Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Tilluftsdon

Se till att du har bra ventilationsprodukter! Ahlsells ventilationsssortiment spänner över kanalsystem, don, ventiler, inomhusgaller, slangar med tillbehör, takhuvar, ytterväggsgaller, ventilationstillbehör, filter, montagematerial, fläktar, aggregat, spiskåpor, styr, regler, brandgasspjäll och plan bandplåt.

Visar 1 till 20 av 110

 • Tilluftsdon DRTI för infällt montage, Klimatbyrån
  Tilluftsdon DRTI för infällt montage, Klimatbyrån
  Tilluftsdon med ställbara dysor för de flesta typer av lokaler där möjlighet till flexibel spridningsbild önskas. Donet monteras som standard i rensbar anslutningslåda typ TK som beställs separat. DRTI används vid infällt montage i standardbärverk 12mm/600x600. Levereras med tangentiell spridningsbild. Max. rekommenderad undertemperatur 12 °C. Stomme av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Dysor av PP-plast. Flöde vid 30 dBA med tangentiell spridning, öppet spjäll. Variationen beror på anslutningslådans storlek. Det invändiga måttet kan även läsas av som håltagningsmått.

  Monteras i anslutningslåda typ TK som beställs separat.
  Mer info
  6 Varianter
 • Tilluftsdon KTSJ-C, FläktGroup
  Tilluftsdon KTSJ-C, FläktGroup
  KTS är ett tilluftsdon avsett för takmontering i kontor, bostäder etc. Stommen är försedd med en tätning av cellplast vilket medför en lufttät förslutning med fästramen. Kan även monteras utan fästram. Donet är försett med en sektorplåt för styrning av luftflödet. Reglering av donet eller sektorplåten utförs genom att rotera skivan och/eller sektorplåten till önskat läge och låses med hjälp av en låsmutter. KTS är tillverkat av stålplåt. Standardfärg är vit RAL 9003. CleanVent behandlad yta som standard.

  Luftflödet vid 30 dB är angett vid 50 Pa, utan styrplåt.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsdon KTS-C, FläktGroup
  Tilluftsdon KTS-C, FläktGroup
  KTS är ett tilluftsdon avsett för takmontering i kontor, bostäder etc. Stommen är försedd med en tätning av cellplast vilket medför en lufttät förslutning med fästramen. Donet är försett med en sektorplåt för styrning av luftflödet. Reglering av donet eller sektorplåten utförs genom att rotera skivan och/eller sektorplåten till önskat läge och låses med hjälp av en låsmutter. KTS är tillverkat av stålplåt. Standardfärg är vit RAL 9003. CleanVent behandlad yta som standard. Luftflödet vid 30 dB är angett vid 50 Pa, med styrplåt.

  Monteras med fästram KKL alternativt KKT som beställs separat.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsdon EAGLE Ceiling, Swegon
  Tilluftsdon EAGLE Ceiling, Swegon
  Det kvadratiska luftdonet EAGLE Ceiling består av mellanlåda och front, fronten är försedd med aerodynamiskt utformade vridbara dysor i rektangulärt dysmönster. Fronten är gångjärnsupphängd i ena sidan och fäst med fjädrar i den motstående sidan. Denna infästning, Quick Access, medför enklare och snabbare hantering vid installation, injustering och rensning. Luftdonet finns även i lågt utförande när låg bygghöjd krävs och levereras då utan stos (ej storlek 400-600).Mellanlåda och front är tillverkade i stålplåt. Anslutningsstosen är utförd i förzinkad stålplåt. Luftdonet är in- och utvändigt lackerat i vit standardfärg, RAL 9003/NCS S 0500-N. Dysorna är tillverkade i plast (PP-Polypropen). Donet är anpassat för montage i kassettundertak, men monteras med fördel även i fasta undertak. Dystekniken medger lufttillförsel med stor undertemperatur. Donet är lämpligt för såväl konstant som variabelt luftflöde.

