Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Spjäll

Jobbar du med ventilation? Vi på Ahlsell hjälper dig hitta ventilationskanaler för hus och kontor. Oavsett om du jobbar större projekt för inomhusklimat eller andra ventilationslösningar har vi produkterna. Här finner du vitlackade ventilationskanaler, kanalsystem i plast för inomhusmontage och spiralfasad kanal. Vi har sortimentet för dig som söker ventilationskanaler. Söker du avstängningsspjäll och handreglage hittar du även detta. Flertalet stora varumärken finns i vårt sortiment. Utforska vårt breda utbud av kanalsystem och ventilationskanaler här i webbutiken eller besök din närmsta Ahlsellbutik.

Visar 1 till 20 av 53

 • Handreglage BDEZ-06 till BDEP spjäll, FläktGroup
  Handreglage BDEZ-06 till BDEP spjäll, FläktGroup
  Handtag för anpassning till 50 mm isolering, avsedd för BDEP spjäll med storlek Ø80-Ø315 mm.
  Mer info
  1 Variant
 • Handreglage för komfortspjäll ABC–SFK, ABC Vent
  Handreglage för komfortspjäll ABC–SFK, ABC Vent
  Handreglage för Komfortspjäll ABC–SFK.
  Mer info
  1 Variant
 • Mät- och reglerspjälll ARMS, a-collection
  Mät- och reglerspjälll ARMS, a-collection
  Detta spjäll av typ IRIS är ett precisionsdon för reglering och injustering av luftflöden i cirkulära kanaler. Varje spjäll är individuellt kalibrerat för att ge bästa mätningsresultat. Luftflödet erhålls genom att mäta tryckfallet på donets fasta mätnipplar och avläsa motsvarande luftflöde ur diagrammet.
  Tack vare den centrerade strypningen av luftflödet i donet är luftströmmen i kanalen jämn och ljudnivån mycket låg.
  Kan öppnas till 100% och är därför perfekt för montering i rensningspliktiga kanaler.
  Tillverkat av varmförzinkad stålplåt och är försett med justeringsskala och mätnipplar. Uppfyller täthetsklass C.
  Mer info
  11 Varianter
 • Spjäll och ljuddämpare Inno för cirkulära kanaler, Jeven
  Spjäll och ljuddämpare Inno för cirkulära kanaler, Jeven
  Inno är ett spjäll för montering i cirkulära kanaler. Det består helt av en mjukelastisk skumplast (polyuretanskum) med goda ljuddämpande egenskaper. Spjället har ett antal ovala öppningar försedda med utdragbara pluggar. Tryckfallet över spjället regleras genom att variera antalet öppna hål. Det speciella materialet och hålens utformning ger låg ljudalstring även vid stora tryckfall. Inno används därför både som spjäll och ljuddämpare. Spjället är försett med mätuttag för snabb injustering. Tillverkad i flexibel polyuretanskum. Luftflödet är angivet vid 100 Pa med samtliga hål öppna.
  Mer info
  7 Varianter
 • Backspjäll, a-collection
  Backspjäll, a-collection
  För anslutning till cirkulär kanal. Tillverkad i galvaniserad stålplåt. De två lamellerna i backspjället är fjäderbelastade, detta gör att spjället kan monteras i valfri riktning.
  Mer info
  6 Varianter
 • Mät- och reglerspjäll IRIS, FläktGroup
  Mät- och reglerspjäll IRIS, FläktGroup
  IRIS är ett spjäll avsett för luftflödesmätning och reglering. IRIS består av reglerskivor, justeringsmutter eller handtag (storlek 80), och justeringsskala plus manometeranslutningar och stomme. Anslutningsstosarna är försedda med gummitätningar av material EPDM. Spjällets stomme och reglerskivor är tillverkade av varmförzinkad stålplåt, reglerenhet av polyacetal och mätnippeln av TRP plast. Levereras utan individuell förpackning och utan justeringsnyckel. Uppfyller täthetsklass C. Luftflödet vid 35 dB(A) är angett vid 50 Pa.
  Mer info
  11 Varianter
 • Injusteringsspjäll BDEP-1, FläktGroup
  Injusteringsspjäll BDEP-1, FläktGroup
  Injusteringsspjället BDEP-1 är avsett att användas i system med cirkulära kanaler. Spjällen består av ett cylindriskt hölje och spjällblad. De ställs in manuellt och är försedda med graderad skala för inställning av spjällvinkeln. För spjällstorlekar upp till 031 ställs spjällvinkeln in med ett vred, på större storlekar med ett manöverhandtag. Spjällvinkeln låses med skruv. Tätningen är av massivt EPDM-gummi har mycket god beständighet mot väta, luftföroreningar och solstrålning och klarar temperaturer mellan –30° C till 80° C med bibehållen funktion. Storlekar 040 - 063 är anpassade till 50 mm utvändig isolering. Täthetsklass 0 enligt SS-EN1751:1998 respektive VVS AMA 98.

