Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Tilluftsdon - smådon

Jobbar du med ventilation och installation? Vi på Ahlsell hjälper dig hitta flera olika varianter av don. Oavsett om du jobbar med montage i villa eller kommersiella fastigheter har vi produkterna. Här finner du frånluftsdon med reglerbar inställning för grundflödet. Här finner du även tillbehör till don som fästram, packningar och anslutningsram. Söker du gallerdon eller radiatordon hittar du även detta. Flertalet stora leverantörer finns i vårt sortiment. Utforska vårt breda utbud av don här i webbutiken eller besök din närmsta Ahlsellbutik.

Visar 1 till 20 av 36

 • Fästram KGEZ-01 iskjutbar, FläktGroup
  Fästram KGEZ-01 iskjutbar, FläktGroup
  Stos med iskjutsanslutning, avsedda för frånluftsventilerna GPDB, GPDF, KGEB och KGFC samt luftspridaren CTPB och tilluftsdonet CTVB m.fl. från Fläkt Woods. Tolerans ± 5mm vid håltagning.
  Mer info
  3 Varianter
 • Fästram KGEZ-05 påskjutbar, FläktGroup
  Fästram KGEZ-05 påskjutbar, FläktGroup
  Stos med påskjutsanslutning, avsedda för frånluftsventilerna GPDB, GPDF, KGEB och KGFC samt luftspridaren CTPB och tilluftsdonet CTVB m.fl. från Fläkt Woods. Tolerans ± 5mm vid håltagning.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsdon KTSJ-C, FläktGroup
  Tilluftsdon KTSJ-C, FläktGroup
  KTS är ett tilluftsdon avsett för takmontering i kontor, bostäder etc. Stommen är försedd med en tätning av cellplast vilket medför en lufttät förslutning med fästramen. Kan även monteras utan fästram. Donet är försett med en sektorplåt för styrning av luftflödet. Reglering av donet eller sektorplåten utförs genom att rotera skivan och/eller sektorplåten till önskat läge och låses med hjälp av en låsmutter. KTS är tillverkat av stålplåt. Standardfärg är vit RAL 9003. CleanVent behandlad yta som standard.

  Luftflödet vid 30 dB är angett vid 50 Pa, utan styrplåt.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsdon KTS-C, FläktGroup
  Tilluftsdon KTS-C, FläktGroup
  KTS är ett tilluftsdon avsett för takmontering i kontor, bostäder etc. Stommen är försedd med en tätning av cellplast vilket medför en lufttät förslutning med fästramen. Donet är försett med en sektorplåt för styrning av luftflödet. Reglering av donet eller sektorplåten utförs genom att rotera skivan och/eller sektorplåten till önskat läge och låses med hjälp av en låsmutter. KTS är tillverkat av stålplåt. Standardfärg är vit RAL 9003. CleanVent behandlad yta som standard. Luftflödet vid 30 dB är angett vid 50 Pa, med styrplåt.

  Monteras med fästram KKL alternativt KKT som beställs separat.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsdon PLAST, a-collection
  Tilluftsdon PLAST, a-collection
  En tallriksventil med aerodynamiskt utformat stryporgan. Den kan placeras i tak eller på vägg och har goda egenskaper i fråga om ljudnivå, luftmotstånd (tryckfall), luftflöde och egendämpning. Ventilens utformning samt en packning av moltopren förhindrar nedsmutsning av tak och väggar. Utförd av slagtålig vit karbamid och propen med smutsavisande yta. Materialet tål temperaturer upp till 100ºC samt även de flesta kemiska ämnen i små koncentrationer. Standardfärg Vit NCS S 0502-Y, glans 70 vilket motsvarar RAL 9010.
  Mer info
  3 Varianter
 • Fästram TED/TEDO-R, Klimatbyrån
  Fästram TED/TEDO-R, Klimatbyrån
  Fästram för tilluftsdonet TED/TEDO från Klimatbyrån. Tillverkad av varmförzinkad stålplåt med gummitätning.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon TED, Klimatbyrån
  Tilluftsdon TED, Klimatbyrån
  Tilluftsdon för utrymmen med små luftflöden. TED används för 1-vägs spridning. Finns även i utförande för 3-vägs spridning med benämningen TEDO. Max. rekommenderad undertemperatur 10°C. Pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör RAL9003. TED(O) ansluts till cirkulär kanal eller rakt monterad flexibel slang. Om TED(O) monteras efter 90° böj skall donet placeras med sektorplåten mot böjens ytterradie. Flöde vid 30 dB(A) är angivet vid 10 mm spaltöppning.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon CTVK, FläktGroup
  Tilluftsdon CTVK, FläktGroup
  CTVK är ett mycket tyst tilluftsdon som placeras på vägg. Det används i små lokaler, som t.ex. kontor, bostäder och hotellrum. Ställbar spalt 2-12 mm. Donet har stor inblandning av rumsluft, vilket ger en dragfri lufttillförsel. Flödets storlek är inställbart. Donets utformning ger minimal risk för dammavsättning på väggen. Det är lätt att installera och lätt att hålla rent på grund av dess släta ytor. Donet är tillverkat av varmförzinkad stålplåt. Donet är pulverlackerat i vit RAL 9003 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Luftflödet hänvisar till användning vid fullt öppen spalt.

