Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Värmeprodukter

Ahlsells breda elsortiment omfattar armaturer, led, ljuskällor, kabel, elnätsmateriel, installationsmateriel, centraler, säkringar, apparatskåp, skenfördelning, automation, verktyg och mätinstrument, tele, data, säkerhet, belysning, värmeprodukter, fläktar och handdukstorkar.

Visar 1 till 20 av 564

 • Självreglerande värmekabel ETL för frostskydd av rör
  Självreglerande värmekabel ETL för frostskydd av rör
  ETL-10 är en självbegränsande värmekabel för frostskydd av rör, 10W/m. Höljet är PVC-fritt. Installationen är enkel och värmekabeln kan installeras både på och inuti vattenrör. Max installationslängd: 60 m invändigt, 100 m utvändigt. ETL-10 levereras i löpmeter på trumma om 305 m (OBS! Max 305 m per orderrad vid webb beställning), och kan klippas i exakt önskad längd och därefter monteras an- och avslutningssats. Värmekabeln kan dessutom korsas utan risk för överhettning.

  ETL-10 är avsedd för fast installation med termostat T2TraceTemp, jordfelsbrytare och extern givare. Energibesparingen kan bli upp till 80% jämfört med en anläggning utan termostat.
  Vid invändigt montage kompletteras anläggningen med T-eller Y-koppling. Vid T-koppling krävs dessutom en vattentät genomföring. Denna ingår dock i Y-kopplingen. Komplettera med jordfelsbrytare. ETL-10 är som enda värmekabel på marknaden S-märkt och livsmedelsgodkänd av SITAC för förläggning invändigt i dricksvattenrör - avger inga ämnen, ger ingen bismak
  Mer info
  1 Variant
 • Frostskyddskabel a-collection
  Frostskyddskabel a-collection
  Frostskydd av rör används i utrymmen som inte har uppvärmning eller som har tendens att frysa under vintertid. Frostskyddskabeln skyddar vattenledningar i sommarstugor, brunnar, arbetsbodar, ladugårdar, stall, kallgarage, torpargrund och andra utrymmen eller anläggningar. Den är helt fri från PVC och bly, därmed det bästa alternativet ur miljösynpunkt. Godkänd för både utvändig och invändig förläggning på rör.

  Kabeln är självbegränsande och reglerar automatiskt effekten efter omgivningens temperatur. Den avger något mer effekt vid invändig förläggning jämfört med utvändig och klarar att frostskydda rör upp till 50 mm vid -25°C, förutsatt att röret förses med minst 30 mm isolering eller är nedgrävd i mark minst 50 cm. Vid invändig förläggning används vattentät genomföring (Art nr. 8935000) som beställs separat. Effekt: 10W/m vid +5°C på metallrör.

  Kabeln skall oberoende av längd alltid anslutas till 230 V och skyddas av jordfelsbrytare 30 mA. Den har en homogen självbegränsande kärna för bästa värmeledning. Heltäckande jordfläta för bästa elektriska skydd och utmärkta installationsegenskaper. Stickpropp IP44 samt 2 meter anslutningskabel. Godkänd av Semko för förläggning i trycksatta dricksvattenledningar.
  Mer info
  9 Varianter
 • Y-kopplingar för värmekabel
  Y-kopplingar för värmekabel
  Y-koppling, 45 grader. Vattentät konisk genomföring ingår, testad för tryck upp till 16 bar.
  Mer info
  2 Varianter
 • Värmekabel ETL Frostguard
  Värmekabel ETL Frostguard
  FrostGuard är kompletta förpackningar med ETL-10 självbegränsande värmekabel för frostskydd av rör, 10 W/m. Höljet är PVC-fritt. FrostGuard kan installeras både på och inuti vattenrör. Vid invändigt montage kompletteras värmekabeln med T- eller Y-koppling. Vid T-kopplingen krävs dessutom en vattentät genomföring. Denna ingår dock i Y-kopplingen. Värmekabeln kan dessutom korsas utan risk för överhettning.

