Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

89 Värmekabel och styrning

Visar 1 till 20 av 200

 • Värmemattor för tjältining
  Värmemattor för tjältining
  Med värmemattorna kan du enkelt och effektivt göra upptinings- och värmearbeten inom en mängd olika områden. Upptining av mark, sand, vattenledningar, avloppsrör, foder i silos eller ensilagebalar. Varmhållning av el- och teleledningar, maskiner samt vid murningsarbeten. Brunnsborrning. Värmemattan är försedd med termostat och jordad stickpropp som enkelt ansluts till 230 V. Anslutningskabeln är 2,5 meter. Eftersom den är försedd med reflekterande material på ena sidan blir värmemattan extra effektiv. På sidorna har mattan öljetter för fixering alternativt upphängning. Tack vare den lätta och flexibla konstruktionen är den dessutom enkel att flytta. Den speciellt framtagna mattan för brunnsborrning har ett hål i mitten avsedd för foderröret. Värmekabeln i mattan är utvecklad för att klara de hårdaste krav och miljöer. Den tinar normalt upp till 30 cm/dygn och på sandmark ända upp till 60 cm/dygn. Mattan är SEMKO-godkänd samt CE-märkt.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tjältiningsmatta EM-DEFROST
  Tjältiningsmatta EM-DEFROST

  EM-Defrost-Mat används för att tina upp tjäle, så att grävarbeten kan utföras även om marken har frusit. Med EM-Defrost-Mat kan gräv- och byggprojekt genomföras också under vinterhalvåret.

  EM-Defrost-Mat tinar upp och
  varmhåller exempelvis:
  • Vatten- och avloppsledningar
  • Djurfoder i silos
  • Mark vid t ex brunnsborrning
  • Jord och sand
  • El- och teleledningar
  • Maskiner
  • Murverk
  • Kabeltrummor

  Tjältiningsmattan är portabel och utrustad med handtag och fixeringsband som gör den enkel att transportera, bära och rulla ut. Mattan ansluts till elnät med en vanlig stickpropp.
  Mer info
  1 Variant
 • Värmekabel i stuprör & hängrännor, DEVIiceguard™
  Värmekabel i stuprör & hängrännor, DEVIiceguard™
  DEVIiceguard™ 18-36 Readymade självbegränsande värmekabel för snösmältning i hängrännor och stuprör.
  Mer info
  9 Varianter
 • Värmekabel T2Blå-10, inkl. termostat
  Värmekabel T2Blå-10, inkl. termostat
  T2Blå-10 är en 5 mm tunn och smidig värmekabel för inspackling i tunt skikt, 10W/meter.
  PVC- och halogenfri serieresistiv värmekabel med inbyggd återledare (en anslutningsände) och 2,5 m påmonterad kallkabel. Försumbara magnetiska och elektriska fält. Värmekabeln är metermärkt. Anslutningsspänning 230 V.

  Förläggning i avjämningsmassa 10-15 mm. Fästs med lim eller med buntband/najtråd på rotnät. Värmekabeln får inte korsas, ligga ihop eller kapas. Får förläggas på brännbart underlag, upp till 125 W/m², min c-c 80 mm. T2Blå-10 används främst under klinker i badrum, hall och tvättstuga. Är även godkänd för förläggning under laminat, plastmatta och trägolv enligt anvisning, max effekt 90W/m² d v s ej tätare än c-c 120 mm. Levereras i färdiga längder utan termostat men med limstavar, givarslang, övergång 10-16, universalskylt samt förläggningsinstruktion.

  Godkänd av SEMKO för högsta mekaniska tålighet, 2000 N enligt IEC60800 klass C. Bastyp enligt SS 424 24 11:1992: 90 CM.