  Längden hänvisar till spjällets längd, exklusive anslutningar.
  Mer info
  11 Varianter
 • Avstängningsspjäll BDEP-4, FläktGroup
  Avstängningsspjäll BDEP-4, FläktGroup
  Spjället BDEP-4 är avsett att användas i system med cirkulära kanaler för avstängning och injustering av luftflödet. Spjällen består av ett cylindriskt hölje och spjällblad. De ställs in manuellt och är försedda med graderad skala för inställning av spjällvinkeln. För spjällstorlekar upp till 031 ställs spjällvinkeln in med ett vred, på större storlekar med ett manöverhandtag. Spjällvinkeln låses med skruv. Tätningen är av massivt EPDM-gummi har mycket god beständighet mot väta, luftföroreningar och solstrålning och klarar temperaturer mellan –30° C till 80° C med bibehållen funktion. Storlekar 040 - 063 är anpassade till 50 mm utvändig isolering. Täthetsklass 4 enligt SS-EN1751:1998 respektive VVS AMA 98.

  Längden hänvisar till spjällets längd exklusive anslutningar.
  Mer info
  10 Varianter
 • Avstängningsspjäll ABC-TS3, med handreglage, ABC Vent
  Avstängningsspjäll ABC-TS3, med handreglage, ABC Vent
  Trottelspjäll för cirkulära kanaler. Tillverkas i förzinkad stålplåt för korrosivitetsklass C3 enligt BSK 07. Lager av nylon. Gummipackning av EPDM. TS levereras som standard förberett för 50 mm isolering och med motorhylla som är graderad 0 till 90º. Täthetsklass 3 enligt VVS-AMA 12. Max 2500 Pa i differenstryck över stängt spjäll. Spjällen är utförda för tryckklass B. Drifttemperatur max 80ºC. Rekommenderade ställdon för modellerna Ø100- Ø250 mm är LM alternativt LF från Belimo. För modellerna Ø315- Ø630 mm rekommenderas NM alternativt NF från Belimo. Höjden avser måttet upp till och med motorhyllan, exkl axel. Motorhyllan är monterad 65mm över spjället.
  Mer info
  9 Varianter
 • Jalusispjäll BRJS-3, Bevent Rasch
  Jalusispjäll BRJS-3, Bevent Rasch
  Jalusispjäll BRJS finns i två utföranden, ett för injustering alternativt reglering (BRJS-1) samt ett för avstängning och forcering (BRJS-3). BRJS-3 har gejdanslutningar och motgående spjällblad samt en hylla för ställdon. Spjället har täthetsklass 3, tryckklass A. Hölje och detaljer i varmförzinkad stålplåt, lager av plast samt tätningar av EPDM-gummi. Korrosivitetsklass C3, enligt AMA VVS & Kyl 16. Det maximala drifttrycket är 1,0 kPa i differenstryck över stängt spjäll, drifttemperatur max. 70°C.
  Mer info
  28 Varianter
 • Avstängningsspjäll med motorhylla KRTS-4, ETS
  Avstängningsspjäll med motorhylla KRTS-4, ETS
  Spjäll med motorhylla för reglering av luftflödet i runda kanalsystem. KRTS-4 har täthetsklass C på hölje samt täthetsklass 4 på avstängning enligt EVS-EN 1751:2001. Tillverkad av galvaniserad stålplåt och utrustad med gummitätningar på anslutningar. För manuell justering av luftflöden finns handtag som tillbehör. För automatisk justering finns motorer från Belimo i varierande utföranden. Spjällaxel 6x6mm.
  Mer info
  10 Varianter
 • Injusteringsspjäll KROS, manuellt, ETS
  Injusteringsspjäll KROS, manuellt, ETS
  Spjäll för reglering av luftflödet i runda kanalsystem. Steglös justerbar inställning. Täthetsklass D enligt EN 1751. Tillverkad av galvaniserad stålplåt. Utrustad med gummipackningar av EPDM på anslutningarna. Längden innefattar anslutningar.
  Mer info
  10 Varianter
 • Mät- och reglerspjäll PRA, Halton
  Mät- och reglerspjäll PRA, Halton
  PRA är ett konformat irisspjäll och har manuell inställning med vred. Injusteringsspjället innehåller en reglerbar kon och mätuttag för uppmätning av tryckskillnad i luftflödet. Mätspjällets hölje och de konformade irisbladen utförs i galvaniserat stål. Luftflödesberäkningen baseras på uppmätning av den tryckskillnad som orsakas av luftflödet över spjällkonen. Injusteringsspjället förses med en indikator och markering för injusteringsposition som nyttjas under rengöring. Spjällets installationsriktning måste stämma överens med luftlödesriktningen. Luftflödesriktningen markeras med pil på höljet. Höjden avser reglaget och tillkommer till spjällets diameter. Täthetsklassen avser höljet. Temperaturområde -30 °C till +70 °C
  Mer info
  10 Varianter
 • Avstängningsspjäll BDEP-40 med motorhylla, FläktGroup
  Avstängningsspjäll BDEP-40 med motorhylla, FläktGroup
  Spjället BDEP-40 är avsett att användas i system med cirkulära kanaler för avstängning av luftflödet. Spjällen består av ett cylindriskt hölje och spjällblad samt en universal motorhylla. Motor ingår ej. De ställs in manuellt och är försedda med graderad skala för inställning av spjällvinkeln. För spjällstorlekar upp till 031 ställs spjällvinkeln in med ett vred, på större storlekar med ett manöverhandtag. Spjällvinkeln låses med skruv. Tätningen är av massivt EPDM-gummi har mycket god beständighet mot väta, luftföroreningar och solstrålning och klarar temperaturer mellan –30° C till 80° C med bibehållen funktion. Storlekar 040 - 063 är anpassade till 50 mm utvändig isolering. Täthetsklass 4 enligt SS-EN1751:1998 respektive VVS AMA 98.

