Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Plugg

Ahlsell hjälper dig att välja rätt infästning med vårt breda sortiment av betonginfästning, plugg, beslag, skruv, spik, nit, brickor, mutter och montagedetaljer.

Visar 1 till 20 av 45

 • Universalplugg MEA
  Universalplugg MEA
  MZK- Universalplugg med krage.

  En universal plastplugg gjort av polyetylen för lätta infästningar. MZK kan användas i nästan alla typer av grundmaterial, skivmaterial, hålmaterial och massiva material. I massiva material fungerar MZK som en vanlig plugg. I hålmaterial och i skivmaterial bildar MZK en knut i det fria utrymmet när skruven dras åt. Passande skruvar är träskruvar och universalskruvar. Lämplig skruvlängd är pluggens längd L + montagetjockleken.

  F.Rec: Rekommenderad säker arbetslast (kN) för träskruv (inkl. säkerhetsfaktor). F.Eff: Effektivt utdragsvärde (kN) för träskruv (exkl. säkerhetsfaktor).
  * Belastningsvärden gäller för träskruv vid Ø 6.
  Mer info
  4 Varianter
 • Plugg TP
  Plugg TP
  Sortiment av färgkodade pluggar för de flesta installationer. Använd ej skruv med borr- eller spånbrytande spets För de flesta installationer där tvärkrafter dominerar. Lämplig för betong, sten,lättbetong, lättklinker, ihåliga block, ihåliga tegelstenar, fast tegel och gipsskivor
  Mer info
  11 Varianter
 • Universalplugg ALLIGATOR
  Universalplugg ALLIGATOR
  ALLIGATOR - Universalplugg med och utan krage.

  ALLIGATOR kan användas i nästan alla typer av grundmaterial, Skivmaterial, Hålmaterial och Massivamaterial. I Skivmaterial fäller ALLIGATOR ut sig bakom väggen och håller sig fast när skruven installeras. Skruvstorleken avgör hur hårt pluggen pressas ut i det borrade hålet. Ju större skruv desto större tryck som utvidgar och förlänger pluggen i hålet.
  Materialet i pluggen - polypropylen - gör att pluggen är korrosions beständig. ALLGATOR klarar flera olika skruvdim + att kortare skruvar kan användas. I Massivamaterial (Typ A) kan skruven demonteras från pluggen och sättas dit igen (utdragsvärdena kan försämras något). ALLIGATOR kan expandera upp till 2 ggr sin original längd (Hålmaterial & Massivamaterial).
  För bästa hållfasthet rekommenderas att man borrar hålets djup lika långt som pluggen samt lägger till 2 ggr pluggens diameter. I mjuka material som Leca, Siporex eller liknande, använd ett 2 mm mindre hål och på hårda material 1 mm större hål.

  Rek . Utdragsvärde - Värdena fär angivna i kN med säkerhetsfaktor 4 inkluderat. För gipsskivor används AF (krage) och i betong A (utan krage).
  Mer info
  7 Varianter
 • Lättbetongplugg MEA
  Lättbetongplugg MEA
  MEA GB - Kraftig nylonplugg för tunga montage i lättbetong, leca och andra porösa och spröda material.
  Kort och kraftig utformning som ger starka montage även med grunda montagedjup. Solid hals som tål att hamras på utan att splittra materialet. Patenterad trekantig profi l som omöjliggör rotation. Goda temperatur och åldringsegenskaper.

  F.Rec: Rekommenderad säker arbetslast (kN) för fransk träskruv inkl. säkerhetsfaktor. F.Eff: Effektivt utdragsvärde (kN) för fransk träskruv exkl. säkerhetsfaktor.
  I lättbetong AAC2 kan GB 10 slås i utan förborrning. I lättbetong AAC4 kan pluggen slås in i ett underdimensionerat hål.
  Mer info
  3 Varianter
 • Universalplugg Sormat YLT
  Universalplugg Sormat YLT
  YLT- Ekonomisk universalplugg som dras åt till en stadig knut.

