Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

72 Industriarmaturer

Vi på Ahlsell hjälper dig hitta rätt belysning och armaturer. Oavsett om du jobbar med installation av interiör- eller exteriörbelysning för offentlig miljö, industri eller privat bostad har vi sortimentet. Här finner du LED, downlights, nödbelysning och tillbehör för enkel installation. Smarta belysningslösningar från flertalet stora leverantörer. Här hittar du belysningsarmatur i många olika utföranden. Utforska vårt breda utbud av belysning och tillbehör här i webbutiken eller besök din närmsta Ahlsellbutik.

Visar 1 till 20 av 225

 • Industriarmatur Julie Led, Thorn
  Industriarmatur Julie Led, Thorn
  IP65 LED-armatur som ger högkvalitativ och energisnål belysning i fuktiga, dammiga miljöer. Kan ge en energibesparing på upp till 60 % jämfört med T8-lysrör. Den traditionella designen passar perfekt för direktutbyte i renoveringsprojekt. Armatur: polykarbonat Kupa: opal polykarbonat Armaturfäste: rostfritt stål
  Mer info
  5 Varianter
 • Industriarmatur Naiad LED RS, Exaktor
  Industriarmatur Naiad LED RS, Exaktor
  Lågbyggd allroundarmatur med Rörelsesensor. H = 46 mm. Opal kupa. IP 44. Armaturlumen 4363 lm. Uppfyller krav för D-märkning. Livslängd: L80B50, 68000h @ Ta 25°C. Stomme av vit zinkbelagd plåt. Gavlar av vit ASA-plast. Försedd med nyckelhål för enklare takmontage. För installation i rumstemperaturer från -20° – +35°.
  Mer info
  12 Varianter
 • Industriarmatur Naiad LED G3, Exaktor
  Industriarmatur Naiad LED G3, Exaktor
  Naiad G3 LED är en lågbyggd, allroundarmatur bestyckad med LED-ljuskälla. Armaturen är lämplig för många olika typer av miljöer till exempel industri och parkeringshus.
  Armaturen kan med fördel användas i miljöer med temperatur -20° – +35°
  Naiad G3 LED är avsedd för montage dikt tak. Armaturen skapar en bra allmänbelysning genom en opal kupa med kontrollerad bländning.
  Naiad G3 LED Dali – Kan kopplas som Dali eller alternativt som impulsstyrning/Switch.
  Armaturstomme:
  Stomme och monteringsplåt av zinkbelagd plåt med vit pulverlackering. Gavlar av vit ASA-plast.
  Bländskydd:
  Extruderad slät prismatisk opal kupa, i akrylplast.
  Anslutning:
  Ledningsinföring i gavlarna samt två införingar mot tak på armaturens baksida.
  Montering:
  I tak, på vägg eller på lina.
  Medföljande packning skall monteras vid nyckelhål för att erhålla kapslingsklass IP44.
  Mer info
  22 Varianter
 • Industriarmatur IP 44 Naiad, Exaktor
  Industriarmatur IP 44 Naiad, Exaktor
  Naiad: Naiad är en av marknadens mest lågbyggda IP44. Naiad är en perfekt allroundarmatur lämplig för många olika typer av miljöer. Armaturserien kommer till sin rätt inom livsmedelsindustrin, storköksmiljön, pakeringshus, korridorer, omklädningsrum m.m. Naiad är en vidareutveckling av vår populära 24-serie.
  Naiad RS: Är utrustad med sensor av mikrovågstyp (5,8 GHz). Mikrovågssensorn påvisar närvaro i sin närhet men även på andra sidan glasrutor och tunna väggar. Versioner med NS som tillägg, tänder upp när man kommer in i rummet (inom förinställd räckviddskänslighet) och släcker när man inte är där.
  NS DIM: Versioner med NS DIM ökar från Min (10%) ljus till Max fullt ljus. Vilket medför att det alltid finns ett trygghetsskapande ljus på 10% och en direkt övergång till Max-ljus.
  Installation: Naiad kan monteras dikt tak, mot vägg och på lina. Armaturen har 5-polig överkopplingsplint för att underlätta installationen. Varianter med överkoppling 5 x 1,5 mm² benämns "ÖK". Armaturen har nyckelhål för att underlätta installationen. Medföljande packning skall monteras vid nyckelhål för att erhålla IP44.
