Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista är tom

13 Rörelse, tid, ljusstyrning

Visar 1 till 20 av 789

 • Spistimer för spisar för perilex/flatstiftsdon , SEP
  Spistimer för spisar för perilex/flatstiftsdon , SEP
  Norwescos Spistimers säljs i kompletta satser med allt som behövs för en fungerande lösning. Spistimerarna är både lätta att installera och framför allt lätta att använda. När spistimern startats/aktiverats så fungerar spisen precis som vanligt. Spistimerns återstående tid visas tydligt på den lättavlästa displayen som placeras på väggen bredvid spisen. Om spisen inte stängs av före timertiden går ut så bryter spisvakten strömmen till spisen, på så sätt undviks bränder som orsakas av att spisen glömts på av misstag. Vissa modeller har även s.k. värmevakt som komplement till spistimern, denna ökar skyddet ytterligare. Värmevakten känner av värme på spisens häll och bryter strömmen till spisen om den upptäcker temperaturer som är farligt höga. Detta skyddar mot brand genom överhettning, exempelvis matolja som kan fatta eld om den överhettas. När spistimern är installerad men inte startad/aktiverad är strömmen till spisen bruten. Det gör att spisen inte kan slås på av misstag exempelvis av ett barn som råkar vrida på ett spisvred. Det fungerar som ett spisvredslås och gör att produkten lämpar sig särskilt bra på exempelvis daghem och i familjer med småbarn. För att kunna använda spisen startar/aktiverar användaren spisvakten med knappen på displayenheten som sitter på väggen bredvid spisen, displayen visar då återstående tid. Spisen används sen som vanligt.
  Mer info
  2 Varianter
 • Rörelsevakt Basic 120º
  Rörelsevakt Basic 120º
  Rörelsedetektor med 120º IR-sensor. Finns med två varianter av relä, 350W och 2300W. 350W för resistiv last, R, ingen neutralledare krävs. 2300W för resistiva (R), kapacitiva (C) eller induktiva (L) laster så som elektroniska transformatorer (C) eller konventionella-/järnkärnetransformatorer (L). Kräver neutralledare. De olika lasterna kan blandas. Justerbar efterlystid 1sek-20min och ljusvärde 0-500 lux. Monteringshöjd 1,0 till 1,5 m över golv. För infällt IP20 montage i apparatdosa c/ c 60 eller utvändigt i utanpåliggande i låg dosa 21mm.
  Mer info
  2 Varianter
 • LED universaldimmer, Schneider Exxact
  LED universaldimmer, Schneider Exxact
  Framkants- (tyristor-) eller bakkantsdimmer (transistordimmer) Universaldimmern identifierar ansluten last automatiskt. Det går inte att blanda induktiva-och kapacitiva belastningar. För resistiva/kapacitiva eller resistiva/induktiva belastningar såsom 230V halogenlampor, dimbara 230V LED-lampor, dimbara konventionella eller elektroniska transformatorer. Kan kompletteras med LED-Nattljus med hjälp av ett kit bestående av vit LED-lampa som monteras på insatsen och en ljusledare som monteras på centrumplattan. Möjlighet finns även att byta centrumplatta till en transparent med färginlägg eller i borstat stål. För infällt IP20 montage i apparatdosa c/c 60 eller för utanpåliggande montage i 35mm dosa. Kan uppgraderas till IP44, för infällt montage används tätningssats och för utvändigt montage används utanpåliggande dosa i IP44. Kompletteras med valfri Exxact ram.
  Mer info
  3 Varianter
 • PREFI 2.3 3-fas 400V 16A, med Perilex intag och uttag
  PREFI 2.3 3-fas 400V 16A, med Perilex intag och uttag
  Spisvakt PREFI 2.3, 3-fas 400V 16A, med Perilex intag och uttag. Spisvakt med Värmevakt, timer (av, 5 minuter- 2 timmar), varningssignal, indikeringslampa, indikeringsljud (för synskadade)
  Spisvakt 506 är anpassad för induktionshäll
  Mer info
  2 Varianter
 • Närvarodetektor, 41-200
  Närvarodetektor, 41-200
  Rörelsesenor 41-200 serien är en kraftfull sensor, som pasar til mindre utrymmen såsom korridorer, arkiv kontor och kök. Sensorn tänderbelysningen när närvaro detekteras av en person och när luxvärdet är lägre än deinställda värdet.Rörelsesenorn kan anslutas till flera slavenheter genom att på lux-knappen på de anslutna sensorerna sättas i slavläge. Det går att ansluta max 10 slavenheter på en mastersenor.
