Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Termostater

Jobbar du med installation av värmeprodukter som radioatorer och värmekabel? Vi på Ahlsell hjälper dig hitta värmeprodukter för ditt uppdrag. Oavsett om du jobbar med fast installation 400V eller stickpropp 230V har vi sortimentet. Elinstallationer ska utföras av proffs. Här finner du oljefyllda radioatorer, frostvakt, minielement, värmekabel och tillbehör för enkel installation. Smarta produkter från flertalet stora leverantörer. Med ditt professionella kunnande inom installation av värmeprodukter och bra produkter blir jobbet säkert utfört. Utforska vårt breda utbud av värmeprodukter och tillbehör här i webbutiken eller besök din närmsta Ahlsellbutik.

Visar 1 till 20 av 89

 • Termostat EB-Therm 205
  Termostat EB-Therm 205
  Golvvärmetermostat med display. EB-Therm 20 5 passar dig som vill ha ett energismart alternativ.
  Energisparprogram
  EB-Therm har två energisparprogram. De bygger på en lika smart som enkel princip: se till att det bara är varmt när du behöver det. För att underlätta för dig, så kan vår termostat styra detta själv. Det kan exempelvis handla om att automatiskt sänka värmen när du är på jobbet eller sover, och sedan se till att det är varmt igen när det behövs. Du behöver bara komma ihåg att starta programmet. Välj mellan: Hemmiljö Sänkning med 5°C mån-fre kl 0 8 :30 -15:0 0 , mån-sön kl 23:0 0 -0 5:0 0 Kontorsmiljö Sänkning med 5°C hela tiden förutom mån-fre kl 0 6 :0 0 -18 :0 0
  Fuzzy-teknik
  Alla våra termostater är digitala, microprocessorstyrda och utrustade med fuzzy-teknik. Tekniken innebär att termostaten samlar in data från start och utifrån dessa beräknar när den ska slå till och från. Det håller temperatursvängningarna på en minimal nivå, vilket ger jämn värme och en lägre energiförbrukning. Temperaturen i golvet svänger mindre än +/- 0 ,3 grader.
  Exakt reglering
  Termostaten kan reglera temperaturen på tre olika sätt; golvtermostat, rumstermostat eller en kombination av båda. Det finns ett ställbart överhettningsskydd som gör att den lämplig även för t.ex. trägolv, som inte får bli varmare än 27°C. Du kan alltså använda EB-Therm 20 0 till styrning av golvvärme för alla typer av golv, även känsliga material. Den automatiska ventilationsfunktionen stänger av värmen under 15 minuter om temperaturen sjunker med mer än tre grader på en minut. Värmesymbolen visar om värmeslingan är av eller på, eller om något är fel på anläggningen. Displayen lyser alltid i 30 sek efter senaste knapptryckning. Sedan dämpas belysningen. Du kan också ställa in så att den istället släcks helt. Displayens kontrast är ställbar.
  Mer info
  1 Variant
 • Termostat FrostGuard-Eco
  Termostat FrostGuard-Eco
  FrostGuard-ECO är en plug-in termostat med anläggningsgivare för användning tillsammans med FrostGuard värmekabel för frostskydd av rör. Termostaten har ett justerbart inställningsvärde (börvärde) mellan 0-10 °C. Normalt ställs börvärdet på 3°C. FrostGuard-ECO möjliggör energibesparingar med upp till 80% jämfört med en anläggning utan styrning. Termostaten är försedd med stickpropp och ansluts i ett jordat eluttag. FrostGuard värmekabel ansluts sedan till termostaten. FrostGuard-ECO levereras med en extern anläggningsgivare med 3 meter fast givarkabel, som inte kan kortas eller förlängas. Anläggningsgivaren placeras normalt på rörledningen men kan även användas som en lufttemperaturgivare vid behov.

