Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista är tom

89 Värmekabel och styrning

Visar 1 till 20 av 184

 • Frostvakt 10 ®
  Frostvakt 10 ®
  Värmekabeln är självreglerande vilket gör att den inte överhettas. Inte ens om den korsläggs för perfekt passning till röret. Den är parallellresistiv, vilket betyder att den självreglerande värmekabeln består av två parallella ledare gjutna i ett halvledarmaterial som anpassar sin effekt efter omgivningstemperaturen. Även om det är plusgrader ute och frostskyddseffekten inte behövs, kommer värmekabeln ändå att vara tillslagen. För att stänga av den helt behöver du dra ut stickproppen eller använda Frostvakt Control som slår av effekten vid plusgrader. Vid längre kablar och invändig förläggning rekommenderas alltid styrning med termostat.

  Frostvaktskabeln är fri från PVC och lämpar sig väl för dricksvattenledningar. Vid invändig förläggning används kompletteringssatsen. Max anslutningslängd för invändigt montage är 60 m. Frostvakt 10 är designad för kallvattenrör.

  Vid invändig förläggning klarar Frostvakt att frostskydda ett 32 mm oisolerat plaströr ner till -30 °C. Om effektbehovet är större kan röret isoleras. Frostvakten finns i färdiga längder från 2-100 m. Kabeln säljs även som metervara.
  Mer info
  17 Varianter
 • Temperaturgivare PT100 2-tr
  Temperaturgivare PT100 2-tr
  Tvåtrådig temperaturgivare för användning inom industrin.
  Mer info
  1 Variant
 • Självreglerande värmekabel ETL för frostskydd av rör
  Självreglerande värmekabel ETL för frostskydd av rör
  ETL-10 är en självbegränsande värmekabel för frostskydd av rör, 10W/m. Höljet är PVC-fritt. Installationen är enkel och värmekabeln kan installeras både på och inuti vattenrör. Max installationslängd: 60 m invändigt, 100 m utvändigt. ETL-10 levereras i löpmeter på trumma, upp till 305 m, och kan klippas i exakt önskad längd och därefter monteras an- och avslutningssats. Värmekabeln kan dessutom korsas utan risk för överhettning.

  ETL-10 är avsedd för fast installation med termostat T2TraceTemp, jordfelsbrytare och extern givare. Energibesparingen kan bli upp till 80% jämfört med en anläggning utan termostat.

  Vid invändigt montage kompletteras anläggningen med T-eller Y-koppling. Vid T-koppling krävs dessutom en vattentät genomföring. Denna ingår dock i Y-kopplingen. Komplettera med jordfelsbrytare. ETL-10 är som enda värmekabel på marknaden S-märkt och livsmedelsgodkänd av SITAC för förläggning invändigt i dricksvattenrör - avger inga ämnen, ger ingen bismak
  Mer info
  1 Variant
 • Värmematta MULTIMAT
  Värmematta MULTIMAT
  Multimat är en robust värmematta för uppvärmning av arbetsytor under vinterhalvåret. Den smälter snö och gör arbete utomhus i minusgrader behagligt.
  Tål tyngd och oaktsam behandling. Tillverkad i vulkaniserat gummi.
  Mer info
  1 Variant
 • Värmekabel T2Blå-10, inkl. termostat
  Värmekabel T2Blå-10, inkl. termostat
  T2Blå-10 är en 5 mm tunn och smidig värmekabel för inspackling i tunt skikt, 10W/meter.
  PVC- och halogenfri serieresistiv värmekabel med inbyggd återledare (en anslutningsände) och 2,5 m påmonterad kallkabel. Försumbara magnetiska och elektriska fält. Värmekabeln är metermärkt. Anslutningsspänning 230 V.