  T2Blå-10 är miljöanpassad och även registrerad i BASTA. Angiven yta avser 100 mm avstånd mellan kabelslingorna, vilket ger 100W/m². För andra effekter och förläggningstyper - följ anvisningen i förpackningen. Äldre och sämre isolerade hus, 80-100 W/m². Nyproducerade eller tilläggsisolerade hus, 60 W/m².
  Mer info
  18 Varianter
 • Självreglerande värmekabel ETL för frostskydd av rör
  Självreglerande värmekabel ETL för frostskydd av rör
  ETL-10 är en självbegränsande värmekabel för frostskydd av rör, 10W/m. Höljet är PVC-fritt. Installationen är enkel och värmekabeln kan installeras både på och inuti vattenrör. Max installationslängd: 60 m invändigt, 100 m utvändigt. ETL-10 levereras i löpmeter på trumma, upp till 305 m, och kan klippas i exakt önskad längd och därefter monteras an- och avslutningssats. Värmekabeln kan dessutom korsas utan risk för överhettning.

  ETL-10 är avsedd för fast installation med termostat T2TraceTemp, jordfelsbrytare och extern givare. Energibesparingen kan bli upp till 80% jämfört med en anläggning utan termostat.

  Vid invändigt montage kompletteras anläggningen med T-eller Y-koppling. Vid T-koppling krävs dessutom en vattentät genomföring. Denna ingår dock i Y-kopplingen. Komplettera med jordfelsbrytare. ETL-10 är som enda värmekabel på marknaden S-märkt och livsmedelsgodkänd av SITAC för förläggning invändigt i dricksvattenrör - avger inga ämnen, ger ingen bismak
  Mer info
  1 Variant
 • Självbegränsande värmekabel, DEVIpipeheat™ 10 w/plug
  Självbegränsande värmekabel, DEVIpipeheat™ 10 w/plug
  Värmekabeln är självbegränsande metermärkt för frostskydd av rör och slangar. Kabeln kan monteras utvändigt eller invändigt med hjälp av tätning (se nedan under tilbehör).
  Mer info
  1 Variant
 • Frostvakt 10 ®
  Frostvakt 10 ®
  Värmekabeln är självreglerande vilket gör att den inte överhettas. Inte ens om den korsläggs för perfekt passning till röret. Den är parallellresistiv, vilket betyder att den självreglerande värmekabeln består av två parallella ledare gjutna i ett halvledarmaterial som anpassar sin effekt efter omgivningstemperaturen. Även om det är plusgrader ute och frostskyddseffekten inte behövs, kommer värmekabeln ändå att vara tillslagen. För att stänga av den helt behöver du dra ut stickproppen eller använda Frostvakt Control som slår av effekten vid plusgrader. Vid längre kablar och invändig förläggning rekommenderas alltid styrning med termostat.

  Frostvaktskabeln är fri från PVC och lämpar sig väl för dricksvattenledningar. Vid invändig förläggning används kompletteringssatsen. Max anslutningslängd för invändigt montage är 60 m. Frostvakt 10 är designad för kallvattenrör.

  Vid invändig förläggning klarar Frostvakt att frostskydda ett 32 mm oisolerat plaströr ner till -30 °C. Om effektbehovet är större kan röret isoleras. Frostvakten finns i färdiga längder från 2-100 m. Kabeln säljs även som metervara.
  Mer info
  17 Varianter
 • VK-SL HDFH1600 / VK-SL HCHH800
  VK-SL HDFH1600 / VK-SL HCHH800
  EM2-MI 50W/m är en tålig värmekabel med konstant uteffekt för avisning och snösmältning av markytor såsom ramper, lastkajer, körbanor, trappor och infarter. Lämplig för markytor med oregelbunden form. Finns i sex storlekar, från 26 m 1270W/m till 88 m 4290W och levereras med 3 m påmonterad kallkabel. Cc-avstånd 110 mm ger 400W/m² och cc-avstånd 165 mm ger 300W/m². Värmekabeln får inte korsas, skarvas eller kapas.

  EM2-MI är en extremt robust och temperaturtålig mineralisolerad värmekabel avsedd för förlägging direkt i het asfalt, ca 50-70 mm djup. Kan även gjutas in i betong (min. 30 mm djup).

