Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Cirkulära Spjäll

Jobbar du med ventilation? Vi på Ahlsell hjälper dig hitta ventilationskanaler för hus och kontor. Oavsett om du jobbar större projekt för inomhusklimat eller andra ventilationslösningar har vi produkterna. Här finner du vitlackade ventilationskanaler, kanalsystem i plast för inomhusmontage och spiralfasad kanal. Vi har sortimentet för dig som söker ventilationskanaler. Söker du avstängningsspjäll och handreglage hittar du även detta. Flertalet stora varumärken finns i vårt sortiment. Utforska vårt breda utbud av kanalsystem och ventilationskanaler här i webbutiken eller besök din närmsta Ahlsellbutik.

Visar 1 till 20 av 29

 • Mät- och reglerspjälll ARMS, a-collection
  Mät- och reglerspjälll ARMS, a-collection
  Detta spjäll av typ IRIS är ett precisionsdon för reglering och injustering av luftflöden i cirkulära kanaler. Varje spjäll är individuellt kalibrerat för att ge bästa mätningsresultat. Luftflödet erhålls genom att mäta tryckfallet på donets fasta mätnipplar och avläsa motsvarande luftflöde ur diagrammet.
  Tack vare den centrerade strypningen av luftflödet i donet är luftströmmen i kanalen jämn och ljudnivån mycket låg.
  Kan öppnas till 100% och är därför perfekt för montering i rensningspliktiga kanaler.
  Tillverkat av varmförzinkad stålplåt och är försett med justeringsskala och mätnipplar. Uppfyller täthetsklass C.
  Mer info
  11 Varianter
 • Backspjäll, a-collection
  Backspjäll, a-collection
  För anslutning till cirkulär kanal. Tillverkad i galvaniserad stålplåt. De två lamellerna i backspjället är fjäderbelastade, detta gör att spjället kan monteras i valfri riktning.
  Mer info
  6 Varianter
 • Mät- och reglerspjäll IRIS, FläktGroup
  Mät- och reglerspjäll IRIS, FläktGroup
  IRIS är ett spjäll avsett för luftflödesmätning och reglering. IRIS består av reglerskivor, justeringsmutter eller handtag (storlek 80), och justeringsskala plus manometeranslutningar och stomme. Anslutningsstosarna är försedda med gummitätningar av material EPDM. Spjällets stomme och reglerskivor är tillverkade av varmförzinkad stålplåt, reglerenhet av polyacetal och mätnippeln av TRP plast. Levereras utan individuell förpackning och utan justeringsnyckel. Uppfyller täthetsklass C. Luftflödet vid 35 dB(A) är angett vid 50 Pa.
  Mer info
  11 Varianter
 • Injusteringsspjäll BDEP-1, FläktGroup
  Injusteringsspjäll BDEP-1, FläktGroup
  Injusteringsspjället BDEP-1 är avsett att användas i system med cirkulära kanaler. Spjällen består av ett cylindriskt hölje och spjällblad. De ställs in manuellt och är försedda med graderad skala för inställning av spjällvinkeln. För spjällstorlekar upp till 031 ställs spjällvinkeln in med ett vred, på större storlekar med ett manöverhandtag. Spjällvinkeln låses med skruv. Tätningen är av massivt EPDM-gummi har mycket god beständighet mot väta, luftföroreningar och solstrålning och klarar temperaturer mellan –30° C till 80° C med bibehållen funktion. Storlekar 040 - 063 är anpassade till 50 mm utvändig isolering. Täthetsklass 0 enligt SS-EN1751:1998 respektive VVS AMA 98.

  Längden hänvisar till spjällets längd, exklusive anslutningar.
  Mer info
  11 Varianter
 • Avstängningsspjäll BDEP-4, FläktGroup
  Avstängningsspjäll BDEP-4, FläktGroup
  Spjället BDEP-4 är avsett att användas i system med cirkulära kanaler för avstängning och injustering av luftflödet. Spjällen består av ett cylindriskt hölje och spjällblad. De ställs in manuellt och är försedda med graderad skala för inställning av spjällvinkeln. För spjällstorlekar upp till 031 ställs spjällvinkeln in med ett vred, på större storlekar med ett manöverhandtag. Spjällvinkeln låses med skruv. Tätningen är av massivt EPDM-gummi har mycket god beständighet mot väta, luftföroreningar och solstrålning och klarar temperaturer mellan –30° C till 80° C med bibehållen funktion. Storlekar 040 - 063 är anpassade till 50 mm utvändig isolering. Täthetsklass 4 enligt SS-EN1751:1998 respektive VVS AMA 98.

