Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Frånluftsdon

Se till att du har bra ventilationsprodukter! Ahlsells ventilationsssortiment spänner över kanalsystem, don, ventiler, inomhusgaller, slangar med tillbehör, takhuvar, ytterväggsgaller, ventilationstillbehör, filter, montagematerial, fläktar, aggregat, spiskåpor, styr, regler, brandgasspjäll och plan bandplåt.

Visar 1 till 20 av 56

 • Frånluftsdon GPDF-C, FläktGroup
  Frånluftsdon GPDF-C, FläktGroup
  GPDF och GPDB är frånluftsventiler för allmänventilation. GPDF har fjäderinfästning och GPDB har bajonettinfästning. Ventilerna har en förinställd inställning för grundflödet. Båda varianterna består av inloppsring och ventilkägla. Inloppsringen har tätning mot fästram/vägg och fixeras med fjäderlås (GPDF). GPDF och GPDB har låsbar inställning och kan lätt förinställas efter beräknat tryckfall vid givet luftflöde. GPDF/GPDB kan även användas som tilluftsdon vid låga luftflöden i utrymmen som klädkammare, förråd etc. Vid byten av äldre GPD till GPDF passar ventilerna i den gamla GP-ramen med undantag för ramstorlek 012 (d =125). I sådana fall kan GPDF-100-012 användas. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt och uppfyller miljöklass C2 enligt SS-EN ISO 12944-2. Den är pulverlackerad i vit RAL 9003 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. CleanVent behandlad yta som standard.

  Monteras i fästram KKT&KKU(enbart GPDB) alternativt KGEZ-01/-05(GPDF).
  Mer info
  4 Varianter
 • Frånluftsdonl EVF, a-collection
  Frånluftsdonl EVF, a-collection
  En frånluftsventil tillverkad i stålplåt, pulverlackerad vit RAL 9003 för tak- eller väggmontering. Ventilen dämpar kanal och fläktbuller. Luftflödet justeras genom att vrida kondelen. Kan även tillämpas som tilluftskanal. Monteras direkt in i kanalen eller eventuellt tillsammans med fästram typ VLZ.
  Mer info
  4 Varianter
 • Frånluftsdon KV, Klimatbyrån
  Frånluftsdon KV, Klimatbyrån
  Frånluftsdon för de flesta typer av lokaler. KV är en s.k. kontrollventil. Tillverkad av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Packning av polyester. Donet monteras i tak eller vägg. KV monteras i fästram med nippelanlutning RAM-KVNxxx (beställs separat) eller direkt i cirkulär kanal. Passar i kanaldetaljer med kort byggmått. Finns även konverteringsramar för beställning. Luftflödet vid 25 dB(A) är angivet vid kägelinställning 0 (noll).
  Mer info
  5 Varianter
 • Frånluftsdon PLAST, a-collection
  Frånluftsdon PLAST, a-collection
  En frånluftsventil med aerodynamiskt utformat ventilkägla. Med goda egenskaper vad det gäller ljudnivå, tryckfall och luftflödeskapacitet. Utformningen av ljudabsorbenten minskar risken för överhörningsljud. Donet som är avsett att monteras på vägg alternativt i tak. Med sin design och med en packning av moltopren förhindras nedsmutsning av tak och väggar.
  Donet är tillverkat av polypropylenplast vilken är återvinningsbar och tål temperaturer upp till 100° C. Materialet i donet klarar även de flesta kemikalier i små koncentrationer.
  Donet levereras som standard i vit färg.
  Mer info
  3 Varianter
 • Frånluftsdon KGEB-C, FläktGroup
  Frånluftsdon KGEB-C, FläktGroup
  Frånluftsventil KGEB är en mönsterskyddad ventil som kan användas i alla typer av anläggningar. Ventilen kan monteras i vägg eller tak, och dess flöde är enkelt att ställa in. KGEB har låg ljudalstring vid högt tryckfall samt mycket stor egendämpning. För ROT-anläggningar passar ventil storlek 120 respektive 160 i äldre KGEZ stosar i motsvarande storlek. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt. Den är pulverlackerad i vit RAL 9003 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Luftflödet refererar till användning med raka stos.

