Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Hjälmar

Jobba säkert med buller, damm, fall och heta arbeten. Ahlsells sortiment för personligt skydd omfattar hörselskydd, fallskydd, skor, kläder, handskar, ögonskydd, avspärrning och andningsskydd.

Visar 1 till 20 av 21

 • Skyddshjälm 3M Peltor G3000 Uvicator
  Skyddshjälm 3M Peltor G3000 Uvicator
  Bekväm och smidig skyddshjälm för arbete under hårda förhållanden med tuffa krav på effektivt skydd. Utmärkt ventilation och maximalt synfält. Högsta skyddsklass, dvs -30ºC och smält metall (MM). Lärlingshjälmen röd med vit märkning. Levereras utan hakband.
  Mer info
  16 Varianter
 • Skyddshjälm KASK Zenith
  Skyddshjälm KASK Zenith
  Kasks nyaste hjälm Zenith är en modern, lätt och bekväm hjälm. Till skillnad från Plasma AQ finns här färdiga skåror för hörselkåpor, samt att den är oventilerad (elektriskt isolerad). Hjälmen är idealisk för trädklättring, skog, takarbete, sågverk, loggning, bygg-, räddningsklättring och annan liknande verksamhet. Hjälmen kan enkelt förses med visir, hörselkåpor och lampa. 3 års garanti och 10 års livslängd. Rattjustering som gör det möjligt att justera hjälmen mycket bra.4- punktshakband, godkänt för industri. Vadderingen i hjälmen är absorberande och gör att du ej känner dig svettig. Inga andra hörselkåpor än KASK´s egna är godkända tillsammans med hjälmen. Vänligen ha det i beaktande om ni ska använda t.ex Peltor hörselkåpor tillsammans med KASK´s hjälmar. EN 50365 för 1000 V AC
  Mer info
  8 Varianter
 • Skyddshjälm KASK Plasma AQ
  Skyddshjälm KASK Plasma AQ
  Modern, lätt och bekväm hjälm med god ventilation, 3 års garanti. Lufthålen på skalet är skyddade med ett tunt nät av aluminium för att undvika att skräp kommer in i hjälmen. 4-punkts hakband och rattjustering, 10 års livlängd. OBS! Adapter till hörselkåpor krävs, art 458161. Inga andra hörselkåpor än KASK´s egna är godkända tillsammans med hjälmen. Vänligen ha det i beaktande om ni ska använda t.ex Peltor hörselkåpor tillsammans med KASK´s hjälmar.
  Information om det lilla visiret V2 i kombination med pannlampa: De pannlampor som ligger som tillbehör till denna produkt fungerar tillsammans med det lilla utvändiga visiret V2. Läs på informationen om pannlampan om lampfäste medföljer eller ej.
  Mer info
  10 Varianter
 • Skyddshjälm MSA V-Gard
  Skyddshjälm MSA V-Gard
  Bekväm och smidig skyddshjälm för arbete under hårda förhållanden med tuffa krav på effektivt skydd. En allround hjälm för både Industri, Bygg och Elektriker eller som besöks hjälm. Levereras utan hakband.
  Mer info
  7 Varianter
 • Skyddshjälm 3M Peltor G2000C Uvicator
  Skyddshjälm 3M Peltor G2000C Uvicator
  Attraktiv design och utmärkt skydd. Hjälmen överträffar alla krav för formella tester och är bekväm att bära med lågt nackparti och relativt låg profil. Levereras utan hakband.
  Mer info
  13 Varianter
 • Skyddshjälm Petzl Alveo Best
  Skyddshjälm Petzl Alveo Best
  Lättviktshjälm för arbete på höjd och räddning. Två olika tjocklekar på inredning för bästa passform - std foam passar de flesta huvudtyper, tjock foam för mindre huvuden. Petzl Alveo Best är en tålig och komfortabel hjälm som möter satta standarder för arbete på höjd. Hakspännet är gjort för att reducera risken för att hjälmen åker av vid ett eventuellt islag eller vid ett fall; brottsstyrka större än 50 daN (EN 12492 hjälmstandard för bergsklättring). Skalet i ABS-plast gör den mycket tålig både vad gäller slag och allmän användning. Upphängningssytemet består av nylonband fästade i sex punkter för optimal komfort. Justeringshjulen i sidorna hjälper till att centrera hjälmen så att den sitter stadigt på huvudet. Möjlighet finns att montera standardhörselkåpor samt Petzl ansiktskydd. Fyra pannlampsfästen samt en skåra fram för montering av Petzl Pixa eller Ultra Vario pannlampa. Avtagbart hakband för utbyte eller rengörning. Levereras med 4-punkts hakrem. 10 års livslängd.
  Mer info
  2 Varianter
 • Skyddshjälm Uvex Pheos Alpine
  Skyddshjälm Uvex Pheos Alpine
  Patenterad multifunktionell skyddshjälm för arbete på högre höjd och räddningsoperationer. Unik och certifierad både som industrihjälm, EN 397, och klätterhjälm, EN 12492, och kombinerar egenskaperna från båda standarderna (två i en). Lätt hjälmskal i UV beständig ABS ger hög skyddsnivå och hållbarhet. 6-punktsupphängning, rattjustering och ventilation ger bästa passform och komfort. Lätt utbytbart svettband. 30 mm Euroslots på sidorna för att fästa hörselskydd. Fäste finns för ansiktsskydd och pannlampa. Clips för extra tillbehör såsom korgglasögon eller pannlampa med band. Godkänd och märkt för att kunna användas ner till -30˚C.