  FrostGuard-ECO är lämplig för användning i bostäder, garage, fritidshus, husvagnar, inom lantbruk och trädgård, byggbaracker och andra tillfälliga installationer, frostskydd av kondensvatten från t ex värmepumpar och kylmaskiner, men kan även användas för styrning av andra stickproppsförsedda apparater. Enkel installation - anslut termostaten till ett jordat uttag, placera givaren och anslut FrostGuard värmekabel. Sparar energi - ger betydande energibesparingar på upp till 80% genom att FrostGuard inte är kontinuerligt påslagen under vinterperioden. Trygghet - säkerställer att värmekabeln inte är ansluten under varmare perioder. Testad och godkänd enligt EN 60730-1 och 60730-2, CE-märkt.
  Mer info
  1 Variant
 • Termostat för utanpåliggande montage
  Termostat för utanpåliggande montage
  T2TraceTemp är en elektronisk termostat anpassad för frostskydd och varmhållning av rör. Den är kapslad (IP54) för utanpåliggande montage. Den höga skyddsformen gör T²TraceTemp lämplig för reglering av värmekabel som är förlagd utomhus. Termostaten har 2-polig huvudströmställare och kan belastas med 2,3 kW. En diod lyser när reläet är draget och en när manöverspänning är inkopplad.
  Termostaten kan inställas på önskad temperatur från -10/+50ºC eller +50/+110ºC. Enkelt att ställa om mellan de båda temperaturområdena, låg och hög, med hjälp av en miniswitch inne i termostaten.
  Givaren levereras med 3 meter siliconkabel som kan förlängas upp till högst 100 meter (2x1,5mm²).
  Mer info
  1 Variant
 • Golvvärmetermostat elektronisk, R-NRG-DM
  Golvvärmetermostat elektronisk, R-NRG-DM
  Stor och tydlig display 1,8". Enkel navigering och guidebaserad uppstart. Förprogrammerad tid och datum. Inbyggnadsdjup 20mm. Adaptiv funktion. Passar Exxact, Elko, Eljo och B&J. Flexibelt val av golvgivare 2-30 k. 2-polig strömbrytare. Reglerlägen: golvgivare, rumsgivare, kombination av rums- med golvgivare som begränsare eller regulator. Levereras med front och ram typ Eljo Trend samt extra vita centrumplattor anpassade för typ Exxact och typ Elko. Uppfyller Ekodesignkravet.
  Mer info
  1 Variant
 • Golvvärmetermostat EB-Therm 55
  Golvvärmetermostat EB-Therm 55
  Golvvärmetermostat med analogt reglage. EB-Therm 50 passar dig som vill ha en enkel termostat med golvgivare. Alla våra termostater är digitala, microprocessorstyrda och utrustade med fuzzy-teknik. Tekniken innebär att termostaten samlar in data från start och utifrån dessa beräknar när den ska slå till och från. Det håller temperatursvängningarna på en minimal nivå, vilket ger jämn värme och en lägre energiförbrukning. Temperaturen i golvet svänger mindre än +/- 0 ,3 grader.

  Termostaten EB-Therm 55 har nu utrustats med en rumsgivarfunktion och kan användas på tre olika sätt: som golvtermostat, rumstermostat eller en kombination av båda. Ramar som passar: PaEljo Trend, ElkoRS, Elko Plus, Strömfors, Gira, Merten, Jussi.
  Mer info
  1 Variant
 • Golvgivare till touch termostat, EXXACT
  Golvgivare till touch termostat, EXXACT
  Golvgivare med fyra meters ledning till termostater med pekskärm. Standard EN 60730-2-9. Certifiering: CE, FIMKO, NEMKO, och SEMKO.
  Mer info
  1 Variant
 • Golvvärmetermostat analog med golvgivare
  Golvvärmetermostat analog med golvgivare
  Enkelt handhavande. Ratt för inställning av temperatur. 2-polig huvudströmställare. Driftslägen - golvgivare, rumsgivare (inbyggd) eller en kombination av båda där golvgivaren fungerar som temperaturbegränsare. Polarvit. Lerereras med centrumplatta för både Eljo och Elko.
  Mer info
  1 Variant
 • Frontdel för analog/digital termostat, Exxact
  Frontdel för analog/digital termostat, Exxact
  Frontdel i Exxact utförande passande analog (E8580238) eller digital (E8580239) termostat.
  Mer info
  2 Varianter
 • Lös front till golvvärmetermostat R-SENZ
  Lös front till golvvärmetermostat R-SENZ
  Lös front till Raychem R-SENZ och Raychem R-SENZ-WIFI som passar till Exxact Primo. Ram ingår ej.
  Mer info
  2 Varianter
 • Golvgivare för golvtermostat
  Golvgivare för golvtermostat
  Golvgivare som extra reservdel till analog/digital golvvärmertermostat a-collection.
  Mer info
  1 Variant
 • Golvtermostat analog IP21
  Golvtermostat analog IP21
  Analog termostat för montering i standard apparatdosa. Termostaten kan inställas på önskad temperatur från +5ºC till +30ºC.
  Lysdiod visar att värmen är inkopplad. Levereras med 3m golvgivare, Eljo-ram och centrumplatta samt Elko-centrumplatta. Fungerar endast med en golvgivare.
  Mer info
  1 Variant
 • Golvvärmetermostat Digital, pekskärm
  Golvvärmetermostat Digital, pekskärm
  Golvvärmetermostat med högupplöst färgpekskärm. Termostaten startar värmesystemet vid förinställda tider varje dag i veckan. Man kan ställa in individuella tider för upp till sex separata perioder, som kallas händelser, för varje dag i veckan. Att sänka temperaturen när ingen är hemma sänker energikostnaderna utan att reducera komforten. Termostaten levereras med ett förinställt sparprogram som passar de flesta bostäder.

