Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Fläktar

Se till att du har bra ventilationsprodukter! Ahlsells ventilationsssortiment spänner över kanalsystem, don, ventiler, inomhusgaller, slangar med tillbehör, takhuvar, ytterväggsgaller, ventilationstillbehör, filter, montagematerial, fläktar, aggregat, spiskåpor, styr, regler, brandgasspjäll och plan bandplåt.

Visar 1 till 20 av 97

 • Kanalfläktar CK AC, Östberg
  Kanalfläktar CK AC, Östberg
  CK serien består av kanalfläktar med cirkulär anslutning. Har hög kapacitet och verkningsgrad med bibehållen låg ljudnivå. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Kommer även med integrerat motorskydd. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt. Avsedd för installation i ett kanalsystem. När fläkten är kanalansluten kan den även installeras utomhus och i våtrum. Har enkel installation i valfri position. Isolationsklass motor: F. Max temperatur på transporterad luft skiljer sig något mellan modellerna. CK 315 C har en max temperatur på 50°C. Modellerna 100A/C, 125A, 160B, 200A och 250 A på 60°C, medan 160 C har sitt max vid 65°C. Högsta max temperaturen återfinns i modellerna 125C, 200 B ErP, 250 B ErP och 315 B ErP och ligger på 70°C.
  OBS! CK 315 C1 ErP kan ej varvtalsregleras under 165 V.
  Mer info
  11 Varianter
 • Väggenomföring med kallrasskydd YVG100, Fresh
  Väggenomföring med kallrasskydd YVG100, Fresh
  Genomföring passande till Intellivent®, Integra & övriga fläktar med stos Ø98 mm. Består av modulrör Ø98/102 mm, kallrasskydd och utvändigt galler #150 mm.
  Mer info
  1 Variant
 • Beröringsskydd BSV, Östberg
  Beröringsskydd BSV, Östberg
  BSV är ett beröringsskydd med vinklade fästen för montering på kanaler. Bör användas på icke kanalanslutna fläktar för att erhålla skyddsklass IP 44. BSV är gjord av galvaniserade nät.
  Mer info
  7 Varianter
 • Kanalfläkt CK EC, Östberg
  Kanalfläkt CK EC, Östberg
  CK serien består av kanalfläktar med cirkulär anslutning. Har hög kapacitet och verkningsgrad med bibehållen låg ljudnivå. Ytterrotormotorn är energieffektiv och har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Varvtalsreglering kan göras med den inbyggda potentiometern, 0-10 V alt. extern reglering. Kommer även med integrerat motorskydd. Kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt. Avsedd för installation i ett kanalsystem. När fläkten är kanalansluten kan den även installeras utomhus och i våtrum. Har enkel installation i valfri position. Isolationsklass motor: F. Max temperatur på transporterad luft skiljer sig något mellan modellerna. CK 315 C EC har en max temperatur på 45°C. Modellerna 200 B, 250 B och 315 B på 50°C, medan 125 C, 160 B och 160 C har sitt max vid 60°C. Frekvens: 50/60 Hz.
  Mer info
  7 Varianter
 • Montagekonsol-kit MB för fläktserien CK AC/EC, Östberg
  Montagekonsol-kit MB för fläktserien CK AC/EC, Östberg
  Konsol-kit MB, för enkel montering av CK. MB kan flyttas och monteras på valfri plats runt fläkten. MB finns i en storlek och passar alla CK AC/EC modeller.
  Mer info
  1 Variant
 • Kanalfläkt Viaduct 100s
  Kanalfläkt Viaduct 100s
  Smidig kanalfläkt som monteras i ventilationskanaler med innerdiameter av minst Ø100mm. Utrustad med kullagrad motor vilket medger såväl horisontellt som vertikalt läge. Perfekt för kanal vid skärning vägg/vägg och tak/vägg. Kan kombineras med externa styrningar.
  Mer info
  1 Variant
 • Värmeflyttare Intellivent Celsius, Fresh
  Värmeflyttare Intellivent Celsius, Fresh
  Intellivent Celsius är en helt ny typ av värmeflyttare. Med en unik design, användarvänlighet, lång livsländ, låg ljudnivå, rensbarhet, inbyggd termostat och låg energiförbrukning, sätter den en helt ny standard för denna typ av produkt.
  Intellivent Celsius är försedd med inbyggd elektronisk termostat. Denna startar fläkten när temperaturen överstiger inställt värde.
  Fläkten kan justeras för att starta mellan 16 och 30 grader. Fläktens varvtal kan justeras mellan ca 700 rpm upp till max som ligger på ca 2200 rpm.
  Intellivent är även utrustad med funktion för konstant drift samt integrerad säkerhetsströmbrytare.