  Hjälmen levereras med 2 hakband:
  4-punkts hakband uppfyller kraven EN 12492 för arbete på hög höjd.
  2-punkts hakband uppfyller kraven EN 397 för arbete på marken.
  Mer info
  7 Varianter
 • Skyddshjälm Petzl Vertex Best
  Skyddshjälm Petzl Vertex Best
  Petzl Vertex är en tålig och komfortabel hjälm med 10 års livslängd. Justeringshjul i sidorna hjälper till att centrera hjälmen mitt på huvudet. Möjlighet finns att montera standardhörselkåpor samt ansiktskyddet Petzl Vizir och Vizen. Fyra pannlampsfästen samt skåra för montering av Petzl Pixa eller Ultra Vario pannlampa. Levereras med två olika tjocklekar på svettband för bästa passform.

  • Vertex BEST har ett oventilerat skal och ett hakspänne som löser ut vid 50 daN. Vertex VENT har ett ventilerat skal, med förslutnings möjlighet, och ett hakspänne som löser ut vid 50 daN. Vertex ST har ett oventilerat skal med ett hakspänne som löser ut vid 15-25 daN.
  • Alla Vertex är testade och klarar kraven för EN 397* samt icke obligatoriska tillägg som tex extra skydd mot smält metall, öppen eld, högre tålighet mot deformation och sträng kyla samt kontakt med elektrisk ledare.
  • Alla Vertex är testade och klarar penetreringskraven för EN 12492 (hjälmstandard för bergsklättring) vilka är hårdare på ett flertal punkter än EN 397.
  • Vertex BEST möter också kraven för EN 50365 (oavsiktlig kontakt med elektrisk ledare) som garanterar skydd upp till 1500 V DC, eller 1000 V AC. Dessutom är dessa hjälmar godkända enligt GS ET-29 class 1 (ljusbåge standard).

  * Vertex BEST klarar samtliga krav i EN 397 med undantag för hakspännet som löser ut först vid 50 daN vilket gör den lämpad för en användare som både rör sig på marken och upp på höjd där man vill reducera risken för att hjälmen åker av vid ett eventuellt islag eller fall. För arbete endast på marknivå rekommenderas Vertex ST med hakspänne som löser ut vid 15-25 daN (enl. EN 397).
  Mer info
  8 Varianter
 • Skyddshjälm 3M Peltor G3001
  Skyddshjälm 3M Peltor G3001
  Bekväm och smidig skyddshjälm för arbete under hårda förhållanden med tuffa krav på effektivt skydd. Utan ventilation och med standard svettband. Maximalt synfält. Högsta skyddsklass, dvs -30°C samt smält metall (MM). Levereras utan hakband.
  Mer info
  1 Variant
 • Skyddshjälm MSA V-Gard 500
  Skyddshjälm MSA V-Gard 500
  V-Gard 500 är en skyddshjälm i högsta kvalitet. Hjälmen är tillverkad i UV-beständigt ABS plast med en modern design och låg tyngdpunkt med en komfortabelt textilinredning ger V-Gard 500 ett utmärkt skydd för användare i olika miljöer. Ventilerad.
  Mer info
  10 Varianter
 • Skyddshjälm Petzl Alveo Vent
  Skyddshjälm Petzl Alveo Vent
  Petzl Alveo Vent är en lätt och komfortabel hjälm med 10 års livslängd. Vikten är endast 340g vilket kan underlätta för personer som använder hjälm dagligen. Justeringshjul i sidorna hjälper till att centrera hjälmen mitt på huvudet. Ventilering på båda sidor gör Alveo Vent till en komfortabel hjälm under den varma årstiden alt inomhus året om. Möjlighet finns att montera standardhörselkåpor samt ansiktskyddet Petzl Vizir och Vizen. Fyra pannlampsfästen samt skåra för montering av Petzl Pixa eller Ultra Vario pannlampa. Levereras med två olika tjocklekar på svettband för bästa passform.

