Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

13 Rörelse, tid, ljusstyrning

Ahlsells breda elsortiment omfattar armaturer, led, ljuskällor, kabel, elnätsmateriel, installationsmateriel, centraler, säkringar, apparatskåp, skenfördelning, automation, verktyg och mätinstrument, tele, data, säkerhet, belysning, värmeprodukter, fläktar och handdukstorkar.

Visar 1 till 20 av 770

 • Spistimer för spisar för perilex/flatstiftsdon , SEP
  Spistimer för spisar för perilex/flatstiftsdon , SEP
  Norwescos Spistimers säljs i kompletta satser med allt som behövs för en fungerande lösning. Spistimerarna är både lätta att installera och framför allt lätta att använda. När spistimern startats/aktiverats så fungerar spisen precis som vanligt. Spistimerns återstående tid visas tydligt på den lättavlästa displayen som placeras på väggen bredvid spisen. Om spisen inte stängs av före timertiden går ut så bryter spisvakten strömmen till spisen, på så sätt undviks bränder som orsakas av att spisen glömts på av misstag. Vissa modeller har även s.k. värmevakt som komplement till spistimern, denna ökar skyddet ytterligare. Värmevakten känner av värme på spisens häll och bryter strömmen till spisen om den upptäcker temperaturer som är farligt höga. Detta skyddar mot brand genom överhettning, exempelvis matolja som kan fatta eld om den överhettas. När spistimern är installerad men inte startad/aktiverad är strömmen till spisen bruten. Det gör att spisen inte kan slås på av misstag exempelvis av ett barn som råkar vrida på ett spisvred. Det fungerar som ett spisvredslås och gör att produkten lämpar sig särskilt bra på exempelvis daghem och i familjer med småbarn. För att kunna använda spisen startar/aktiverar användaren spisvakten med knappen på displayenheten som sitter på väggen bredvid spisen, displayen visar då återstående tid. Spisen används sen som vanligt.
  Mer info
  2 Varianter
 • Rörelsevakt Basic 120º
  Rörelsevakt Basic 120º
  Rörelsedetektor med 120º IR-sensor. Finns med två varianter av relä, 350W och 2300W. 350W för resistiv last, R, ingen neutralledare krävs. 2300W för resistiva (R), kapacitiva (C) eller induktiva (L) laster så som elektroniska transformatorer (C) eller konventionella-/järnkärnetransformatorer (L). Kräver neutralledare. De olika lasterna kan blandas. Justerbar efterlystid 1sek-20min och ljusvärde 0-500 lux. Monteringshöjd 1,0 till 1,5 m över golv. För infällt IP20 montage i apparatdosa c/ c 60 eller utvändigt i utanpåliggande i låg dosa 21mm.
  Mer info
  2 Varianter
 • LED universaldimmer, Schneider Exxact
  LED universaldimmer, Schneider Exxact
  Framkants- (tyristor-) eller bakkantsdimmer (transistordimmer) Universaldimmern identifierar ansluten last automatiskt. Det går inte att blanda induktiva-och kapacitiva belastningar. För resistiva/kapacitiva eller resistiva/induktiva belastningar såsom 230V halogenlampor, dimbara 230V LED-lampor, dimbara konventionella eller elektroniska transformatorer. Kan kompletteras med LED-Nattljus med hjälp av ett kit bestående av vit LED-lampa som monteras på insatsen och en ljusledare som monteras på centrumplattan. Möjlighet finns även att byta centrumplatta till en transparent med färginlägg eller i borstat stål. För infällt IP20 montage i apparatdosa c/c 60 eller för utanpåliggande montage i 35mm dosa. Kan uppgraderas till IP44, för infällt montage används tätningssats och för utvändigt montage används utanpåliggande dosa i IP44. Kompletteras med valfri Exxact ram.
  Mer info
  3 Varianter
 • Kopplingsur Termina
  Kopplingsur Termina
  Den nya digitala top-3 serien avlöser de beprövade top-2 enheterna, tar ytterligare steg framåt gällande funktion, energieffektivitet och enkelhet vid programmering. Programmering kan nu ske via en App och därefter enkelt överföras till kopplingsuret via Bluetooth Low Energy .OBELISK top3 minneskort/blutooth mottagare köpes separat. E 13 305 33.