  Längden hänvisar till spjällets längd exklusive anslutningar.
  Mer info
  10 Varianter
 • Avstängningsspjäll ABC-TS3, med handreglage, ABC Vent
  Avstängningsspjäll ABC-TS3, med handreglage, ABC Vent
  Trottelspjäll för cirkulära kanaler. Tillverkas i förzinkad stålplåt för korrosivitetsklass C3 enligt BSK 07. Lager av nylon. Gummipackning av EPDM. TS levereras som standard förberett för 50 mm isolering och med motorhylla som är graderad 0 till 90º. Täthetsklass 3 enligt VVS-AMA 12. Max 2500 Pa i differenstryck över stängt spjäll. Spjällen är utförda för tryckklass B. Drifttemperatur max 80ºC. Rekommenderade ställdon för modellerna Ø100- Ø250 mm är LM alternativt LF från Belimo. För modellerna Ø315- Ø630 mm rekommenderas NM alternativt NF från Belimo. Höjden avser måttet upp till och med motorhyllan, exkl axel. Motorhyllan är monterad 65mm över spjället.
  Mer info
  9 Varianter
 • Avstängningsspjäll med motorhylla KRTS-4, ETS
  Avstängningsspjäll med motorhylla KRTS-4, ETS
  Spjäll med motorhylla för reglering av luftflödet i runda kanalsystem. KRTS-4 har täthetsklass C på hölje samt täthetsklass 4 på avstängning enligt EVS-EN 1751:2001. Tillverkad av galvaniserad stålplåt och utrustad med gummitätningar på anslutningar. För manuell justering av luftflöden finns handtag som tillbehör. För automatisk justering finns motorer från Belimo i varierande utföranden. Spjällaxel 6x6mm.
  Mer info
  10 Varianter
 • Injusteringsspjäll KROS, manuellt, ETS
  Injusteringsspjäll KROS, manuellt, ETS
  Spjäll för reglering av luftflödet i runda kanalsystem. Steglös justerbar inställning. Täthetsklass D enligt EN 1751. Tillverkad av galvaniserad stålplåt. Utrustad med gummipackningar av EPDM på anslutningarna. Längden innefattar anslutningar.
  Mer info
  10 Varianter
 • Avstängningsspjäll PTS/A, Halton
  Avstängningsspjäll PTS/A, Halton
  Halton PTS/A är ett avstängningsspjäll i täthetsklass 4 enligt standarden EN 1751. Det har gummipackningar som garanterar lågt läckageflöde när spjället är stängt. PTS/A finns med manuellt manövervred eller med elektriskt ställdon för on/off eller modulerande styrning med hjälp av en 0-10 VDC styrsignal. DETTA ÄR DEN MANUELLA VARIANTEN. Normalt installeras elektriska ställdon på fabriken men kan även monteras på plats med hjälp av en monteringssats. Monteringssatsen är ett extra tillbehör som innehåller en motorhylla och en axelförlängning för universell fastsättning av ställdonet. Ställdonet och dess fäste kan enkelt monteras med hjälp av vanliga handverktyg. Höjden avser reglaget och tillkommer till spjällets diameter. Täthetsklassen gäller både hölje och avstängning. Luftflödet är angivet mellan qmin (1 m/s kanalhastighet) och qmax (6 m/s kanalhastighet).
  Mer info
  7 Varianter
 • Avstängningsspjäll BDEP-48 med monterad motor, FläktGroup
  Avstängningsspjäll BDEP-48 med monterad motor, FläktGroup
  Spjället BDEP-48 är avsett att användas i system med cirkulära kanaler för injustering av luftflödet. Spjällen består av ett cylindriskt hölje och spjällblad samt medföljande motor LF från Belimo. Motorn LF är en mindre, enklare och lättare spjällmotor med fjäderåtergång. Den är lämplig till spjäll med små dimensioner. Tätningen är av massivt EPDM-gummi har mycket god beständighet mot väta, luftföroreningar och solstrålning och klarar temperaturer mellan –30° C till 80° C med bibehållen funktion. Täthetsklass 4 enligt SS-EN1751:1998 respektive VVS AMA 98.