  Levereras i färdiga längder, 2-25 m, försedda med stickpropp (IP44) och två meter anslutningskabel, monteringsanvisning samt universalskylt. Minimera driftskostnaden genom att installera FrostGuard-ECO tillsammans med FrostGuard. Energibesparingen kan bli upptill 80% jämfört med en anläggning utan termostat.
  Mer info
  10 Varianter
 • Vattentät genomföring R20
  Vattentät genomföring R20
  Vattentät genomföringssats i R20-dimension för a-collection frostskyddskabel. Bussning för R20/R25 ingår.
  OBS! Skall smörjas vid installation med tillhörande smörjmedel som medföljer produkten.
  Mer info
  1 Variant
 • Golvvärmetermostat Digital, touch
  Golvvärmetermostat Digital, touch
  Golvvärmetermostat med högupplöst färgpekskärm. Termostaten startar värmesystemet vid förinställda tider varje dag i veckan. Man kan ställa in individuella tider för upp till sex separata perioder, som kallas händelser, för varje dag i veckan. Att sänka temperaturen när ingen är hemma sänker energikostnaderna utan att reducera komforten. Termostaten levereras med ett förinställt sparprogram som passar de flesta bostäder.

  Termostaten har en adaptiv funktion som automatiskt ändrar starttiderna för värmesystemet för att säkerställa att den önskade temperaturen har uppnåtts i början av varje specifik händelse. Efter några få dagar kommer den adaptiva funktionen att ha lärt sig hur mycket tidigare värmesystemet måste slås på. Den resistiva pekskärmen behöver bara en lätt fingertryckning för att uppfatta beröringen.

  Anpassad för Exxact. Flexibelt val av golvgivare 10kΩ, 12kΩ samt anpassad. IP21. 2-polig huvudströmbrytare. Utrustad med en inbyggd rumsgivare och en golvgivare för att reglera golvvärme i olika lägen: golvgivare, rumsgivare samt en kombination av rumsgivare med golvgivare som temperaturbegränsare. 3 m givarledning.
  Uppfyller kraven i ECO-design direktivet.


  Skärmuppläsning: 220 x 176 pixel TFT - Color resistive touch
  Klockfunktion: Upp till 4- eller 6-program kombinationer
  Mer info
  1 Variant
 • Termostatmodul, veckour. NCU2Te, ECO
  Termostatmodul, veckour. NCU2Te, ECO
  Termostatmodul för nobö elradiatorer som uppfyller ecodesigndirektivet. Med veckoprogram och adaptiv start. Välj mellan nio olika dagliga program för varje veckodag. Radiatorn kommer att lära sig när den behöver höja temperaturen för att säkerställa komforttemperatur vid rätt tidpunkt. LED-display och touchkontroll. Rekomenderas för alla typer av byggnader och rum där värmen styrs via ett cenrtalt styrsystem. Upfyller Ecodesign-kraven.
  Mer info
  1 Variant
 • Värmekabel T2RÖD för alla inspacklade golv
  Värmekabel T2RÖD för alla inspacklade golv
  T2Röd är en självbegränsande värmekabel för golvvärme, 5-15W/meter, som reglerar yteffekten om golvytan isoleras av en matta eller dylikt, vilket minskar risken för övertemperaturer, samtidigt som den är energieffektiv och avger rätt effekt över hela rumsytan beroende på förutsättningarna. Det betyder att vid en kall yttervägg ökar effekten och vid starkt solljus minskar effekten. T2Röd tillsammans med T2Reflecta isolerskivor och en tidstyrd termostat kan ge upp till 45% energibesparing. Värmekabeln är metermärkt. Max anslutningslängd 100m/10A, ca 10 m². Vid större ytor använd kontaktor.

  T2Röd är en PVC-fri värmekabel, avger inga elektriska fält och försumbara magnetiska fält.
  T2Röd levereras i löpmeter på trumma, upp till 300 m, och kan klippas i exakt önskad längd och därefter monteras an- och avslutningssats. Värmekabeln kan dessutom korsas utan risk för överhettning. Kopplas direkt i termostaten.