  Universalplugg i polyetylen med krage för lätta infästningar i alla typer av grundmaterial.
  Kragen hindrar pluggen från att glida in i borrhålet.
  YLT kan användas i nästan alla typer av grundmaterial, skivmaterial, hålmaterial och massiva material. I massiva material fungerar YLT som en vanlig plugg. I hålmaterial och i skivmaterial bildar YLT en knut i det fria utrymmet när skruven dras åt. Passande skruvar är träskruvar och universalskruvar. Lämplig skruvlängd är pluggens längd L + montagetjockleken.
  Mer info
  7 Varianter
 • Universalplugg GRIPPER
  Universalplugg GRIPPER
  GRIPPER - Utmärkt val för skiv-, kakel- och stenvägg samt för spacklade och putsade ytor.

  Högkvalitativ väggplugg gjord av DuPont™ Hytrel® för montering i skivor, ihåliga och solida väggar samt i alla typer av byggmaterial.
  Gripper® tål långvarig belastning, slitage, väder, fukt och lagring bättre än vanliga pluggar.
  Mikrokanten Lo-Vis ger pluggen ett optimalt installationsdjup samtidigt som den är dold under skruven.
  Kan användas med de vanligaste typerna av skruvar och skruvdiametrar.
  Lämplig skruvlängd; plugglängd + materialtjocklek.

  Rekommenderad Draglast för respektive material i kilogram (kg).
  (* Rekommendationer är inte maximala utdragningsvärden utan råd som baseras på test och praxis. Förutom en säker trygghetsfaktor beaktar rekommendationerna även eventuella kvalitetsvariationer i byggnadsmaterialet och i monteringen. ** I mycket hårda ytor, som t.ex. kakel, görs ett något större borrhål.)
  Mer info
  8 Varianter
 • Spikplugg Sormat LYT krage
  Spikplugg Sormat LYT krage
  LYT LK SP- Cylindrisk krage, elförzinkad spik. Tidsbesparande, enkel spikplugg för lätta infästningar.
  Europeiskt typgodkänd ETA 11/0487, godkänd för Osprucken betong och Massivt tegel.

  Färdig att montera lätta infästningar i hårda grundmaterial som betong, tegel och natursten. LYT är en verklig "Snabbplugg" för genomsticksmontering. Bara att borra genom detaljen och slå in pluggen så är allt klart. Själva pluggen är tillverkad av polyamid vilket ger infästningen ett åldersbeständigt grepp i grundmaterialet. Spiken är gjord av härdat stål som elförzinkats. Spikhuvudet har ett pozidrive fäste för att spiken ska gå att demontera. Pluggkragarna fungerar som isolerande plastbrickor vilket förhindrar kontaktkorrosion.

  * Tillåtna laster i kN Drag och Tvär - osprucken betong C20/25. Nrec = Värdena rekommenderas av tillverkaren. Nperm = enligt ETA-11/0487. ** Borrdjup inklusive montagetjocklek.
  Mer info
  10 Varianter
 • Lättbetongplugg Fischer GB
  Lättbetongplugg Fischer GB
  Fischer GB- Lättbetongplugg av Nylon.
  För alla montage i lättbetong. De vridna vingarna gör att pluggen skruvar sig in i lättbetongen när den slås in. Tål temperaturer från -40°C till +80°C.
  Nödvändig skruvlängd är: Plugglängden + montagetjocklek + 1x skruvdiameter.

  Största tillåtna belastningar i kN.
  Mer info
  3 Varianter
 • Plastplugg SB-pack
  Plastplugg SB-pack
  Plastplugg för infästning i skiva/betong.
  Mer info
  6 Varianter
 • Lättbetongplugg Sormat KBT
  Lättbetongplugg Sormat KBT
  KBT- Nylonplugg för lättbetong

