Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Överluftsdon

Jobbar du med ventilation och installation? Vi på Ahlsell hjälper dig hitta flera olika varianter av don. Oavsett om du jobbar med montage i villa eller kommersiella fastigheter har vi produkterna. Här finner du frånluftsdon med reglerbar inställning för grundflödet. Här finner du även tillbehör till don som fästram, packningar och anslutningsram. Söker du gallerdon eller radiatordon hittar du även detta. Flertalet stora leverantörer finns i vårt sortiment. Utforska vårt breda utbud av don här i webbutiken eller besök din närmsta Ahlsellbutik.

Visar 1 till 14 av 14

 • Överluftsdon ÖLR, Klimatbyrån
  Överluftsdon ÖLR, Klimatbyrån
  ÖLR är ett cirkulärt ljuddämpande överluftsdon anpassat för montage i regelvägg. Produkten levereras parvis.• Optimerad prestanda ger högre flöde och reduktion. • Ny stilren och diskret diskret design med lågt byggdjup. •Miljöanpassad isolering med bättre dämpningsegenskaper. • Ny typ av fästram erbjuder snabbt och enkelt montage •Tillverkad i pulverlackerad stålplåt i vit RAL9003 standardkulör.
  Mer info
  4 Varianter
 • Överluftsdon OVR, Systemair
  Överluftsdon OVR, Systemair
  OVR är ett överluftsdon som kan användas i alla typer av lokaler. Donet har en hög ljuddämpning på grund av att såväl utanpåliggande kåpor som mellanliggande del är ljudisolerade. OVR har en ljustät konstruktion. OVR är tillverkat av stål och de utanpåliggande kåporna är pulverlackerade i standardfärg vit (RAL 9010-80). Den invändiga ljudisoleringen är fiberfri.
  Mer info
  2 Varianter
 • Överluftsdon CIRCOa, Swegon
  Överluftsdon CIRCOa, Swegon
  CIRCOa är ett ljuddämpande överluftsdon som säljs parvis. Anpassat för placering i regelvägg. Utförd som cirkulär baffel innehållande isolerande ljudabsorbent med förstärkt ytskikt, brandklassad B-s1,d0 enligt EN ISO 11925-2. Bafflarna har integrerad fästram med öppen spalt runt om och är tillverkad av stålplåt. Fästramen i förzinkad stålplåt. Lackerad i vit, RAL 9003/NCS S 0500-N.
  Säljs parvis.
  Mer info
  2 Varianter
 • Överluftsdon ORTOa, Swegon
  Överluftsdon ORTOa, Swegon
  ORTOa är ett ljuddämpande överluftsdon anpassat för placering i regelvägg som levereras parvis. Utförda som rektangulära bafflar innehållande isolerande ljudabsorbent med förstärkt ytskikt, brandklassad B-s1,d0 enligt EN ISO 11925-2. Anpassade för montage ovanför dörr. Öppen spalt runt om. Bafflarna hängs upp på medlevererade fästramar och är utförda i stålplåt. Fästramen i förzinkad stålplåt. Bafflarna är lackerade i vitt, RAL 9003/NCS S 0500-N.
  Säljs parvis.
  Mer info
  4 Varianter
 • Överluftsdon BYSO, FläktGroup
  Överluftsdon BYSO, FläktGroup
  Överluftsdon BYSO är avsedd att placeras i vägg, och kan användas i de flesta miljöer. Donens frontplattor är invändigt klädda med ljuddämpande material, typ dacron. Donen är tillverkade av varmförzinkad stålplåt. Synliga delar är pulverlackerade vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Standardfärg är vit RAL 9003. Tolerans vid håltagning är +5/-0 mm. Levereras med två täckplattor och två fästramar.
  Mer info
  2 Varianter
 • Rektangullär väggenomföring VGRa, Swegon
  Rektangullär väggenomföring VGRa, Swegon
  Vägggenomföringar till Swegons överluftsdon ORTO.
  Mer info
  4 Varianter
 • Cirkulär väggenomföring VGCa, Swegon
  Cirkulär väggenomföring VGCa, Swegon
  Vägggenomföringar till Swegons överluftsdon CIRCO och SOTTO.
  Mer info
  4 Varianter
 • Överluftsdon BYSE, FläktGroup
  Överluftsdon BYSE, FläktGroup
  Överluftsdon BYSE är avsedd att placeras i vägg, och kan användas i de flesta miljöer. Donens frontplattor är invändigt klädda med ljuddämpande material, typ dacron. Donen är tillverkade av varmförzinkad stålplåt. Synliga delar är pulverlackerade vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Tolerans vid håltagning är +5/-0 mm. Levereras med två täckplattor och två fästramar.
  Färg : RAL9003
  Mer info
  4 Varianter
 • Överluftsdon SOTTOa, Swegon
  Överluftsdon SOTTOa, Swegon
  SOTTOa (singel) är ett ljuddämpande överluftsdon anpassat för placering i regelvägg. Utförd som rektangulär baffel innehållande isolerande ljudabsorbent med förstärkt ytskikt, brandklassad B-s1,d0 enligt EN ISO 11925-2. Bafflarna hängs upp på medlevererade fästramar. Öppen spalt i kortsidorna. Ljudbaffeln och fästram är tillverkad i förzinkad stålplåt. Ljudbaffeln är lackerad i vit RAL 9003/NCS S 0500-N.
  Levereras i styck.
  Mer info
  2 Varianter
 • Överluftsdon RW45, REC Indovent
  Överluftsdon RW45, REC Indovent
  Överluftsdon RW45 är en komplett lösning med ljuddämpare och undertaksdon som uppfyller alla ljudkrav – när krav på hög ljuddämpning föreligger. RW45 uppfyller överhörningskraven vid överluft i samtliga byggnader som har upp till ljudklass A. Överluftsdonet har utvecklats för att ge mycket god ljuddämpning med lågt tryckfall samt största möjliga kombination av monteringsflexibilitet och samtidigt erbjuda stort luftflöde genom hög fri area och mycket god ljuddämpning. RW45 påverkar i mycket liten grad väggens totala Rw och en reduktionsberäkning behöver därför inte göras. Kan med fördel användas till skolor, kontor, sjukhus, läkarmottagningar, förhörsrum, offentliga toaletter, tvättstuga eller i andra utrymmen där det föreligger ljudkrav på vägg. RW45 består av aluminium/stålplåt och ytbehandlingen av vit pulverlackerad stålplåt. Uppfyller kraven för obrännbart material. Euroclass A1, enligt standard EN 13501-1 samt uppfyller även kraven för täthetsklass D och har korrosivitetsklass C2. Max användningstemperatur: +80°C.