  Mer info
  1 Variant
 • Kanalfläktar K SILEO, Systemair
  Kanalfläktar K SILEO, Systemair
  K-serien är avsedd för montering i kanal. Alla K-fläktar har minst 25 mm lång anslutningsstos. Fästklammer FK gör montering/demontering enkel och förhindrar vibrationsöverföring till kanal. Fläktarna har bakåtböjda skovlar och underhållsfri ytterrotormotor. K-fläktarna kan spänningsregleras med en steglös tyristor eller 5-stegs transformator. För att skydda motorn mot överhettning har fläkten ett impedansmotorskydd.Höljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt och är falsat vilket ger ett näst intill lufttätt hölje. Om fläkten är kanalansluten kan den installeras utomhus och i våtrum. Detta är möjligt tack vare fläktens täta hölje.
  •Spänningsreglerbar •Inbyggd termokontakt •Kan monteras i valfritt läge •Underhållsfri och driftsäker
  Mer info
  11 Varianter
 • Takfläkt TKC AC med cirkulär anslutning, Östberg
  Takfläkt TKC AC med cirkulär anslutning, Östberg
  Takfläkt med cirkulär anslutning och horisontellt utblås. Har hög prestanda och driftsäker. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Kommer med integrerat motorskydd och kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Kommer med sladdställ som enkelt kan demonteras vid behov. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt som pulverlackeras i svart eller tegelrött som standard. Swing-up utförande för enkel service och rengöring av fläkthjulet. Takfläkten monteras enklast med takgenomföring TG för TKC. Fläkten uppfyller miljökrav M2. Isolationsklass, motor: F. Max temperatur på transporterad luft skiljer sig något mellan modellerna. TKC 400 B har sitt max på 60 °C medan modellerna 300 C, 400 A/C ErP ligger på 70 °C. TKC 300 A har sin max temperatur på 80°C och TKC 300 B på 90°C. TKC finns även med EC motor och går då under namnet TKC EC.
  Mer info
  12 Varianter
 • Kanalfläkt IRE AC, Östberg
  Kanalfläkt IRE AC, Östberg
  Isolerad kanalfläkt med cirkulär anslutning. IRE är utrustad med 50 mm värme- och ljudisolering vilket gör den idealisk för hantering kall luft. Konstruerad att klara höga tryck och långa komplicerade kanaler. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Kommer även integrerat motorskydd och kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt. Kanalanslutningarna har gummitätningar. Avsedd för installation i ett kanalsystem. När fläkten är kanalansluten kan den även installeras utomhus och i våtrum. Isolationsklass, motor: F. Max temperatur på transporterad luft skiljer sig något mellan modellerna. IRE 315 B1 har en max temperatur på 45°C, 250 C1 ErP på 50°C och 250 A1 på 65°C. Modellerna 125 A1/B1/C1, 160 B1/C1/D1, 250 D1 och 400 D1, har max temperatur på 70°C. Den högsta max temperaturen återfinns hos modellerna 250 B1 och 315 A1 och ligger på 80°C.
  Mer info
  7 Varianter
 • Väggfläktar KVFU, Östberg
  Väggfläktar KVFU, Östberg
  Väggfläkt med cirkulärt inlopp och kvadratisk monteringsplatta. Är kompakt med hög kapacitet och verkningsgrad. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Kommer med integrerat motorskydd och kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt. Fläkten är avsedd för installation i kanalsystem, monterad på innervägg. Enkel installation i valfri position och kan även användas i fuktiga miljöer. Max temperatur på transporterad luft är 60°C för samtliga modeller med några undantag. Modellerna 315B/C ErP har en max temperatur på 50°C, 160C på 65°C och modellen 125C ett max på 70°C. Isolationsklass, motor: F.
  Mer info
  11 Varianter
 • Kallrasskydd K125
  Kallrasskydd K125
  Backspjäll som förhindrar luft att passera in när fläkten inte är igång. Vid grövre kanal kan en packning användas alternativt tejpas kallrasskyddet på fläkten. Monteras i kanal Ø118 mm.
  Mer info
  1 Variant
 • Väggenomföring med kallrasskydd YVG125, Fresh
  Väggenomföring med kallrasskydd YVG125, Fresh
  Genomföring passande till Intellivent® med stos Ø118 mm. Består av modulrör Ø122 mm, kallrasskydd och utvändigt galler #180 mm.
  Mer info
  1 Variant
 • Genomföringsrör Intellivent Celsius G100, Fresh
  Genomföringsrör Intellivent Celsius G100, Fresh
  Väggenomföring för innervägg. Avsedd för fläktar som fördelar värme från kamin m.m. Innehåller 1 styck modulrör Ø98/102, längd 100 mm och 1 styck rundgaller Ø140 mm.
  Mer info
  1 Variant
 • Ytterväggsfläkt RS, Östberg
  Ytterväggsfläkt RS, Östberg
  Frånluftsväggfläkt med cirkulärt inlopp, konstruerad för montering på yttervägg. Fläkthjul utrustat med bakåtböjda skovlar. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Kommer med integrerat motorskydd samt kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt och svartlackerat för bästa hållbarhet. Ljudtrycksnivån hänvisar till ett avstånd på 3 meter. Isolationsklass, motor: F. Max temperatur på transporterad luft är 60°C för modellerna 80-125 A/C och 65°C hos 160A/C.
