Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Frånluftsdon

Se till att du har bra ventilationsprodukter! Ahlsells ventilationsssortiment spänner över kanalsystem, don, ventiler, inomhusgaller, slangar med tillbehör, takhuvar, ytterväggsgaller, ventilationstillbehör, filter, montagematerial, fläktar, aggregat, spiskåpor, styr, regler, brandgasspjäll och plan bandplåt.

Visar 1 till 20 av 53

 • Frånluftsventil KGEB-C, Fläkt Woods
  Frånluftsventil KGEB-C, Fläkt Woods
  Frånluftsventil KGEB är en mönsterskyddad ventil som kan användas i alla typer av anläggningar. Ventilen kan monteras i vägg eller tak, och dess flöde är enkelt att ställa in. KGEB har låg ljudalstring vid högt tryckfall samt mycket stor egendämpning. För ROT-anläggningar passar ventil storlek 120 respektive 160 i äldre KGEZ stosar i motsvarande storlek. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt. Den är pulverlackerad i vit RAL 9010 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Luftflödet refererar till användning med raka stos.

  Monteras med stos KGEZ-01/-05/-43.
  Mer info
  3 Varianter
 • Frånluftsventil GPDF-C, Fläkt Woods
  Frånluftsventil GPDF-C, Fläkt Woods
  GPDF och GPDB är frånluftsventiler för allmänventilation. GPDF har fjäderinfästning och GPDB har bajonettinfästning. Ventilerna har en förinställd inställning för grundflödet. Båda varianterna består av inloppsring och ventilkägla. Inloppsringen har tätning mot fästram/vägg och fixeras med fjäderlås (GPDF). GPDF och GPDB har låsbar inställning och kan lätt förinställas efter beräknat tryckfall vid givet luftflöde. GPDF/GPDB kan även användas som tilluftsdon vid låga luftflöden i utrymmen som klädkammare, förråd etc. Vid byten av äldre GPD till GPDF passar ventilerna i den gamla GP-ramen med undantag för ramstorlek 012 (d =125). I sådana fall kan GPDF-100-012 användas. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt och uppfyller miljöklass C2 enligt SS-EN ISO 12944-2. Den är pulverlackerad i vit RAL 9010 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. CleanVent behandlad yta som standard.

  Monteras i fästram KKT, KKU alternativt KGEZ-01/-05.
  Mer info
  4 Varianter
 • Forceringsdon BYFA, Fläkt Woods
  Forceringsdon BYFA, Fläkt Woods
  Frånluftsdon BYFA används i t ex toalett- och våtutrymmen i lägenheter och småhus med mekaniskt frånluftssystem. Det kan placeras i tak eller på vägg och ger en energisnål ventilation med automatisk återgång från forceringsflödet till grundflödet och ger möjlighet till enkel inställning av grundflödet i varje lägenhet. Det kan sättas fast mot runda öppningar utan ram och är därför lämplig även för ROT-projekt. BYFA är utförd av slagtålig vit polyurethanplast med smutsavvisande yta. Donet levereras med vit pulverlackerad plåtfront vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Standardfärg vit RAL-9010, glans 70 vilket motsvarar NCS S 0502-Y.

  Luftflödet vid 30 dB hänvisar till forceringsflöde.
  Mer info
  2 Varianter
 • Frånluftsventil AFDF, a-collection
  Frånluftsventil AFDF, a-collection
  Universalventil för användning inom komfortventilation. Enkel att förinställa till önskat tryckfall och går fort att injustera. Med låg ljudalstring även vid höga tryckfall.
  Ventilen tillverkad i förzinkad vitlackerad stålplåt. Fjäderinfattad anslutning för dimension 100-160 som monteras i iskjutbar alternativt påskjutbar fästram. Don i dimension 200 skall monteras med ram typ KKTA 200 eller AKKU 200 som har skruvinfattning.
  Mer info
  4 Varianter
 • Forceringsdon GPD med Timer, Fläkt Woods
  Forceringsdon GPD med Timer, Fläkt Woods
  Forceringsdon som är försedd med timer, avsedd för bad- och duschrum. Vid omställning till forceringsflöde startas en timer som återställer till grundflödet efter 30 minuter. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt och uppfyller miljöklass C2 enligt SS-EN ISO 12944-2. Ram KKT medföljer.
  Mer info
  1 Variant
 • Frånluftsventil KGEA, Fläkt Woods
  Frånluftsventil KGEA, Fläkt Woods
  Ventilen avsedd för montering i vägg och som kan användas vid såväl nyinstallation som i ROT-projekt. KGEA har lågt egenljud vid högt tryckfall och stor egendämpning. Den regleras enkelt med en nylonlina. KGEA har tillbehör som är anpassade till olika installationsfall. I ROT-objekt kan rektangulära ventiler bytas mot KGEA med hjälp av fästram KGEZ-12. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt. Den är pulverlackerad i vit RAL 9010 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. CleanVent behandlad yta som standard. Luftflödet refererar till användning med rak stos/fästram.