  Monteras med stos/fästram KGEZ-01/-05/-12/-43.
  OBS! Vid installationsfall med vinkelstos KGEZ-43 ökar ljudnivån 3 dB(A).
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon VST, FläktGroup
  Tilluftsdon VST, FläktGroup
  Tilluftsventil VST är en rund tallriksventil med aerodynamiskt utformat ventilkägla. Avsedd att monteras i tak alternativt på vägg. Ventilen har goda egenskaper vad det gäller ljudnivå, tryckfall, luftflöde och egendämpning. VST som har reglerbar inställning av luftflödet kommer i utförande med en luftriktare vilken kan rikta luften över en sektor på cirka 180°. Ventilkäglan är försedd med en pil vilken visar utströmningsriktningen. VST är tillverkad av polypropylen vilken är återvinningsbar och tål temperaturer upp till 100 °C. Ventilen levereras i vit färg. För enkel injustering av luftflödet är ventilen försedd med mätuttag i fronten. Som tillbehör finns passande fästramar av galvaniserad stålplåt med och utan gummitätning. Luftflödet är angett vid fullt öppen spalt.

  Monteras med fästram VLZ-01 eller VLZ-02 som beställs separat.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon ATT tak, a-collection
  Tilluftsdon ATT tak, a-collection
  Ahlsell tilluftdon tak är avsedd för takinblåsning i småhus och kontor och kan med fördel användas i system med värmeåtervinning. Tillverkad i pulverlackerad stålplåt, vit RAL9003. Ventilen är försedd med en skumgummiring som tätar mot ramen. Monteras med fästram typ KKTA, AKKU, KKT eller KKU.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsdon CTVB, FläktGroup
  Tilluftsdon CTVB, FläktGroup
  CTVB är ett mycket tyst 1-vägs tilluftsdon som placeras i tak. Den används i små lokaler, t.ex. i kontor, bostäder och hotellrum. Donet har stor inblandning av rumsluft, vilket ger en dragfri lufttillförsel. Luftriktning och flöde är inställbara. Donets utformning ger minimal risk för dammavsättning på taket. Den är lätt att installera och lätt att hålla ren på grund av dess släta ytor. Donen är tillverkade av varmförzinkad stålplåt. Synliga delar är pulverlackerade i vitt, RAL 9003, vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet.

  Monteras i stos KGEZ-01 eller KGEZ-05 alternativt KGEZ-43 som beställs separat.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsdon KTI-C, FläktGroup
  Tilluftsdon KTI-C, FläktGroup
  Tilluftsdon KTI passar såväl i kontorsmiljö som i bostäder och har ett brett luftflödesområde mellan 5 - 100 l/s. Donet är snabbt och enkelt att installera i kanal utan att använda någon fästram. Det kan installeras i tak på två olika sätt med utdragen hals eller med intryckt krage. När donet installeras med utsträckt hals undviker man att undertaket smutsas av luftströmmarna kring donet. Spridningsbilden kan ställas in med hjälp av de medlevererade styrlisterna (2 stycken). Med hjälp av styrlisterna kan man skapa tre olika spridningsbilder; 360°, 270° och 180°. Man kan mäta upp luftflödet och justera in donet utan att ta loss det från kanalen. Kulör RAL9003

  Luftflödet vid 30 dB hänvisar till en spridningsbild på 360°.
  Mer info
  4 Varianter
 • Tilluftsdon STQA-C, FläktGroup
  Tilluftsdon STQA-C, FläktGroup
  STQA är ett mycket tyst tilluftsdon som placeras på vägg (även i närheten av taket). Det är lämpligt att användas i t ex bostäder, kontor och rum där väggmontering är nödvändig. STQA har en avtagbar front för att underlätta vid rengöring, mätning samt vid injustering av luftflödet. Stommen är försedd med en rund gummitätning. STQA monteras direkt i kanal utan stos eller fästram. Donet skruvas sedan fast mot väggen alternativt popnitas fast direkt i kanal. Donet är tillverkat av varmförzinkad stålplåt och uppfyller kraven för korrosivitet klass C2 i enlighet med EN ISO 12944-2. Donet är pulverlackerat i vit RAL 9003 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet.