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA, 50 Pa och inklusive anslutningslåda. Utförandet hänvisar till dysantal.
  Monteras i anslutningslåda typ ALSdsom beställs separat.
  Mer info
  10 Varianter
 • Anslutningslåda ALSd, Swegon
  Anslutningslåda ALSd, Swegon
  Anslutningslådan innehåller i standardutförande ett demonterbart injusteringsspjäll, fasta mätuttag samt ljudabsorbent. Ljudabsorbent är brandklassad B-s1,d0 enligt EN ISO 11925-2. Anslutningslådan finns med en eller två* dimensionsförändringar mellan kanal- och donanslutning (kallas även en-steg och två-steg* , den minsta dimensionen avser alltid kanalanslutningen). Anslutningslådan finns även i lågt utförande när lägre bygghöjd krävs och levereras då utan stos på utlopp (donanslutning). Utförd i förzinkad stålplåt. Injustering sker alltid i kombination med ett luftdon.
  Mer info
  11 Varianter
 • Anslutningslåda TK, Klimatbyrån
  Anslutningslåda TK, Klimatbyrån
  Anslutningslåda TK, för tilluft. Avsedd för takmontage. Innehåller mätslangar och injusteringsspjäll. Stosen mellan don och TK-lådan kan förlängas med cirkulär kanal. Vid stos längre än 500 mm krävs förlängning av mätslang och spjällsnören. TK-lådans anslutningsstos ansluts till cirkulär kanal eller rakt monterad flexibel slang. Lådan kan monteras direkt efter böj. Vid montage efter T-stycke erfordras en raksträcka 3 x diametern. Utförd i varmförzinkad stålplåt, invändigt isolerad med tvättbar och ytbeklädd ljudabsorbent. Längden hänvisar till totala längden med anslutningar inräknade.
  Mer info
  10 Varianter
 • Fästram KGEZ-01 iskjutbar, FläktGroup
  Fästram KGEZ-01 iskjutbar, FläktGroup
  Stos med iskjutsanslutning, avsedda för frånluftsventilerna GPDB, GPDF, KGEB och KGFC samt luftspridaren CTPB och tilluftsdonet CTVB m.fl. från Fläkt Woods. Tolerans ± 5mm vid håltagning.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsdon DXR, Klimatbyrån
  Tilluftsdon DXR, Klimatbyrån
  Tilluftsdon med dysor för synligt montage i de flesta typer av lokaler där flexibel spridningsbild önskas. Donet har rensbar anslutningslåda med mätslang och demonterbart injusteringsspjäll. DXR levereras i standardutförande med tangentiell spridning. Max. rekommenderad undertemperatur 10°C. Stomme av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Finns även i varmförzinkat utförande. Invändigt tvättbar ytbeklädd ljudabsorbent. Dysor av PP-plast. DXR-lådans inloppsstos ansluts till cirkulär kanal. Donet kan monteras nedpendlat med hjälp av gängstång som passar i förborrat hål i donets ovankant. Det kan även monteras dikt tak då höjdmåttet är anpassat så att ljuddämpare typ CD30 och spjäll för plats före donet.

  Luftflödet vid 30 dB(A) är angivet vid fullt öppet spjäll. Längden hänvisar till bygglängden på inloppsstosen.
  Mer info
  7 Varianter
 • Tilluftsdon tak, a-collection
  Tilluftsdon tak, a-collection
  Ahlsell tilluftdon tak är avsedd för takinblåsning i småhus och kontor och kan med fördel användas i system med värmeåtervinning. Tillverkad av stålplåt och elektrostatiskt lackerad med vit epoxyfärg. Ventilen är försedd med en skumgummiring som tätar mot ramen. Monteras med fästram typ KKT eller KKL.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsdon COLIBRI Ceiling CC med cirkulärt mönster, Swegon
  Tilluftsdon COLIBRI Ceiling CC med cirkulärt mönster, Swegon
  Kvadratiskt luftdon COLIBRI Ceiling CC.
  Består av mellanlåda och front. Fronten är försedd med vridbara dysor och finns i två utföranden, med cirkulärt dysmönster (COLIBRI Ceiling Circular, benämnd COLIBRI CC) samt med rektangulärt dysmönster (COLIBRI Ceiling Rectangular, benämnd COLIBRI CR). Fronten är gångjärnsupphängd i ena sidan och fäst med fjädrar i den motstående sidan. Denna infästning, Quick Access, medför enklare och snabbare hantering vid installation, injustering och rensning. Mellanlåda och front är tillverkade i stålplåt. Anslutningsstosen är utförd i förzinkad stålplåt. Luftdonet är in- och utvändigt lackerat i vit standardfärg, RAL 9003/NCS S 0500-N. Dysorna är tillverkade i plast (PP-Polypropen).

