Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Tilluftsdon

Se till att du har bra ventilationsprodukter! Ahlsells ventilationsssortiment spänner över kanalsystem, don, ventiler, inomhusgaller, slangar med tillbehör, takhuvar, ytterväggsgaller, ventilationstillbehör, filter, montagematerial, fläktar, aggregat, spiskåpor, styr, regler, brandgasspjäll och plan bandplåt.

Visar 1 till 20 av 111

 • Tilluftsdon DRTI för infällt montage, Klimatbyrån
  Tilluftsdon DRTI för infällt montage, Klimatbyrån
  Tilluftsdon med ställbara dysor för de flesta typer av lokaler där möjlighet till flexibel spridningsbild önskas. Donet monteras som standard i rensbar anslutningslåda typ TK som beställs separat. DRTI används vid infällt montage i standardbärverk 12mm/600x600. Levereras med tangentiell spridningsbild. Max. rekommenderad undertemperatur 12 °C. Stomme av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Dysor av PP-plast. Flöde vid 30 dBA med tangentiell spridning, öppet spjäll. Variationen beror på anslutningslådans storlek. Det invändiga måttet kan även läsas av som håltagningsmått.

  Monteras i anslutningslåda typ TK som beställs separat.
  Mer info
  6 Varianter
 • Tilluftsdon DXR, Klimatbyrån
  Tilluftsdon DXR, Klimatbyrån
  Tilluftsdon med dysor för synligt montage i de flesta typer av lokaler där flexibel spridningsbild önskas. Donet har rensbar anslutningslåda med mätslang och demonterbart injusteringsspjäll. DXR levereras i standardutförande med tangentiell spridning. Max. rekommenderad undertemperatur 10°C. Stomme av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Finns även i varmförzinkat utförande. Invändigt tvättbar ytbeklädd ljudabsorbent. Dysor av PP-plast. DXR-lådans inloppsstos ansluts till cirkulär kanal. Donet kan monteras nedpendlat med hjälp av gängstång som passar i förborrat hål i donets ovankant. Det kan även monteras dikt tak då höjdmåttet är anpassat så att ljuddämpare typ CD30 och spjäll för plats före donet.

  Luftflödet vid 30 dB(A) är angivet vid fullt öppet spjäll. Längden hänvisar till bygglängden på inloppsstosen.
  Mer info
  7 Varianter
 • Tilluftsdon DDVR, A-Collection
  Tilluftsdon DDVR, A-Collection
  DDVR är ett mycket tyst tilluftsdon som placeras på vägg. Det används i små lokaler, t ex bostäder och kontor. Flödet ställs lätt in med hjälp av dom medföljande magnetremsorna. Det är lätt att håla rent tack vare den enkelt demonterbara och släta frontdelen.
  Mer info
  2 Varianter
 • Anslutningslåda TK, Klimatbyrån
  Anslutningslåda TK, Klimatbyrån
  Anslutningslåda TK, för tilluft. Avsedd för takmontage. Innehåller mätslangar och injusteringsspjäll. Stosen mellan don och TK-lådan kan förlängas med cirkulär kanal. Vid stos längre än 500 mm krävs förlängning av mätslang och spjällsnören. TK-lådans anslutningsstos ansluts till cirkulär kanal eller rakt monterad flexibel slang. Lådan kan monteras direkt efter böj. Vid montage efter T-stycke erfordras en raksträcka 3 x diametern. Utförd i varmförzinkad stålplåt, invändigt isolerad med tvättbar och ytbeklädd ljudabsorbent. Längden hänvisar till totala längden med anslutningar inräknade.
  Mer info
  10 Varianter
 • Anslutningslåda ALSd, Swegon
  Anslutningslåda ALSd, Swegon
  Anslutningslådan innehåller i standardutförande ett demonterbart injusteringsspjäll, fasta mätuttag samt ljudabsorbent. Ljudabsorbent är brandklassad B-s1,d0 enligt EN ISO 11925-2. Anslutningslådan finns med en eller två* dimensionsförändringar mellan kanal- och donanslutning (kallas även en-steg och två-steg* , den minsta dimensionen avser alltid kanalanslutningen). Anslutningslådan finns även i lågt utförande när lägre bygghöjd krävs och levereras då utan stos på utlopp (donanslutning). Utförd i förzinkad stålplåt. Injustering sker alltid i kombination med ett luftdon.
  Mer info
  11 Varianter
 • Tilluftsdon EAGLE Ceiling lågbyggande, Swegon
  Tilluftsdon EAGLE Ceiling lågbyggande, Swegon
  Det kvadratiska luftdonet EAGLE Ceiling består av mellanlåda och front, fronten är försedd med aerodynamiskt utformade vridbara dysor i rektangulärt dysmönster. Fronten är gångjärnsupphängd i ena sidan och fäst med fjädrar i den motstående sidan. Denna infästning, Quick Access, medför enklare och snabbare hantering vid installation, injustering och rensning. Denna modell är i lågt utförande för tillfällen då låg bygghöjd krävs, och levereras utan stos (ej storlek 400-600). Mellanlåda och front är tillverkade i stålplåt. Anslutningsstosen är utförd i förzinkad stålplåt. Luftdonet är in- och utvändigt lackerat i vit standardfärg, RAL 9003/NCS S 0500-N. Dysorna är tillverkade i plast (PP-Polypropen). Donet är anpassat för montage i kassettundertak, men monteras med fördel även i fasta undertak. Dystekniken medger lufttillförsel med stor undertemperatur. Donet är lämpligt för såväl konstant som variabelt luftflöde.