  RW45 finns i tre olika utföranden:
  TAK/TAK (TT): 1 st Aku Comp 1,2 m, 1 st Aku Comp 0,6 m, 2 st fästramar med fästbrickor och 2 st undertaksdon
  TAK/VÄGG (TV): 1 st Aku Comp 1,2 m, 1 st fästram med fästbricka, 1 st undertaksdon med fästbricka, 1 st väggdon
  Enbart takdon (ET): endast takdonet ingår.

  Kanalljuddämparen, Aku Comp, är böjlig och levereras komprimerad men skall dras ut till full längd för bästa ljudabsortion. 0,25 m utdragbar till 0,6 m. 0,55 m utdragbar till 1,2 m.
  Produkten finns även i dim 125 mm och har då beteckningen RW60.
  Mer info
  2 Varianter
 • Överluftsdon ÖLS, Klimatbyrån
  Överluftsdon ÖLS, Klimatbyrån
  ÖLS är ett rektangulärt ljuddämpande överluftsdon anpassat för montage i regelvägg. Säljs parvis inkl. ram. Tillverkad i pulverlackerad stålplåt i vit RAL9003 standardkulör, invändigt isolerad med tvättbar och ytbeklädd ljudabsorbent av 100% återvunnet, icke allergiframkallande, hydrofobiskt material av PET-plast. Fri från formaldehyder och vid förbränning bildas endast koldioxid och vatten. Fästramen är tillverkad i varmförzinkad stålplåt och passar i gammal håltagning vid t ex ROT-projekt.
  Mer info
  3 Varianter
 • Överluftsdon RW60, REC Indovent
  Överluftsdon RW60, REC Indovent
  Överluftsdon RW60 är en komplett lösning med ljuddämpare och undertaksdon som uppfyller alla ljudkrav – när krav på hög ljuddämpning föreligger. RW60 uppfyller överhörningskraven vid överluft i samtliga byggnader som har upp till ljudklass A. Överluftsdonet har utvecklats för att ge mycket god ljuddämpning med lågt tryckfall samt största möjliga kombination av monteringsflexibilitet och samtidigt erbjuda stort luftflöde genom hög fri area och mycket god ljuddämpning. RW60 påverkar inte väggens totala Rw och en reduktionsberäkning behöver därför inte göras. Kan med fördel användas till skolor, kontor, sjukhus, läkarmottagningar, förhörsrum, offentliga toaletter, tvättstuga eller i andra utrymmen där det föreligger ljudkrav på vägg. RW60 består av aluminium/stålplåt och ytbehandlingen av vit pulverlackerad stålplåt. Uppfyller kraven för obrännbart material. Euroclass A1, enligt standard EN 13501-1 samt uppfyller även kraven för täthetsklass D och har korrosivitetsklass C2. Max användningstemperatur: +80°C.

  RW60 finns i tre olika utföranden:
  TAK/TAK (TT): 1 st Aku Comp 1,2 m, 1 st Aku Comp 0,6 m, 2 st fästramar med fästbrickor och 2 st undertaksdon
  TAK/VÄGG (TV): 1 st Aku Comp 1,2 m, 1 st fästram med fästbricka, 1 st undertaksdon med fästbricka, 1 st väggdon
  Enbart takdon (ET): endast takdonet ingår.

  Kanalljuddämparen, Aku Comp, är böjlig och levereras komprimerad men skall dras ut till full längd för bästa ljudabsortion. 0,25 m utdragbar till 0,6 m. 0,55 m utdragbar till 1,2 m.
  Produkten finns även i dim 160 mm och har då beteckningen RW45.
  Mer info
  2 Varianter
 • Överluftsdon OVE , Systemair
  Överluftsdon OVE , Systemair
  OVE kan användas i alla typer av lokaler. Donets utanpåliggande kåpor är ljudisolerade för att öka ljuddämpningen.
  Tillverkat i stål och de utanpåliggande kåporna pulverlackerade vita (RAL 9010-80).
  Mer info
  4 Varianter
 • Överluftsdon ÖDA, Klimatbyrån
  Överluftsdon ÖDA, Klimatbyrån
  ÖDA är ett rektangulärt ljuddämpande överluftsdon anpassat för montage i regelvägg. Säljs parvis inkl. ram. Tillverkad i pulverlackerad aluminium i vit RAL9003 standardkulör, invändigt isolerad med tvättbar och ytbeklädd ljudabsorbent av 100% återvunnet, icke allergiframkallande, hydrofobiskt material av PET-plast. Fri från formaldehyder och vid förbränning bildas endast koldioxid och vatten. Fästramen är tillverkad i varmförzinkad stålplåt. ÖDA tillverkas bara i en storlek, håltagningsmåttet avgör donets prestanda, Ø100, Ø125 eller Ø160 mm.
  Mer info
  1 Variant

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.