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA, 50 Pa och inklusive anslutningslåda. Utförandet hänvisar till dysantal.
  Monteras i anslutningslåda typ ALSd som beställs separat.
  Mer info
  9 Varianter
 • Tilluftsdon PLAST, a-collection
  Tilluftsdon PLAST, a-collection
  En tallriksventil med aerodynamiskt utformat stryporgan. Den kan placeras i tak eller på vägg och har goda egenskaper i fråga om ljudnivå, luftmotstånd (tryckfall), luftflöde och egendämpning. Ventilens utformning samt en packning av moltopren förhindrar nedsmutsning av tak och väggar. Utförd av slagtålig vit karbamid och propen med smutsavisande yta. Materialet tål temperaturer upp till 100ºC samt även de flesta kemiska ämnen i små koncentrationer. Standardfärg Vit NCS S 0502-Y, glans 70 vilket motsvarar RAL 9010.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsdon KTI-C, FläktGroup
  Tilluftsdon KTI-C, FläktGroup
  Tilluftsdon KTI passar såväl i kontorsmiljö som i bostäder och har ett brett luftflödesområde mellan 5 - 100 l/s. Donet är snabbt och enkelt att installera i kanal utan att använda någon fästram. Det kan installeras i tak på två olika sätt med utdragen hals eller med intryckt krage. När donet installeras med utsträckt hals undviker man att undertaket smutsas av luftströmmarna kring donet. Spridningsbilden kan ställas in med hjälp av de medlevererade styrlisterna (2 stycken). Med hjälp av styrlisterna kan man skapa tre olika spridningsbilder; 360°, 270° och 180°. Man kan mäta upp luftflödet och justera in donet utan att ta loss det från kanalen. Kulör RAL9003

  Luftflödet vid 30 dB hänvisar till en spridningsbild på 360°.
  Mer info
  4 Varianter
 • Tilluftsdon ULA, Halton
  Tilluftsdon ULA, Halton
  Haltons till- och frånluftsventil modell ULA är en till-/frånluftsventil med reglerbart tryckfall för installation i undertak. Har demonterbar frontplåt och stos utförda i epoxilackerat stål med vit (RAL 9010) som standardfärg. Stosen, som har fästfjädrar och inbyggd tätande packning, fästs direkt mot kanalen. Frontplåten är försedd med en ljuddämpningsplåt som dämpar kanalljudet. När donet används för tilluft åstadkoms önskad spridningsbild genom vridning av frontplåten och inställning av sektorplåten (180° eller 360°). Luftflödet vid 30 dB(A) är angivet vid tilluft (360° spridning).
  Mer info
  4 Varianter
 • Tilluftsdon DRT, Klimatbyrån
  Tilluftsdon DRT, Klimatbyrån
  Tilluftsdon med ställbara dysor för de flesta typer av lokaler där möjlighet till flexibel spridningbild önskas. Donet monteras som standard i rensbar anslutningslåda typ TK som beställs separat. DRT levereras med tangentiell spridningsbild. Max. rekommenderad undertemperatur 12 °C. Stomme av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Dysor av PP-plast. Flöde vid 30 dBA med tangentiell spridning, öppet spjäll. Variationen beror på anslutningslådans storlek. Det invändiga måttet kan även läsas av som håltagningsmått.