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA, 50 Pa och inklusive anslutningslåda. Utförandet hänvisar till dysantal.
  Monteras i anslutningslåda typ ALSd som beställs separat.
  Mer info
  8 Varianter
 • Anslutningslåda ALSd lågbyggande, Swegon
  Anslutningslåda ALSd lågbyggande, Swegon
  Anslutningslådan innehåller i standardutförande ett demonterbart injusteringsspjäll, fasta mätuttag samt ljudabsorbent. Ljudabsorbent är brandklassad B-s1,d0 enligt EN ISO 11925-2. Anslutningslådan finns med en eller två* dimensionsförändringar mellan kanal- och donanslutning (kallas även en-steg och två-steg* , den minsta dimensionen avser alltid kanalanslutningen). Utförd i förzinkad stålplåt. Injustering sker alltid i kombination med ett luftdon.

  Den här modellen levereras utan stos på utlopp (donanslutning) för att tillåta lägre bygghöjd.
  Mer info
  9 Varianter
 • Tilluftsdon COLIBRI Ceiling CC med cirkulärt mönster, Swegon
  Tilluftsdon COLIBRI Ceiling CC med cirkulärt mönster, Swegon
  Kvadratiskt luftdon COLIBRI Ceiling CC.
  Består av mellanlåda och front. Fronten är försedd med vridbara dysor och finns i två utföranden, med cirkulärt dysmönster (COLIBRI Ceiling Circular, benämnd COLIBRI CC) samt med rektangulärt dysmönster (COLIBRI Ceiling Rectangular, benämnd COLIBRI CR). Fronten är gångjärnsupphängd i ena sidan och fäst med fjädrar i den motstående sidan. Denna infästning, Quick Access, medför enklare och snabbare hantering vid installation, injustering och rensning. Mellanlåda och front är tillverkade i stålplåt. Anslutningsstosen är utförd i förzinkad stålplåt. Luftdonet är in- och utvändigt lackerat i vit standardfärg, RAL 9003/NCS S 0500-N. Dysorna är tillverkade i plast (PP-Polypropen).

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA, 50 Pa och inklusive anslutningslåda. Utförandet hänvisar till dysantal.
  Monteras i anslutningslåda typ ALSd som beställs separat.
  Mer info
  8 Varianter
 • Tilluftsdon EAGLE Ceiling, Swegon
  Tilluftsdon EAGLE Ceiling, Swegon
  Det kvadratiska luftdonet EAGLE Ceiling består av mellanlåda och front, fronten är försedd med aerodynamiskt utformade vridbara dysor i rektangulärt dysmönster. Fronten är gångjärnsupphängd i ena sidan och fäst med fjädrar i den motstående sidan. Denna infästning, Quick Access, medför enklare och snabbare hantering vid installation, injustering och rensning. Luftdonet finns även i lågt utförande när låg bygghöjd krävs och levereras då utan stos (ej storlek 400-600).Mellanlåda och front är tillverkade i stålplåt. Anslutningsstosen är utförd i förzinkad stålplåt. Luftdonet är in- och utvändigt lackerat i vit standardfärg, RAL 9003/NCS S 0500-N. Dysorna är tillverkade i plast (PP-Polypropen). Donet är anpassat för montage i kassettundertak, men monteras med fördel även i fasta undertak. Dystekniken medger lufttillförsel med stor undertemperatur. Donet är lämpligt för såväl konstant som variabelt luftflöde.