  Avsedd för inspackling i avjämningsmassa 10-15 mm för alla typer av övergolv och utrymmen, t ex i badrum, kök, sovrum, hall och vardagsrum. I torra utrymmen kan T2Reflecta isolerskivor användas, 13 mm: flytande golv vid trä, laminat och plastmatta. Vid klinker ska skivorna fästas med T2Reflecta-lim. Ovansidan av T2Reflecta isolerskiva täcks av T2Reflecta P-fix primer, därefter används valfritt C2F-fix för att fästa klinkerplattorna. Alternativt fästs klinkerplattorna direkt med T2Reflecta-lim.
  Mer info
  1 Variant
 • Termostat EB-Therm 205
  Termostat EB-Therm 205
  Golvvärmetermostat med display. EB-Therm 20 5 passar dig som vill ha ett energismart alternativ.
  Energisparprogram
  EB-Therm har två energisparprogram. De bygger på en lika smart som enkel princip: se till att det bara är varmt när du behöver det. För att underlätta för dig, så kan vår termostat styra detta själv. Det kan exempelvis handla om att automatiskt sänka värmen när du är på jobbet eller sover, och sedan se till att det är varmt igen när det behövs. Du behöver bara komma ihåg att starta programmet. Välj mellan: Hemmiljö Sänkning med 5°C mån-fre kl 0 8 :30 -15:0 0 , mån-sön kl 23:0 0 -0 5:0 0 Kontorsmiljö Sänkning med 5°C hela tiden förutom mån-fre kl 0 6 :0 0 -18 :0 0
  Fuzzy-teknik
  Alla våra termostater är digitala, microprocessorstyrda och utrustade med fuzzy-teknik. Tekniken innebär att termostaten samlar in data från start och utifrån dessa beräknar när den ska slå till och från. Det håller temperatursvängningarna på en minimal nivå, vilket ger jämn värme och en lägre energiförbrukning. Temperaturen i golvet svänger mindre än +/- 0 ,3 grader.
  Exakt reglering
  Termostaten kan reglera temperaturen på tre olika sätt; golvtermostat, rumstermostat eller en kombination av båda. Det finns ett ställbart överhettningsskydd som gör att den lämplig även för t.ex. trägolv, som inte får bli varmare än 27°C. Du kan alltså använda EB-Therm 20 0 till styrning av golvvärme för alla typer av golv, även känsliga material. Den automatiska ventilationsfunktionen stänger av värmen under 15 minuter om temperaturen sjunker med mer än tre grader på en minut. Värmesymbolen visar om värmeslingan är av eller på, eller om något är fel på anläggningen. Displayen lyser alltid i 30 sek efter senaste knapptryckning. Sedan dämpas belysningen. Du kan också ställa in så att den istället släcks helt. Displayens kontrast är ställbar.
  Mer info
  1 Variant
 • Golvtermostat analog IP21
  Golvtermostat analog IP21
  Analog termostat för montering i standard apparatdosa. Termostaten kan inställas på önskad temperatur från +5ºC till +30ºC.
  Lysdiod visar att värmen är inkopplad. Levereras med 3m golvgivare, Eljo-ram och centrumplatta samt Elko-centrumplatta.
  Mer info
  1 Variant
 • Golvvärme Cable Kit 500