  Rörelsedetektorn är även utrustad med diskret knapp på toppen av sensorn. Med ett lätt tryck är belysningen tänd i 4 timmar. Med denna knapp har man även möjlighet till manuell släckning vid behov. Om närvaro upptäcks efter de du släckt manulett kommer belysningen att slås på igen efter ca. 10 sek.
  Närvarosensor är infälld i vägg, kompatibel med Schneider serier Trend och Exxact, se resp artikel.
  Mer info
  2 Varianter
 • Kopplingsur Termina
  Kopplingsur Termina
  Den nya digitala top-3 serien avlöser de beprövade top-2 enheterna, tar ytterligare steg framåt gällande funktion, energieffektivitet och enkelhet vid programmering. Programmering kan nu ske via en App och därefter enkelt överföras till kopplingsuret via Bluetooth Low Energy .OBELISK top3 minneskort/blutooth mottagare köpes separat. E 13 305 33.
  Mer info
  2 Varianter
 • Närvarodetektor Steinel LuxMaster
  Närvarodetektor Steinel LuxMaster
  LuxMaster BLS är en närvarovakt med en lins speciellt anpassad för närvarodetektering i kontorsmiljöer, skolor, gymnastiksalar, konferensrum etc. Linsen är försedd med ett extra noggrant närområde där även stillasittande personer registreras. Max räckvidd 12 m. i alla riktningar för gående personer, ej rakt emot. LuxMaster är försedd med en långtidsfunktion på 2 timmar vilket är en utmärkt funktion för att styra ventilationsanläggningar. Impulsläge innebär att relät endast är öppet i 2 sekunder vid rörelse för att sedan vila 8 sek. Dolda (under täckringen) finns reglage för inställning av skymningsnivå och efterlystid. Täckskal medlevereras för möjlighet till begränsning av bevakningsvinkel och räckvidd. Maximal belastning: Max 10st HF-don, drosslar, lågenergilampor, dock total last max. 1000 W lysrör
  Mer info
  1 Variant
 • Rörelsevakt Basic 2300W 120º, Exxact
  Rörelsevakt Basic 2300W 120º, Exxact
  Exxact Rörelse/närvarodetektor 120° Basic för styrning av flertalet laster, varierat från 0-2300W beroende på last. Detekteringsvinkel 120 °. Justerbar tid 1 sek-20 min och ljusvärde 0-500 lux. Neutralledare behövs. Snabbanslutning. Monteringshöjd 1,0 till 1,5 m över golv. För infällt IP20 montage i apparatdosa c/ c 60 eller utvändigt i utanpåliggande i låg dosa 21mm. Kompletteras med valfri Exxact ram.
  Mer info
  3 Varianter
 • Dimmer 1-10V, Schneider Exxact
  Dimmer 1-10V, Schneider Exxact
  Styrdon 1-10V. Vrid potentiometer för styrning av HF driftdon. Enpoligt till- och frånslag via tryck på vred, max 6A. Det finns möjlighet att byta centrumplatta till transparant för färginlägg eller borstat stål. För infällt IP20 montage i apparatdosa c/ c 60 eller utvändigt i utanpåliggande i dosa 35mm. Kan uppgraderas till IP44, för infällt montage används tätningssats och för utvändigt montage används utanpåliggande dosa i IP44. Kompletteras med lämplig Exxact ram.
  Mer info
  3 Varianter
 • Närvarodetektor Multi 180º 2,2m, Exxact
  Närvarodetektor Multi 180º 2,2m, Exxact
  Närvarodetektor med 180º IR-detektor. 2300W multiuniversal för resistiva (R) och kapacitiva(C) och/eller induktiva (L) laster så som elektroniska transformatorer (C) och/eller konventionella-/järnkärnetransformatorer (L). Kräver nolledare. De olika lasterna kan blandas. Justerbar efterlystid 1 sek-20 min, ljusvärde 0-1000 lux, täckningsområde och känslighet. Automatisk eller manuell tändning (via extern tryckknapp). Monteringshöjd 1,8 till 3,5 m över golv. För infällt IP20 montage i apparatdosa c/ c 60 eller utvändigt i utanpåliggande i låg dosa 21mm. Kompletteras med valfri Exxact ram.
