Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Takhuvar och genomföringar

Vi på Ahlsell hjälper dig hitta lösningar för luftintag, takhuvar, ytterväggsgaller och täckplåt. När du utför arbete inom ventilation behöver du ta hänsyn till användningsområde, luftflöde, ljud och placering med mera. Här finner du luftintag som takhuvar för bostäder som monteras i takets lutning. Flöde och referensvärde anges för uteluft vid luftintaget. Söker du ytterväggsgaller hittar du även detta. Flertalet lösningar för luftintag finns i vårt sortiment. Utforska vårt breda utbud av takhuvar, ytterväggsgaller och andra luftintag här i webbutiken eller besök din närmsta Ahlsellbutik.
Välj underkategori

Visar 1 till 20 av 68

 • Rörmanschetter invändiga
  Rörmanschetter invändiga
  DAFA:s universella rörkrage 260/345/520 kan användas i alla bebyggelser för lufttätning vid genomföringar/samlingar. Kragen monteras lätt, snabbt och säkert direkt på ångspärren.

  Material
  Produkten är tillverkad av en svart, mjuk och flexibel EPDM-duk med starkt vidhäftande akryllim. Limmet har specialutvecklats för tätning och laminering av PE- och PP-ångspärrar.
  Mer info
  3 Varianter
 • Takhuv ABC-VHS, ABC Vent
  Takhuv ABC-VHS, ABC Vent
  Avlufts/uteluftshuv för bostäder (inklusive reducering Ø160 till Ø125) för komfortventilation eller imkanal. Bottendelen monteras i takets lutning. ABC-VHS är utförd i abc-Garantiplåt (SSAB Prelaq, färgbelagd tunnplåt) med korrosivitetsklass C4. Avlufts/Uteluftdelen är skyddad under huvens takkåpa och försedd med ett smådjurssäkert trådnätsgaller. Toppen monteras i lod ställbar i lägen mellan 11-40°. Standard är för 2-kupiga betongpannor. Röret är isolerat i brandteknisk klass EI 15 i huven. Huven levereras komplett med underbeslag. Ersätter en betongpanna vid montage. Flödet vid 30 dB(A) avser ungefärliga värden och är angivet för uteluft.
  Storlek För storlek Ø125 används Ø160 med reduktion.
  Mer info
  3 Varianter
 • Takhuv ABC-KH, ABC Vent
  Takhuv ABC-KH, ABC Vent
  Cirkulär takhuv, så kallad kinahatt. Huven tillverkas som standard i muffmått och är försedd med smådjurssäkert trådnätsgaller. Luftriktning horisontell. Finns i utförande tillverkad i aluzink alternativt abc-Garantiplåt (SSAB Prelaq, färgbelagd tunnplåt). Luftflödet vid 30 dB(A) hänvisar till ungefärliga värden. Ytterdiametern avser "hattens" diameter.
  Mer info
  16 Varianter
 • Avloppsluftare ABC–AVLO, ABC Vent
  Avloppsluftare ABC–AVLO, ABC Vent
  En avloppsluftare avsedd för luftning av avloppsledningar i bostäder. Tillverkad av abc garantiplåt i korrosivitetsklass C4. Standard är för 2-kupiga betongpannor. Levereras komplett med underbeslag och flexibel plastslang Ø110 nippelanslutning.
  Mer info
  2 Varianter
 • Takhuv Kinahatt, a-collection
  Takhuv Kinahatt, a-collection
  Cirkulär takhuv, så kallad "kinahatt" eller "Solnahuv" i förzinkad galvplåt 275g. Muff mått på anslutningen.
  Mer info
  3 Varianter
 • Takhuv ABC-VF, ABC Vent
  Takhuv ABC-VF, ABC Vent
  Avluftshuv för bostäder, för komfortventilation eller imkanal. ABC-VF är som standard tillverkad i förzinkat. Korrosivitetsklass C3. Muffmått i spirostandard. Konstruerad för att ge en hög mynningshastighet med hög kastlängd. Standard är för 2-kupiga betongpannor. Monteras vinkelrät mot tak med dräneringshålet riktat nedåt. Överdelen är fällbar för inspektion och rengöring. Huven levereras komplett med underbeslag. Luftflödet vid 30 dB(A) hänvisar till ungefärliga värden.
  Mer info
  2 Varianter
 • Kombihuv Villa ABC–VHS Combi, ABC Vent
  Kombihuv Villa ABC–VHS Combi, ABC Vent