  Monteras med stos KGEZ-41/-43 eller fästram KGEZ-12-125.
  Mer info
  1 Variant
 • Frånluftsventil PLAST, a-collection
  Frånluftsventil PLAST, a-collection
  En rund tallriksventil med aerodynamiskt utformat ventilkägla. Med goda egenskaper vad det gäller ljudnivå, tryckfall och luftflödeskapacitet. Utformningen av ljudabsorbenten minskar risken för överhörningsljud. Donet som är avsett att monteras på vägg alternativt i tak. Med sin design och med en packning av moltopren förhindras nedsmutsning av tak och väggar.
  Donet är tillverkat av polypropylenplast vilken är återvinningsbar och tål temperaturer upp till 100° C. Materialet i donet klarar även de flesta kemikalier i små koncentrationer.
  Donet levereras som standard i vit färg.
  Mer info
  3 Varianter
 • Fästram KGEZ-12, Fläkt Woods
  Fästram KGEZ-12, Fläkt Woods
  Fästram KGEZ-12 används där äldre ventiltyper ersätts med KGEB-100 respektive KGEB-125.
  Mer info
  2 Varianter
 • Frånluftsdon KV, Klimatbyrån
  Frånluftsdon KV, Klimatbyrån
  Frånluftsdon för de flesta typer av lokaler. KV är en s.k. kontrollventil. Tillverkad av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Packning av polyester. Passar i kanaldetaljer med kort byggmått. KV monteras i fästram, konverteringsram (beställs separat) eller direkt i cirkulär kanal. Donet monteras i tak eller vägg. Passar i kanaldetaljer med kort byggmått. Luftflödet vid 25 dB(A) är angivet vid kägelinställning 0 (noll).
  Mer info
  5 Varianter
 • Forceringsdon VEL, Fläkt Woods
  Forceringsdon VEL, Fläkt Woods
  Frånluftsventil VEL är en rund ventil med aerodynamiskt utformad ventilkägla. Ventilen har goda egenskaper vad det gäller ljudnivå, tryckfall och luftflödeskapacitet. VEL finns i två utföranden; utförande 1 med timer och utförande 4 med 24 V elmotor för automatisk återgång från forceringsflöde till grundflöde. Ventilen är tillverkad av återvinningsbar polypropylenplast och tål temperaturer upp till 100C°. Ventilen levereras som standard i vit färg. Monteras i vägg eller i tak.
  Mer info
  2 Varianter
 • Fästram KGEZ-20, fjäderinfästning, Fläkt Woods
  Fästram KGEZ-20, fjäderinfästning, Fläkt Woods
  Fästram KGEZ-20, med packning och fjäderinfästning. Används där äldre ventiltyper KGD ersätts med KGEB-100 eller KGFC-1-010.
  Mer info
  1 Variant
 • Täckdon/renslucka KGER, Fläkt Woods
  Täckdon/renslucka KGER, Fläkt Woods
  KGER är ett täckdon eller en renslucka. KGER är tillverkad av varmförzinkad stålplåt och pulverlackerade vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Monteras tillsammans med stos KGEZ-01 eller KGEZ-05. Standardfärg är vit (RAL 9003).
  Mer info
  3 Varianter
 • Frånluftsventil KGFC, Fläkt Woods
  Frånluftsventil KGFC, Fläkt Woods
  Frånluftsventil KGFC är lämplig att använda i alla typer av anläggningar. Ventilen kan monteras med eller utan stos, och är speciellt lämplig att använda vid ROT-objekt då den passar i de flesta runda ramar och stosar. Ventilen har inställbart flöde och kan monteras i tak eller vägg, alternativt med fästramar. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt SS 1151. Ventilen är pulverlackerad i vit RAL 9010 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Luftflödet refererar till användning med rak stos.
  Mer info
  1 Variant
 • Till-/frånluftsdon PETI, Klimatbyrån
  Till-/frånluftsdon PETI, Klimatbyrån
  Perforerat tilluftsdon för de flesta typer av lokaler där omställbar spridningsbild önskas. PETI är avsedd för infällt montage i modultaksystem av lay-in typ (595x595 mm). Donet monteras som standard i rensbar anslutningslåda typ TK för tilluft alternativt anslutningslåda FK för frånluft. Lådorna innehåller mätslangar och injusteringsspjäll. PETI levereras med 4-vägs spridning som standard. Finns även i utförande för infällt montage i fasta undertak med benämningen PET. Max. rekommenderad undertemperatur 10°C. Stomme tillverkad av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Luftriktare av galvaniserad plåt. Luftflödet vid 30 dB(A) är angivet för enbart don, utan anslutningslåda.