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA, 50 Pa och inklusive anslutningslåda. Utförandet hänvisar till dysantal.
  Monteras i anslutningslåda typ ALSdsom beställs separat.
  Mer info
  9 Varianter
 • Tilluftsdon JET, Klimatbyrån
  Tilluftsdon JET, Klimatbyrån
  Tilluftsdon för de flesta typer av lokaler där stora luftmängder skall tillföras och omställbar kastlängd önskas. Omställning av lång respektive kort kastlängd görs genom att innerkonan vrids helt om. JET kan även vridas ± 30°. Pulverlackerad stålplåt i vit RAL9003 standardkulör. Monteras direkt i cirkulär kanalöppning. Luftflödet vid 30dB(A) är angivet vid koncentrerad spridning.
  Mer info
  4 Varianter
 • Tilluftsdon DCR, Klimatbyrån
  Tilluftsdon DCR, Klimatbyrån
  Tilluftsdon med dysor för de flesta typer av lokaler där flexibel spridningsbild önskas. Donet monteras som standard i rensbar anslutningslåda typ TK som innehåller mätslangar och injusteringsspjäll. Lådan kan monteras direkt efter böj. DCR levereras med tangentiell spridning i standardutförande. Max. rekommenderad undertemperatur 12°C. DCR kan även användas utan anslutningslåda. Injustering får då göras med separat spjäll. Stomme tillverkad av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Dysor av PP-plast.

  Luftflödet vid 30 dB(A) är angivet utan anslutningslåda.
  Anslutningslåda TK kan beställas separat.
  Mer info
  5 Varianter
 • Anslutningslåda ATTD, FläktGroup
  Anslutningslåda ATTD, FläktGroup
  ATTD är en anslutningslåda för alla typer av luftspridare för både till- och frånluft. Anslutningslådan finns i två utföranden, standard eller i lågbyggd utförande. Ljudabsorbent styr luftströmmen så att den blir jämn över hela ytan. ATTD har ett patenterat mät- och injusteringsspjäll vilket ger snabb injustering och hög mätnoggrannhet.
  Mer info
  11 Varianter
 • Tilluftsdon DRT, Klimatbyrån
  Tilluftsdon DRT, Klimatbyrån
  Tilluftsdon med ställbara dysor för de flesta typer av lokaler där möjlighet till flexibel spridningbild önskas. Donet monteras som standard i rensbar anslutningslåda typ TK som beställs separat. DRT levereras med tangentiell spridningsbild. Max. rekommenderad undertemperatur 12 °C. Stomme av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Dysor av PP-plast. Flöde vid 30 dBA med tangentiell spridning, öppet spjäll. Variationen beror på anslutningslådans storlek. Det invändiga måttet kan även läsas av som håltagningsmått.