  Förläggning i avjämningsmassa 10-15 mm. Fästs med lim eller med buntband/najtråd på rotnät. Värmekabeln får inte korsas, ligga ihop eller kapas. Får förläggas på brännbart underlag, upp till 125 W/m², min c-c 80 mm. T2Blå-10 används främst under klinker i badrum, hall och tvättstuga. Är även godkänd för förläggning under laminat, plastmatta och trägolv enligt anvisning, max effekt 90W/m² d v s ej tätare än c-c 120 mm. Levereras i färdiga längder utan termostat men med limstavar, givarslang, övergång 10-16, universalskylt samt förläggningsinstruktion.

  Godkänd av SEMKO för högsta mekaniska tålighet, 2000 N enligt IEC60800 klass C. Bastyp enligt SS 424 24 11:1992: 90 CM.

  T2Blå-10 är miljöanpassad och även registrerad i BASTA. Angiven yta avser 100 mm avstånd mellan kabelslingorna, vilket ger 100W/m². För andra effekter och förläggningstyper - följ anvisningen i förpackningen. Äldre och sämre isolerade hus, 80-100 W/m². Nyproducerade eller tilläggsisolerade hus, 60 W/m².
  Mer info
  18 Varianter
 • Självreglerande värmekabel GM-2X för stuprör
  Självreglerande värmekabel GM-2X för stuprör
  GM-2X är en självbegränsande värmekabel för frostskydd av takytor, hängrännor och stuprör. Höljet är PVC-fritt. GM-2X levereras i löpmeter på trumma, upp till 305 m, och kan klippas i exakt önskad längd. Uteffekt: 36 W/m i isvatten och 18W/m i luft vid 0 °C. Värmekabeln kan korsas utan risk för överhettning. Max installationslängd: 16A: 60 m, 20A: 80 m, 25A: 100 m.

  Beräkning av värmekabellängd:
  Hängrännans längd + stuprörets längd + 1 m per anslutning + 1-2 m i mark (frostsäkert djup) = erforderlig värmekabellängd.
  Installationen är enkel och vid användning av RayClic snabbkopplingssystem krävs inga tillstånd för heta arbeten. Installationstiden är ca 5 min/anslutning istället för ca 20 min/varmkrympning. Kabeländen avslutas med gelefyllt ändavslut. Yttermantel av modifierad polyolefin (UV-härdig). Isolation av modifierad polyolefin och skärm av förtent koppar. Upp till 80% energibesparing vid installation med effektiv styrning.
  Mer info
  1 Variant
 • Frostvakt Control IP44
  Frostvakt Control IP44
  Termostat för energismart frostskydd. Frostvakt Control är en termostat för frostskyddsprodukter, till exempel frostskyddskablar, element och värmefläktar. Den ser till att värmen aktiveras när det blir kallt och slår av när det blir varmare.
  Mer info
  1 Variant
 • Automatikskåp tak
  Automatikskåp tak
  Komplett automatikskåp IP55 i plast eller plåtkapsling. Avsedd för värmekabelanläggningar för hängrännor och stuprör. Apparatskåpet är utrustad med EMDR-10 temperatur- och fuktstyrning för energieffektiv drift. Temperatur- och fuktgivare ingår. Fuktgivaren skall placeras på ett representativt ställe i hängrännans lägsta punkt i söderläge. Temperaturgivaren placeras i norrläge väl utsatt för kyla.
  Mer info
  12 Varianter
 • Värmekabel T2RÖD för alla inspacklade golv
  Värmekabel T2RÖD för alla inspacklade golv
  T2Röd är en självbegränsande värmekabel för golvvärme, 5-15W/meter, som reglerar yteffekten om golvytan isoleras av en matta eller dylikt, vilket minskar risken för övertemperaturer, samtidigt som den är energieffektiv och avger rätt effekt över hela rumsytan beroende på förutsättningarna. Det betyder att vid en kall yttervägg ökar effekten och vid starkt solljus minskar effekten. T2Röd tillsammans med T2Reflecta isolerskivor och en tidstyrd termostat kan ge upp till 45% energibesparing. Värmekabeln är metermärkt. Max anslutningslängd 100m/10A, ca 10 m². Vid större ytor använd kontaktor.