  Anslutningslåda typ TK för tilluft och FK för frånluft beställs separat.
  Mer info
  6 Varianter
 • Frånluftsdon BYBA, Fläkt Woods
  Frånluftsdon BYBA, Fläkt Woods
  Frånluftsdon BYBA är avsett att användas i villor och lägenheter med mekaniskt ventilationssystem. Donet kan placeras i vägg eller tak, det har låg ljudnivå och är mycket enkelt att reglera. BYBA kan sättas fast i runda öppningar med diameter 94-100mm med eller utan ram och är därför lämpligt även för ROT-projekt. Donen levereras med ett hål öppet. Önskat flöde erhålls genom att pluggar i övriga hål successivt tas bort. Donet är tillverkat av svårantändlig och smutsavvisande vit polypropolenplast.

  Monteras med stos KGEZ-01/-05/-43.
  Mer info
  1 Variant
 • Frånluftsventil VEF, Fläkt Woods
  Frånluftsventil VEF, Fläkt Woods
  Frånluftsventil VEF är en rund tallriksventil med aerodynamiskt utformad ventilkägla. Ventilen har goda egenskaper vad det gäller ljudnivå, tryckfall och luftflödeskapacitet. Utformningen av ljudabsorbenten minskar risken för överhörningsljud. Ventilen som är avsedd att monteras på vägg alternativt i tak. Med sin design och med en packning av moltopren förhindras nedsmutsning av tak och väggar. Ventilerna är tillverkade av polypropylenplast vilken är återvinningsbar och tål temperaturer upp till 100°C. Materialet klarar även de flesta kemikalier i små koncentrationer. Ventilen levereras som standard i vit färg. Luftflödet refererar till användning vid fullt öppen spalt.

  Monteras med fästram VLZ-01/-02.
  Mer info
  4 Varianter
 • Brandventil KSO–F, Fläkt Woods
  Brandventil KSO–F, Fläkt Woods
  Brandventil KSOF är en frånluftsventil, som används för att hindra spridning av brand och rök till kanalsystem. Ventilen är CE-märkt i brandklass E 60/E 120. Testad enligt standard EN 1366-2 och CE-märkt enligt produktstandard EN 15650:2010. KSOF har en mycket låg ljudnivå och har goda ljuddämpningsegenskaper. En fjäderbelastad smältsäkring stänger ventilen när temperaturen överstiger säkringens smältpunkt, 70 °C. Brandventil är tillverkad av varmförzinkad stålplåt. Ventilerna är pulverlackerade vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Standardfärg är vit (RAL 9003) med CleanVent behandlad yta som standard. Övriga färger på förfrågan. Ventilen är försedd med cellplastring som tätar mot ramen. Den separata fästramen KKT är tillverkad av förzinkad stålplåt och är försedd med gummiringstätning.

  Fästram levereras med varje ventil.
  Mer info
  8 Varianter
 • Frånluftsdon KVPB, Klimatbyrån
  Frånluftsdon KVPB, Klimatbyrån
  Frånluftsdon för de flesta typer av lokaler. KVPB är en kontrollventil. Passar i kortböj och i kanaldetaljer med kort byggmått. Tillverkad pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Packning av polyester. KVPB monteras direkt i spiralfalsat rör eller med fästram R (beställs separat). Med KVPB är det möjligt att dolt låsa käglan med specialnyckel. Ventilkäglan kan ändras därigenom utan att ventilen tas ned. Öppningen för kägelinställningen döljs av en plastplugg. Luftflödet vid 25 dB(A) är angivet vid kägelinställning 0 (noll).
  Mer info
  3 Varianter
 • Till-/frånluftsdon PET, Klimatbyrån
  Till-/frånluftsdon PET, Klimatbyrån
  Perforerat tilluftsdon för de flesta typer av lokaler där omställbar spridningsbild önskas. Donet monteras som standard i rensbar anslutningslåda typ TK för tilluft alternativt anslutningslåda FK för frånluft. Lådorna innehåller mätslangar och injusteringsspjäll. PET levereras med 4-vägs spridning som standard. Finns även i utförande för infällt montage i modultaksystem av lay-in typ med benämningen PETI. Max. rekommenderad undertemperatur 10°C. Stomme tillverkad av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Luftriktare av galvaniserad plåt. Luftflödet vid 30 dB(A) är angivet för enbart don, utan anslutningslåda.

  Anslutningslåda typ TK för tilluft och FK för frånluft beställs separat.
  Mer info
  3 Varianter
 • Frånluftsventil KSOJ-C, Fläkt Woods
  Frånluftsventil KSOJ-C, Fläkt Woods
  KSOJ är ett frånluftsdon som passar för bostäder, kontor, etc. Det är tillverkat av stålplåt. Standardfärg är vit (RAL 9010). CleanVent behandlad yta som standard. Ventilhuset är utrustat med packning i cellplast för att få en lufttät tätning. Reglering av luftflöde är enkelt, den inre konen roteras till önskad inställning och låses sedan med en mutter. Tillverkad av stålplåt. Ventilhuset i KSOJ frånluftsdon har fastsättningsfjädrar som gör det möjligt, om föreskrifterna tillåter, att koppla ihop donet med en kanal utan monteringsring. Flödesområdet anger ungefärliga värden.
  Mer info
  8 Varianter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.