Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Fläktar

Se till att du har bra ventilationsprodukter! Ahlsells ventilationsssortiment spänner över kanalsystem, don, ventiler, inomhusgaller, slangar med tillbehör, takhuvar, ytterväggsgaller, ventilationstillbehör, filter, montagematerial, fläktar, aggregat, spiskåpor, styr, regler, brandgasspjäll och plan bandplåt.
Välj underkategori

Visar 1 till 20 av 151

 • Kanalfläktar CK AC, Östberg
  Kanalfläktar CK AC, Östberg
  CK serien består av kanalfläktar med cirkulär anslutning. Har hög kapacitet och verkningsgrad med bibehållen låg ljudnivå. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Kommer även med integrerat motorskydd. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt. Avsedd för installation i ett kanalsystem. När fläkten är kanalansluten kan den även installeras utomhus och i våtrum. Har enkel installation i valfri position. Isolationsklass motor: F. Max temperatur på transporterad luft skiljer sig något mellan modellerna. CK 315 C har en max temperatur på 50°C. Modellerna 100A/C, 125A, 160B, 200A och 250 A på 60°C, medan 160 C har sitt max vid 65°C. Högsta max temperaturen återfinns i modellerna 125C, 200 B ErP, 250 B ErP och 315 B ErP och ligger på 70°C.
  OBS! CK 315 C1 ErP kan ej varvtalsregleras under 165 V.
  Mer info
  11 Varianter
 • Utsugsfläkt FUA-4700, Plymovent
  Utsugsfläkt FUA-4700, Plymovent
  Utsugsfläktarna i FUA-serien är utformade för att direktmonteras på våra utsugsarmar av metall eller slang och filter eller för att användas som centrala utsugsfläktar. Kan även användas för VEX- och brandsystem. Dessa utsugsfläktar är utrustade med lätta aluminiumfläkthjul, som är idealiska för att evakuera avgaser, lättflyktig rök och damm. Matchade in- och utloppsytor tillhandahåller, tillsammans med de optimerade impellrarna, ett jämnt luftflöde, hög kapacitet och låg ljudnivå. Rekommenderas för ett litet utsugssystem för evakuering av fordonsgaser, svetsrök, oljedimma och damm. Fläkten tillverkad i aluminium, fläkthuset i plåt. Fläkthjulet har en diameter på 380 mm. Luftflödet är angivet vid 1000 Pa och hänvisar till ett ungefärligt värde. Den maximala luftflödestemperaturen är 80°C. Ljudtrycksnivån är angiven med tryck- och sugsideskanal ansluten.
  Mer info
  1 Variant
 • Takfläkt TFC , Systemair
  Takfläkt TFC , Systemair
  TFC är en takfläkt avsedd för bostadshus och kommersiella fastigheter. Den har energieffektiva EC-fläktar med möjlighet till behovsstyrning. TFC har en enkel och ergonomisk "swing-out"-funktion som underlättar underhållet. Finns tillgänglig i färgerna svart och rött.
  TFC finns i två varianter:
  S-varianten har potentiometer som standard, vilket gör det möjligt att styra fläktens varvtal steglöst från 0 – 100 %. Detta är en enkel lösning när ingen behovsstyrning krävs.
  P-varianten har variabelt luftflöde (VAV) som standard, men är förberedd för och kan lätt konverteras till konstant luftflöde (CAV).