  Längden hänvisar till spjällets längd, exklusive anslutningar och motor.
  Motor LF ingår.
  Mer info
  14 Varianter
 • Mät- och reglerspjäll PRA, Halton
  Mät- och reglerspjäll PRA, Halton
  PRA är ett konformat irisspjäll och har manuell inställning med vred. Injusteringsspjället innehåller en reglerbar kon och mätuttag för uppmätning av tryckskillnad i luftflödet. Mätspjällets hölje och de konformade irisbladen utförs i galvaniserat stål. Luftflödesberäkningen baseras på uppmätning av den tryckskillnad som orsakas av luftflödet över spjällkonen. Injusteringsspjället förses med en indikator och markering för injusteringsposition som nyttjas under rengöring. Spjällets installationsriktning måste stämma överens med luftlödesriktningen. Luftflödesriktningen markeras med pil på höljet. Höjden avser reglaget och tillkommer till spjällets diameter. Täthetsklassen avser höljet. Temperaturområde -30 °C till +70 °C
  Mer info
  10 Varianter
 • Avstängningsspjäll BDEP-40 med motorhylla, FläktGroup
  Avstängningsspjäll BDEP-40 med motorhylla, FläktGroup
  Spjället BDEP-40 är avsett att användas i system med cirkulära kanaler för avstängning av luftflödet. Spjällen består av ett cylindriskt hölje och spjällblad samt en universal motorhylla. Motor ingår ej. De ställs in manuellt och är försedda med graderad skala för inställning av spjällvinkeln. För spjällstorlekar upp till 031 ställs spjällvinkeln in med ett vred, på större storlekar med ett manöverhandtag. Spjällvinkeln låses med skruv. Tätningen är av massivt EPDM-gummi har mycket god beständighet mot väta, luftföroreningar och solstrålning och klarar temperaturer mellan –30° C till 80° C med bibehållen funktion. Storlekar 040 - 063 är anpassade till 50 mm utvändig isolering. Täthetsklass 4 enligt SS-EN1751:1998 respektive VVS AMA 98.

  Längden hänvisar till spjällets längd, exklusive anslutningar.
  Levereras utan motor.
  Mer info
  10 Varianter
 • Injusteringsspjäll BDEP-10 med motorhylla, FläktGroup
  Injusteringsspjäll BDEP-10 med motorhylla, FläktGroup
  Injusteringsspjället BDEP-10 är avsett att användas i system med cirkulära kanaler. Spjällen består av ett cylindriskt hölje och spjällblad samt en universal motorhylla. Motor ingår ej. De ställs in manuellt och är försedda med graderad skala för inställning av spjällvinkeln. För spjällstorlekar upp till 031 ställs spjällvinkeln in med ett vred, på större storlekar med ett manöverhandtag. Spjällvinkeln låses med skruv. Tätningen är av massivt EPDM-gummi har mycket god beständighet mot väta, luftföroreningar och solstrålning och klarar temperaturer mellan –30° C till 80° C med bibehållen funktion. Storlekar 040 - 063 är anpassade till 50 mm utvändig isolering. Täthetsklass 0 enligt SS-EN1751:1998 respektive VVS AMA 98.

  Längden hänvisar till spjällets längd, exklusive anslutningar.
  Levereras utan motor.
  Mer info
  10 Varianter
 • Mät- och reglerspjäll KBI, Klimatbyrån
  Mät- och reglerspjäll KBI, Klimatbyrån
  Cirkulärt irisspjäll med mätuttag för mätning och injustering av luftflöde. Injusterat läge låses med de två skruvarna. Tillverkad av varmförzinkad stålplåt. Reglage av polystyrolplast. Mätnippel av polyeten. KBI har nippeldimension med gummiringstätning och ansluts till spiralfalsat rör. Montageavstånd beaktas. Har kort bygglängd och är rensbar. Luftflödet är redovisat vid ca 5 m/s.
  Mer info
  8 Varianter
 • Injusteringsspjäll BDEP-13 med monterad motor, FläktGroup
  Injusteringsspjäll BDEP-13 med monterad motor, FläktGroup
  Spjället BDEP-13 är avsett att användas i system med cirkulära kanaler för injustering av luftflödet. Spjällen består av ett cylindriskt hölje och spjällblad samt medföljande motor LM…A från Belimo. Motorn LM..A är en reversibel ON/OFF motor. När spjällets eller motorns inställbara stoppanslag uppnås stannar motorn automatiskt. Den är överbelastningsskyddad och kräver inte några ändlägesbrytare. Motorns ställbara stoppanslag är vid leverans inställt på 90° öppningsvinkel. Motorn LM230A och LM24A kan frikopplas med en tryckknapp på motorkåpan. Tätningen är av massivt EPDM-gummi har mycket god beständighet mot väta, luftföroreningar och solstrålning och klarar temperaturer mellan –30° C till 80° C med bibehållen funktion. Täthetsklass 0 enligt SS-EN1751:1998 respektive VVS AMA 98.