  Värmekabeln kan fixeras på befintlig armering eller med fästband. Godkännanden: CE, VDE
  Mer info
  6 Varianter
 • Värmekabel ETL Frostguard
  Värmekabel ETL Frostguard
  FrostGuard är kompletta förpackningar med ETL-10 självbegränsande värmekabel för frostskydd av rör, 10 W/m. Höljet är PVC-fritt. FrostGuard kan installeras både på och inuti vattenrör. Vid invändigt montage kompletteras värmekabeln med T- eller Y-koppling. Vid T-kopplingen krävs dessutom en vattentät genomföring. Denna ingår dock i Y-kopplingen. Värmekabeln kan dessutom korsas utan risk för överhettning.

  Levereras i färdiga längder, 2-25 m, försedda med stickpropp (IP44) och två meter anslutningskabel, monteringsanvisning samt universalskylt. Minimera driftskostnaden genom att installera FrostGuard-ECO tillsammans med FrostGuard. Energibesparingen kan bli upptill 80% jämfört med en anläggning utan termostat.
  Mer info
  10 Varianter
 • Frostvakt Control IP44
  Frostvakt Control IP44
  Termostat för energismart frostskydd. Frostvakt Control är en termostat för frostskyddsprodukter, till exempel frostskyddskablar, element och värmefläktar. Den ser till att värmen aktiveras när det blir kallt och slår av när det blir varmare.
  Mer info
  1 Variant
 • Golvvärmefolie Ebeco Foil Kit
  Golvvärmefolie Ebeco Foil Kit
  För golvvärme under trägolv, laminat och plastmatta. Med Ebeco Foil Kit får du allt som behövs i ett komplett kit. Folien är mycket tålig och driftssäker och tjockleken, endast 0,3mm, gör att bygghöjden blir mycket låg. Bredden är 43 cm och effekten 65W/m². Folien är fri från både halogen & PVC.
  Ebeco Foil Kit innehåller folie, termostat, tejp, stift, installationskabel (RTK) samt givarslang. Det enda som tillkommer är Depron isolerskiva samt presstången. Kitet finns i 5 olika storlekar samt ett kompletteringskit utan termostat. Folien finns även på löpmeter, vilket är ett alternativ om det inte passar med de färdiga kiten.
  För att rikta värmen uppåt och för att förhindra värmeförluster nedåt ingår Depron Isolerskiva i konstruktionen. Folien läggs direkt på isoleringen och kopplas ihop med kablar och anslutningsklämmor med hjälp av en specialtång. Anslutningsspänning: 230V
  I paketet ingår termostaten EB-Therm 200 med energisparfunktion. Termostaten tillsammans med Depron isolerskiva och folien ger ett mycket snabbt och energieffektivt system. Konstruktionen finns upptagen i Golvbranschens (GBR) branschriktlinjer "Trägolv på golvvärme".
  Mer info
  7 Varianter
 • Genomföring till värmekabel ETL och FrostGuard
  Genomföring till värmekabel ETL och FrostGuard
  Vattentät konisk genomföring, R20, för förläggning av ETL värmekabel och FrostGuard värmekabelsystem inuti rörledningen. Genomföringen skapar en vattentät förslutning kring kabeln och är testad för tryck upp till 16 bar.
  Mer info
  1 Variant
 • Temperaturgivare PT100 2-tr
  Temperaturgivare PT100 2-tr
  Tvåtrådig temperaturgivare för användning inom industrin.
  Mer info
  1 Variant
 • Värmematta MULTIMAT
  Värmematta MULTIMAT