  Fördelar med TFC:•Lättillgänglig säkerhetsbrytare på utsidan av höljet•EC-motorer med hög effektivitet•Lägre energianvändning ger lägre energikostnader•100 % varvtalsreglerbar•Behovsstyrd ventilation - lätt att justera ventilationen till det faktiska behovet•Låg ljudnivå tack vare isolerat hölje
  Färgkod:Svart=RAL 9005 Röd = RAL 8004 Korrosivitesklass C4
  Mer info
  24 Varianter
 • Kanalfläktar K EC SILEO, Systemair
  Kanalfläktar K EC SILEO, Systemair
  EC-fläktar är mycket energieffektiva och är enkla att reglera. De kan varvtalsregleras steglöst för att matcha luftflödesbehovet, potentiometer medlevereras. För samma luftflöde förbrukar de avsevärt mindre energi än fläktar med AC-motorer.EC-motorer bidrar till stora reduceringar av energianvändningen, speciellt vid varvtalsreglering. Vid varvtalsreglering är EC-motorns energianvändning mycket lägre än för en asynkronmotor med motsvarande effekt. Reducerad energianvädning ger garanterat lägre driftskostnader.K EC-serien är avsedd för montering i kanal. Alla K-fläktar har minst 25 mm lång anslutningsstos. För att underlätta installationen har K-fläktarna förmonterade montagekonsoler som standard. Fästklammer FK gör montering/demontering enkel och förhindrar vibrationsöverföring till kanal. Fläktarna har bakåtböjda skovlar och underhållsfri ytterrotormotor (EC) och levereras med förkopplad potentiometer (0-10V), fabriksinställd på 6-10V.För att skydda motorn mot överhettning har fläktarna integrerat motorskydd. Höljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt och är falsat vilket ger ett näst intill lufttätt hölje.
  Mer info
  7 Varianter
 • Kanalfläkt CK EC, Östberg
  Kanalfläkt CK EC, Östberg
  CK serien består av kanalfläktar med cirkulär anslutning. Har hög kapacitet och verkningsgrad med bibehållen låg ljudnivå. Ytterrotormotorn är energieffektiv och har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Varvtalsreglering kan göras med den inbyggda potentiometern, 0-10 V alt. extern reglering. Kommer även med integrerat motorskydd. Kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt. Avsedd för installation i ett kanalsystem. När fläkten är kanalansluten kan den även installeras utomhus och i våtrum. Har enkel installation i valfri position. Isolationsklass motor: F. Max temperatur på transporterad luft skiljer sig något mellan modellerna. CK 315 C EC har en max temperatur på 45°C. Modellerna 200 B, 250 B och 315 B på 50°C, medan 125 C, 160 B och 160 C har sitt max vid 60°C. Frekvens: 50/60 Hz.
  Mer info
  6 Varianter
 • Kanalfläkt KVK SLIM 100-160 EC, Systemair
  Kanalfläkt KVK SLIM 100-160 EC, Systemair
  KVK Slim EC 100-160 är fläktar med cirkulära kanalanslutningar. Fläktens lock är isolerat för ljudabsorption och är enkelt att öppna för service och rengöring. Höljet är tillverkat av galvanizerad stålplåt. KVK Slim levereras med integrerade motorskydd samt integrerad manuell reglering som sitter förkopplad i kopplingsdosan. Fläkten kan installeras i vilken position som helst. •Kompakt design med låg höjd för trånga utrymmen •Enkel installation service och underhåll •Isolerat lock för låg ljudnivå till rum •Hög effektivitet och låg SFP •Anpassad för behovsstyrd ventilation
  Mer info
  3 Varianter
 • Värmeflyttare Intellivent Celsius, Fresh
  Värmeflyttare Intellivent Celsius, Fresh
  Intellivent Celsius är en helt ny typ av värmeflyttare. Med en unik design, användarvänlighet, lång livsländ, låg ljudnivå, rensbarhet, inbyggd termostat och låg energiförbrukning, sätter den en helt ny standard för denna typ av produkt.
  Intellivent Celsius är försedd med inbyggd elektronisk termostat. Denna startar fläkten när temperaturen överstiger inställt värde.
  Fläkten kan justeras för att starta mellan 16 och 30 grader. Fläktens varvtal kan justeras mellan ca 700 rpm upp till max som ligger på ca 2200 rpm.
  Intellivent är även utrustad med funktion för konstant drift samt integrerad säkerhetsströmbrytare.
  Mer info
  1 Variant
 • Takfläkt TKC AC med cirkulär anslutning, Östberg
  Takfläkt TKC AC med cirkulär anslutning, Östberg
  Takfläkt med cirkulär anslutning och horisontellt utblås. Har hög prestanda och driftsäker. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Kommer med integrerat motorskydd och kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Kommer med sladdställ som enkelt kan demonteras vid behov. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt som pulverlackeras i svart eller tegelrött som standard. Swing-up utförande för enkel service och rengöring av fläkthjulet. Takfläkten monteras enklast med takgenomföring TG för TKC. Fläkten uppfyller miljökrav M2. Isolationsklass, motor: F. Max temperatur på transporterad luft skiljer sig något mellan modellerna. TKC 400 B har sitt max på 60 °C medan modellerna 300 C, 400 A/C ErP ligger på 70 °C. TKC 300 A har sin max temperatur på 80°C och TKC 300 B på 90°C. TKC finns även med EC motor och går då under namnet TKC EC.
