Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Industriarmaturer IP44

Vi på Ahlsell hjälper dig hitta rätt belysning och armaturer. Oavsett om du jobbar med installation av interiör- eller exteriörbelysning för offentlig miljö, industri eller privat bostad har vi sortimentet. Här finner du LED, downlights, nödbelysning och tillbehör för enkel installation. Smarta belysningslösningar från flertalet stora leverantörer. Här hittar du belysningsarmatur i många olika utföranden. Utforska vårt breda utbud av belysning och tillbehör här i webbutiken eller besök din närmsta Ahlsellbutik.
Välj underkategori

Visar 1 till 11 av 11

 • Industriarmatur IP 44 Naiad, Exaktor
  Industriarmatur IP 44 Naiad, Exaktor
  Naiad: Naiad är en av marknadens mest lågbyggda IP44. Naiad är en perfekt allroundarmatur lämplig för många olika typer av miljöer. Armaturserien kommer till sin rätt inom livsmedelsindustrin, storköksmiljön, pakeringshus, korridorer, omklädningsrum m.m. Naiad är en vidareutveckling av vår populära 24-serie.
  Naiad RS: Är utrustad med sensor av mikrovågstyp (5,8 GHz). Mikrovågssensorn påvisar närvaro i sin närhet men även på andra sidan glasrutor och tunna väggar. Versioner med NS som tillägg, tänder upp när man kommer in i rummet (inom förinställd räckviddskänslighet) och släcker när man inte är där.
  NS DIM: Versioner med NS DIM ökar från Min (10%) ljus till Max fullt ljus. Vilket medför att det alltid finns ett trygghetsskapande ljus på 10% och en direkt övergång till Max-ljus.
  Installation: Naiad kan monteras dikt tak, mot vägg och på lina. Armaturen har 5-polig överkopplingsplint för att underlätta installationen. Varianter med överkoppling 5 x 1,5 mm² benämns "ÖK". Armaturen har nyckelhål för att underlätta installationen. Medföljande packning skall monteras vid nyckelhål för att erhålla IP44.
  Material: Stommen är tillverkad av zinkbelagd plåt som är pulverlackerad vit. Gavlar av vit ASA-plast, som klarar de flesta miljöer. Kupan är linjeprismatisk och finns i klar eller opal akrylplast. Linjeprismorna är vinklade så att man även vid låga takhöjder får en mycket bred och jämn ljusbild.
  Mer info
  52 Varianter
 • Industriarmatur IP 44 Serie 24 med klar kupa, Exaktor
  Industriarmatur IP 44 Serie 24 med klar kupa, Exaktor
  Serie 24: Serie 24 är användbar i många olika typer av miljöer, men är speciellt lämplig för livsmedelsindustri, storköksmiljö, pakeringshus, sjukhus, skyddsrum etc. Armaturen kan kompletteras med flera olika tillbehör t.ex. aluminiumreflektor och skyddsrumfäste. Armaturen finns i både T5 och T8-utförande. 24-serien är försedd med överkopplingsbar 5-polig plint i armaturens mitt. Armaturen har nyckelhål för att underlätta installationen.
  Serie 24 RS: Är utrustad med sensor av mikrovågstyp (5,8 GHz). Mikrovågssensorn påvisar närvaro i sin närhet men även på andra sidan glasrutor och tunna väggar. Känsligheten ställs in med en ratt på sensorn. Frånvarotiden efter det att man har lämnat sensorns radie ställs på samma sätt (8s – 12min). Sensorn har också en ratt för skymningsnivå (2 – 2000 lux). Versioner med NS som tillägg tänder upp när man kommer in i rummet (inom förinställd räckviddskänslighet) och släcker när man inte är där.
  Serie 24 RS Dim: Versioner med NS Dim växlar mellan 10% ljus (Min) och fullt ljus (Max) Detta medför att det alltid finns ett trygghetsskapande ljus på 10% och en direkt övergång till max ljus när någon kommer in i rummet. Vid frånvaro dimmar armaturen långsamt ner till Min-nivå.
  Utförande: Vitlackerad Aluzink med gavlar av vit ASA-plast. Ljusdirigerande kupa av extruderad linjeprismatisk klar eller opal akryl. Faskompenserad. Försedd med 5-polig plint i armaturens mitt. 2x58W-armaturerna är som standard försedda med ÖK 5x2.5 mm². Finns även i smalt utförande, tilläggsbeteckning S.
  Ledningsinföring: I gavlarna, samt mot tak genom dubbla hål i armaturens mitt.
  Montage: I tak, på vägg. På lina med ett par linfästen 347.