  Termostaten har en adaptiv funktion som automatiskt ändrar starttiderna för värmesystemet för att säkerställa att den önskade temperaturen har uppnåtts i början av varje specifik händelse. Efter några få dagar kommer den adaptiva funktionen att ha lärt sig hur mycket tidigare värmesystemet måste slås på. Den resistiva pekskärmen behöver bara en lätt fingertryckning för att uppfatta beröringen.

  Anpassad för Exxact. Flexibelt val av golvgivare 10kΩ, 12kΩ samt anpassad. IP21. 2-polig huvudströmbrytare. Utrustad med en inbyggd rumsgivare och en golvgivare för att reglera golvvärme i olika lägen: golvgivare, rumsgivare samt en kombination av rumsgivare med golvgivare som temperaturbegränsare. 3 m givarledning.
  Uppfyller kraven i ECO-design direktivet.

  Fungerar med antingen golvgivare eller rumsgivare.

  Skärmuppläsning: 220 x 176 pixel TFT - Color resistive touch
  Klockfunktion: Upp till 4- eller 6-program kombinationer
  Mer info
  1 Variant
 • Termostater bassortiment
  Termostater bassortiment
  Termostater för offentliga och kommersiella lokaler såväl som i hemmamiljö. De reglerar el- eller vattenburen golvvärme, värmepumpar, direktverkande elradiatorer/konvektorer och luftkonditionering, samt lämpar sig även till system med el- eller vattenburna värmestrålare, värmefläktar och luftridåer.
  Utanpåliggande termostater för rums-/golvvärme. Processorstyrda. Välj mellan invändig eller utvändig ratt och digital display. Modell med utvändig ratt finns även med 2-polig brytare samt i 400 V. Extern givare (RTS01) finns som tillbehör.

  Kapsling: normalutförande (IP30).
  CE-märkta.
  Begränsning golvvärme +5º till +30ºC för alla typer utom TD10 som har +5ºC till +37ºC
  X¹ = extern givare (RTS01) som tillbehör
  X² = Kan användas med externt kopplingsur
  X³ = Se respektive manual på www.frico.se
  Mer info
  3 Varianter
 • Termostat i normutförande, Termonic
  Termostat i normutförande, Termonic
  Termostat i normutförande (DIN-skena), IP 54, 2 moduler. Stort temperaturområde, ställbar kopplingsdifferens för stora belastningar och svår industrimiljö. Givarövervakning som indikerar avbrott eller kortsluten givare. För kylanläggningar, klimatanläggningar, frysskyddsövervakning, värmekabelanläggningar inom- och utomhus.