  Mer info
  12 Varianter
 • Radialfläkt RFTX AC Explosionsskyddad, Östberg
  Radialfläkt RFTX AC Explosionsskyddad, Östberg
  RFTX är en explosionskyddad 3-fas radialfläkt med cirkulärt inlopp som uppfyller den tekniska standarden ATEX, för säker transport av explosiva gaser med fläktar. RFTX har ett gnistsäkert utförande med dysa i koppar och motorn helt avskild från luftströmmen. Den ATEX-certifierade fläkten omfattas inte av ErP-direktivet. Fläkten är passande för t.ex industri, verkstad och laboratoriemiljöer. Går att använda i både 50/60 Hz. Fläkthjul är utrustat med framåtböjda skovlar. Ytterrotormotorn är helt avskild från luftströmmen och har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Kan ej varvtalsregleras. Kommer med integrerad kopplingsdosa, externt motorskydd finns som tillbehör. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt med gnistsäker dysa i koppar. Fläkten kan endast användas i zon 1 och 2 och är avsedd för installation inomhus i ett kanalsystem. Max temperatur på transporterad luft: 40°C. Frekvens: 50 Hz.
  Isolationsklass, motor: F
  Certifierad enligt ATEX 2014/34/EC.
  Standarder: EN 60079-0 + A11: 2013 and EN 14986: 2007.
  Mer info
  7 Varianter
 • Kanalfläkt IRE AC, Östberg
  Kanalfläkt IRE AC, Östberg
  Isolerad kanalfläkt med cirkulär anslutning. IRE är utrustad med 50 mm värme- och ljudisolering vilket gör den idealisk för hantering kall luft. Konstruerad att klara höga tryck och långa komplicerade kanaler. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Kommer även integrerat motorskydd och kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt. Kanalanslutningarna har gummitätningar. Avsedd för installation i ett kanalsystem. När fläkten är kanalansluten kan den även installeras utomhus och i våtrum. Isolationsklass, motor: F. Max temperatur på transporterad luft skiljer sig något mellan modellerna. IRE 315 B1 har en max temperatur på 45°C, 250 C1 ErP på 50°C och 250 A1 på 65°C. Modellerna 125 A1/B1/C1, 160 B1/C1/D1, 250 D1 och 400 D1, har max temperatur på 70°C. Den högsta max temperaturen återfinns hos modellerna 250 B1 och 315 A1 och ligger på 80°C.
  Mer info
  7 Varianter
 • Kanalfläkt LPKB EC, Östberg
  Kanalfläkt LPKB EC, Östberg
  Lågprofil kanalfläkt med cirkulär anslutning. Anpassad för en låg bygghöjd. Har hög kapacitet och verkningsgrad med bibehållen låg ljudnivå. Energieffektiv ytterrotormotor med underhållsfria dubbelkapslade kullager. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Varvtalsreglering kan göras med den inbyggda potentiometern, 0-10 V alt. extern reglering. Har integrerat motorskydd. Kopplingsdosan har skyddsklass IP 54. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt. Kanalanslutningarna har gummitätningar. Avsedd för installation i ett kanalsystem. När fläkten är kanalansluten kan den även installeras utomhus och i våtrum. Utrustad med monteringsfästen och kan installeras i valfritt läge. Isolationsklass, motor: F. Max temperatur på transporterad luft är 50°C för samtliga modeller förutom 160 C1 EC som har ett max på 60°C. Frekvens: 50/60 Hz.