  Mer info
  2 Varianter
 • Närvarodetektor Multi 180º 2,2m, Exxact
  Närvarodetektor Multi 180º 2,2m, Exxact
  Närvarodetektor med 180º IR-detektor. 2300W multiuniversal för resistiva (R) och kapacitiva(C) och/eller induktiva (L) laster så som elektroniska transformatorer (C) och/eller konventionella-/järnkärnetransformatorer (L). Kräver nolledare. De olika lasterna kan blandas. Justerbar efterlystid 1 sek-20 min, ljusvärde 0-1000 lux, täckningsområde och känslighet. Automatisk eller manuell tändning (via extern tryckknapp). Monteringshöjd 1,8 till 3,5 m över golv. För infällt IP20 montage i apparatdosa c/ c 60 eller utvändigt i utanpåliggande i låg dosa 21mm. Kompletteras med valfri Exxact ram.
  Mer info
  3 Varianter
 • Rörelsevakt Basic 2300W 120º, Exxact
  Rörelsevakt Basic 2300W 120º, Exxact
  Exxact Rörelse/närvarodetektor 120° Basic för styrning av flertalet laster, varierat från 0-2300W beroende på last. Detekteringsvinkel 120 °. Justerbar tid 1 sek-20 min och ljusvärde 0-500 lux. Neutralledare behövs. Snabbanslutning. Monteringshöjd 1,0 till 1,5 m över golv. För infällt IP20 montage i apparatdosa c/ c 60 eller utvändigt i utanpåliggande i låg dosa 21mm. Kompletteras med valfri Exxact ram.
  Mer info
  3 Varianter
 • Dimmer 1-10V, Schneider Exxact
  Dimmer 1-10V, Schneider Exxact
  Styrdon 1-10V. Vrid potentiometer för styrning av HF driftdon. Enpoligt till- och frånslag via tryck på vred, max 6A. Det finns möjlighet att byta centrumplatta till transparant för färginlägg eller borstat stål. För infällt IP20 montage i apparatdosa c/ c 60 eller utvändigt i utanpåliggande i dosa 35mm. Kan uppgraderas till IP44, för infällt montage används tätningssats och för utvändigt montage används utanpåliggande dosa i IP44. Kompletteras med lämplig Exxact ram.
  Mer info
  3 Varianter
 • Rörelsevakt MD 180i/R - Reläutförande, väggmontering
  Rörelsevakt MD 180i/R - Reläutförande, väggmontering
  Väggrörelsedetektor med 180° bevakningsområde i reläutförande
  Med inbyggd akustiksensor för optimal användning i oöverskådliga och vinklade utrymmen
  Passar med 16 A högeffektsrelä (volframkontakt) speciellt bra för till-/frånkoppling av kapacitiva laster som t.ex. EL-FD:er, parallellkompenserade lysrör, kompaktlysrör, lågenergilampor
  Programmerbar med fjärrkontroll, t.ex. permanent ljus PÅ/AV och automatisk inläsning av aktuellt ljusvärde
  Med täckram IP 20 i 5 olika färger
  Kompatibel med märkesbrytare, kan därför ersätta alla i handeln förekommande brytare
  IP 44-utförande, lämplig för fuktiga utrymmen, garage och källaringångar. Vandalsäker täckram med skruvar i rostfritt stål (tillbehör)
  Snabbanslutningar i dubbel uppsättning för kabelgenomföring möjliggör snabb och enkel montering
  Manuell till-/frånkoppling med hjälp av inbyggd PÅ/AV/AUTO-brytare
  Oönskad till-/frånkoppling, av t.ex. smådjur, kan förhindras med hjälp av avbländning av det vertikala bevakningsområdet med medföljande avskärmningskåpa
  Universell utanpåliggande dosa IP 20/IP 44 med 3 membrangenomföringar för kablar
  Inbyggd impulsfunktion för styrning av trappautomater eller signalenheter och användning med byggteknik/minnesstyrenheter n
  Mer info
  1 Variant
 • PREFI 2.3 3-fas 400V 16A, med Perilex intag och uttag
  PREFI 2.3 3-fas 400V 16A, med Perilex intag och uttag
  Spisvakt PREFI 2.3, 3-fas 400V 16A, med Perilex intag och uttag. Spisvakt med Värmevakt, timer (av, 5 minuter- 2 timmar), varningssignal, indikeringslampa, indikeringsljud (för synskadade)
  Spisvakt 506 är anpassad för induktionshäll
  Mer info
  2 Varianter
 • Närvarodetektor, 41-200
  Närvarodetektor, 41-200
  Rörelsesenor 41-200 serien är en kraftfull sensor, som pasar til mindre utrymmen såsom korridorer, arkiv kontor och kök. Sensorn tänderbelysningen när närvaro detekteras av en person och när luxvärdet är lägre än deinställda värdet.Rörelsesenorn kan anslutas till flera slavenheter genom att på lux-knappen på de anslutna sensorerna sättas i slavläge. Det går att ansluta max 10 slavenheter på en mastersenor.