  Golvvärme Cable Kit 500
  Vårt mest energieffektiva golvvärmekit någonsin innehåller termostaten EB-Therm 500 med flertalet individuellt justerbara energisparprogram samt enkel och tydlig navigering. Tillsammans med tillbehöret EB-Connect WiFi ges möjlighet att styra golvvärmen via appen Ebeco Connect. I kitet ingår kabel på trumma, trumhållare, termostaten EB-Therm 500, spiralslang med adapter samt limstavar. Installera med Cable Board och minska energiförbrukningen med upp till 35 %.
  Mer info
  15 Varianter
 • Varmluftsfläkt 2-3 kW portabel
  Varmluftsfläkt 2-3 kW portabel
  Tiger är en serie varmluftsfläktar för portabelt bruk. Det kompakta och robusta utförandet gör den lämplig för användning i garage, verkstäder och butiker. Kan enkelt hängas på vägg (väggfäste TL22406 kan rekvireras på beställning). Funktionsväljaren gör det möjligt att låta termostaten styra bara värme eller både värme och fläkt. Det senare innebär att fläkten är i gång endast när värmeeffekten är inkopplad. Tiger 2 och 3 kW har stickpropp för anslutning till jordat uttag 230V (3kW kräver 16A säkring). Apparaterna med 400V3N har ett CEE-don monterat på anslutningskabeln och på baksidan finns ett uttag 230V, som ger möjlighet att ansluta belysning, borrmaskin eller liknande. Tiger har korrosionsskyddat hölje i rödlackerad stålplåt. Godkänd av SEMKO samt CE-märkt.
  Mer info
  2 Varianter
 • Isolerskiva Thermo Board
  Isolerskiva Thermo Board
  Thermo Board är en energieffektiv isolerskiva för golvvärme, främst avsedd för användning tillsammans med Thermoflex Kit eller i våtrum med träbjälklag. Skivan av extruderad polystyren med glasfiberarmerat ytskikt har hög isoleringsförmåga och kan jämföras med ca 500 mm betong. Thermo Board är flexibel och kan läggas på alla underlag, är lätt att skära och anpassa till ytan och påverkas inte vid inverkan av fukt eller väta.
  Mer info
  1 Variant
 • Modularkabel för RJ12
  Modularkabel för RJ12
  Modularkabel passande för RJ12 kontakt, finns i olika längder, se nedan.
  Mer info
  4 Varianter
 • Termostat FrostGuard-Eco
  Termostat FrostGuard-Eco
  FrostGuard-ECO är en plug-in termostat med anläggningsgivare för användning tillsammans med FrostGuard värmekabel för frostskydd av rör. Termostaten har ett justerbart inställningsvärde (börvärde) mellan 0-10 °C. Normalt ställs börvärdet på 3°C. FrostGuard-ECO möjliggör energibesparingar med upp till 80% jämfört med en anläggning utan styrning. Termostaten är försedd med stickpropp och ansluts i ett jordat eluttag. FrostGuard värmekabel ansluts sedan till termostaten. FrostGuard-ECO levereras med en extern anläggningsgivare med 3 meter fast givarkabel, som inte kan kortas eller förlängas. Anläggningsgivaren placeras normalt på rörledningen men kan även användas som en lufttemperaturgivare vid behov.

