt Woods

  Täckdon/renslucka KGER, Fläkt Woods

  KGER är ett täckdon eller en renslucka. KGER är tillverkad av varmförzinkad stålplåt och pulverlackerade vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Monteras tillsammans med stos KGEZ-01 eller KGEZ-05. Standardfärg är vit (RAL 9003).
  Mer info
  3 Varianter
 • Brandventil KSO–F, Fläkt Woods

  Brandventil KSO–F, Fläkt Woods

  Brandventil KSOF är en frånluftsventil, som används för att hindra spridning av brand och rök till kanalsystem. Ventilen är CE-märkt i brandklass E 60/E 120. Testad enligt standard EN 1366-2 och CE-märkt enligt produktstandard EN 15650:2010. KSOF har en mycket låg ljudnivå och har goda ljuddämpningsegenskaper. En fjäderbelastad smältsäkring stänger ventilen när temperaturen överstiger säkringens smältpunkt, 70 °C. Brandventil är tillverkad av varmförzinkad stålplåt. Ventilerna är pulverlackerade vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Standardfärg är vit (RAL 9003) med CleanVent behandlad yta som standard. Övriga färger på förfrågan. Ventilen är försedd med cellplastring som tätar mot ramen. Den separata fästramen KKT är tillverkad av förzinkad stålplåt och är försedd med gummiringstätning.

  Fästram levereras med varje ventil.
  Mer info
  8 Varianter
 • Frånluftsventil KLAN, a-collection

  Frånluftsventil KLAN, a-collection

  Universalventil för användning inom komfortventilation. Enkel att förinställa till önskat tryckfall. Tillverkad i förzinkad vitlackerad stålplåt. Försedda med bajonettfäste och monteras i ramar typ KKT, alternativt KKU med muffmått se 6620770-72.
  Mer info
  4 Varianter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.