  Multimat är en robust värmematta för uppvärmning av arbetsytor under vinterhalvåret. Den smälter snö och gör arbete utomhus i minusgrader behagligt.
  Tål tyngd och oaktsam behandling. Tillverkad i vulkaniserat gummi.
  Mer info
  1 Variant
 • Frostvakt 25 för stuprör och hängrännor
  Frostvakt 25 för stuprör och hängrännor
  Ebeco Frostvakt 25 förebygger tillfälliga problem med istappar i hängrännor och skador orsakade av igenfrusna stuprör.
  Mobil
  Frostvakt 25 har en 4 meter lång färdigmonterad anslutningskabel med stickpropp. Den ansluts enkelt till ett jordat vägguttag. Du kan använda Frostvakt 25 till takrännor och stuprör för att smälta snö och förhindra isbildning, men också till andra områden där kyla och frost är ett problem.
  Intelligent värmekabel
  Tack vare att värmekabeln är självreglerande kan den inte överhettas. Inte ens om den korsläggs för perfekt passning till rännan. Kabeln reglerar själv effekten efter den omgivande temperaturen. Den ger maximal effekt endast där det behövs, alltså i is och snö. På de delar av anläggningen där snön smält och värmen inte längre behövs reglerar kabeln ner sin effekt med upp till 50%, vilket gör den till ett ekonomiskt frostskydd.
  Frostskydd i takränna och stuprör
  Frostvakt 25 är utmärkt att använda för tillfälliga installationer i takrännor och stuprör. Du fäster den enkelt i rännan med hjälp av Ebeco Clip och ansluter till ett jordat vägguttag, 230 V. Enkelt att ta bort igen när vintern är över. Vid fast förläggning ska dosa med dragavlastning användas och installationen ska göras enligt gällande elinstallationsregler.
  Frostskydd av värmepump
  Frostvakt 25 kan med fördel monteras mot plåten för att förhindra att kondensvattnet fryser, något som värmekablar med lägre effekt vanligtvis inte räcker till.
  Frostskydd av rör
  Frostvakt 25 kan användas utvändigt på rör Ø 75 mm eller större. Ett rör med Ø 110 mm och 20 mm isolering klarar -30 °C när det skyddas med Frostvakt 25. Mindre rör frostskyddas med Frostvakt 10 , som ger lägre effekt.
  Frostskydd av fastigheter
  I större fastigheter rekommenderar vi ett långsiktigt alternativ med fast installation. Ebeco snösmältningsanläggning T- 18 är en lönsam investering som skapar säkerhet för både människor och fastigheter. Systemet består av en robust värmekabel med en smart styrning som minimerar energiförbrukningen.
  Mer info
  6 Varianter
 • Automatikskåp tak
  Automatikskåp tak
  Komplett automatikskåp IP55 i plast eller plåtkapsling. Avsedd för värmekabelanläggningar för hängrännor och stuprör. Apparatskåpet är utrustad med EMDR-10 temperatur- och fuktstyrning för energieffektiv drift. Temperatur- och fuktgivare ingår. Fuktgivaren skall placeras på ett representativt ställe i hängrännans lägsta punkt i söderläge. Temperaturgivaren placeras i norrläge väl utsatt för kyla.
  Mer info
  12 Varianter
 • Golvvärmekabel a-collection
  Golvvärmekabel a-collection
  Golvmärmekabel a-collection är en tunn värmekabel, endast ca 5 mm i diameter, för flexibel förläggning i våta och torra utrymmen.
  Kabelns effekt är 10W/m.
  Kabeln har en inkopplingsände och levereras med 2,5 m kallkabelanslutning.

