Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Friskluftsventiler

En god ventilation gör mycket för villan eller fastigheten. Vi på Ahlsell hjälper dig hitta rätt friskluftsventil och inomhusgaller för ditt behov. Med en installerad friskluftsventil får huset in frisk luft som både människor och hus mår bra av. Det bör finnas ventiler i varje rum i en villa som exempel. Här finner du galler för att användas utvändigt på vägg, täckplatta som täcker kanalens öppning och flera olika lösningar för installation av friskluftsventil . Flertalet kända leverantörer finns i vårt sortiment. Utforska vårt utbud av produkter för installation av friskluftsventil här i webbutiken eller besök din närmsta Ahlsellbutik.

Visar 1 till 20 av 66

 • Friskluftsventil Fresh TL98F T
  Friskluftsventil Fresh TL98F T
  Väggventil TL98F T, telskopisk, levereras komplett med genomföring Ø98/102 och utvändigt vitt ytterväggsgaller. Teleskopfunktion 185-340mm. Väggventil med en mycket komfortabel spridningsbild framtagen för golvvärme.
  Mer info
  1 Variant
 • Friskluftsventil A 98P, a-collection
  Friskluftsventil A 98P, a-collection
  Flexibel väggventil för väggmontage, avsedd för kontinuerlig ventilation av bostäder. Försedd med filter och kondensisolering.
  Luftmängden regleras med ett steglöst precisionsspjäll som manövreras av ett skjutreglage. Komplett med genomföring Ø98/102 mm och utvändigt galler.
  Av vit plast, NCS S0502-Y. Kan kombineras med Fresh TL-tillbehör.
  Mer info
  1 Variant
 • Kallrasskydd, Fresh
  Kallrasskydd, Fresh
  Backspjäll som förhindrar luft att passera in när fläkten inte är igång. Utvändig diameter Ø98 mm och längd 74 mm. Monteras i kanal Ø98 mm, vid grövre kanal kan en packning användas alternativt tejpas kallrasskyddet på fläkten. Kallrasskyddet ska endast användas vid montage genom yttervägg.
  Mer info
  1 Variant
 • Galler- Fresh
  Galler- Fresh
  Galler avsett att användas på utvändig vägg, försett med dolda skruvhål för skruvmontage. Skruvhålens hålbild passar Täckplatta #165 och #210. Försett med ring som passar direkt till modulrör Ø95/99 x 150 och mot Ø98/102 med Gummiring EPDM (art. nr.. 008247). Kan förses med insektsraster 140. Tillverkat av UV-beständig konstruktionsplast i olika färger.
  Fri area: 64cm2
  Mer info
  6 Varianter
 • Friskluftsventil Fresh 100 Thermo
  Friskluftsventil Fresh 100 Thermo
  Väggventil Fresh 100 Thermo styrs kontinuerligt av utetemperaturen, så att ventilen automatiskt stänger vid sjunkande temperatur och öppnar i takt med att utetemperaturen stiger. Den inbyggda termostaten reglerar ventilens öppning så att den börjar minska vid +10oC för att vid -5 oC vara helt stängd. Med ett enkelt handgrepp kan grundinställningen dock ändras, så att ventilen ej stänger helt. Ventilen passar särskilt bra vid självdragsventilation. Levereras komplett med genomföring Ø98/102 och utvändigt vitt ytterväggsgaller.
  Mer info
  1 Variant
 • Modulrör till friskluftsventiler
  Modulrör till friskluftsventiler
  Fresh väggenomföringsrör passar direkt på den utvändiga stosen och är byggbar mot varandra med tryckpassning.
  Mer info
  3 Varianter
 • Friskluftsventil A 80R, a-collection
  Friskluftsventil A 80R, a-collection
  Rund väggventil för väggmontage, avsedd för kontinuerlig ventilation av bostäder. Försedd med filter och kondensisolering.
  Ventilen har tre öppningslägen som regleras enkelt med eller utan snöre. Komplett med genomföring Ø81/85 mm och galler i-pack.
  Av Vit plast, NCS S0502-Y. Kan kombineras med Fresh TL-tillbehör.
  Mer info
  1 Variant
 • Friskluftsventil Fresh 80
  Friskluftsventil Fresh 80
  Lättmonterade väggventil, som består av en invändig ventil, väggenomföring och ett utvändigt galler. Vid större väggtjocklek än 360 mm finns förlängningsrör som tillbehör. Ventilerna har två lägen som steglöst kan justeras. Dessa växlas enkelt med dragsnöret. Filtret är placerat i expansionskammaren vilket ger en extra stor filteryta, färre filterbyten och skapar en god luftfördelning. Håltagning 86mm, 5,2 l/s. Komplett med genomföring Ø81/85 mm och utvändigt vitt ytterväggsgaller.
  Mer info
  1 Variant
 • Filter till Freshventiler
  Filter till Freshventiler
  Olika filter till Fresh ventil.
  Mer info
  10 Varianter
 • Friskluftsventil Fresh TL100DE T