  Monteras i anslutningslåda typ TK som beställs separat.
  Mer info
  3 Varianter
 • Anslutningslåda ATVA bak, FläktGroup
  Anslutningslåda ATVA bak, FläktGroup
  ATVA är en anslutningslåda för till och frånluftsdon för väggmontage. Har demonterbart spjäll och mätfunktion och är godkänd för rensning. Kanalanslutning från sida eller bakifrån. Tillverkad av varmförzinkad plåt.
  Mer info
  4 Varianter
 • Anslutningslåda med sidoanslutning BRL-S, Klimatbyrån
  Anslutningslåda med sidoanslutning BRL-S, Klimatbyrån
  BRL är en rensbar tryckfördelningslåda med cirkulär kanalanslutning. I utförande med sidoanslutning. Levereras inklusive fästram av teleskoptyp samt innehåller ljudabsorptionsbaffel, mätslang och rensbart saxspjäll med tillhörande fällbar mätfläns. Max. rekommenderad undertemperatur 12°C. Kan monteras direkt efter böj. Vid montage efter T-stycke erfordras en raksträcka på 1 x diametern. Tillverkad av varmförzinkad stålplåt, invändigt isolerad med tvättbar och ytbeklädd ljudabsorbent. Bredden är angiven med anslutningen inräknad.
  Mer info
  4 Varianter
 • Tilluftsdon FALCON Ceiling, Swegon
  Tilluftsdon FALCON Ceiling, Swegon
  Cirkulärt tilluftsdon FALCON C, för placering i tak. Vid montering fixeras donets inloppsstos i anslutande kanal med popnit. När anslutningslåda ALS används kan stos mellan ALS och FALCON C förlängas med vanlig cirkulär kanal upp till 500 mm utan att mätslang och spjällreglage behöver förlängas. Klarar extremt stora luftflöden till låga ljudnivåer. Lämpligt för konstant eller variabelt flöde. Lufttillförsel kan ske med under- eller övertemperatur, samt med horisontell eller vertikal spridningsriktning. passar både för komfort- och industrilokaler. FALCON C består av två delar; ytterkona med gummiringstätad anslutningsnippel samt aerodynamiskt utformad utloppskona. Innerkonan är justerbar i höjdled samt demonterbar. Hela donet är utfört i stålplåt och lackerat in- och utvändigt i vit standardfärg, RAL 9003/NCS S 0500-N.

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA, 50 Pa, inklusive anslutningslåda och vid horisontell spridningsbild.
  Kan monteras tillsammans med anslutningslåda ALSd som beställs separat.
  Mer info
  7 Varianter
 • Anslutningslåda med bakanslutning BRL-B, Klimatbyrån
  Anslutningslåda med bakanslutning BRL-B, Klimatbyrån
  BRL är en rensbar tryckfördelningslåda med cirkulär kanalanslutning. I utförande med bakanslutning. Levereras inklusive fästram av teleskoptyp samt innehåller ljudabsorptionsbaffel, mätslang och rensbart saxspjäll med tillhörande fällbar mätfläns. Max. rekommenderad undertemperatur 12°C. Kan monteras direkt efter böj. Vid montage efter T-stycke erfordras en raksträcka på 1 x diametern. Tillverkad av varmförzinkad stålplåt, invändigt isolerad med tvättbar och ytbeklädd ljudabsorbent. Längden är angiven med anslutningen inräknad.
  Mer info
  4 Varianter
 • Anslutningslåda ATTD Lågbyggande, FläktGroup
  Anslutningslåda ATTD Lågbyggande, FläktGroup
  ATTD är en anslutningslåda för alla typer av luftspridare för både till- och frånluft. Anslutningslådan finns i två utföranden, standard eller i lågbyggd utförande. Ljudabsorbent styr luftströmmen så att den blir jämn över hela ytan. ATTD har ett patenterat mät- och injusteringsspjäll vilket ger snabb injustering och hög mätnoggrannhet
  Mer info
  4 Varianter
 • Anslutningslåda ALVd sida, Swegon
  Anslutningslåda ALVd sida, Swegon
  Anslutningslåda ALVd för väggdon. Innehåller demonterbart injusteringsspjäll, fast mätuttag samt luftfördelningsbaffel. Anslutningslådan finns med två olika anslutningsalternativ, bak- respektive sidoanslutning. Används till väggdon, COLIBRI W, EAGLE W, LOCKZONE W och PELICAN W. Täthetsklass C på höljet enligt SS-EN 12237 samt VVS/AMA 12.
  Mer info
  5 Varianter
 • Tilluftsdon PELICAN Ceiling CS, Swegon
  Tilluftsdon PELICAN Ceiling CS, Swegon
  Det kvadratiska, perforerade tilluftsdonet PELICAN Ceiling CS består av mellanlåda och front. Luftdonets perforerade front är försedd med en flexibel luftriktare för enkel variation av spridningsbilden. För snabb och okomplicerad hantering vid installation, injustering samt rensning är fronten enkel att montera och demontera. Mellanlåda och front är tillverkade i stålplåt. Anslutningsstosen är utförd i förzinkad stålplåt. Luftdonet är in- och utvändigt lackerat i vit standardfärg, RAL 9003/NCS S 0500-N.

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA , 50 Pa och inklusive anslutningslåda.
  Kan monteras i anslutningslåda ALSd som beställs separat.
  Mer info
  6 Varianter
 • ...

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.