  Ditt kit består av tre delar:
  1: Välj kabel med hänsyn till golvyta och effektbehov.
  2: Välj analog eller digital termostat.
  3: Lägg till en monteringssats som innehåller flexrör för golvgivaren och limstavar.
  c/c måttet vid förläggning beräknas alltid ytan som skall värmas / kabellängd.
  Mer info
  11 Varianter
 • Värmekabel Defrost Gutter för takanläggningar
  Värmekabel Defrost Gutter för takanläggningar
  Defrost Gutter smälter is och snö på tak, i hängrännor, stuprör och avloppsrör <100mm. Kabeln är självbegränsande och reglerar sin uteffekt beroende på omgivningstemperatur och i vilket medium den är förlagd. Defrost Gutter kan kapas till önskad längd direkt på arbetsplatsen och skall alltid, oberoende av längd, anslutas till 230V. Kabeln kan inte överhettas även om den korsas eller om kabeln täcks av t.ex. löv. För reglering rekommenderas någon av Nexans automatikboxar.
  Förläggningssätt i stuprör och hängränna
  Värmekabeln förläggs enkel väg i ränna och stuprör med bredd upp till 150 mm. I hängrännor/ränndalar med större bredd läggs två eller fler slag beroende på storlek. Kabeln förläggs löst i ränndal och dikt mot tak alternativt limmas kabeln med avsett lim. Vid nedgång i stuprör fästs kabeln i en upphängningskrok (E89 595 10). Vid längre stuprör, över 20m, erfordras en avlastningslina (E89 595 15) för att avlasta dragpåkänning i kabeln. Kabeln ansluts direkt i kopplingsdosa och vid T-avgreningar mellan hängränna och stuprör sker förgreningen i kopplingsdosa. När kabeln dimensioneras för anläggningen summerar man längden rännor och rör plus 1 % för anslutning till spänningsmatningen. Lägg dessutom till ca 1 m kabel per avgrening.
  Mer info
  1 Variant
 • Värmekabel T2RÖD för alla inspacklade golv
  Värmekabel T2RÖD för alla inspacklade golv
  T2Röd är en självbegränsande värmekabel för golvvärme, 5-15W/meter, som reglerar yteffekten om golvytan isoleras av en matta eller dylikt, vilket minskar risken för övertemperaturer, samtidigt som den är energieffektiv och avger rätt effekt över hela rumsytan beroende på förutsättningarna. Det betyder att vid en kall yttervägg ökar effekten och vid starkt solljus minskar effekten. T2Röd tillsammans med T2Reflecta isolerskivor och en tidstyrd termostat kan ge upp till 45% energibesparing. Värmekabeln är metermärkt. Max anslutningslängd 100m/10A, ca 10 m². Vid större ytor använd kontaktor.

  T2Röd är en PVC-fri värmekabel, avger inga elektriska fält och försumbara magnetiska fält.
  T2Röd levereras i löpmeter på trumma, upp till 300 m, och kan klippas i exakt önskad längd och därefter monteras an- och avslutningssats. Värmekabeln kan dessutom korsas utan risk för överhettning. Kopplas direkt i termostaten.

  Avsedd för inspackling i avjämningsmassa 10-15 mm för alla typer av övergolv och utrymmen, t ex i badrum, kök, sovrum, hall och vardagsrum. I torra utrymmen kan T2Reflecta isolerskivor användas, 13 mm: flytande golv vid trä, laminat och plastmatta. Vid klinker ska skivorna fästas med T2Reflecta-lim. Ovansidan av T2Reflecta isolerskiva täcks av T2Reflecta P-fix primer, därefter används valfritt C2F-fix för att fästa klinkerplattorna. Alternativt fästs klinkerplattorna direkt med T2Reflecta-lim.
  Mer info
  1 Variant
 • Golvvärmekabel Ebeco Cable Kit 200
  Golvvärmekabel Ebeco Cable Kit 200
  Komplett kit för klinker.
  Cable Kit 200 är golvvärme med goda möjligheter till energieffektiv uppvärmning.
  Värmekabeln är tunn och bygger endast 4 mm.
  Den är smidig och lättböjlig vilket förenklar installationen.
  Kabeln fixeras med tejp eller limstavar som ingår i paketet. För alla underlag.
  Golvvärmen kan installeras ovanpå befintliga golvkonstruktioner som betong, gips- eller spånskiva.
  Kabeln förläggs då i ett tunt spackelskikt. Det går också bra att förlägga den i träbjäklag.
  Kan installeras upp till 120 W/m²
  Mer info
  16 Varianter
 • ...

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.