  Luftflödet hänvisar till användning vid 8 öppna hålrader.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon DDVR, A-Collection
  Tilluftsdon DDVR, A-Collection
  DDVR är ett mycket tyst tilluftsdon som placeras på vägg. Det används i små lokaler, t ex bostäder och kontor. Flödet ställs lätt in med hjälp av dom medföljande magnetremsorna. Det är lätt att håla rent tack vare den enkelt demonterbara och släta frontdelen. Donet är tillverkat i pulverlackerad stålplåt, vit RAL9003.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon CTPB, FläktGroup
  Tilluftsdon CTPB, FläktGroup
  CTPB är en tyst 1-vägs luftspridare, som normalt placeras i tak, men den kan även placeras på vägg. Luftspalten är variabel och genom att vrida spridaren kan man ställa in önskad spridningsriktning. Spridaren är lätt att montera med fästbyglar i ventilram och lätt att hålla ren eftersom den har stora släta ytor. CTPB finns i två storlekar, med anslutningarna 125 och 160. Kulör RAL9003

  Luftflöden hänvisar till användande tillsammans med anslutningslåda ATTD som beställs separat.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon BOS, Halton
  Tilluftsdon BOS, Halton
  Tilluftsventilen Halton BOS har demonterbar frontplåt och hölje utförda i lackerat stål med vit (RAL 9010) som standardfärg. Höljet innehåller en tätande packning. Tilluftsflöde och kastlängd regleras genom att storleken på justerplattan i frontplåten justeras. Tryckfall väljs när spridningsbilden justeras.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon TEDO, Klimatbyrån
  Tilluftsdon TEDO, Klimatbyrån
  Tilluftsdon för utrymmen med små luftflöden. TEDO används för 3-vägs spridning. Finns även i utförande för 1-vägs spridning med benämningen TED. Max. rekommenderad undertemperatur 10°C. Pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör RAL9003. TED(O) ansluts till cirkulär kanal eller rakt monterad flexibel slang. Om TED(O) monteras efter 90° böj skall donet placeras med sektorplåten mot böjens ytterradie. Flöde vid 30 dB(A) är angivet vid 10 mm spaltöppning.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon LUMI-S, FläktGroup
  Tilluftsdon LUMI-S, FläktGroup
  Tilluftsventilen LUMI-S, med fyrkantig frontplåt, är avsedd att användas i mekaniska ventilationssystem. Stl 125 och 160 har fjäderinfästning och installeras med fästram KGEZ ii tak eller på väggar. Den har låg ljudnivå och är lätt att dimensionera, injustera och låsa utan att ventilen tas ut ur ramen. Direkt mätning från spindeln ger exakta avläsningar. LUMI har en design som smälter in väl i moderna interiörer, och passar alla miljöer och krav. Den kan även anpassas till omgivningen med smarta personliga alternativ. Dekorramen gör att användare kan dekorera frontplåten med tapet, textil eller egna favoritbilder. CleanVent-beläggning som standard och standar färg RAL9003
  Mer info
  4 Varianter
 • Tilluftsdon ULA, Halton
  Tilluftsdon ULA, Halton
  Haltons till- och frånluftsventil modell ULA är en till-/frånluftsventil med reglerbart tryckfall för installation i undertak. Har demonterbar frontplåt och stos utförda i epoxilackerat stål med vit (RAL 9010) som standardfärg. Stosen, som har fästfjädrar och inbyggd tätande packning, fästs direkt mot kanalen. Frontplåten är försedd med en ljuddämpningsplåt som dämpar kanalljudet. När donet används för tilluft åstadkoms önskad spridningsbild genom vridning av frontplåten och inställning av sektorplåten (180° eller 360°). Luftflödet vid 30 dB(A) är angivet vid tilluft (360° spridning).
  Mer info
  4 Varianter
 • Tilluftsdon Balance-S, Systemair
  Tilluftsdon Balance-S, Systemair
  Tilluftsdon BALANCE-S
  Mer info
  3 Varianter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.