  Mer info
  3 Varianter
 • Ljusrelä W160T, Rutab
  Ljusrelä W160T, Rutab
  Elektroniskt ljusrelä med inbyggd ljuskännare. Ljuskänsligheten ställes utifrån med potentiometer. Utgången sluter och bryter i nollgenomgången vilket möjliggör laster upp till 16 A (LED max 400 VA). Kapslingen är av polarvit termoplast och IP54. Stort inre kopplingsutrymme. Stryp nipplar bakifrån och nedtill för kabelinföring. Ljusrelä bör monteras så att det skyddas mot direkt infallande solljus, södermontage bör undvikas.
  Mer info
  1 Variant
 • Ljusreläer PXE, Coala
  Ljusreläer PXE, Coala
  Ljusreläer för automatisk styrning av samtliga typer av belysning.
  Rymlig kopplingsbox skapar stora möjligheter för variationer vid inkoppling samt underlättar vid svåra klimatförhållanden.
  Kopplingsdelen är av "plug in"-typ, vilket ger snabb och enkel service, samt möjlighet att byta till andra typer av reläer,
  t. ex. termoelektriska, elektroniska eller överspänningsskyddade.
  Det elektroniska reläet ger säker styrning samt ger en fördröjning av tillslag och frånslag (minimum 30 sek.).
  PXE-42 har fast ljusnivå för tändning och släckning.
  PXJ-42 har kraftigare relä, möjlighet till nattsläckning och justerbar ljusnivå vilket fjärrstyrs från säkringen.

  PXE-42-M540 (E 13 165 05)
  Monteringssats (inkl. skymningsrelä PXE-42-Ö) är avsett att monteras i olika typer av
  armaturer och skyltar, för såväl glödljus, lysrör och kvicksilverlampor.
  Mer info
  2 Varianter
 • Skyddsgaller, Steinel
  Skyddsgaller, Steinel
  Skyddsgaller som lämpar sig för bl a rörelsedetektorer, rökdetektorer/brandvarnare, ljusreläer, sirener, dörrsignaler, ringklockor mm.
  Mer info
  4 Varianter
 • Rörelsevakt IR 180 1-kanal
  Rörelsevakt IR 180 1-kanal
  IR-sensor för inomhusbruk i kontor, korridor, trapphus, förråd, toalett m.m. Detekteringsområde 10 m för gående personer (ej rakt emot sensorn), 3 m närvaro (sittande personer). Sensorn kan ställas in för automatisk eller manuell tändning. Tryckknapp på sensorn. Kan anslutas till trappautomat, kontaktor etc. Inställning av funktioner med vred (dolda) på sensorn eller via fjärrkontroll. Två eller fler enheter kan sammankopplas. Adapterram för Elko, Schneider Exxact m.fl. finns som tillbehör.
  Mer info
  2 Varianter
 • Rörelsevakt IS 140-2, väggmontage
  Rörelsevakt IS 140-2, väggmontage
  IS 140-2 är en rörelsevakt för detektering av mindre ytor inom- och utomhus, t.ex förråd, kapprum, toalett, hall, vid garage, uppfarter, fasader. Sensorhuvudet kan vridas i höjd- och sidled. Räckvidd på upp till 14 meter för gående personer som rör sig längs med sensorn (ej rakt emot). Temperaturstabiliserad vilket ger en jämn räckvidd vid montage utomhus, oavsett årstid. Reglage på undersidan för inställning av skymningsnivå och efterlystid. Upp till 35 min efterlystid gör det möjligt att ansluta belysning med ljuskällor som kräver en lång brinntid. Även för styrning av ventilation, badrumsfläkt etc. Enkel installation med stort kopplingsutrymme.