  Mer info
  11 Varianter
 • Industriarmatur indy44 IP44, T5, a-collection
  Industriarmatur indy44 IP44, T5, a-collection
  Användningsområde: Allmänna ytor, garage eller andra likvärdiga inomhusmiljöer som kräver IP44 och en funktionell allmän belysning.
  Utförande: Stomme i vitlackerad stålplåt med gavlar i plast. Linjeprismatisk eller opaliserad kupa i polykarbonat. Kupan öppnas utan verktyg och hänger kvar i stommen vid lysrörsbyte. Sensorarmaturerna har inbyggd Micas HF-rörelsesensor för max 500VA lysrörslast. Sensorarmaturer med och utan dimfunktion kan kopplas i grupper med en eller flera sensorarmaturer som master och lämpligt antal slavarmaturer. Ta alltid hänsyn till sensorns maxlast och använd vid behov kontaktor. Dimarmaturerna har HF-don med dimfunktion som kan konfigureras efter behov. Fabriksinställning är korridorfunktion med 10% grundljus men donet kan ställas om för att styras med DALI eller switchdim. Levereras exklusive ljuskällor.
  Montage: Dikt tak. Infästning c/c 400 mm, 1000 mm respektive 1300 mm.
  Anslutning: Anslutning via 18 mm knockout i gavlarna eller hål i mitten av armaturens översida. Gummigenomföringar medföljer. Snabbkopplingsplint med dubbla anslutningar max 5x2,5 mm².
  Mer info
  9 Varianter
 • Tillbehör till Industriarmatur T5 IP44, a-collection
  Tillbehör till Industriarmatur T5 IP44, a-collection
  Reservkupor avsedda för indy44 T5 industriarmaturer.
  Mer info
  6 Varianter
 • Industriarmatur IP 44 Prisma SLDMD, Thorn
  Industriarmatur IP 44 Prisma SLDMD, Thorn
  Smäcker lysrörsarmatur med prismatisk kupa för takmontering eller pendlad. Optimerad för T5-lysrör. IP44 som passar till matsalar, kaféer och kök. Prismaformen går igen i den välvda kupan för att optimera ljusutbytet. Masterarmaturen 7273076 är utrustad med HF-sensor med av-/påslagningsfunktion, intervall från 0,5 m till ca 4 m vid takhöjd på 2,4 m, frånslagningsfördröjning från 2–30 minuter,fotocell 2–2 000 lux, räckvidd 360° med en öppningsvinkel på 160°. Korridorfunktion med grundljus. Max 3 slavarmaturer kan anslutas.
  Utförande: Stomme: 0,7 mm galvaniserat vitlackat stål. Gavlar: Slagtålig vit ASA-plast. Kupa: Prismatisk akryl.
  Montage: Fästpunkter Ø 14 mm för montering dikt mot tak/vägg, upphängning eller montering på konsol. Två kabelgenomföringar Ø 19mm mitt på stommen och ett brythål i gavlarna. Genomföringar ingår för 5G2,5 mm².
  Mer info
  1 Variant
 • Industriarmatur IP 44 Prisma SLDMD Basic, Thorn
  Industriarmatur IP 44 Prisma SLDMD Basic, Thorn
  Prisma med sensor är en smal T5 lysrörsarmatur för utanpåliggande montage utrustad med HF sensor. Sensorn har på/avslagningsfunktion och en räckvidd från 0,5 m till ca 4 m vid en takhöjd på 2,4 meter. Armaturen är ideal i t ex trapphus och korridorer men tack vare en IP44- klassad stomme kan den även med fördel användas i matsalar, kaféer och kök.
  • Låg, rundad armatur optimerad för T5 lysrör
  • Utanpåliggande montage eller pendlad
  • Prismatisk kupa som har egenskapen att fördela luminansen jämnt och neutralisera skuggor från de inbyggda komponenterna
  Prisma SLDMD Basic har inbyggd tänd/släckfunktion som tänder när du kommer och släcker när du gått. Denna variant är lämplig att använda i mindre utrymmen där man klarar sig med en armatur per utrymme. Införingshål Ø 19 mm i vardera gaveln samt två införingshål Ø 19 mm på ovansidan.
  Samtliga varianter med insticksplint 5x2x2,5 mm2 placerad vid sensorn i ena gaveln.
  Mer info
  2 Varianter
 • Industriarmatur IP 44 Prisma T5,Thorn
  Industriarmatur IP 44 Prisma T5,Thorn
  Kapslingsklass IP 44
  Prismas form och format är optimerat för den nya tekniken med T5-lysrör.