  ABC-VHS Combi är en huv anpassad för bostäder och komfortventilation. Används vid behov av två kanaler. Skiljeväggen mellan kanalerna ger frihet att kombinera luftriktningarna. ABC-VHS Combi är tillverkad i abc-Garantiplåt (SSAB Prelaq, färgbelagd tunnplåt) med korrosivitetsklass C4. Avlufts/Uteluftdelen är skyddad under huvens takkåpa och försedd med ett smådjurssäkert trådnätsgaller. Bottendelen monteras i takets lutning. Toppen monteras i lod och är ställbar i lägen mellan 11-40°. Standard är för 2-kupiga betongpannor. Anslutning görs via 2 spirorör med muffmått. Rören är isolerade i brandteknisk klass EI15 i huven. Huven levereras komplett med underbeslag. Luftflödet vid 30 dB(A) är angivet vid avluft.
  Längden hänvisar till avståndet mellan kanalanslutningarna.
  Mer info
  2 Varianter
 • Takhuv, a-collection
  Takhuv, a-collection
  För köksfläkt, värmepumpar. Dim. Ø125 och Ø160 mm anslutning med underbeslag inkl. nippel och isolering. Standardfärg svart och tegelröd. Tegelröda takhuvar = NCS S 4040-Y80R. Svarta takhuvar = NCS S 9000-N.
  Mer info
  1 Variant
 • Takhuv Villa ABC-VHS Allround, ABC Vent
  Takhuv Villa ABC-VHS Allround, ABC Vent
  Avlufts/uteluftshuv för bostäder, för komfortventilation eller imkanal. ABC-VHS Allround är tillverkad i abc-Garantiplåt (SSAB Prelaq, färgbelagd tunnplåt) med korrosivitetsklass C4. Avlufts/Uteluftdelen är skyddad under huvens takkåpa och försedd med ett smådjurssäkert trådnätsgaller. Bottendelen monteras i takets lutning. Toppen monteras i lod Ställbar i lägen mellan 11-40°. ABC-VHS Allround är anpassad för att passa takpannor med okänt fabrikat. Röret är isolerat i brandteknisk klass EI 15 i huven. Underdel består av PLX plåt och Wakaflex. Ersätter en takpanna vid montage. Flödet vid 30 dB(A) avser ungefärliga värden och är angivet för uteluft.
  Mer info
  2 Varianter
 • Kombihuv ABC-CHZ, ABC Vent
  Kombihuv ABC-CHZ, ABC Vent
  Kombihuv med avluftsriktning uppåt, för komfortventilation. Avsedd för kommersiella och offentliga lokaler som kontorshus och skolor, även för industriventilation. ABC-CHZ prelackproduceras i abc-Garantiplåt med korrosivitetsklass C4. Innerkonan är fast utan rörliga delar som säkerställer regnskyddet när fläkten är avstängd. Uteluftdelen är skyddad under huvens takkåpa och försedd med ett smådjurssäkert trådnätsgaller. Lyftöglor är standard för storlek 800. Flödet vid 20 Pa hänvisar till ungefärliga värden och avser avluft. Längd x Bredd anger anslutningsmåttet.
  Mer info
  6 Varianter
 • Takhuv ABC-Dansare, ABC Vent
  Takhuv ABC-Dansare, ABC Vent
  Vindflöjel för avluft vid självdragsventilation. ABC-Dansare används som väderskydd för rökkanaler. Muffmått i spirostandard. Korrosivitetsklass C4.
  Mer info
  3 Varianter
 • Takhuv ABC-JET, ABC Vent
  Takhuv ABC-JET, ABC Vent
  Cirkulär avluftshuv ABC-JET för industri, med avluftsöppning uppåt. Lämplig vid kontinuerlig drift. Används som avslut på cirkulära kanaler. Finns i utförande tillverkad i syrafast stål EN 1.4404 alternativt aluzink. Muffmått i spirostandard. Innerkonan är fast utan rörliga delar som säkerställer regnskyddet när fläkten är avstängd. Lyftöglor är standard från och med storlek 800. Luftflödet vid 30 dB(A) hänvisar till ungefärliga värden.
  Mer info
  16 Varianter
 • Takhuv ABC-UHZ, ABC Vent
  Takhuv ABC-UHZ, ABC Vent
  Standard uteluftshuv med skyddat luftintag, för komfortventilation. Avsedd för kommersiella och offentliga lokaler som kontorshus och skolor. ABC-UHZ är tillverkad av ABC-Garantiplåt med korrosivitetsklass C4. Uteluftdelen är skyddad under huvens takkåpa och försedd med ett smådjurssäkert trådnätsgaller. Flödet vid 20 Pa hänvisar till ungefärliga värden.