  Nylonplugg med en grov yttergänga för förinstallation i lättbetong.
  Den grova yttergängan ger ett säkert grepp.
  Lämpliga skruvar är trä-, universal- och maskingängade skruvar och pinnskruvar.
  Monteras enklast med KBT-Monteringsverktyg. Kan monteras med en borrmaskin/skruvdragare med lågt vridmoment eller manuellt med en insexnyckel.
  Temperaturområde vid användning -40 °C till +80 °C.
  Mer info
  7 Varianter
 • Clipsplugg TCP
  Clipsplugg TCP
  Plugg för montering av spikclips och spikklammer.För montering av TC-clips och TKK spikklammer. Lämpligt för betong, sten, betong med låg densitet, lättklinker, tegel och gips. Tillverkad av slagtålig polystyren. Slås in direkt i lättbetong.
  Mer info
  2 Varianter
 • Nylonplugg Fischer SX
  Nylonplugg Fischer SX
  SX- Nylonplugg med krage.

  Maximal bärkraft i massiva byggmaterial såsom betong, murmaterial, håltegel och lättbetong etc. Den 4-sidiga expansionen anpassar sig efter byggmaterialet och säkrar den maximala lastförmågan. Rotationsstopp förhindrar att pluggen roterar i borrhålet. Den expansionsfria halsen förhindrar att pluggen skadar puts och kakel. Krage som förhindrar att pluggen försvinner in i borrhålet. Fungerar med alla typer av skruv, träskruv, spånskiveskruv. Tål temperaturer mellan -40 C till +80 C.

  Tillåtna belastningar (säkerhetsfaktor 7).
  Mer info
  9 Varianter
 • Universalplugg Fischer UX
  Universalplugg Fischer UX
  UX- Universal nylonplugg. Typ "R" = Med krage.
  Användningsområdet för Fischer universalplugg är nästan gränslöst. Gipsskivor, fast murverk, håltegel eller betong. En säker uppfästning i alla hålrum. Stark expansion i massiva byggmaterial. Knyter sig och skapar ett mothåll i skivmaterial. UX 6 (lång version 6x50) för maximal bärigehet i porösa material, hålsten, dubbla gipsskivor. Trä och spånskiveskruv 3-12 mm kan användas.
  Tillåtna belastningar (säkerhetsfaktor 7).
  Mer info
  9 Varianter
 • Spikplugg Sormat LYT försänkt
  Spikplugg Sormat LYT försänkt
  LYT UK KP- Försänkt krage, elförzinkad spik. Tidsbesparande, enkel spikplugg för lätta infästningar.
  Europeiskt typgodkänd ETA 11/0487, godkänd för Osprucken betong och Massivt tegel.

  Färdig att montera lätta infästningar i hårda grundmaterial som betong, tegel och natursten. LYT är en verklig "Snabbplugg" för genomsticksmontering. Bara att borra genom detaljen och slå in pluggen så är allt klart. Själva pluggen är tillverkad av polyamid vilket ger infästningen ett åldersbeständigt grepp i grundmaterialet. Spiken är gjord av härdat stål som elförzinkats. Spikhuvudet har ett pozidrive fäste för att spiken ska gå att demontera. Pluggkragarna fungerar som isolerande plastbrickor vilket förhindrar kontaktkorrosion.

  * Tillåtna laster i kN Drag och Tvär - osprucken betong C20/25. Nrec = Värdena rekommenderas av tillverkaren. Nperm = enligt ETA-11/0487. ** Borrdjup inklusive montagetjocklek. *** Omfattas inte av ETA.
  Mer info
  22 Varianter
 • Spikplugg TPS
  Spikplugg TPS
  Är försedd med skruvspik. Montering med s k genomsticksmontage. Man borrar genom fästföremålet och slår in spikpluggen. Tillverkad av nylon. Skruvspiken är elförzinkad.
  Mer info
  6 Varianter
 • Nylonplugg Sormat NAT
  Nylonplugg Sormat NAT
  NAT- Den beprövade originalnylonpluggen för betong, tegel, natursten, lättbetong ovh lättklinker.