  Material: Stommen är tillverkad av zinkbelagd plåt som är pulverlackerad vit. Gavlar av vit ASA-plast, som klarar de flesta miljöer. Kupan är linjeprismatisk och finns i klar eller opal akrylplast. Linjeprismorna är vinklade så att man även vid låga takhöjder får en mycket bred och jämn ljusbild.
  Mer info
  52 Varianter
 • Industriarmatur Extra N LED, Malux
  Industriarmatur Extra N LED, Malux
  Energieffektiv linjär LED belysning godkänd för ATEX Zon 2 och 22. Stomme och kupa i polykarbonat med rostfria clips.
  L80B10> 50.000h@35°C
  4000 Kelvin, CRI 80
  3-fas genomkopplad, 2,5mm²
  Tillåten omgivningstemp. -20°C...+50°
  Levereras med takfäste. 2 st M20 förskruvningar, en i varje ände, 2 st M20 blindproppar.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tillbehör till Industriarmatur IP 65 Titus, Thorn
  Tillbehör till Industriarmatur IP 65 Titus, Thorn
  Tillbehör till Industriarmatur IP 65 Titus.
  Mer info
  1 Variant
 • Industriarmatur IP 44 Humid LED, Nokalux
  Industriarmatur IP 44 Humid LED, Nokalux
  D-märkt kapslad allround LED-armatur IP 44. Slimmad stomme av vitlackerad aluzink med gavlar av slagtålig plast. Kupa av opal linjeprismatisk akryl. Flexibelt montage dikt tak, på väggkonsol, armaturskena eller lina. Anslutning via gavel eller ovansida. Som standard överkopplingsbar 5-polig plint. LED-modulerna har ljusfärg 830 alternativt 840 med en livslängd på 50 000 h L70 samt MacAdam 3 SDCM. Finns även med sensorutförande. Dimbara armaturer kan styras med tryckknapp eller Dali.
  Mer info
  10 Varianter
 • Industriarmatur IP 44 Serie 24 med klar kupa, Exaktor
  Industriarmatur IP 44 Serie 24 med klar kupa, Exaktor
  Serie 24: Serie 24 är användbar i många olika typer av miljöer, men är speciellt lämplig för livsmedelsindustri, storköksmiljö, pakeringshus, sjukhus, skyddsrum etc. Armaturen kan kompletteras med flera olika tillbehör t.ex. aluminiumreflektor och skyddsrumfäste. Armaturen finns i både T5 och T8-utförande. 24-serien är försedd med överkopplingsbar 5-polig plint i armaturens mitt. Armaturen har nyckelhål för att underlätta installationen.
  Serie 24 RS: Är utrustad med sensor av mikrovågstyp (5,8 GHz). Mikrovågssensorn påvisar närvaro i sin närhet men även på andra sidan glasrutor och tunna väggar. Känsligheten ställs in med en ratt på sensorn. Frånvarotiden efter det att man har lämnat sensorns radie ställs på samma sätt (8s – 12min). Sensorn har också en ratt för skymningsnivå (2 – 2000 lux). Versioner med NS som tillägg tänder upp när man kommer in i rummet (inom förinställd räckviddskänslighet) och släcker när man inte är där.
  Serie 24 RS Dim: Versioner med NS Dim växlar mellan 10% ljus (Min) och fullt ljus (Max) Detta medför att det alltid finns ett trygghetsskapande ljus på 10% och en direkt övergång till max ljus när någon kommer in i rummet. Vid frånvaro dimmar armaturen långsamt ner till Min-nivå.
  Utförande: Vitlackerad Aluzink med gavlar av vit ASA-plast. Ljusdirigerande kupa av extruderad linjeprismatisk klar eller opal akryl. Faskompenserad. Försedd med 5-polig plint i armaturens mitt. 2x58W-armaturerna är som standard försedda med ÖK 5x2.5 mm². Finns även i smalt utförande, tilläggsbeteckning S.
  Ledningsinföring: I gavlarna, samt mot tak genom dubbla hål i armaturens mitt.
  Montage: I tak, på vägg. På lina med ett par linfästen 347.
  Mer info
  11 Varianter
 • Industriarmatur IP66 Pacific LED, Philips
  Industriarmatur IP66 Pacific LED, Philips
  Högklassig kapslad LED-armatur med optik som minimerar bländning. Installationsvänlig med snabbplintar och löstagbara gavlar. Monteras med medföljande clips dikt tak/konsol. LED-modulerna är utbytbara.