  Friskluftsventil Fresh TL100DE T
  Väggventil med mycket diskret design, kondensskydd och telskopisk genomföring, Ø100/104 mm och utvändigt vitt ytterväggsgaller. Teleskopfunktion 185-340mm. Ventilen är försedd med stormsäkring som förhindrar överventilation vid vindpåverkan. Den spar energi och minskar risken för drag. Kapacitet 7,5 l/s vid 10 Pa.
  Mer info
  1 Variant
 • Täckplatta till friskluftsventiler
  Täckplatta till friskluftsventiler
  Fresh täckplatta som monteras där fläkt/ventil ej täcker kanalens öppning.
  Mer info
  2 Varianter
 • Anslutningsstos till friskluftsventiler
  Anslutningsstos till friskluftsventiler
  Fresh stos används som övergång mellan modulrör och galler 150x150 eller 110x150.
  Mer info
  2 Varianter
 • Friskluftsventil Fresh TL80F-dBs
  Friskluftsventil Fresh TL80F-dBs
  Den ljudreducerande versionen av väggventil TL-F har en annan väggenomföring jämfört med standard. Den består av ett ljudabsorberande rör, samt två korta stosar. Det ljudabsorberande röret är lätt att kapa till rätt längd med en vass kniv. Standard dB-S rör Ø81/124, L=360 mm. Det är möjligt att anpassa dB-S röret till Ø98 i ena änden. Ljudreduktion Dn,e,w46 dB.
  Mer info
  1 Variant
 • Fönsterventil Fresh 40
  Fönsterventil Fresh 40
  Fönsterventil tillverkad i plast. Ventilen består av invändig ventildel samt ett utvändigt påblåsningsskydd med galler. Ventilen regleras enkelt genom att öppna respektive stänga fronten. Fronten fungerar i öppet läge som en luftriktare. Detta möjliggör att man kan rikta luftströmmen exempelvis uppåt för att få bästa inblandning med rumsluften och minska risken för drag. Fresh 40 kan monteras på både inåt- och utåtgående fönster. Beroende på avståndet till fösterbåge och fönstersmyg, kan ventilen behöva vändas 180° så att luftströmmen inte hindras. Filtret hindrar damm och insekter att passera in genom ventilen. Genom att öppna spjället helt blir filtret lättåtkomligt för byta eller rengörning. Det fördelar också luften jämnare över ventilöppningen. Monteras på fönsterkarmens överstycke. Utformningen innebär att urfräsningen i karm eller monteringsskruvarna inte syns, ens i fullt öppet läge. Ventilen har ett lågt tryckfall. Borrmall E66 215 60 ingår ej.
  Mer info
  1 Variant
 • Friskluftsventil Fresh TL80DE dBs
  Friskluftsventil Fresh TL80DE dBs
  TL80DE dBs väggventil för väggmontage, avsedd för kontinuerlig ventilation av bostäder. Ventilen har en kraftig kondensisolering samt filter. Ventilen är även försedd med överventilationsskydd, stormsäkring (de modeller med E i benämningen). Luftmängden regleras med fronten som har en mekanism för förändring av öppningsvinkeln. Levereras komplett med ljudreducerande genomföring Ø81/124x360 mm och stormsäkring,
  Mer info
  1 Variant
 • Övriga Galler- Fresh
  Övriga Galler- Fresh
  Galler
  Mer info
  1 Variant
 • Innerväggsgaller
  Innerväggsgaller
  Invändigt galler för diskret montage vid frånluftskanalmynning. Vitt eller krom.
  Mer info
  2 Varianter
 • Friskluftsventil Fresh TL100DE inv del
  Friskluftsventil Fresh TL100DE inv del
  Den invändiga ventildelen har en kraftig kondensisolering, grovfilter, stormsäkring samt en front som vinklas upp i överkant inställning av flödet. Filtret sitter monterat i en filterkassett denna är även försedd med ett skydd mot eventuellt in rinnande vatten. Fronten har fyra öppningspositioner för variering av flödet. Spridningsbilden är noggrant utvecklad för att passa till golvvärmesystem, ventilen släpper luften uppåt och år sidorna. Inblandningen av rumsluft är mycket effektiv, redan någon decimeter från donet har starkt nedkyld luft fått behaglig temperatur. Kapacitet 7,5 l/s vid 10 Pa.
  Mer info
  1 Variant
 • Kylskåpsgaller, Fresh
  Kylskåpsgaller, Fresh
  Standard kylskåpsgaller med tidlös design. Används vid installation av kyl & frys. Ventilerar bort överskottsvärme. Bredd och höjd anpassningsbar.
  Material: Plast.
  Mer info
  2 Varianter
 • Genomströmningsventil Fresh 12
  Genomströmningsventil Fresh 12
  Genomströmningsventil av plast. Består av 2 plana galler. Kapacitet vid 10 Pa spalt: 9,5 l/s. Kapacitet vid 10 Pa hålrad: 7,5 l/s. Håltagning spalt: 330x16 mm. Håltagning hålrad: 16 st Ø16 mm.
  Mer info
  1 Variant

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.