  Mer info
  5 Varianter
 • Kanalfläktar K SILEO, Systemair
  Kanalfläktar K SILEO, Systemair
  K-serien är avsedd för montering i kanal. Alla K-fläktar har minst 25 mm lång anslutningsstos. Fästklammer FK gör montering/demontering enkel och förhindrar vibrationsöverföring till kanal. Fläktarna har bakåtböjda skovlar och underhållsfri ytterrotormotor. K-fläktarna kan spänningsregleras med en steglös tyristor eller 5-stegs transformator. För att skydda motorn mot överhettning har fläkten ett impedansmotorskydd.Höljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt och är falsat vilket ger ett näst intill lufttätt hölje. Om fläkten är kanalansluten kan den installeras utomhus och i våtrum. Detta är möjligt tack vare fläktens täta hölje.
  •Spänningsreglerbar •Inbyggd termokontakt •Kan monteras i valfritt läge •Underhållsfri och driftsäker
  Mer info
  10 Varianter
 • Takfläkt TKV, Östberg
  Takfläkt TKV, Östberg
  Takfläkt TKV med kvadratisk anslutning och vertikalt utblås. Har hög prestanda och driftsäker. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Kommer med integrerat motorskydd och kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt som pulverlackeras i svart eller tegelrött som standard hos modellerna 300 & 400 A/B/C. Dessa modeller uppfyller miljökrav M2. Modellerna 560-960 A-J har även dem ett fläkthölje tillverkat av galvaniserad stålplåt, och kommer i förekommande fall pulverlackerad eller med lackering som uppfyller Miljöklass M3/Korrosionsklass C4. Dessa modeller finns även olackerade. Samtliga fläktar i TKV serien kommer med swing-up utförande för enkel service och rengöring av fläkthjulet. Takfläkten monteras enklast med takgenomföring TFU. Isolationsklass, motor: F.
  Mer info
  10 Varianter
 • Kanalfläkt Viaduct 100s
  Kanalfläkt Viaduct 100s
  Smidig kanalfläkt som monteras i ventilationskanaler med innerdiameter av minst Ø100mm. Utrustad med kullagrad motor vilket medger såväl horisontellt som vertikalt läge. Perfekt för kanal vid skärning vägg/vägg och tak/vägg. Kan kombineras med externa styrningar.
  Mer info
  1 Variant
 • Kanalfläkt IRB EC Cirkulär, Östberg
  Kanalfläkt IRB EC Cirkulär, Östberg
  IRB EC är en isolerad kanalfläkt med cirkulär anslutning utrustad med 50 mm värme- och ljudisolering vilket gör den idealisk för hantering kall luft. Konstruerad att klara höga tryck och långa komplicerade kanaler. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Har en energieffektiv ytterrotormotor med underhållsfria dubbelkapslade kullager. Varvtalsreglering kan göras med den inbyggda potentiometern, 0-10 V alt. extern reglering. Kommer med integrerat motorskydd samt kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt. Kanalanslutningarna har gummitätningar. Fläkten är avsedd för installation i ett kanalsystem. När fläkten är kanalansluten kan den installeras utomhus och i våtrum. Isolationsklass, motor: F. Max temperatur på transporterad luft skiljer sig något mellan modellerna. IRB 400 E3 EC och 500 B3 har en max temperatur på 40°C medan 250 B1 ligger något högre på 45°C. Modellerna 125/160 B1 och 250 A1 har sitt max på 50°C. Den högsta maxtemperaturen på transporterad luft, 60°C, återfinns hos samtliga 315/355 modeller såväl som 200A1, 400A1/B3 och 500A3/E3/F3. Frekvens: 50/60 för samtliga modeller.
  Mer info
  13 Varianter
 • Ytterväggsfläkt RS, Östberg
  Ytterväggsfläkt RS, Östberg
  Frånluftsväggfläkt med cirkulärt inlopp, konstruerad för montering på yttervägg. Fläkthjul utrustat med bakåtböjda skovlar. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Kommer med integrerat motorskydd samt kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt och svartlackerat för bästa hållbarhet. Ljudtrycksnivån hänvisar till ett avstånd på 3 meter. Isolationsklass, motor: F. Max temperatur på transporterad luft är 60°C för modellerna 80-125 A/C och 65°C hos 160A/C.