  Längden hänvisar till spjällets längd, exklusive anslutningar.
  Levereras utan motor.
  Mer info
  10 Varianter
 • Avstängningsspjäll med motorhylla och handtag KRTS-4, ETS
  Avstängningsspjäll med motorhylla och handtag KRTS-4, ETS
  Spjäll med motorhylla för reglering och avstängning av luftflödet i runda kanalsystem. KRTS-4 har täthetsklass C på hölje samt täthetsklass 4 på avstängning enligt EVS-EN 1751:2001. Tillverkad av galvaniserad stålplåt och utrustad med gummitätningar på anslutningar. För automatisk justering finns motorer från Belimo i varierande utföranden. Spjällaxel 6x6mm.
  Mer info
  10 Varianter
 • VAV-Spjäll BASiQ med flödesmätdon, Klimatbyrån
  VAV-Spjäll BASiQ med flödesmätdon, Klimatbyrån
  BASiQ är en tryckoberoende elektronisk flödesregulator som i energisparande syfte används för att behovsstyra luftflöden i exempelvis skolor, butiker, kontor och konferensrum. Den är inte avsedd att användas i kall eller aggressiv miljö. BASiQ innehåller ett spjäll och en mätenhet vilka är anslutna till en flödesregulator. Spjället har täthetsklass 4 för effektiv avstängning av luftflödet. Önskat flödesintervall mellan min- och maxvärde ställs in på fabrik eller ute på anläggning via inbyggda potentiometrar. BASiQ får inte installeras i utrymmen med temperatur under 0 °C eller där omgivnings- eller lufttemperatur överstiger 50 °C. Utförd i varmförzinkad stålplåt, mätrör av aluminium. BASiQ i cirkulär variant har nippeldimension med gummiringstätning och monteras med skjutmuff. BASiQ kan installeras i valfritt läge och kräver inget underhåll, dock bör läsbarhet på regulatorns display beaktas. Produkten går även att använda som CAV-spjäll. Produkten är utrustad med display för snabb avläsning, övervakning och inställning. Driftområdet vid leverans är förinställt till 0-10 V men kan ändras till 2-10V. Regulatorn kan tvångsstyras till olika lägen via timer, närvarogivare eller liknande för att exempelvis inta maxflöde vid helt öppet eller stängt spjäll. Höjden avser höjden på mätdonet som tillkommer till diametern på spjället. Luftflödet som är angivet är det maximalt rekommenderade vid kanaldimensionering 1 Pa/m. Finns i utförande med eller utan MODBUS stöd.