  Utförande: Armaturstomme av förlackerad 0,7 mm aluzinkplåt. Gavlar av vit slagfast ASA-plast. Kupa av prismatisk klar eller opal akryl. För T5-lysrör vilket samtidigt innebär HF-don. På beställning även med reglerbara don. Levereras med eller utan överkoppling.
  Unik prismatisk klar kupa: Prismornas form behålls även i kupans rundade delar. Detta innebär högre verkningsgrad med jämn och hög luminens samtidigt som inre delar och komponenter syns avsevärt mindre jämfört med en vanlig klar kupa
  Montage: Nyckelhål på ovansidan för montage dikt tak, vägg eller konsol. Tvårörsarmatur är balanserad för montage på lina med upphäng E79 306 14
  Anslutning: Armatur utan överkoppling har två införingshål i centrum av ovansidan (14 W vid ena gaveln) och utbytbara hål i båda gavlarna ø 19 mm alternativt ø 12 mm. kabeltätningar medlevereras till Prisma. Insticksplint för anslutning 5x2x2.f mm². Prisma med överkoppling (ÖK) är förberedd med hål ø 19 mm i gavlarna och 5x2,5mm²överkopplingsledning. Kabeltätningar medlevereras. Anslutningsplint 5x2x2,5mm².
  Alternativutföranden: Med HF-don för ljusreglering.
  Mer info
  23 Varianter
 • Industriarmatur IP42 Naiad PIR, Exaktor
  Industriarmatur IP42 Naiad PIR, Exaktor
  Naiad är en perfekt allroundarmatur lämplig för många olika typer av miljöer. Armaturserien kommer till sin rätt inom livsmedelsindustrin, storköksmiljön, parkeringshus, korridorer, omklädningsrum mm. Naiad PIR är utrustad med rörelsesensor med inbyggt ljusrelä. PIR-sensorer fungerar även i kalla miljöer.
  Mer info
  2 Varianter
 • Industriarmatur IP 44 Serie 24 med opal kupa, Exaktor
  Industriarmatur IP 44 Serie 24 med opal kupa, Exaktor
  Serie 24: Serie 24 är användbar i många olika typer av miljöer, men är speciellt lämplig för livsmedelsindustri, storköksmiljö, pakeringshus, sjukhus, skyddsrum etc. Armaturen kan kompletteras med flera olika tillbehör t.ex. aluminiumreflektor och skyddsrumfäste. Armaturen finns i både T5 och T8-utförande. 24-serien är försedd med överkopplingsbar 5-polig plint i armaturens mitt. Armaturen har nyckelhål för att underlätta installationen.
  Serie 24 RS: Är utrustad med sensor av mikrovågstyp (5,8 GHz). Mikrovågssensorn påvisar närvaro i sin närhet men även på andra sidan glasrutor och tunna väggar. Känsligheten ställs in med en ratt på sensorn. Frånvarotiden efter det att man har lämnat sensorns radie ställs på samma sätt (8s – 12min). Sensorn har också en ratt för skymningsnivå (2 – 2000 lux). Versioner med NS som tillägg tänder upp när man kommer in i rummet (inom förinställd räckviddskänslighet) och släcker när man inte är där.
  Serie 24 RS Dim: Versioner med NS Dim växlar mellan 10% ljus (Min) och fullt ljus (Max) Detta medför att det alltid finns ett trygghetsskapande ljus på 10% och en direkt övergång till max ljus när någon kommer in i rummet. Vid frånvaro dimmar armaturen långsamt ner till Min-nivå.
  Utförande: Vitlackerad Aluzink med gavlar av vit ASA-plast. Ljusdirigerande kupa av extruderad linjeprismatisk klar eller opal akryl. Faskompenserad. Försedd med 5-polig plint i armaturens mitt. 2x58W-armaturerna är som standard försedda med ÖK 5x2.5 mm². Finns även i smalt utförande, tilläggsbeteckning S.
  Ledningsinföring: I gavlarna, samt mot tak genom dubbla hål i armaturens mitt.
  Montage: I tak, på vägg. På lina med ett par linfästen 347.
  Mer info
  11 Varianter
 • Industriarmatur LED Tino G2 IP44, Ensto
  Industriarmatur LED Tino G2 IP44, Ensto
  Tino är en energieffektiv, IP44-klassad LED-armatur med lågt underhållsbehov.
  Ett brett optik- och effekturval gör Tino till en mångsidig armatur för olika slags objekt.
  Användningsområdena varierar från bl a butiker till logistikcentraler och parkeringsgarage.
  Mer info
  40 Varianter
 • Industriarmatur för lysrör IP4X

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.