  FrostGuard-ECO är lämplig för användning i bostäder, garage, fritidshus, husvagnar, inom lantbruk och trädgård, byggbaracker och andra tillfälliga installationer, frostskydd av kondensvatten från t ex värmepumpar och kylmaskiner, men kan även användas för styrning av andra stickproppsförsedda apparater. Enkel installation - anslut termostaten till ett jordat uttag, placera givaren och anslut FrostGuard värmekabel. Sparar energi - ger betydande energibesparingar på upp till 80% genom att FrostGuard inte är kontinuerligt påslagen under vinterperioden. Trygghet - säkerställer att värmekabeln inte är ansluten under varmare perioder. Testad och godkänd enligt EN 60730-1 och 60730-2, CE-märkt.
  Mer info
  1 Variant
 • Termostat för utanpåliggande montage
  Termostat för utanpåliggande montage
  T2TraceTemp är en elektronisk termostat anpassad för frostskydd och varmhållning av rör. Den är kapslad (IP54) för utanpåliggande montage. Den höga skyddsformen gör T²TraceTemp lämplig för reglering av värmekabel som är förlagd utomhus. Termostaten har 2-polig huvudströmställare och kan belastas med 2,3 kW. En diod lyser när reläet är draget och en när manöverspänning är inkopplad.
  Termostaten kan inställas på önskad temperatur från -10/+50ºC eller +50/+110ºC. Enkelt att ställa om mellan de båda temperaturområdena, låg och hög, med hjälp av en miniswitch inne i termostaten.
  Givaren levereras med 3 meter siliconkabel som kan förlängas upp till högst 100 meter (2x1,5mm²).
  Mer info
  1 Variant
 • Isolerskiva Cable Board
  Isolerskiva Cable Board
  För energieffektiv golvvärme på betonggolv med klinker.
  Ebeco Cable Board är en spårad isolerskiva av extruderad polystyrencellplast specialdesignad för Ebeco Cable Kit.
  Kombinationen bildar ett energieffektivt och lättinstallerat golvvärmesystem avsett för uppvärmning av
  klinker och naturstensgolv på befintliga betonggolv.
  Systemet förhindrar värmeförluster nedåt samtidigt som det släpper igenom fukt genom andningshål.
  Det är snabbverkande och höjer golvtemperaturen 5-7°C på en timma,
  vilket gör det möjligt att använda en energibesparande termostat med dag-/nattsänkning.
  Cable Bord tål de flesta miljöer och är okänslig för vattenpåverkan.
  Cable Board säljs i förpackningar om 3,6m², vilket motsvarar 5 skivor.
  Varje skiva är 60x120cm, dvs 0,72m². Cable Board fästs direkt mot betonggolvet med Adesilex flytfix.
  Kabeln läggs i de färdiga spåren och fixeras med tejp. Spåren fylls sedan igen med flytfix.
  Applicera ett nytt lager flytfix och lägg klinkerplattorna. Fyllning av spår och plattsättning kan även ske i ett moment.
  Ebeco Cable Board är 20mm och ger därför en låg bygghöjd.
  Avståndet mellan spåren är 10 cm och effekten blir ca 100W/m².
  Välj rätt Cable Kit.Mät ut den fria ytan.
  Räkna alltså bort ev ytor där kabel ej ska förläggas, tex under toalettstol, vid golvbrunn och annan fast inredning.
  Välj Cable Kit ur tabellen nedan. För ytorna inom parentes räcker inte kabeln till de två yttersta spåren.
  Planera då förläggningen noggrant eller kombinera 2 st Cable Kit.
  Mer info
  2 Varianter
 • ThermoWarmradiator Frico TWT100 med strömbrytare
  ThermoWarmradiator Frico TWT100 med strömbrytare
  ThermoWarm är en serie lättplacerade radiatorer med kamflänsar och kapslade rörelement. Tack vare kamflänsarna har de stor värmeavgivande yta, vilket ger låg yttemperatur. TWT monteras enkelt på vägg. TWT100 och TWT300 har vitlackerade fronter med max. yttemperatur på 90°C. TWT200 har en velurbelagd front med max. yttemperatur på 60°C. Samtliga typer är försedda med termostat, med inställningsområde 0 - +35°C. TWT100 och TWT200 har strömbrytare. TWT300 har sladd med stickpropp. Frontplåten är lätt att demontera vilket underlättar vid rengöring. Återställbart överhettningsskydd täcker hela radiatorns längd. Färg: vit, RAL 9016, NCS 0500. Godkänd av SEMKO samt CE-märkt.
  Mer info
  2 Varianter
 • Industritakfläkt ICF20
  Industritakfläkt ICF20
  Används främst för att utjämna temperaturen
  i lokaler med högt i tak, t.ex. industri- och lagerlokaler,
  sporthallar och butiker. Tack vare att industritakfläkt ICF pressar ner den
  varma luften vid taket och sänker temperaturen där,
  minskar värmeförlusterna genom tak och väggar och
  uppvärmningskostnaderna kan i många fall reduceras med upp
  till 30 %.
  Mer info
  1 Variant
 • Varmluftsfläkt P53/P93
  Varmluftsfläkt P53/P93
  Robust värmefläkt för portabelt bruk i tuffa miljöer. Tiger är en serie tåliga och kompakta värmefläktar för proffs med höga krav. Värmefläkt Tiger är portabel. Nedan 5-9 kW är avsedda för uppvärmning och torkning i utrymmen som t.ex. garage, verkstäder och butiker.
  Värmefläkten är försedd med en 1,8 meter lång anslutningskabel. Det finns ett CEE-don monterat på anslutningskabeln. På baksidan finns ett 230V-uttag av typ F. Uttaget ger möjlighet att ansluta t.ex. belysning eller laddare för sladdlösa verktyg.
  Mer info
  2 Varianter
 • ...

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.