  Mer info
  4 Varianter
 • Industriarmaturer Extra-Ex LED, Malux
  Industriarmaturer Extra-Ex LED, Malux
  Energieffektiv linjär LED belysning godkänd för ATEX Zon 1 och 21. Stomme och kupa i polykarbonat med rostfria clips.
  L80B10> 50.000h@35°C
  4000 Kelvin, CRI 80
  3 fas genomkopplad
  Omgivningstemp. -20°C...+50°C
  Levereras med rostfria takfästen, 2 st M20 förskruvningar, en i varje ände, 2 st M20 blindproppar.
  Mer info
  2 Varianter
 • Tillbehör till Industriarmatur indy65, a-collection
  Tillbehör till Industriarmatur indy65, a-collection
  Reservkupor polykarbonat (PC) för indy65, a-collection.
  Mer info
  2 Varianter
 • Industriarmatur IP44 Indy44 LED, a-collection
  Industriarmatur IP44 Indy44 LED, a-collection
  Mångsidig armatur för allmänna ytor, garage eller andra likvärdiga inomhusmiljöer som kräver IP44 och en funktionell allmän D-märkt belysning. Stomme av vitlackerad aluzink, gavlar av slagtålig plast och kupa av opal linjeprismatisk akryl.Sensorarmaturerna har inbyggd HF-rörelsesensor samt skymningsrelä för max 400VA LED-last. Sensorarmaturerna kan kopplas i grupper med en eller flera sensorarmaturer som master och 6 st slavarmaturer. Ta alltid hänsyn till sensorns maxlast och använd vid behov kontaktor. Sensorer med HF-teknik kan i vissa fall känna av rörelse på andra sidan tunnare väggar. DALI CF-armaturerna levereras med ettt kombidon för DALI, SwitchDIM samt korridorfunktion (CF). Armaturerna har korridorfunktion (CF) med grundljus (30 minuter efterlystid på 10% dimnivå), finns som master med sensor (DALI CF Sensor) eller slav utan sensor (DALI CF). Max 20 st slavar (DALI CF) kan anslutas inklusive master. Flexibelt montage dikt tak, på väggkonsol, armaturskena eller lina. Infästning c-c 500, 900 respektive 1200 mm.
  Anslutning genom 13 mm knockouts i gavlarna och på armaturens ovansida (minsta storleken endast i gavlarna). 5-polig snabbkopplingsplint med möjlighet till vidarekoppling monterad i mitten av armaturen. Armaturer typ ÖK har fempolig snabbkopplingsplint i vardera ände för enkel överkoppling. Inställningsanvisning av sensor finns på www.ahlsell.se
  Mer info
  20 Varianter
 • Industriarmatur IP66 Indy66 LED, a-collection
  Industriarmatur IP66 Indy66 LED, a-collection
  Armatur för garage, våtrum eller andra likvärdiga inomhusmiljöer som kräver IP66 och en funktionell belysning. D-märkt. Ej lämplig för montage i tvätthallar, djurstallar eller andra miljöer med aggresiva kemikalier. Stomme och kupa i polykarbonat med clips i rostfritt stål. Kan monteras dikt tak/vägg, nedpendlad eller på lina. Monteringsbeslag i rostfritt stål samt bygel för linmontage medföljer. Infästning CC 770 mm respektive 1100 mm. Kupan kan låsas med medföljande säkerhetsskruv.Anslutning: Kabelinföring genom PG 13,5 knockouts i gavlarna. Kabelförskruvningar medföljer. Förberedd för överkoppling i gavlarna med kopplingsplint 5G2,5 mm.
  Mer info
  2 Varianter
 • Industriarmatur indy44 IP44, T5, a-collection
  Industriarmatur indy44 IP44, T5, a-collection
  Användningsområde: Allmänna ytor, garage eller andra likvärdiga inomhusmiljöer som kräver IP44 och en funktionell allmän belysning.