  Rörelsedetektorn är även utrustad med diskret knapp på toppen av sensorn. Med ett lätt tryck är belysningen tänd i 4 timmar. Med denna knapp har man även möjlighet till manuell släckning vid behov. Om närvaro upptäcks efter de du släckt manulett kommer belysningen att slås på igen efter ca. 10 sek.
  Närvarosensor är infälld i vägg, kompatibel med Schneider serier Trend och Exxact, se resp artikel.
  Mer info
  1 Variant
 • Närvarodetektor Steinel LuxMaster
  Närvarodetektor Steinel LuxMaster
  LuxMaster BLS är en närvarovakt med en lins speciellt anpassad för närvarodetektering i kontorsmiljöer, skolor, gymnastiksalar, konferensrum etc. Linsen är försedd med ett extra noggrant närområde där även stillasittande personer registreras. Max räckvidd 12 m. i alla riktningar för gående personer, ej rakt emot. LuxMaster är försedd med en långtidsfunktion på 2 timmar vilket är en utmärkt funktion för att styra ventilationsanläggningar. Impulsläge innebär att relät endast är öppet i 2 sekunder vid rörelse för att sedan vila 8 sek. Dolda (under täckringen) finns reglage för inställning av skymningsnivå och efterlystid. Täckskal medlevereras för möjlighet till begränsning av bevakningsvinkel och räckvidd. Maximal belastning: Max 10st HF-don, drosslar, lågenergilampor, dock total last max. 1000 W lysrör
  Mer info
  1 Variant
 • Universaldimmer Bluetooth LED, Plejd
  Universaldimmer Bluetooth LED, Plejd
  Svensktillverkad smart bakkant/framkant-styrd dosdimmer för: Glödljus/halogen 300W, LED bakkant 200VA, framkant 100VA, elektronisk trafo 300VA. Startar vid 0W. Behöver neutralledare. Vid installation används appen Plejd som kopplar direkt mot dimmern via Bluetooth och enkelt ger alla inställningsmöjligheter såsom minnivå, startnivå, bakkant/framkant, dimhastighet. Kan synkroniseras trådlöst med andra Plejdprodukter.
  Mer info
  1 Variant
 • Sensorbrytare HF 360 AP
  Sensorbrytare HF 360 AP
  HF 360 AP är en rörelsevakt för inomhusbruk med högfrekvensteknik (HF), vilket innebär den är en aktiv rörelsevakt. HF-sensorn sänder ut en signal som reflekteras mot föremål i omgivningen, människor, dörrar, möbler etc. Vid minsta förändring i ekot reagerar rörelsevakten omedelbart. Genom att använda HF-teknik blir rörelsevakten också immun mot variationer i temperatur och ger på så sätt en mer exakt och snabbare detektering.? HF-sensorn känner även rörelse genom glas, dörrar och tunna väggar.
  Mer info
  1 Variant
 • Dimmer LED uni, Renova
  Dimmer LED uni, Renova
  LED universal dimmer, 4-400W/VA vriddimmer för ljusreglering. Vid reglering av bakkantstyrd LED lampa (RC) 4-200VA. Framkantstyrd LED lampa (RL) 4-40VA. Glödljus, 230V halogen lampor (R) och de flesta typer av elektroniska (C)/ konventionella transformatorer(L)
  Mer info
  2 Varianter
 • Ljusrelä W160T, Rutab
  Ljusrelä W160T, Rutab
  Elektroniskt ljusrelä med inbyggd ljuskännare. Ljuskänsligheten ställes utifrån med potentiometer. Utgången sluter och bryter i nollgenomgången vilket möjliggör laster upp till 16 A (LED max 400 VA). Kapslingen är av polarvit termoplast och IP54. Stort inre kopplingsutrymme. Stryp nipplar bakifrån och nedtill för kabelinföring. Ljusrelä bör monteras så att det skyddas mot direkt infallande solljus, södermontage bör undvikas.