  Längden hänvisar till spjällets längd, exklusive anslutningar och motor.
  Motor LM...A ingår.
  Mer info
  14 Varianter
 • Avstängningsspjäll med motorhylla och handtag KRTS-4, ETS
  Avstängningsspjäll med motorhylla och handtag KRTS-4, ETS
  Spjäll med motorhylla för reglering och avstängning av luftflödet i runda kanalsystem. KRTS-4 har täthetsklass C på hölje samt täthetsklass 4 på avstängning enligt EVS-EN 1751:2001. Tillverkad av galvaniserad stålplåt och utrustad med gummitätningar på anslutningar. För automatisk justering finns motorer från Belimo i varierande utföranden. Spjällaxel 6x6mm.
  Mer info
  10 Varianter
 • Backspjäll cirkulärt CBHA, Hagab
  Backspjäll cirkulärt CBHA, Hagab
  Backspjäll CBHA är avsett att förhindra luft att komma in i cirkulära avluftskanaler eller -öppningar, vid t ex fläktstopp. Backspjället är tillverkat av förzinkad stålplåt och har anslutning i nippeldimension för spirostandard med spjällblad av aluminium. Storlekar upp till och med 200 mm levereras med fjäder så att backspjället fungerar såväl vid horisontell som vertikal kanal, då med luftriktning uppåt. Större storlekar är avsedda för vertikala kanaler med uppåtriktad luftström där spjällbladen stänger av sin egenvikt vid fläktstopp. Produkten är återvinningsbar och registrerad i Byggvarubedömningen och Sunda Hus Miljödata.
  Mer info
  7 Varianter
 • Avstängningsspjäll ABC-TS3, ABC Vent
  Avstängningsspjäll ABC-TS3, ABC Vent
  Trottelspjäll för cirkulära kanaler. Tillverkas i förzinkad stålplåt för korrosivitetsklass C3 enligt BSK 07. Lager av nylon. Gummipackning av EPDM. TS levereras som standard förberett för 50 mm isolering och med motorhylla som är graderad 0 till 90º. Täthetsklass 3 enligt VVS-AMA 12. Max 2500 Pa i differenstryck över stängt spjäll. Spjällen är utförda för tryckklass B. Drifttemperatur max 80ºC. Rekommenderade ställdon för modellerna Ø100- Ø250 mm är LM alternativt LF från Belimo. För modellerna Ø315- Ø630 mm rekommenderas NM alternativt NF från Belimo. Höjden avser måttet upp till och med motorhyllan, exkl axel. Motorhyllan är monterad 65mm över spjället.
  Mer info
  9 Varianter
 • Backspjäll BS, ABC Vent
  Backspjäll BS, ABC Vent
  Backspjäll ABC-BS för anslutning till cirkulär kanal. Tillverkad i förzinkad stålplåt.
  Mer info
  6 Varianter
 • Mät- och reglerspjäll SPI, Systemair
  Mät- och reglerspjäll SPI, Systemair
  SPI är ett irisspjäll för mätning och injustering av luftflöden. SPI har följande egenskaper: låg ljudnivå, centriskt flöde, fasta mätuttag som ger noggrann flödesmätning samt är utrustad med regleringsfunktion som kan öppnas helt, vilket betyder att det inte krävs någon renslucka. Finns i storlekarna Ø80-800. Klarar täthetsklass C. Spjället är tillverkat i galvaniserad stålplåt och är försett med täthetsprovad gummipackning. Max. tillåten omgivningstemperatur är 70 °C.
  Mer info
  11 Varianter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.