  Längd x Bredd anger anslutningsmåttet.
  Mer info
  5 Varianter
 • Takhuv ABC-AHZ, ABC Vent
  Takhuv ABC-AHZ, ABC Vent
  Standard avluftshuv med avluftsriktning uppåt, för komfortventilation. ABC-AHZ prelackproduceras i abc-Garantiplåt (SSAB Prelaq, färgbelagd tunnplåt) med korrosivitetsklass C4. Innerkonan är fast utan rörliga delar som säkerställer regnskyddet när fläkten är avstängd. Flödet vid 20 Pa hänvisar till ungefärliga värden. Längd x Bredd anger anslutningsmåttet.
  Mer info
  5 Varianter
 • Takhuv JET, Grundström
  Takhuv JET, Grundström
  Cirkulär avluftshuv JET för industri, med avluftsöppning uppåt. Lämplig vid kontinuerlig drift. Används som avslut på cirkulära kanaler. Tillverkad i galvat, Aluzink eller syrafast stål 2343.
  Mer info
  2 Varianter
 • Takhuv THS, Systemair
  Takhuv THS, Systemair
  Slät takhuv
  Takhuven placeras vinkelrätt mot takbeklädnad och kan därför användas vid olika taklutningar. Tillverkad av pulverlackerad galvaniserad stålplåt i standardfärgerna svart och tegelröd. Beslagets spirorör är isolerat med 30 mm nätmatta. Underbeslag TUS som monteras på undertak ingår. Underbeslaget förhindrar vattenskador via takgenomföringen vid ett eventuellt läckage i yttertak. Underbeslag används ej vid takbeklädnad av enbart tjärpapp.
  Mer info
  3 Varianter
 • Flexrör-110 & Adapter 75/110, Vilpe
  Flexrör-110 & Adapter 75/110, Vilpe
  Anslutningsrör mellan avloppsluftare eller KTV ventilationsats (med adapter) och ett Ø110 mm avloppsrör. Till KTV modellerna utan adapter kan den beställas separat för ansluta Ø75 rör till Ø110 VILPE® Flex-rör.
  Mer info
  2 Varianter
 • Takhuv NSP Aspirotor, NSPAB
  Takhuv NSP Aspirotor, NSPAB
  NSP Aspirotor är en vinddriven ventilator som förbättrar draget i rök- och ventilationskanaler och suger ut rökgaser, ventilationsluft mm. Ventilatorn är lämplig för att bli av med fukt och mögel t.ex. när oljepannan ersatts med bergvärmepump. När Aspirotorn roterar försvinner det vanliga problemet med kallras, samtidigt hindrar ventilatorn till viss del regn att tränga in i kanalerna. NSP Aspirotor är tillverkad i rostfritt stål och gjuten aluminium. Den roterande delen är utförd i blank rostfri stål. Den passar både runda och fyrkantiga kanaler och är enkel att montera. Efter montage är den enkelt öppningsbar vid rensning/sotning. Luftflödet är angivet vid en vindhastighet av 6,5 meter/sekund.
  Mer info
  2 Varianter
 • Takhuv BRVAA ARROW, Bevent Rasch
  Takhuv BRVAA ARROW, Bevent Rasch
  BRVAA är en takhuv avsedd för avluft för små flöden. BRVAA består av en takhuv, genomföring med isolering 30mm och underbeslag. Genomföringen har som standard överbeslag som ersätter en tvåkupig betongpanna. Standardutförande: Aluzink 185. Huven kan levereras lackad för korrosivitetsklass C4 i önskad standardkulör. Lämplig exempelvis för villor. Huven är utförd med smådjursnät. Takhuven är ställbar 0-40 grader. Kan även vändas för önskat utseende och även utföras med falsplåt 670mm bred.
  Mer info
  16 Varianter
 • Avloppsluftare, Steinwalls Plåt
  Avloppsluftare, Steinwalls Plåt
  För luftning av avloppsledningar i bostäder. Ställbar överdel för 14-45 graders taklutning. Finns för betong– och tegelpannor, plåt– och papptak. Tillverkas i plastbelagd stålplåt. Levereras komplett med flexibel plastslang, underbeslag med gummitätning, erfoderlig skruv samt monteringsanvisning.
  Mer info
  1 Variant

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.