  Mer info
  1 Variant
 • Transistordimmer, insats, Trend
  Transistordimmer, insats, Trend
  Insats vriddimmer för infällt IP20 montage i apparatdosa. För reglering av glödljus och elektroniska transformatorer som är godkända för ljusreglering. Tryckbrytare med trappfunktion. Insatserna kompletteras med valfri ram E18 380 90-97, E18 381 90-97, E18 382 90-93.
  Mer info
  1 Variant
 • Dimmer med bakkantstyrning, RS
  Dimmer med bakkantstyrning, RS
  Dimmer för glödljus, halogenlampor 230V och lågvoltshalogen med elektronisk transformator. 230V, 50Hz Med dimmern kan du tända och släcka eller dimra resistiva och kapacitiva laster som glödlampor och 230V halogenlampor, lågvoltshalogenlampor med dimbara, elektroniska transformatorer.
  Mer info
  2 Varianter
 • Spistimer med perilexdon 3P+N+J. SV
  Spistimer med perilexdon 3P+N+J. SV
  Norwescos Spisvakter säljs i kompletta satser med allt som behövs för en fungerande lösning. Spisvakterna är både lätta att installera och framför allt lätta att använda. När spisvakten startats/aktiverats så fungerar spisen precis som vanligt. Spistimerns återstående tid visas tydligt på den lättavlästa displayen som placeras på väggen bredvid spisen. Om spisen inte stängs av före timertiden går ut så bryter spisvakten strömmen till spisen, på så sätt undviks bränder som orsakas av att spisen glömts på av misstag. Vissa modeller har även s.k. värmevakt som komplement till spistimern, denna ökar skyddet ytterligare. Värmevakten känner av värme på spisens häll och bryter strömmen till spisen om den upptäcker temperaturer som är farligt höga. Detta skyddar mot brand genom överhettning, exempelvis matolja som kan fatta eld om den överhettas. När spisvakten är installerad men inte startad/aktiverad släpper spisvakten igenom ström med liten effekt, detta för att exempelvis klockor lampor och liknande skall kunna vara på när spisen är i viloläge. Spisvakten aktiveras och spistimern går igång automatiskt när effekten ökar dvs när något spisvred vrids till. Återstående tid visas i spisvaktens display. Spisvakten avaktiveras när samtliga spisvred är från. Denna modell av spisvakt är särskilt lämplig för människor med förståndshandikapp, demens eller liknande där minne eller uppfattning är försvagade. Om man önskar en spisvakt som märks så lite som möjligt så är detta också rätt sort att välja då spisen används precis som vanligt utan några extra handgrepp. SV-serien är förberedd för anslutning av extern utrustning. Detta ger möjlighet att ansluta enheter så som nyckelbrytare, rörelseavkänning, brandlarm osv. Kravet är att brytning och slutning sker potentialfritt.
  Mer info
  2 Varianter
 • Rörelsevakt typ 2300UNI RS
  Rörelsevakt typ 2300UNI RS
  PIR2300 Universal 120º är en elektronisk rörelsedetektor för montering i en standard apparatdosa. Detektorn är konstruerad för att styra belysningen i badrum, uthus, toaletter och andra mindre rum där ljuset ska tändas vid rörelse i rummet. Detektorn har inställningar för ljuskänslighet och gångtid efter sista detektering. PIR2300 Universal 120º kan styra alla laster samtidigt. Detektorn kräver både fas och nolla. Monteringshöjd: 1-1,4m. Montagedjup 19mm.
  Mer info
  1 Variant
 • Rörelsevakt IS 2160, väggmontage
  Rörelsevakt IS 2160, väggmontage
  IS 2160 är en bas-rörelsevakt med underkrypskydd och bevakningsvinkel 160°. Den är avsedd för utom- eller inomhusbruk och används för detektering av mindre ytor, t.ex. garage, soprum, förråd, vid entré, vedbod etc. Sensorn är vridbar 90° i höjdled och 40° i sidled, vilket gör det enkelt att ställa i in bevakningsområdet. Reglage på undersidan för inställning av skymningsnivå och efterlystid. Kan monteras på vägg. Täckfilm medlevereras för möjlighet till justering och begränsning av bevakningsområdet.
  Mer info
  2 Varianter
 • ...

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.