  Monteras i anslutningslåda typ TK som beställs separat.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tilluftsdon SVQC FläktGroup
  Tilluftsdon SVQC FläktGroup
  SVQC är en luftspridare med mycket låg ljudnivå avsedd att placeras i vägg. Spridarna är lämpliga för kontor, hotell, skolor och sjukhus med höga krav på inomhusklimat. Väggluftspridare SVQC monteras med anslutningslåda ATVA. Anslutningslåda beställs separat. . Donet är pulverlackerat i vit RAL 9003. Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA, 50 Pa och inklusive bakansluten anslutningslåda.
  Mer info
  4 Varianter
 • Anslutningslåda ATTD, FläktGroup
  Anslutningslåda ATTD, FläktGroup
  ATTD är en anslutningslåda för alla typer av luftspridare för både till- och frånluft. Anslutningslådan finns i två utföranden, standard eller i lågbyggd utförande. Ljudabsorbent styr luftströmmen så att den blir jämn över hela ytan. ATTD har ett patenterat mät- och injusteringsspjäll vilket ger snabb injustering och hög mätnoggrannhet.
  Mer info
  11 Varianter
 • Tilluftsdon ARIES-1 FläktGroup
  Tilluftsdon ARIES-1 FläktGroup
  ARIES-1 är en tyst, takmonterat dysluftspridare. Spridaren har ställbara dysor för inställning av valfri spridningsbild. Dysluftspridare ARIES-1 har ett kvadratiskt dysmönster. Spalthöjden för spridaren kan väljas mellan 0 eller 12 mm. Spridarens frontplåt hålls på plats av magneter och öppnas enkelt med en hand. Spridaren kan monteras tillsammans med anslutningslåda ATTD eller ATTS.
  Mer info
  6 Varianter
 • Tilluftsdon DDVR, A-Collection
  Tilluftsdon DDVR, A-Collection
  DDVR är ett mycket tyst tilluftsdon som placeras på vägg. Det används i små lokaler, t ex bostäder och kontor. Flödet ställs lätt in med hjälp av dom medföljande magnetremsorna. Det är lätt att håla rent tack vare den enkelt demonterbara och släta frontdelen.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon CTVK, FläktGroup
  Tilluftsdon CTVK, FläktGroup
  CTVK är ett mycket tyst tilluftsdon som placeras på vägg. Det används i små lokaler, som t.ex. kontor, bostäder och hotellrum. Ställbar spalt 2-12 mm. Donet har stor inblandning av rumsluft, vilket ger en dragfri lufttillförsel. Flödets storlek är inställbart. Donets utformning ger minimal risk för dammavsättning på väggen. Det är lätt att installera och lätt att hålla rent på grund av dess släta ytor. Donet är tillverkat av varmförzinkad stålplåt. Donet är pulverlackerat i vit RAL 9003 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Luftflödet hänvisar till användning vid fullt öppen spalt.

  Monteras med stos/fästram KGEZ-01/-05/-12/-43.
  OBS! Vid installationsfall med vinkelstos KGEZ-43 ökar ljudnivån 3 dB(A).
  Mer info
  2 Varianter
 • Tilluftsdon EAGLE Free FF, Swegon
  Tilluftsdon EAGLE Free FF, Swegon
  Cirkulärt takdon EAGLE Free med dysor för lokaler utan undertak. Tilluftsdonet består av en cirkulär anslutningslåda och en demonterbar spridarplatta. Anslutningslådan innehåller demonterbart injusteringsspjäll, fast mätuttag samt ljudabsorbent med förstärkt ytskikt, brandklassad B-s1,d0 enligt EN ISO 11925-2. Spridarplattan är försedd med aerodynamiska, vridbara dysor. Spridarplattan är tillverkad i stålplåt. Anslutningslådan är utförd i förzinkad stålplåt. Donet pendlas normalt från taket. I centrum på donets ovansida finns en M8-popnut, dvs. en gängförskruvning, som ger ett enkelt montage. För dimension 315 och 400 finns det två stycken M8-popnut för ett stabilare montage. Donet är in- och utvändigt lackerat i vit RAL 9003/NCS S 0500-N. Dysorna är tillverkade i plast (PP-Polypropen).

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA, 50 Pa, inklusive anslutningslåda.
  Mer info
  7 Varianter
 • ...

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.