  Mer info
  8 Varianter
 • Takfläkt TKS AC med rektangulär anslutning, Östberg
  Takfläkt TKS AC med rektangulär anslutning, Östberg
  Takfläkt med kvadratisk anslutning med horisontellt utblås. Har hög prestanda och driftsäker. Fläkthjulet är utrustat med bakåtböjda skovlar. Ytterrotormotorn har underhållsfria dubbelkapslade kullager. Kommer med integrerat motorskydd och kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. För varvtalsreglering kan transformator eller tyristor anslutas. Kommer med sladdställ som enkelt kan demonteras vid behov. Fläkthöljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt som pulverlackeras i svart eller tegelrött som standard. Swing-up utförande för enkel service och rengöring av fläkthjulet. Takfläkten monteras enklast med takgenomföring TFU för TKS. Fläkten uppfyller miljökrav M2. Isolationsklass, motor: F. Max temperatur på transporterad luft skiljer sig något mellan modellerna. TKS 400 B har sitt max på 60°C medan modellerna 300 C, 400 A/C ErP ligger på 70 °C. TKS 300 A har sin max temperatur på 80°C och TKC 300 B på 90°C.
  Mer info
  11 Varianter
 • Kanalfläkt KVK SILENT 125-160 EC, Systemair
  Kanalfläkt KVK SILENT 125-160 EC, Systemair
  KVK Silent EC 100-160 är en fläkt med cirkulära kanalanslutningar. Ersätter tidigare KVKE EC. Höljet är tillverkat av galvanizerad stålplåt, isolerat med 50 mm tjock mineralullisolering med hög densitet för bästa ljudabsorption och brandtekniska kravsamt med ett inre ytskikt som förhindrar spridning av fibrer till luften. En skruvad servicelucka med gångjärn gör rengöring och service av fläkten enkel. KVK Silent EC levereras med integrerat motorskydd samt integrerad manuell reglering som sitter förkopplad i kopplingsdosan i form av en potentiometer som kan reglera fläkten 0-100 %. Fläkten kan enkelt behovsstyras via givare och reglering för bl.a. CO2, temperatur, fukt, närvaro och VAV. Se tillbehörslista. Fläkten kan installeras i vilken position som helst. FK monteringsklämma (tillbehör) möjliggör enkel installation och demontering och förhindrar överföring av vibration till kanalen. •Låg ljudnivå, isolering med hög densitet •Kompakt design •Enkel installation, underhåll och service •EC motor med hög effektivitet och lågt SFP •Anpassad för behovsstyrd ventilation
  Mer info
  2 Varianter
 • Takfläkt TFSR, Systemair
  Takfläkt TFSR, Systemair
  TFSR är en serie takfläktar som har en cirkulär basram med enkelsugande radialfläktar utrustade med bakåtböjda skovlar och underhållsfria ytterrotormotorer. Fläktarna är fällbara och utrustade med servicebrytare för enkel rengöring och service samt 1m elkabel för anslutning till kopplingsdosa. För att skydda motorn från överhettning har fläktarna impedansskyddade motorer. TFSR skruvas fast på takgenomföring TOB/TOS och ansluts sedan till kopplingsdosan på TOB/TOS. Fläktarna är tillverkade av galvaniserad stålplåt, pulverlackerade. TFSR 125-160 levereras med Ø 160 inloppsrör TFSR 200-315 med Ø 200. För att undvika problem rekommenderar vi att fläkten går kontinuerligt. • Swing-out • Spänningsreglerbar • Enkel att installera • Underhållsfri och driftsäker
  Svart=RAL 9005
  Röd=RAL 8004
  Mer info
  10 Varianter
 • Ytterväggsfläkt RS EC, Östberg
  Ytterväggsfläkt RS EC, Östberg
  RS är en frånluftsfläkt för montering på yttervägg. Höljet är gjort av lackerad galvaniserad stålplåt för bästa hållbarhet. Luftflöden upp till 850 m³/h (0,24 m³/s).
  •Frånluftsväggfläkt med cirkulärt inlopp. •Konstruerad för montering på yttervägg. •Fläkthjul med bakåtböjda skovlar. •Energieffektiv ytterrotormotor med underhållsfria dubbelkapslade kullager.•Integrerat motorskydd. •Kopplingsdosa med skyddsklass IP 54. •Varvtalsreglering kan göras med den inbyggda potentiometern, 0-10 V alt. extern reglering.
  Mer info
  4 Varianter
 • ...

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.