  T2Röd är en PVC-fri värmekabel, avger inga elektriska fält och försumbara magnetiska fält.
  T2Röd levereras i löpmeter på trumma, upp till 300 m, och kan klippas i exakt önskad längd och därefter monteras an- och avslutningssats. Värmekabeln kan dessutom korsas utan risk för överhettning. Kopplas direkt i termostaten.

  Avsedd för inspackling i avjämningsmassa 10-15 mm för alla typer av övergolv och utrymmen, t ex i badrum, kök, sovrum, hall och vardagsrum. I torra utrymmen kan T2Reflecta isolerskivor användas, 13 mm: flytande golv vid trä, laminat och plastmatta. Vid klinker ska skivorna fästas med T2Reflecta-lim. Ovansidan av T2Reflecta isolerskiva täcks av T2Reflecta P-fix primer, därefter används valfritt C2F-fix för att fästa klinkerplattorna. Alternativt fästs klinkerplattorna direkt med T2Reflecta-lim.
  Mer info
  1 Variant
 • Golvvärmekabel a-collection
  Golvvärmekabel a-collection
  Golvmärmekabel a-collection är en tunn värmekabel, endast ca 5 mm i diameter, för flexibel förläggning i våta och torra utrymmen.
  Kabelns effekt är 10W/m.
  Kabeln har en inkopplingsände och levereras med 2,5 m kallkabelanslutning.

  Ditt kit består av tre delar:
  1: Välj kabel med hänsyn till golvyta och effektbehov.
  2: Välj analog eller digital termostat.
  3: Lägg till en monteringssats som innehåller flexrör för golvgivaren och limstavar.
  c/c måttet vid förläggning beräknas alltid ytan som skall värmas / kabellängd.
  Mer info
  11 Varianter
 • Värmekabel T2Blå-20, inkl termostat
  Värmekabel T2Blå-20, inkl termostat
  T2Blå-20 är en 5 mm tunn och smidig värmekabel för ingjutning i betong eller inspacklad för högre effekter, 20W/meter.
  PVC- och halogenfri serieresistiv värmekabel med inbyggd återledare (en anslutningsände) och 2,5 m påmonterad kallkabel. Försumbara magnetiska och elektriska fält. Värmekabeln är metermärkt.
  Anslutningsspänning 230 V.