  Mer info
  2 Varianter
 • Närvarosensor, 360° 41-721
  Närvarosensor, 360° 41-721
  Närvarosensorn 41-721 "Master" är anpassad för takmontering och sensorns detekteringsområde kan utvidgas med hjälp av slavsensorerna 41-703 och/eller 41-702för infälld montering. Alla sensorerna kan detektera små rörelser i ett område av 9m². Sensorn innehåller On/Off styrning av 2 kanaler (reläutgång), PIR mottagare, ljussensor samt IR-mottagare för inställningar via IR fjärrkontroll41-926 (tillbehör)
  Inställningar: Via DIP-switch inställningar kan du välja mellan olika funktioner till de inkopplade tryckknapparna. Tidsinställning och lux inställningar görs via potentiometer. Funktion, lux och tid kan ställas in oberoende av kanalerna 1 och 2.
  Valmöjligheter
  1. Auto On/Off för kanal 1 eller aktiv On/
  Auto Off för kanal 1
  2. Auto On/Off för kanal 2 eller aktiv On/
  Auto Off för kanal 2
  3. Kort tryck för On/Eco Off (långt tryck
  för av-aktivering) eller
  kort tryck för On/Eco Off (långt tryck för
  tänt/släckt i bryttid + 2 timmar)
  4. Kort tryck dagsljus oberoende eller
  kort tryck för dagsljusberoende
  IR- fjärrkontroll (artikel 41-926) används till att ändra inställningar samt för manuell överstyrning (tänd/släck) – inklusive 8 timmars kontstant tänt för injustering av VVS-system.
  Mer info
  1 Variant
 • Rörelsevakt, Argus 110 Basic
  Rörelsevakt, Argus 110 Basic
  Argus Rörelsedetektor 110 Basic för utanpåliggande väggmontage IP55, 230V. 12 m detekteringsområde med ett avkänningsområde på 110º. Inställbart luxvärde 3-1000 lux. Tidsinst. 1 sek- 8 minuter. Kräver nolledare. Snabbanslutning
  Mer info
  1 Variant
 • Ljusreläer PXE,PXJ, tillbehör Coala
  Ljusreläer PXE,PXJ, tillbehör Coala
  Ljusreläer för automatisk styrning av samtliga typer av belysning.
  Rymlig kopplingsbox skapar stora möjligheter för variationer vid inkoppling samt underlättar vid svåra klimatförhållanden.
  Kopplingsdelen är av "plug in"-typ, vilket ger snabb och enkel service, samt möjlighet att byta till andra typer av reläer, t. ex.
  termoelektriska, elektroniska eller överspänningsskyddade.
  Det elektroniska reläet ger säker styrning samt ger en fördröjning av
  tillslag och frånslag (minimum 30 sek.).
  PXE-42 har fast ljusnivå för tändning och släckning.
  PXJ-42 har kraftigare relä, möjlighet till nattsläckning och justerbar ljusnivå vilket fjärrstyrs från säkringen.
  Mer info
  4 Varianter
 • Rörelsevakt typ 2300UNI RS
  Rörelsevakt typ 2300UNI RS
  PIR2300 Universal 120º är en elektronisk rörelsedetektor för montering i en standard apparatdosa. Detektorn är konstruerad för att styra belysningen i badrum, uthus, toaletter och andra mindre rum där ljuset ska tändas vid rörelse i rummet. Detektorn har inställningar för ljuskänslighet och gångtid efter sista detektering. PIR2300 Universal 120º kan styra alla laster samtidigt. Detektorn kräver både fas och nolla. Monteringshöjd: 1-1,4m. Montagedjup 19mm.
  Mer info
  1 Variant
 • Kopplingsur Simplexa 601
  Kopplingsur Simplexa 601
  Thebens digitala kopplingsur Simplexa 601 är avsedd för DIN-montage. Logisk programmering med enkla symboler. De olika veckodagarna indikeras med siffror, 1=måndag, 2=tisdag osv. Snabbkommando för att programera samma kopplingstider för olika veckofunktioner. Hel vecka: 1,2,3,4,5,6,7, arbetsvecka: 1,2,3,4,5, helg 6,7. Programmering sker via fyra ergonomiska knappar med generöst utrymme emellan. Uret har automatisk sommar och vintertids omställning samt 3 års gångreserv. 28 minnesplatser. Simplexa är försedd med skruvanslutning.
  • Automatisk sommar/vinteromställning
  • 3 års gångreserv
  • 28 st minnesplatser
  Mer info
  1 Variant
 • ...

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.