  • Ventilerat skal och ett hakspänne som löser ut vid 50 daN
  • Testad och klarar kraven för EN 397*
  • Testad och klarar penetreringskraven för EN 12492 (hjälmstandard för bergsklättring) vilka är hårdare på ett flertal punkter än EN 397

  Alveo Vent klarar samtliga krav i EN 397 med undantag för hakspännet som löser ut först vid 50 daN vilket gör den lämpad för en användare som både rör sig på marken och upp på höjd där man vill reducera risken för att hjälmen åker av vid ett eventuellt islag eller fall.
  Mer info
  3 Varianter
 • Skyddshjälm 3M Peltor G22C
  Skyddshjälm 3M Peltor G22C
  Skyddshjälm för industrianvändning G22 är utformad att ge tillförlitligt huvudskydd. Denna skyddshjälm har infästningsspår för hörselskydd, headset och visir. Hjälmens kant och stoppning är formade så att hörselskyddet passar bekvämt. Pinlock-upphängning och svettband av skinn.
  Mer info
  3 Varianter
 • Skyddshjälm Petzl Vertex Vent
  Skyddshjälm Petzl Vertex Vent
  Petzl Vertex är en tålig och komfortabel hjälm med 10 års livslängd. Justeringshjul i sidorna hjälper till att centrera hjälmen mitt på huvudet. Möjlighet finns att montera standardhörselkåpor samt ansiktskyddet Petzl Vizir och Vizen. Fyra pannlampsfästen samt skåra för montering av Petzl Pixa eller Ultra Vario pannlampa. Levereras med två olika tjocklekar på svettband för bästa passform.

  • Alla Vertex är testade och klarar kraven för EN 397* samt icke obligatoriska tillägg som tex extra skydd mot smält metall, öppen eld, högre tålighet mot deformation och sträng kyla samt kontakt med elektrisk ledare.
  • Alla Vertex är testade och klarar penetreringskraven för EN 12492 (hjälmstandard för bergsklättring) vilka är hårdare på ett flertal punkter än EN 397.