  Mer info
  8 Varianter
 • Kanalfläktar K EC SILEO, Systemair
  Kanalfläktar K EC SILEO, Systemair
  EC-fläktar är mycket energieffektiva och är enkla att reglera. De kan varvtalsregleras steglöst för att matcha luftflödesbehovet, potentiometer medlevereras. För samma luftflöde förbrukar de avsevärt mindre energi än fläktar med AC-motorer.EC-motorer bidrar till stora reduceringar av energianvändningen, speciellt vid varvtalsreglering. Vid varvtalsreglering är EC-motorns energianvändning mycket lägre än för en asynkronmotor med motsvarande effekt. Reducerad energianvädning ger garanterat lägre driftskostnader.K EC-serien är avsedd för montering i kanal. Alla K-fläktar har minst 25 mm lång anslutningsstos. För att underlätta installationen har K-fläktarna förmonterade montagekonsoler som standard. Fästklammer FK gör montering/demontering enkel och förhindrar vibrationsöverföring till kanal. Fläktarna har bakåtböjda skovlar och underhållsfri ytterrotormotor (EC) och levereras med förkopplad potentiometer (0-10V), fabriksinställd på 6-10V.För att skydda motorn mot överhettning har fläktarna integrerat motorskydd. Höljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt och är falsat vilket ger ett näst intill lufttätt hölje.
  Mer info
  7 Varianter
 • Kanalfläkt KVK SILENT 100-160 EC, Systemair
  Kanalfläkt KVK SILENT 100-160 EC, Systemair
  KVK Silent EC 100-160 är en fläkt med cirkulära kanalanslutningar. Ersätter tidigare KVKE EC. Höljet är tillverkat av galvanizerad stålplåt, isolerat med 50 mm tjock mineralullisolering med hög densitet för bästa ljudabsorption och brandtekniska kravsamt med ett inre ytskikt som förhindrar spridning av fibrer till luften. En skruvad servicelucka med gångjärn gör rengöring och service av fläkten enkel. KVK Silent EC levereras med integrerat motorskydd samt integrerad manuell reglering som sitter förkopplad i kopplingsdosan i form av en potentiometer som kan reglera fläkten 0-100 %. Fläkten kan enkelt behovsstyras via givare och reglering för bl.a. CO2, temperatur, fukt, närvaro och VAV. Se tillbehörslista. Fläkten kan installeras i vilken position som helst. FK monteringsklämma (tillbehör) möjliggör enkel installation och demontering och förhindrar överföring av vibration till kanalen. •Låg ljudnivå, isolering med hög densitet •Kompakt design •Enkel installation, underhåll och service •EC motor med hög effektivitet och lågt SFP •Anpassad för behovsstyrd ventilation
  Mer info
  3 Varianter
 • Ytterväggsfläkt RS EC, Östberg
  Ytterväggsfläkt RS EC, Östberg
  RS är en frånluftsfläkt för montering på yttervägg. Höljet är gjort av lackerad galvaniserad stålplåt för bästa hållbarhet. Luftflöden upp till 850 m³/h (0,24 m³/s).
  •Frånluftsväggfläkt med cirkulärt inlopp. •Konstruerad för montering på yttervägg. •Fläkthjul med bakåtböjda skovlar. •Energieffektiv ytterrotormotor med underhållsfria dubbelkapslade kullager.•Integrerat motorskydd. •Kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. •Varvtalsreglering kan göras med den inbyggda potentiometern, 0-10 V alt. extern reglering.
  Mer info
  4 Varianter
 • Takfläkt TFE 220M, Systemair
  Takfläkt TFE 220M, Systemair
  Takfläkt TFE 220M är en rektangulär
  , uppåtblåsande takfläkt tillverkad av svartlackerad,
  galvaniserad stålplåt. Takfläkten är
  försedd med servicebrytare samt fällbar ram för
  montering mot takgenomföring.
  Mer info
  1 Variant
 • Kanalfläkt KVK SILENT 200-500 AC, Systemair
  Kanalfläkt KVK SILENT 200-500 AC, Systemair
  KVK Silent är en fläkt med cirkulära kanalanslutningar. Ersätter tidigare KVKE. Höljet är isolerat med tjock mineralullisolering med hög densitet för bästa ljudabsorption och brandteknisk klass EI30. Höljet är tillverkat av Alu zink och korrosionsklass C4. En skruvad servicelucka med gångjärn gör rengöring och service av fläkten enkel. För att skydda fläkten har fläktmotorn integrerat termokontaktmotorskydd som bryter strömmen vid överhettning, återställning sker genom att manuellt bryta nätspänningen. KVK Silent kan installeras i vilken position som helst.• Kompakt design • Enkel installation, underhåll och service • Låg ljudnivå, isolering med hög densitet • Anpassad för behovsstyrd ventilation • Integrerat motorskydd • Brandteknisk klass EI30. • Korrosionsklass C4
  Mer info
  5 Varianter
 • ...

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.