  Utförande: Stomme i vitlackerad stålplåt med gavlar i plast. Linjeprismatisk eller opaliserad kupa i polykarbonat. Kupan öppnas utan verktyg och hänger kvar i stommen vid lysrörsbyte. Sensorarmaturerna har inbyggd Micas HF-rörelsesensor för max 500VA lysrörslast. Sensorarmaturer med och utan dimfunktion kan kopplas i grupper med en eller flera sensorarmaturer som master och lämpligt antal slavarmaturer. Ta alltid hänsyn till sensorns maxlast och använd vid behov kontaktor. Dimarmaturerna har HF-don med dimfunktion som kan konfigureras efter behov. Fabriksinställning är korridorfunktion med 10% grundljus men donet kan ställas om för att styras med DALI eller switchdim. Levereras exklusive ljuskällor.
  Montage: Dikt tak. Infästning c/c 400 mm, 1000 mm respektive 1300 mm.
  Anslutning: Anslutning via 18 mm knockout i gavlarna eller hål i mitten av armaturens översida. Gummigenomföringar medföljer. Snabbkopplingsplint med dubbla anslutningar max 5x2,5 mm².
  Mer info
  9 Varianter
 • Industriarmatur Damp Proof, Ledvance
  Industriarmatur Damp Proof, Ledvance
  LEDVANCE DAMP PROOF LED är en fuktsäker armatur för applikationer som industrier, verkstäder, lagerlokaler, parkeringshus och tunnlar. Förutom tänd/släck så finns armaturen även i versioner med genomgående kabel. Hög effektivitet på upp till 115 lm/W. Snabb och enkel installation utan verktyg. Armaturhus och kupa tillverkad i polykarbonat.
  Mer info
  6 Varianter
 • Industriarmatur IP65 CoreLine, Philips
  Industriarmatur IP65 CoreLine, Philips
  Oavsett om de renoverar eller bygger nytt vill kunderna ha belysning som ger hög ljuskvalitet och sänker energi- och underhållskostnaderna. Nya LED-serien CoreLine Waterproof kan användas i stället för traditionell vattentät lysrörsbelysning. Lösningen är enkel att installera och underhålla. Bytet går snabbt och lätt.
  D-Märkt
  Mer info
  3 Varianter
 • Industriarmatur Indy23 LED, a-collection
  Industriarmatur Indy23 LED, a-collection
  Användningsområde:
  Allmänbelysning för industrier, butiker, lager och liknande lokaler med krav på funktionell allmän belysning.
  Utförande:
  Kompakt och effektiv armatur med en stomme av aluzink.bReflektor av eloxerat aluminium. Armaturen är försedd med diffuserande skiva som minskar bländningen. Integrerat linfäste som viks upp ur stommen.
  Montage:
  Dikt tak, på lina eller armaturskena.
  Anslutning:
  Sker verktygslöst i gavlarna via dubbla införingar. Båda armaturgavlarna har dubbla kabelinföringar och snabbplint för 5G2,5 med överkoppling.
  Mer info
  3 Varianter
 • Tillbehör till Industriarmatur, Exaktor
  Tillbehör till Industriarmatur, Exaktor
  Tillbehör till Industriarmatur.
  Mer info
  7 Varianter
 • Industriarmatur Tage IP23, Exaktor
  Industriarmatur Tage IP23, Exaktor
  Industriarmatur lämplig för industri, verkstad, shoppingcenter, lager mm. Armaturstomme i plåt med montageplåt av aluminium för kylande egenskaper och lång livslängd. Inbyggt linfäste och ÖK 5x2,5 mm². 2 st 5-poliga snabbplintar, anslutning via Ø23 mm plugg och Ø20 mm plugg vid var gavel, åtkomliga utan demontering av LED-insats. För installation i rumstemperaturer från -20° – +35°.
  Mer info
  18 Varianter
 • Industriarmatur Coreline Waterproof G2, Philips
  Industriarmatur Coreline Waterproof G2, Philips
  Oavsett om kunderna renoverar eller bygger nytt vill de ha belysning med hög ljuskvalitet och låga energi- och underhållskostnader. Vår nya LED-serie CoreLine Waterproof är idealisk som ersättning för funktionella vattentåliga armaturer i allmänbelysning - en lättinstallerad och underhållssnål lösning för ett snabbt och smidigt byte.
  PSU: On/Off
  PSD: Dali
  IA1: Interact Ready
  MDU: Motion Detection Unit
  PCO: Opal kupa
  TW1: Through Wiring 1-fas
  TW3: Through Wiring 3-fas
  TW4:
  WEC:Vattentät yttre kontakt för enklare installation
  Mer info
  39 Varianter
 • ...

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.