  * Vertex VENT klarar samtliga krav i EN 397 med undantag för hakspännet som löser ut först vid 50 daN vilket gör den lämpad för en användare som både rör sig på marken och upp på höjd där man vill reducera risken för att hjälmen åker av vid ett eventuellt islag eller fall. För arbete endast på marknivå rekommenderas Vertex ST med hakspänne som löser ut vid 15-25 daN (enl. EN 397).
  Mer info
  8 Varianter
 • Skyddshjälm MSA V-gard 520
  Skyddshjälm MSA V-gard 520
  V-Gard 520 är en perfekt allroundhjälm för arbete på hög höjd och bygg-, Industri samt elektriker. Med hög kvalitet och kort skärm för bättre sikt. En modern design och låg tyngdpunkt med flexibel textilinredning för individuell anpassning och ratt justering ger optimal komfort. Designad för tillpassning av hörselskydd och visir och med regnränna. Tillbehör: MSA hakband håller hjälmen på plats vid ett eventuellt fall eller slag och är godkänt enligt EN397 och klarar brottstyrka a minimum 150N och lösgöres vid 250N för struprisk. Den är kombinations godkänd för arbeten på mark och hög höjd med hörselskydd och 3.punkt hakband (ej för bergsklättring EN12492).
  Mer info
  7 Varianter
 • Skyddshjälm Kask NCC
  Skyddshjälm Kask NCC
  Modern, lätt och bekväm hjälm med god ventilation, 3 års garanti. Lufthålen på skalet är skyddade med ett tunt nät av aluminium för att undvika att skräp kommer in i hjälmen. 4-punkts hakband och rattjustering, 10 års livlängd. OBS! Adapter till hörselkåpor krävs, art 458161. Vissa personer upplever att hörselkåpor av annat fabrikat än KASK inte fungerar till belåtenhet. Därför uppmanar vi alla kunder som köper hjälmen att kontrollera så att önskat hörselskydd passar. Det gäller främst hörselkåpor med elektronik. Information om det lilla visiret V2 i kombination med pannlampa: De pannlampor som ligger som tillbehör till denna produkt fungerar tillsammans med det lilla utvändiga visiret V2. Läs på informationen om pannlampan om lampfäste medföljer eller ej.
  Mer info
  3 Varianter
 • Skyddshjälm 3M G3501 värmetålig
  Skyddshjälm 3M G3501 värmetålig
  Nya värmetåliga hjälmar för extrema förhållanden. Framtagen speciellt som skydd för dig som arbetar i extrem miljö. Den nya hjälmen uppfyller och är det perfekta skyddet för många typiska användningsområden.
  • Mycket höga temperaturer (150 °C)
  • Stänk av smält metall (MM)
  • Mycket låga temperaturer (−30 °C)
  • Elektrisk isolering (440 VAC)
  Mer info
  6 Varianter
 • Hjälm MSA Thermalgard
  Hjälm MSA Thermalgard
  Värmetålig skyddshjälm för användning i miljöer med höga temperaturer. Glasfiberbelagd Polyamid (Nylon) skal som tål stänk från smält metall. Med slitsfäste för hjälmkåpor och visir. Textilinredning och rattjustering. Inredningen är justerbar för optimal passform.
  Mer info
  2 Varianter
 • Skyddshjälm Svevia V-gard 500
  Skyddshjälm Svevia V-gard 500
  Skyddshjälm med Svevia-logo. V-Gard 500 är en skyddshjälm i högsta kvalitet. Hjälmen är tillverkad i UV-beständigt ABS plast med en modern design och låg tyngdpunkt med en komfortabelt textilinredning ger V-Gard 500 ett utmärkt skydd för användare i olika miljöer. Finns i både ventilerad och oventilerad.
  Lagerlagda färdigtryckta hjälmar:
  Vit med röd Svevialogga, art 379905
  Blå med vit Svevialogga, art 379906
  Orange med vit Svevialogga, art 379907
  Grön med vit Svevialogga, art 379908
  Mer info
  8 Varianter
 • Skyddshjälm Nexus NCC
  Skyddshjälm Nexus NCC
  Skyddshjälm för arbete både på marken och hög höjd. Hjälmen har många utrustningsmöjligheter som ögonskydd, hakband m m. Kombinerar egenskaper hos industrihjälmar enligt EN 397 och för klätterhjälmar enligt EN 12492 beroende på hur man ställer in den.
  Mer info
  3 Varianter
 • Skyddshjälm Petzl Vertex ST
  Skyddshjälm Petzl Vertex ST
  Petzl Vertex är en tålig och komfortabel hjälm med 10 års livslängd. Justeringshjul i sidorna hjälper till att centrera hjälmen mitt på huvudet. Möjlighet finns att montera standardhörselkåpor samt ansiktskyddet Petzl Vizir och Vizen. Fyra pannlampsfästen samt skåra för montering av Petzl Pixa eller Ultra Vario pannlampa. Levereras med två olika tjocklekar på svettband för bästa passform.

  • Alla Vertex är testade och klarar kraven för EN 397* samt icke obligatoriska tillägg som tex extra skydd mot smält metall, öppen eld, högre tålighet mot deformation och sträng kyla samt kontakt med elektrisk ledare.
  • Alla Vertex är testade och klarar penetreringskraven för EN 12492 (hjälmstandard för bergsklättring) vilka är hårdare på ett flertal punkter än EN 397.
  • Vertex ST möter också kraven för EN 50365 (oavsiktlig kontakt med elektrisk ledare) som garanterar skydd upp till 1500 V DC, eller 1000 V AC. Dessutom är dessa hjälmar godkända enligt GS ET-29 class 1 (ljusbåge standard).
  Mer info
  5 Varianter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.