  On- / Off-styrning
  Hysteres 1-10°C (under inställt värde)
  1 VX kontakt

  26090 leverereas med PTC-givare H410, PVC, polaritetsoberoende, 3 m kabel.
  26150 leverereas med PTC-givare H456, silikon, polaritetsoberoende, 3 m kabel.
  Mer info
  2 Varianter
 • Termostatmodul, veckour. NCU2Te, ECO
  Termostatmodul, veckour. NCU2Te, ECO
  Termostatmodul för nobö elradiatorer som uppfyller ecodesigndirektivet. Med veckoprogram och adaptiv start. Välj mellan nio olika dagliga program för varje veckodag. Radiatorn kommer att lära sig när den behöver höja temperaturen för att säkerställa komforttemperatur vid rätt tidpunkt. LED-display och touchkontroll. Rekomenderas för alla typer av byggnader och rum där värmen styrs via ett cenrtalt styrsystem. Upfyller Ecodesign-kraven.
  Mer info
  1 Variant
 • Termostat Bimetall
  Termostat Bimetall
  Termostater för offentliga och kommersiella lokaler såväl som i hemmamiljö. De reglerar el- eller vattenburen golvvärme, värmepumpar, direktverkande elradiatorer/konvektorer och luftkonditionering, samt lämpar sig även till system med el- eller vattenburna värmestrålare, värmefläktar och luftridåer.
  Mekaniska bimetalltermostater med accelerationsmotstånd för rumsvärme/kyla. TBKS10 har även 1-polig brytare.
  Anslutningsspänning: se tabell.
  Färg: RAL 9001
  Kapsling: normalutförande (IP30).
  CE-märkta.
  Mer info
  2 Varianter
 • Kapillärrörstermostat
  Kapillärrörstermostat
  Kapillärrörs- och elektronisk termostat med växlingskontakt. Industritermostater med växlingskontakt för i första hand styrning av värme, kyla, fläktar etc. Hölje i gråvit termoplast. Godkända av SEMKO samt CE-märkta.
  Termostater för offentliga och kommersiella lokaler såväl som i hemmamiljö. De reglerar el- eller vattenburen golvvärme, värmepumpar, direktverkande elradiatorer/konvektorer och luftkonditionering, samt lämpar sig även till system med el- eller vattenburna värmestrålare, värmefläktar och luftridåer.
  Kapillärrörstermostater för rumsvärme/kyla. Finns med dolt och synligt vred samt reglering i 1 eller 2 steg. KRT2800 reglerar i 2 steg och har justerbar temperaturdifferens mellan stegen (1-4 grader). Hög kapslingsklass (IP44 resp. IP%%). CE-märkta.
  Mer info
  3 Varianter
 • Rumstermostat serie 6000-E Eberle
  Rumstermostat serie 6000-E Eberle
  Bimetalltermostat med accelerationselement för noggrann reglering. Enpoligt brytande alternativt växlande kontakt. Kåpa av polarvit plast med inställningsratt som utan lösa delar kan låsas eller begränsas inom inställningsområdet. Passar skruvhålsflänsen på 65 mm apparatdosa. Alla typer kan belastas med 10A/230V AC.
  Kopplingsdifferensen är 0,5ºC och inställningsområde +5 till +30ºC (Typ RTR-E6705 +5 till +60ºC).
  85 805 16 är utrustad med strömbrytare, lysdiod och temperaturmotstånd för nattsänkning.
  Mer info
  5 Varianter
 • EB-Connect Wifi-modul, Ebeco
  EB-Connect Wifi-modul, Ebeco
  Med hjälp av wifi-modulen, som genom ett enkelt handgrepp sätts in i termostaten, kan EB-Therm 500 utvecklas från en golvvärmetermostat till ett system som kan styras via appen Ebeco Connect eller det öppna API:et. I appen presenteras energianvändningen på ett överskådligt sätt samtidigt som funktionerna årskalender och larm via pushnotiser eller mail görs tillgängliga. Termostatens samtliga funktioner går att nå från appen.
  Mer info
  1 Variant
 • Termostat i kapslat utförande, Termonic
  Termostat i kapslat utförande, Termonic
  Termostat i kapslat utförande, IP 54. Stort temperaturområde, ställbar kopplingsdifferens för stora belastningar och svår industrimiljö. Givarövervakning som indikerar avbrott eller kortsluten givare. För kylanläggningar, klimatanläggningar, frysskyddsövervakning, värmekabelanläggningar inom- och utomhus.

  On- / Off-styrning
  Hysteres 1-10°C (under inställt värde)
  1 VX kontakt

  16090 leverereas med PTC-givare H410, PVC, polaritetsoberoende, 3 m kabel.
  16150 leverereas med PTC-givare H456, silikon, polaritetsoberoende, 3 m kabel.
  Mer info
  2 Varianter
 • ...

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.