  Motoranslutningar (halogenfria): Kabel 1000 mm, 4 x 0,75 mm²
  Luftfuktighet, omgivning: 5-95 % r.F., icke kondenserande
  Mer info
  9 Varianter
 • VAV-Spjäll BVAVd, Bevent Rasch
  VAV-Spjäll BVAVd, Bevent Rasch
  Cirkulärt variabel-/konstantflödesdon med spjäll och ställdon med display. Displayen visar aktuellt flöde men kan också visa inställt max- och minflöde, börvärdessignal m.m. Max- och mininställningar kan göras direkt på ställdonet med inbyggda potentiometrar. BVAVd kan användas för variabelt flöde med 2-10V alt. 0-10V styrsignal eller för konstantflöde. BVAVd finns som tillval med Modbus-kommunikation. Låga miniflöden. Finns med i MagiCADl. Hölje och detaljer av varmförzinkad stålplåt enligt korrossivitetsklass C3. Mätröret är tillverkat av strängpressad aluminium. Spjället levereras som standard i tryckklass A och täthetsklass 2.

  OBS! Ska spjällen användas som master/slav måste detta anges.
  Mer info
  9 Varianter
 • Avstängningsspjäll PTS/A, Halton
  Avstängningsspjäll PTS/A, Halton
  Halton PTS/A är ett avstängningsspjäll i täthetsklass 4 enligt standarden EN 1751. Det har gummipackningar som garanterar lågt läckageflöde när spjället är stängt. PTS/A finns med manuellt manövervred eller med elektriskt ställdon för on/off eller modulerande styrning med hjälp av en 0-10 VDC styrsignal. DETTA ÄR DEN MANUELLA VARIANTEN. Normalt installeras elektriska ställdon på fabriken men kan även monteras på plats med hjälp av en monteringssats. Monteringssatsen är ett extra tillbehör som innehåller en motorhylla och en axelförlängning för universell fastsättning av ställdonet. Ställdonet och dess fäste kan enkelt monteras med hjälp av vanliga handverktyg. Höjden avser reglaget och tillkommer till spjällets diameter. Täthetsklassen gäller både hölje och avstängning. Luftflödet är angivet mellan qmin (1 m/s kanalhastighet) och qmax (6 m/s kanalhastighet).
  Mer info
  7 Varianter
 • Avstängningsspjäll BDEP-48 med monterad motor, FläktGroup
  Avstängningsspjäll BDEP-48 med monterad motor, FläktGroup
  Spjället BDEP-48 är avsett att användas i system med cirkulära kanaler för injustering av luftflödet. Spjällen består av ett cylindriskt hölje och spjällblad samt medföljande motor LF från Belimo. Motorn LF är en mindre, enklare och lättare spjällmotor med fjäderåtergång. Den är lämplig till spjäll med små dimensioner. Tätningen är av massivt EPDM-gummi har mycket god beständighet mot väta, luftföroreningar och solstrålning och klarar temperaturer mellan –30° C till 80° C med bibehållen funktion. Täthetsklass 4 enligt SS-EN1751:1998 respektive VVS AMA 98.

  Längden hänvisar till spjällets längd, exklusive anslutningar och motor.
  Motor LF ingår.
  Mer info
  14 Varianter
 • CAV-Spjäll RMC/N, Halton
  CAV-Spjäll RMC/N, Halton
  Konstantflödesspjället fungerar utan tillförsel av elektrisk eller pneumatisk energi. Spjällets hölje och spjällblad är utförda av galvaniserat stål och mätvingen av aluminium. Spjällbladen är försedda med gummipackningar så att de blir lufttäta i stängt läge. Spjället fungerar med en ställbar fjäder. Spjället fabriksinställs till erforderligt luftflöde. Med hjälp av ett manuellt injusteringsverktyg är det enkelt att ställa in eller återställa spjället på arbetsplatsen under drifttagning. I spjället används mineralull som ljud- och värmeisoleringsmaterial (tillval). Brett arbetsområde, tryckområde mellan 50-600 Pa och upp till 1000 Pa som tillval. Höjden avser reglaget och tillkommer till spjällets diameter.
  Mer info
  5 Varianter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.