  Förläggning i betong 30-50 mm, inspacklad 12-20 mm. Fästs med lim eller med buntband/najtråd på rotnät. Värmekabeln får inte korsas, ligga ihop eller kapas. Får ej förläggas på brännbart underlag. T2Blå-20 används främst under klinker i t ex uterum och källare där högre effekt ofta krävs. Levereras i färdiga längder utan termostat men med limstavar, givarslang, övergång 10-16, universalskylt samt förläggningsinstruktion.
  Godkänd av SEMKO för högsta mekaniska tålighet, 2000 N enligt IEC60800 klass C. Bastyp enligt SS 424 24 11:1992: 90 CM.
  T2Blå-20 är miljöanpassad och även registrerad i BASTA. Angiven yta avser 200 mm avstånd mellan kabelslingorna, vilket ger 200W/m².
  För andra effekter och förläggningstyper - följ anvisningen i förpackningen.
  Mer info
  12 Varianter
 • Golvvärmekabel Ebeco Cable Kit 300
  Golvvärmekabel Ebeco Cable Kit 300
  Komplett kit för klinker och naturstensgolv
  Cable Kit 300 är golvvärme med unika möjligheter till individuell anpassning av det mesta,
  från fixeringsmetod till utseende på termostaten.
  Dessutom optimerat för energieffektiv uppvärmning.
  Värmekabeln är tunn och bygger endast 4 mm. Den är smidig och lättböjlig vilket förenklar installationen.
  Fixera kabeln med tejp eller limstavar. I Cable Kit 300 ingår båda, välj det du föredrar eller använd en kombination.
  För alla underlag.
  Golvvärmen kan installeras ovanpå befintliga golvkonstruktioner som betong, gips- eller spånskiva.
  Kabeln förläggs då i ett tunt spackelskikt.
  Det går också bra att förlägga den i träbjälklag.
  Cable Kit 300 kan installeras upp till 120 W/m² på brännbart material och 160 W/m² på betong.
  Därför passar det utmärkt för användning i uterum, där du behöver en högre effekt än inomhus.
  Mer info
  15 Varianter
 • Värmekabelmatta för tunna lösningar under klinkergolv a-collection
  Värmekabelmatta för tunna lösningar under klinkergolv a-collection
  a-collection värmekabelmatta finns för ytor mellan 1,5 och 8 m².
  Effekten är 90 W/m² och breddmåttet är alltid 50 cm.
  Mattan är självhäftande över hela ytan och kan förläggas direkt på brännbart underlag.
  Mattan är endast 3 mm tjock och kan förläggas direkt i klinkerfixet eller i avjämningsmassa.
  Eftersom mattan levereras utan termostat skall termostat beställas separat.
  Välj mellan analog och digital termostat nedan.
  Mer info
  10 Varianter
 • Golvvärmekabel Ebeco Cable Kit 200
  Golvvärmekabel Ebeco Cable Kit 200
  Komplett kit för klinker.
  Cable Kit 200 är golvvärme med goda möjligheter till energieffektiv uppvärmning.
  Värmekabeln är tunn och bygger endast 4 mm.
  Den är smidig och lättböjlig vilket förenklar installationen.
  Kabeln fixeras med tejp eller limstavar som ingår i paketet. För alla underlag.
  Golvvärmen kan installeras ovanpå befintliga golvkonstruktioner som betong, gips- eller spånskiva.
  Kabeln förläggs då i ett tunt spackelskikt. Det går också bra att förlägga den i träbjäklag.
  Kan installeras upp till 120 W/m²
  Mer info
  16 Varianter
 • Värmekabel Defrost Gutter för takanläggningar
  Värmekabel Defrost Gutter för takanläggningar
  Defrost Gutter smälter is och snö på tak, i hängrännor, stuprör och avloppsrör <100mm. Kabeln är självbegränsande och reglerar sin uteffekt beroende på omgivningstemperatur och i vilket medium den är förlagd. Defrost Gutter kan kapas till önskad längd direkt på arbetsplatsen och skall alltid, oberoende av längd, anslutas till 230V. Kabeln kan inte överhettas även om den korsas eller om kabeln täcks av t.ex. löv. För reglering rekommenderas någon av Nexans automatikboxar.
  Förläggningssätt i stuprör och hängränna
  Värmekabeln förläggs enkel väg i ränna och stuprör med bredd upp till 150 mm. I hängrännor/ränndalar med större bredd läggs två eller fler slag beroende på storlek. Kabeln förläggs löst i ränndal och dikt mot tak alternativt limmas kabeln med avsett lim. Vid nedgång i stuprör fästs kabeln i en upphängningskrok (E89 595 10). Vid längre stuprör, över 20m, erfordras en avlastningslina (E89 595 15) för att avlasta dragpåkänning i kabeln. Kabeln ansluts direkt i kopplingsdosa och vid T-avgreningar mellan hängränna och stuprör sker förgreningen i kopplingsdosa. När kabeln dimensioneras för anläggningen summerar man längden rännor och rör plus 1 % för anslutning till spänningsmatningen. Lägg dessutom till ca 1 m kabel per avgrening.
  Mer info
  1 Variant
 • Y-kopplingar för värmekabel
  Y-kopplingar för värmekabel
  Y-koppling, 45 grader. Vattentät konisk genomföring ingår, testad för tryck upp till 16 bar.
  Mer info
  2 Varianter
 • Frostskyddskabel a-collection
  Frostskyddskabel a-collection
  Frostskydd av rör används i utrymmen som inte har uppvärmning eller som har tendens att frysa under vintertid. Frostskyddskabeln skyddar vattenledningar i sommarstugor, brunnar, arbetsbodar, ladugårdar, stall, kallgarage, torpargrund och andra utrymmen eller anläggningar. Den är helt fri från PVC och bly, därmed det bästa alternativet ur miljösynpunkt. Godkänd för både utvändig och invändig förläggning på rör.