  Monteras med stos KGEZ-01/-05/-43.
  Mer info
  3 Varianter
 • Frånluftsdon AFDF, a-collection
  Frånluftsdon AFDF, a-collection
  Universalventil för användning inom komfortventilation. Enkel att förinställa till önskat tryckfall och går fort att injustera. Med låg ljudalstring även vid höga tryckfall.
  Ventilen tillverkad i förzinkad vitlackerad stålplåt. Fjäderinfattad anslutning för dimension 100-160 som monteras i iskjutbar alternativt påskjutbar fästram. Don i dimension 200 skall monteras med ram typ KKTA 200 eller AKKU 200 som har skruvinfattning.
  Mer info
  4 Varianter
 • Frånluftsdon VEF, FläktGroup
  Frånluftsdon VEF, FläktGroup
  Frånluftsventil VEF är en rund tallriksventil med aerodynamiskt utformad ventilkägla. Ventilen har goda egenskaper vad det gäller ljudnivå, tryckfall och luftflödeskapacitet. Utformningen av ljudabsorbenten minskar risken för överhörningsljud. Ventilen som är avsedd att monteras på vägg alternativt i tak. Med sin design och med en packning av moltopren förhindras nedsmutsning av tak och väggar. Ventilerna är tillverkade av polypropylenplast vilken är återvinningsbar och tål temperaturer upp till 100°C. Materialet klarar även de flesta kemikalier i små koncentrationer. Ventilen levereras som standard i vit färg. Luftflödet refererar till användning vid fullt öppen spalt.

  Monteras med fästram VLZ-01/-02.
  Mer info
  4 Varianter
 • Frånluftsdon KLAN, a-collection
  Frånluftsdon KLAN, a-collection
  Universalventil för användning inom komfortventilation. Enkel att förinställa till önskat tryckfall. Tillverkad i förzinkad vitlackerad stålplåt. Försedda med bajonettfäste och monteras i ramar typ KKT, alternativt KKU med muffmått se 6620770-72.
  Mer info
  4 Varianter
 • Frånluftsdonl KSOA, a-collection
  Frånluftsdonl KSOA, a-collection
  Är en frånluftsventil avsedd för ventilationsanläggningar med krav på låg ljudnivå även vid höga tryckfall. Tillverkad av stålplåt och är elektrostatiskt lackerad med vit epoxyfärg. Ventilen är försedd med en skumgummiring som tätar mot ramen. Monteras med fästram typ KKT
  Mer info
  4 Varianter
 • Frånluftsdon KSOA-P, a-collection
  Frånluftsdon KSOA-P, a-collection
  Är en frånluftsventil avsedd för ventilationsanläggningar med krav på låg ljudnivå även vid höga tryckfall. Tillverkad av stålplåt och är elektrostatiskt lackerad med vit epoxyfärg. Ventilen är försedd med en skumgummiring som tätar mot ramen. Monteras med fästram typ KKT. Med träknopp för bastu.
  Mer info
  2 Varianter
 • Frånluftsdon KSOJ-C, FläktGroup
  Frånluftsdon KSOJ-C, FläktGroup
  KSOJ är ett frånluftsdon som passar för bostäder, kontor, etc. Det är tillverkat av stålplåt. Standardfärg är vit (RAL 9003). CleanVent behandlad yta som standard. Ventilhuset är utrustat med packning i cellplast för att få en lufttät tätning. Reglering av luftflöde är enkelt, den inre konen roteras till önskad inställning och låses sedan med en mutter. Tillverkad av stålplåt. Ventilhuset i KSOJ frånluftsdon har fastsättningsfjädrar som gör det möjligt, om föreskrifterna tillåter, att koppla ihop donet med en kanal utan monteringsring. Flödesområdet anger ungefärliga värden.
  Mer info
  4 Varianter
 • Frånluftsdon EXCa, Swegon
  Frånluftsdon EXCa, Swegon
  EXC fråntluftsdon för tak- eller väggmontering. Har stort instrypningsområde och medger god dämpning. EXC består av ytterkona och innerkona. Den aerodynamiskt utformade ytterkonan har tätningslist mot fästramen. Innerkonan som sitter upphängd på en gängad spindel inne i ytterkonan är reglerbar och låsbar. Donet är utfört i stålplåt. Hela donet är lackerat i vit standardfärg, RAL 9003/ NCS S 0500-N.

  Maximal luftmängd är angiven vid 30 dBA, 100 Pa.
  Mer info
  4 Varianter
 • Frånluftsdon BYBA, FläktGroup
  Frånluftsdon BYBA, FläktGroup
  Frånluftsdon BYBA är avsett att användas i villor och lägenheter med mekaniskt ventilationssystem. Donet kan placeras i vägg eller tak, det har låg ljudnivå och är mycket enkelt att reglera. BYBA kan sättas fast i runda öppningar med diameter 94-100mm med eller utan ram och är därför lämpligt även för ROT-projekt. Donen levereras med ett hål öppet. Önskat flöde erhålls genom att pluggar i övriga hål successivt tas bort. Donet är tillverkat av svårantändlig och smutsavvisande vit polypropolenplast.