  Nylonpluggar i universalkvalitet för genomsticksmontage och förmontering i fasta grundmaterial.
  Lämplig för trä- och spånskiveskruv, dubbelgängade skruvar, justerbar karmskruv och andra distansskruvar.
  Lämplig skruvlängd = plugglängd (L) + objektets tjocklek (tfix) + 5 mm.
  Temperaturområde vid användning -40 °C till +80 °C.
  NAT pluggen är tillverkad av polyamid och är avsedd för lättare infästningar i betong, sten, tegel. Pluggen har utåtställda vingar som förhindrar rotation vid skruvmonteringen. Finns som extra lång modell, L8 och L10, för lättare infästningar i porösa material som lättbetong, lecasten och håltegel.
  Mer info
  16 Varianter
 • Fasadplugg Sormat S-UF sexkant, Efz
  Fasadplugg Sormat S-UF sexkant, Efz
  S-UF - Fasadplugg med platt krage. Sexkantskruv med fläns med SW13/TX-40 grepp. Välkänd stark och mångsidig godkänd universell fasadplugg för hög belastning.

  10 mm nylonpluggar med förlängda skaft, lång expansionszon och variabla monteringsdjup för genomsticksmontage. Skruv medföljer.
  Prestanda jämförbara med metallankare. Vi rekommenderar S-UF® för infästning av metallstommar och S-UP® pluggar för träkonstruktioner.
  Pluggkragarna fungerar som isolerande plastbrickor vilket förhindrar kontaktkorrosion . Färgkodade enligt storlek för enkel identifiering!
  Gjord för att användas både i hårda massiva material (betong/tegel) och i porösa grundmaterial som lättbetong (AEROC/YTONG/SIPOREX) och Lecasten samt i håltegel och betonghålsten. Lämpar sig utmärkt för att sätta fast tjocka fixturer som karmar och träreglar.

  Monteringsdata och Lastförmåga: ** Moment - Tillåten böjmoment. *Rekommenderade laster i material: Osprucken betong (C20/25) / lättbetong (500 kg/m³), / lecasten. För värde (kN) i sprucken betong ska tabellvärde nedan delas med två (2).
  Mer info
  10 Varianter
 • Universalplugg GRIPPER sortimentsväska
  Universalplugg GRIPPER sortimentsväska
  SORTIMENTSVÄSKA FIXX GRIPPER 300 ST PLUGG & SKRUV
  Högkvalitativ väggplugg för montering i skivor, ihåliga och solida väggar samt i alla typer av byggmaterial.
  Gripper® tål långvarig belastning, slitage, väder, fukt och lagring bättre än vanliga pluggar både inne och ute.

  100 st GRIPPER Universalplugg 5x24 (art nr 375285)
  100 st GRIPPER Universalplugg 6x32 (art nr 375286)
  50 st GRIPPER Universalplugg 8x38 (art nr 375287)
  50 st GRIPPER Universalplugg 10x45 (art nr 375288)

  100 st Universalskruv kullrig FZB T15 4x35
  100 st Universalskruv kullrig FZB T25 5x40
  50 st Universalskruv kullrig FZB T30 6x50
  50 st Universalskruv sexkant Ruspert C3 7x70

  2 st tomma FIXX-pack PA8-2
  Mer info
  1 Variant
 • Nylonplugg
  Nylonplugg
  Nylonplugg försedd med flänsar vilket förhindrar att pluggen roterar i hålet.
  Används för enkla montage i betong, lättbetong och tegel. Utan krage.
  Mer info
  4 Varianter
 • Lättbetongplugg Sormat KBTM
  Lättbetongplugg Sormat KBTM
  KBTM- Metallplugg med invändig gänga för lättbetong och lättklinker.

  Invändigt gängad metallplugg med en grov yttergänga för förinstallation i lättklinker (Leca) och täta typer av lättbetong. Lämplig för användning där det krävs brandmotstånd.
  Den grova yttergängan ger ett säkert grepp. Lämpliga skruvar är metriskt gängade skruvar och pinnskruvar. Kan monteras med en borrmaskin/skruvdragare med lågt vridmoment eller manuellt med en insexnyckel.
  Mer info
  6 Varianter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.