  Kabeln är självbegränsande och reglerar automatiskt effekten efter omgivningens temperatur. Den avger något mer effekt vid invändig förläggning jämfört med utvändig och klarar att frostskydda rör upp till 50 mm vid -25°C, förutsatt att röret förses med minst 30 mm isolering eller är nedgrävd i mark minst 50 cm. Vid invändig förläggning används vattentät genomföring (Art nr. 8935000) som beställs separat. Effekt: 10W/m vid +5°C på metallrör.

  Kabeln skall oberoende av längd alltid anslutas till 230 V och skyddas av jordfelsbrytare 30 mA. Den har en homogen självbegränsande kärna för bästa värmeledning. Heltäckande jordfläta för bästa elektriska skydd och utmärkta installationsegenskaper. Stickpropp IP44 samt 2 meter anslutningskabel. Godkänd av Semko för förläggning i trycksatta dricksvattenledningar.
  Mer info
  9 Varianter
 • Värmekabel ETL Frostguard
  Värmekabel ETL Frostguard
  FrostGuard är kompletta förpackningar med ETL-10 självbegränsande värmekabel för frostskydd av rör, 10 W/m. Höljet är PVC-fritt. FrostGuard kan installeras både på och inuti vattenrör. Vid invändigt montage kompletteras värmekabeln med T- eller Y-koppling. Vid T-kopplingen krävs dessutom en vattentät genomföring. Denna ingår dock i Y-kopplingen. Värmekabeln kan dessutom korsas utan risk för överhettning.

  Levereras i färdiga längder, 2-25 m, försedda med stickpropp (IP44) och två meter anslutningskabel, monteringsanvisning samt universalskylt. Minimera driftskostnaden genom att installera FrostGuard-ECO tillsammans med FrostGuard. Energibesparingen kan bli upptill 80% jämfört med en anläggning utan termostat.
  Mer info
  10 Varianter
 • T2Värmekabellim - smältlimstavar för limpistol
  T2Värmekabellim - smältlimstavar för limpistol
  T2 Värmekabellim är ett smältlim i stavform avsedd för limpistol med mycket god vidhäftning för fixering av värmekabel mot golvunderlag.
  Limmet har en öppentid på ca 15-30 sekunder beroende på limfogens tjocklek och materialens temperatur. God hållfasthet har erhållits när limmet/limfogen har svalnat till rumstemperatur.
  Längd: 180 mm. Ø 12 mm.
  Appliceringstemperatur: +200 - +220 °C.
  Temperaturbeständighet: +70 °C.
  Mer info
  1 Variant
 • Frostskyddskabel med sladd och stickpropp, DPH-10
  Frostskyddskabel med sladd och stickpropp, DPH-10
  Självbegränsande värmekabel DPH-10 i färdiga längder med 1,5 m sladd och stickpropp. Värmekabeln kan förläggas invändigt eller utvändigt på vattenledningen. Värmekabeln klara av att frostskydda rör med max 50 mm diam. ned till minus 25°C med min 30 mm isolering eller nedgrävd till ett djup av 500 mm. Värmekabeln får ej övertäckas med material som ej tål +65°C.
  Frostskydd av tillfälliga anläggningar, vid permanent bruk skall detta göras enligt gällande starkströmsföreskrifter av behörig elektriker.
  Mer info
  8 Varianter
 • ...

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.