  Monteras med stos KGEZ-01/-05/-43.
  Mer info
  1 Variant
 • Frånluftsdon KGFC, FläktGroup
  Frånluftsdon KGFC, FläktGroup
  Frånluftsventil KGFC är lämplig att använda i alla typer av anläggningar. Ventilen kan monteras med eller utan stos, och är speciellt lämplig att använda vid ROT-objekt då den passar i de flesta runda ramar och stosar. Ventilen har inställbart flöde och kan monteras i tak eller vägg, alternativt med fästramar. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt SS 1151. Ventilen är pulverlackerad i vit RAL 9003 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. Luftflödet refererar till användning med rak stos.
  Mer info
  1 Variant
 • Frånluftsdon KSO-C, FläktGroup
  Frånluftsdon KSO-C, FläktGroup
  KSO-C är ett frånluftsdon som passar för bostäder, kontor, etc. Det är tillverkat av stålplåt. Standardfärg är vit (RAL 9003). CleanVent behandlad yta som standard. Ventilhuset är utrustat med packning i cellplast för att få en lufttät tätning. Reglering av luftflöde är enkelt, den inre konen roteras till önskad inställning och låses sedan med en mutter. Tillverkad av stålplåt. Flödesområdet anger ungefärliga värden.

  Monteras med fästram KKT eller KKL.
  Mer info
  4 Varianter
 • Anslutningslåda FK, Klimatbyrån
  Anslutningslåda FK, Klimatbyrån
  Rensbar anslutningslåda typ FK för frånluft. Avsedd för takmontage. Kan monteras direkt före böj. Innehåller mätslang och injusteringsspjäll. Varmförzinkad stålplåt, invändigt tvättbar och ytbeklädd ljudabsorbent. Trycklådans stos ansluts till cirkulär kanal. Anslutning till rakt monterad flexibel slang är möjligt men rekommenderas inte. Stosen mellan don och anslutningslåda kan förlängas med cirkulär kanal. Överstiger stosen 500 mm krävs förlängning av mätslang och spjällsnören. Längden hänvisar till den totala längden med anslutningar inräknade.
  Mer info
  4 Varianter
 • Frånluftsdon KGEA, FläktGroup
  Frånluftsdon KGEA, FläktGroup
  Ventilen avsedd för montering i vägg och som kan användas vid såväl nyinstallation som i ROT-projekt. KGEA har lågt egenljud vid högt tryckfall och stor egendämpning. Den regleras enkelt med en nylonlina. KGEA har tillbehör som är anpassade till olika installationsfall. I ROT-objekt kan rektangulära ventiler bytas mot KGEA med hjälp av fästram KGEZ-12. Ventilen är tillverkad av varmförzinkad stålplåt. Den är pulverlackerad i vit RAL 9010 vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. CleanVent behandlad yta som standard. Luftflödet refererar till användning med rak stos/fästram.

  Monteras med stos KGEZ-41/-43 eller fästram KGEZ-12-125.
  Mer info
  1 Variant
 • Frånluftsdon LUMO-S, FläktGroup
  Frånluftsdon LUMO-S, FläktGroup
  LUMO-S, med fyrkantig frontplåt, är en frånluftsventil med smutsavvisande CleanVent-beläggning tillverkad av FläktGroup. Stl 125 och 160 har fjäderinfästning och installeras med fästram KGEZ på vägg eller i tak. Mätning och injustering kan göras utan att ventilen tas ut ur ramen. Mätning direkt från ventilspindeln ger exakta resultat. Ventilen levereras med en dekorram som gör att ventilens utseende enkelt kan ändras. Standard färg RAL 9003
  Mer info
  2 Varianter
 • Frånluftsdon LUMO-R, FläktGroup
  Frånluftsdon LUMO-R, FläktGroup
  LUMO-R, med rund frontplåt, är en frånluftsventil med smutsavvisande CleanVent-beläggning tillverkad av FläktGroup. Stl 125 och 160 har fjäderinfästning och installeras med fästram KGEZ på vägg eller i tak. Mätning och injustering kan göras utan att ventilen tas ut ur ramen. Mätning direkt från ventilspindeln ger exakta resultat. Ventilen levereras med en dekorram som gör att ventilens utseende enkelt kan ändras. Standard färg RAL 9003
  Mer info
  2 Varianter
 • Täcklock, Inspektions & renslucka ATL, a-collection
  Täcklock, Inspektions & renslucka ATL, a-collection
  Används som inspektions– eller renslucka. Monteras med stos KGEZ–01, –05, –43.
  Mer info
  3 Varianter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.